Καλώς σας βρήκα!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Γεια σας και πάλι!

Μετά από το επείγον thread που άνοιξα όντας τρομοκρατημένος από τις σκουληκαντέρες που αντίκρυσα είπα να ανοίξω ένα σωστό θέμα γνωριμίας.

Είμαι φοιτητής, 21 χρονών και στην οικογένεια είχαμε σκυλιά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όταν λέω οικογένεια, εννοώ στο σπίτι των παππούδων μου, όπου τώρα διαμένω εγώ με τη μητέρα μου. Όσο ζούσαν οι παππούδες μου είχαμε κυρίως τσοπανόσκυλα που πήγαιναν μαζί με τον παππού στα πρόβατα. Κάποια από αυτά είχαν ιδέα και τον βοηθούσαν κάποια άλλα ήταν απλά "κομματόσκυλα". Μη με παρεξηγήσετε, δε φταίνε τα σκυλιά, απλά κανείς δεν τους δίδαξε τι πρέπει να κάνουν. Αν τύχαινε κάποιο έξυπνο και καταλάβαινε το ρόλο του είχε καλώς. Όλα τα υπόλοιπα απλά μας έδιναν σήμα όταν κάποιος ερχόταν σπίτι και η μόνη τροφή που έτρωγαν ήταν κομμάτια ψωμί (και ό,τι έβρισκαν γύρω στη γειτονιά, κάνα ψόφιο στο ποτάμι, κάμια κότα δικιά μας ή του γείτονα κοκ). Αλλά αυτά τα σκυλιά δεν τα έλεγες και κατοικίδια. Ούτε καν μας άκουγαν ούτε καν σταματούσαν να τα πλησιάσεις.

Το πρώτο μου κουτάβι το πήρα όταν πήγαινα 6η δημοτικού ή κάπου εκεί τέλος πάντων. Έμοιαζε με κόλεϊ αλλά αποδείχθηκε διασταύρωση με κάτι πιο μικρόσωμο. Θυμάμαι κάναμε βαφτίσια με τους φίλους μου, το περάσαμε για αρσενικό ενώ ήταν θυληκό (τόσο ξέραμε) και του αλλάξαμε το όνομα 2 φορές. Χρήματα για εμβόλια κλπ ούτε να το αναφέρω στο τραπέζι... Τέλος πάντων, τουλάχιστον με υπάκουγε - τις περισσότερες φορές.

Όταν τελικά για κάποιο λόγο "εξαφανίστηκε" η Τζίλντα, κατάφεραν να μας δωρίσουν τον Αζόρ. Τον οποίο πυροβόλησε γείτονας. Μετά τον Αζόρ βρήκαμε μερικά κουτάβια έξω από μια εκκλησία και αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε 2. Τουλάχιστον αυτά ήταν παρέα και περνούσαν καλά. Αλλά έτρωγαν κότες, ενώ δεμένα δεν τα κρατούσαμε, με αποτέλεσμα να αποπειραθούν 2 φορές να τα φαρμακώσουν. Το ένα το έχασα 3 χρόνια (πέτυχε η φόλα) πριν και το δεύτερο πριν 6 μήνες (αρρώστησε, μάλλον από γηρατειά). Στο ενδιάμεσο μας χάρισε (ή καλύτερα ξεφορτώθηκε) η γειτόνισσα ένα μικρό μαλλιαρό, τον Ρόκυ. Που και αυτός εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Πριν ακριβώς ένα χρόνο ήρθε και εγκαταστάθηκε μια σκύλα από το πουθενά που γέννησε 2 κουτάβια. Δεν ήταν ήμερα, φοβόντουσαν όταν τα πλησιάζαμε, αλλά μιας και τάιζα τον δικό μου, τα τάιζα κι αυτά με τη μάνα τους. Ο δικός μου ήταν φανερά ενοχλημένος και δεν τα ήθελε μπροστά στα πόδια του αλλά τον πήραν τα γεράματα και δεν είχε κουράγιο να τα διώχνει.

Σόρρυ για το μπερδεμένο background αλλά μέχρι στιγμής μετράω 7 σκυλιά φαρμακωμένα και μυστηριωδώς εξαφανισμένα και 1 σκυλί να πεθαίνει από γηρατειά από τότε που ασχολήθηκα με τη Τζίλντα. Και στο χωριό ξέρω τον παππού που αρέσκεται να μας φαρμακώνει τα σκυλιά αλλά δεν ξέρω τι να κάνω καθώς μόνο για ένα έχει ομολογήσει.

Εφόσον η μάνα μου δεν είναι τόσο ζωόφιλη και όταν λείπω δεν είναι υπεύθυνη και βαριέται να είναι συνέχεια πάνω από τα σκυλιά, είχα πάρει απόφαση ότι δε θα ξαναδεχτώ σκυλί από κανέναν, καλύτερα να πάει σε κάποιον πιο υπεύθυνο, να περάσει καλύτερα. Έτσι κι έγινε, απέρριψα ήδη 2 προτάσεις-ξεφορτώματα.

Και πρίν 5 μέρες μου λέει η μάνα μου: "Εγώ θα πάρω κουταβάκι". Και λέω: "Γιατί;" Και λέει "Γιατί θέλω κουταβάκι". Και απαντάω "Μαμά, όχι, το κουτάβι θέλει χρόνο και φροντίδα. Θέλει να είσαι υπεύθυνη κι εσύ δεν είσαι". Και μου λέει: "Πώς; Θα το έχω δω, θα το πηγαίνω βόλτα, θα το δίνω να τρώει". Και της λέω: "Εσύ; Δεν υπάρχει περίπτωση. Μην το παίρνεις". "Εγώ θα το πάρω".

Και τελικά βρισκόμαστε την Πέμπτη το απόγευμα με ένα κουταβάκι. Που δεν έτρωγε. Όρεξη δεν είχε. Κοιμόταν συνέχεια.

Την Παρασκευή το μεσημέρι: "Μαμά θα έρθεις στον κτηνίατρο;" "Όχι, έιμαι κουρασμένη, βαριέμαι να ντύνομαι."
Κατάλαβα. Από κείνη τη στιγμή ήξερα ότι ήταν σε μένα η ευθύνη για το κουτάβι και απλά ήταν άλλο ένα καπρίτσιο της μάνας μου. Και με πετυχαίνει σε μια φάση που μου πάνε όλα στραβά και προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου. Το εξάμηνο αυτό το χάνω, θα κάτσω σπίτι, τουλάχιστον θα έχω χρόνο για να φροντίζω τον Τζόνυ.

Το πήγα στον κτηνίατρο, το καημένο ήταν γεμάτο σκουληκάκια, όπως μερικοί θα είδατε στο thread που άνοιξα. Και μάλλον επηρέασαν και τους πνεύμονές του γιατί είχε ακροαστικά. Και έχει και δερματίτιδα. Ενώ είχε και ψύλλους. Του αρχίσαμε αγωγή με Banminth για τα σκουλήκια και Synulox αντιβίωση. Τον ψέκασε και με EffiPro. Ήδη φαίνεται πολύ καλύτερα, τρώει, ενεργείται κανονικά, παίζει και άμα τον πάρεις αγκαλίτσα ηρεμεί και κοιμάται στο λεπτό! Είναι πολύ γλύκας.

Βέβαια αρχίσαν οι πρώτες γκρίνιες. "Στο σαλόνι θα έχουμε το σκυλί; Να χέζει μες στο σπίτι;" "Μυρίζει." "Θα κολλήσω εχινόκκοκο." "Να το βγάλεις έξω όπως είχαμε όλα τα σκυλιά τόσα χρόνια".

Εγώ όμως δε θέλω ένα σκυλί που θα περάσει τα ίδια με τα προηγούμενα. Θα του κάνω όλα τα εμβόλια, θα του περάσω και μικροτσίπ και στην ανάγκη θα το στειρώσω κιόλας για να μην περιφέρεται και να μη μαρκάρει το σπίτι. Δεν θα το αφήσω να τρώει ο,τιδήποτε άλλο εκτός της σκυλοτροφής και θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο υπάκουο μπορώ. Τουλάχιστον τη βασική εκπαίδευση και το housebreaking. Αν αποτύχω παταγωδώς θα πληρώσω εκπαιδευτή ή κάτι ανάλογο... Είναι κρίμα να το δώσουμε αλλού. Ήδη έχω 3 μέρες ασχολούμαι μόνο με αυτό και το έχω αγαπήσει. Κι αυτό όλο στα ποδαράκια μου έρχεται και κοιμάται.

Και φυσικά η μάνα μου αμέτοχη. Ούτε να βοηθήσει στην εκπαίδευση θέλει, ούτε να το έχει μέσα στο σπίτι. Τη βολεύει να είναι στη βεράντα. Κι αυτή να κοιμάται μέσα...

Εν τω μεταξύ κάνει ψοφόκρυο και επειδή ήταν και αρρωστούλικο δε θέλω να το αφήνω έξω. Δεν ξέρω μέχρι ποια θερμοκρασία αντέχουν τα κουτάβια, αλλά είναι μόνο 40κάτι ημερών. Αφήστε που δε θέλω να το αφήνω χωρίς επιτήρηση. Και κρυώνω έξω.

Καμιά συμβουλή; Δεν ξαναείχα τέτοιο σκύλο και ποτέ μέσα στο σπίτι. Αλήθεια, κινδυνεύουμε από εχινόκκοκο; Μαδάει πολύ η αλήθεια είναι και σίγουρα θα φάμε (αν δεν έχουμε ήδη φάει) τρίχες. Τα αυγά των σκουληκιών που υπάρχουν στα κόπρανα εξουδετερώνονται με χλωρίνη; Τροφή προς το παρόν μετά από σύσταση κτηνιάτρου του δίνω Royal Canin Starter για έγκυες σκύλες και κουτάβια μέχρι 2 μηνών.

Πάρτε κι ένα βίντεο της ώρας: [video=youtube;8EF8nRtY-WY]http://www.youtube.com/watch?v=8EF8nRtY-WY[/video]

Attachments

Last edited by a moderator:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες:)
Το όλο παρελθόν έτσι όπως μας το είπες ...τι να πω...είναι στενάχωρο. Τι τα θέλατε τόσα σκυλιά αφού δεν υπήρχε διάθεση φροντίδας ?
Το τωρινό κουτάβι είναι πολύ όμορφο!!!!
Είσαι σίγουρος όμως οτι θα τα καταφέρεις αυτή την φορά να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων ?
Τι θα γίνει το σκυλί εάν εσύ δεν είσαι εκεί ? από ότι μα ς είπες η μητέρα σου δεν έχει διάθεση να το φροντίζει και ο σκύλος απαιτεί φροντίδα όπως και να έχει.
Εντάξει τρίχες έχουμε φάει όλοι ...πάει μαζί με το σκύλο.
Η αποπαρασίτωση θα κάνει την δουλειά της, μην ανησυχείς.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σου κ επίσημα λοιπόν!
Τι ατυχία είναι αυτη βρε παιδι μου; Βέβαια κ η κατοχή των σκύλων ήταν εντελώς περιστασιακή κ χωρίς να ασχολείσαι οπότε με την πρέπουσα προσοχη ελπίζω ο γλυκουλης μικρός σου να έχει καλύτερη τύχη.
Δν καταλαβαίνω πως το αποφάσισε η μαμά σου όλο αυτο βέβαια όταν όχι μόνο αδιαφορεί αλλα φοβάται κιόλας!
Τελοσπαντων.
Για τον εχινοκοκκο που ρωτάς, ο άνθρωπος μπορει να προσβληθεί απο μολυσμενη τρίχα σκύλου. Οπότε αν έχει ο μικρός σου, να τον κρατάς καθαρό κ μακριά απο το σημείο που κάνει εκείνα τα τόσο ωραία κακακια που μας εδειξες για να μην τριβεται πάνω τους. Η χλωρινη εξουδετερώνει το 99% των μικροβιων αλλα δν ξερω αν πιάνει τα αυγά του εχινοκοκκου. Ρωτα τον κτηνιατρο σου νασαι σίγουρος γτ τα ατιμα είναι πολυ ανθεκτικα κ ζουν έξω απο τον ξενιστη μέχρι κ 2 χρόνια! Αλλα σ λέω κ πάλι, ο μικρός ακολουθεί θεραπεία κ μένει μέσα, δν νομίζω να έχει θέμα με λίγη προσοχη. Αν πάλι δν έχει, λίγες τρίχες δν θα σας σκοτώσουν! Αν ήταν έτσι θα ήμαστε όλοι στα θυμαρακια! :)
Αυτα για τώρα. Χαίρομαι πολυ που αυτη τν φορα το έχεις πάρει "προσωπικά". Να χαίρεσαι το κουκλι σου κ περαστικά του.

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Καλώς ήρθες...
Μιας και το ξεκίνησες καλά.....πρόσεχε με τον μικρό στα πλακάκια...μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα στα πόδια.
Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι...τουλάχιστον μην τον προκαλείς για παιχνίδι μέσα στο σπίτι...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλώς ήρθατε! Να το χαίρεσαι το μικράκι σου!
Συνήθως ακούμε περιπτώσεις που τα παιδιά αφού τους φύγει ο ενθουσιασμός <παρκάρουν> τους σκύλους στους γονείς! Να και το αντίθετο...
Καλή συμβίωση να έχετε! Σου εύχομαι να τα καταφέρεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, παιδιά!

Elli, ο ενθουσιασμός της μάνας μου πρέπει να είναι οπτικής διέγερσης μόνο. Με το ζόρι το πιάνει. Μάλλον επιπολαιότητα ήταν, παρά ενθουσιασμός. Και σ'ευχαριστώ για τις προσωπικές ευχές.

sea-mol, τι να κάνω με τα πλακάκια; Και μέσα και στη βεράντα πλακάκια έχει. Στην αυλή δεν τον βγάζω ακόμα...

ChilliJRT, έτσι όπως τα λες είναι. Εκεί που έβλεπε τηλεόραση: "Αύριο περιμένω κουτάβι". Δεν ξέρω αν έχει εχινόκκοκο, αλλά τηρώ τους κανόνες υγιεινής και ελπίζω να αποπαρασιτωθεί τελείως σύντομα. Θα το συζητήσω αύριο με την κτηνίατρο όταν της δείξω τις φωτογραφίες από το Alien :x

stamatia, δεν ξέρω τι να σου πω. Εδώ χωριό είναι. Με το ζόρι πάνε οι άνθρωποι στο γιατρό, πόσο μάλλον τα κατοικίδια. Προσωπικά θυμάμαι πλήρωναν κτηνίατρο μόνο σε ό,τι αφορούσε αγελάδες, πρόβατα κλπ. Ζώα που τους έφερναν χρήματα. Και όταν λες για εμβόλια στο σκυλί, λένε: Τόσα χρόνια τα μεγάλωνε έτσι η μάνα μου κι ο πατέρας μου και δεν πάθαιναν τίποτα τα σκυλιά. Τώρα θέλουν και γιατρό και εκπαίδευση; Τους μόνους που έχω δει εδώ γύρω να δίνουν τη δέουσα προσοχή στους σκύλους είναι οι κυνηγοί.

Όσον αφορά εμένα, ποτέ δεν έφερα κουτάβι στο σπίτι και ποτέ δεν είπα "θέλω κουταβάκι". Τα έβρισκα "έτοιμα" και μάλλον σαν παιδάκι ήμουν περισσότερο ζωόφιλος και ασχολιόμουν περισσότερο. Μέχρι και βιβλία για σκυλιά αγόραζα για να μάθω τα βασικά. Όμως δεν είχα χρήματα τότε για σωστή ανατροφή. Και τώρα που δεν τίθεται θέμα χρημάτων τίθεται θέμα χρόνου. Πολύ σωστά αναρρωτιέσαι τι θα γίνει αφού ενηλικιωθεί το σκυλί. Η μάνα μου όταν την πιέζεις λέει "δώστο αλλού". Ή θα το πάρω μαζί μου στην Κοζάνη, τουλάχιστον να περνάει τις ώρες που είμαι εγώ εκεί όπως του αρμόζει ή θα το δώσω αλλού. Η μάνα μου είναι τελείως ανεύθυνη και θα το φαρμακώσουν σίγουρα αν λείψω για καιρό.

Α! Ακούω και το άλλο: "Τώρα με το σκυλί θα ασχολείσαι; Δεν θα κάνεις τίποτε άλλο;"
1 μηνός κουτάβι είναι έλεος... Ούτε που να κάνει τα κακά του δεν ξέρει ακόμα...

EDIT2: Μόλις κατούρησε στο σωστό σημείο μόνο του! Είμαι πολύ περήφανος! :D

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Με τα πλακάκια αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να στρώσεις κάτι πρόχειρο για να μην γλιστράει το σκυλάκι προσπάθησε να μην τρέχει τουλάχιστον!

Βλέπω έναν πολύ υπεύθυνο άνθρωπο ώριμο και συγκροτημένο παρά το νεαρό της ηλικίας σου και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό!
Πάρτο μαζί σου αν έχεις την δυνατότητα! Θα τα καταφέρεις!
Πολλά μπράβο!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Τώρα θέλει φροντίδα, μετα θα θέλει εκπαίδευση. Θα τν ακούσεις πολλές φορές αυτη τη φράση!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έχεις δίκιο στα χωριά η νοοτροπία των ανθρώπων σχετίζεται με την χρησιμότητα του ζώου.
Μην πτοείσαι ...εφόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα, τον χρόνο όσος είναι αυτός και την διάθεση ...κάτι μου λέει οτι το σκυλάκι βρίσκεται σε καλά χέρια.
Μακάρι να μπορέσεις να το κρατήσεις εσύ και να το έχεις μαζί σου...αν όχι να βρεις ενα καλό και υπεύθυνο σπίτι για το μικρό.:)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Με τα πλακάκια αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να στρώσεις κάτι πρόχειρο για να μην γλιστράει το σκυλάκι προσπάθησε να μην τρέχει τουλάχιστον!
Βασικά με βολεύει προς το παρόν το πλακάκι, γιατί καθαρίζει εύκολα. Το θέμα είναι ότι δεν κάθεται σε μια μεριά, κόβει συνέχεια βόλτες όταν δεν κοιμάται. Δεν είναι δυνατόν να στρώσω όλο το σπίτι. Θα περιμένω τουλάχιστον να μάθει την τουαλέτα πριν στρώσουμε. Αν μείνει μέσα δηλαδή... Γιατί ο ένας το βάζει ο άλλος το βγάζει...

Βλέπω έναν πολύ υπεύθυνο άνθρωπο ώριμο και συγκροτημένο παρά το νεαρό της ηλικίας σου και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό!
Πάρτο μαζί σου αν έχεις την δυνατότητα! Θα τα καταφέρεις!
Πολλά μπράβο!
Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

ChilliJRT, ελπίζω με τη βοήθεια όσων διαβάζω να του μάθω να συμπεριφέρεται σωστά γύρω από ανθρώπους. Γιατί κυρίως αυτοί ενοχλούνται και βρίσκουν δικαιολογία να τα φαρμακώσουν με την πρώτη ευκαιρία...

stamatia, από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί...!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το να κόβει βόλτες δεν πειράζει στο ήρεμο!
Μην αρχίσει τις τρεχάλες και τα σπινιαρίσματα! εκεί να το προσέξεις!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Το να κόβει βόλτες δεν πειράζει στο ήρεμο!
Μην αρχίσει τις τρεχάλες και τα σπινιαρίσματα! εκεί να το προσέξεις!
Χμμμ... Και τι προτείνεις; Όταν το καλείς τρέχει και σπινιάρει η αλήθεια είναι... Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει το πλακάκι; Κάποιο κείμενο να διαβάσω;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Βασικά μόνο αν υπάρχει η δυνατότητα να στρώσεις κάτι έστω και πρόχειρο!
Είναι στην ανάπτυξη ακόμα! Δεν έχει δέσει το κορμάκι του καταλαβαίνεις!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Να σου ζήσει το μικρούλι σου.
Μην περιμένεις τίποτα από την μάνα σου. Πάρ΄το πάνω σου αφού έχεις και χρόνο. Δείχνεις υπεύθυνο άτομο και μέχρι στιγμής τα πας πολύ καλά νομίζω. Πρόσεξε λίγο το θέμα με τα πλακάκια. Και φυσικά θα πρέπει όταν φύγεις να το πάρεις μαζί σου. Μην το αφήσεις εκεί για κανέναν λόγο. Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι η περίοδος που θα τελειώσεις με τις σπουδές και θα πρέπει να υπηρετήσεις το στρατιωτικό σου. Θα πρέπει να βρεις λύση γιατί στη μάνα σου το ξέρεις καλύτερα από μένα ότι δεν μπορείς να βασιστείς.
Είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις το καλύτερο για τον μικρούλι.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Να σου ζήσει το μικρούλι σου.
Μην περιμένεις τίποτα από την μάνα σου. Πάρ΄το πάνω σου αφού έχεις και χρόνο. Δείχνεις υπεύθυνο άτομο και μέχρι στιγμής τα πας πολύ καλά νομίζω. Πρόσεξε λίγο το θέμα με τα πλακάκια. Και φυσικά θα πρέπει όταν φύγεις να το πάρεις μαζί σου. Μην το αφήσεις εκεί για κανέναν λόγο. Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι η περίοδος που θα τελειώσεις με τις σπουδές και θα πρέπει να υπηρετήσεις το στρατιωτικό σου. Θα πρέπει να βρεις λύση γιατί στη μάνα σου το ξέρεις καλύτερα από μένα ότι δεν μπορείς να βασιστείς.
Είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις το καλύτερο για τον μικρούλι.
Αμ αυτό που το πας... Ή θα εκπαιδεύσω τη μάνα μου ή τους μήνες που θα είμαι φαντάρος θα δεινοπαθήσει... :(

Πόσο μου τη δίνει όταν κάνει πράγματα χωρίς να με ρωτάει... Αυτή τη φορά όμως έχει να κάνει με ένα ζωντανό, δεν μπορώ να πω "δε γ...ται". Είναι πλέον μέλος της οικογένειας και θα είναι (αν όλα πάνε καλά) για καμιά δεκαετία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνει τέτοιες αποφάσεις με ελαφρά τη καρδία. Μετά απορεί γιατί της έχω νεύρα.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες,και ελπιζω ολα να πανε καλα!!Πραγματικα ειναι πολυ θετικο να βλεπουμε τα λαθοι μας και να προσπαθουμε να τα διορθωσουμε!!
Και εγω πιστευω οτι θα τα πας καλα με το μικρο σου,υπαρχουν παρα πολλα θεματα για να διαβασεις!
Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Καλως ηρθες! Αφου φαινεται πως εχεις διαθεση πιστευω πως θα τα καταφερεις μια χαρα! :)

Πολυ ομορφο σκυλακι! Και μια φιλικη συμβουλη. Ειδα στο βιντεο του να εχει φαγητο στο πιατο του και να το αγνοει. Για να μην εχεις ποτε θεμα με το αν τρωει, ποσο τρωει κι αν του αρεσει καλο ειναι να βαλεις προγραμμα με 3 σταθερα γευματα τωρα που ειναι ακομη μωρο (αργοτερα να τα κανεις 2) και το φαγητο να μενει στη διαθεση του για 15 λεπτα. Αν δεν το φαει ή αν αφησει ποσοτητα το μαζευεις και το ξαναταιζεις στο επομενο προγραμματισμενο γευμα. Ειναι καλο για να ρυθμισετε ετσι και το θεμα της τουαλετας.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Καλως ηρθες! Αφου φαινεται πως εχεις διαθεση πιστευω πως θα τα καταφερεις μια χαρα! :)

Πολυ ομορφο σκυλακι! Και μια φιλικη συμβουλη. Ειδα στο βιντεο του να εχει φαγητο στο πιατο του και να το αγνοει. Για να μην εχεις ποτε θεμα με το αν τρωει, ποσο τρωει κι αν του αρεσει καλο ειναι να βαλεις προγραμμα με 3 σταθερα γευματα τωρα που ειναι ακομη μωρο (αργοτερα να τα κανεις 2) και το φαγητο να μενει στη διαθεση του για 15 λεπτα. Αν δεν το φαει ή αν αφησει ποσοτητα το μαζευεις και το ξαναταιζεις στο επομενο προγραμματισμενο γευμα. Ειναι καλο για να ρυθμισετε ετσι και το θεμα της τουαλετας.
Έχεις δίκιο. Βασικά η κτηνίατρος μου είπε ότι πρέπει να τρώει 4-5 φορές από μια κουταλιά της σούπας. Με το ζόρι τρώει 4 όλη μέρα. Οπότε την αφήνω εκεί και όποτε θέλει τρώει... Θα προσπαθήσω να του βάζω ανά 4 ώρες, έχεις δίκιο.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Σήμερα δείχνοντας πόσο αφελής είναι μου λέει: "Θα πάω στον κτηνίατρο και θα του πω δεν μπορώ να το κρατήσω, αν μπορεί να βρει άλλον ζωόφιλο να το μεγαλώσει."
Ας μην έχει δει ποτέ πως είναι η κτηνίατρος... Δεν μπορώ, όσο της μιλάω τόσο σπάνε τα νεύρα μου. Τώρα δεν θέλω εγώ να το δώσω αλλού.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Έχεις δίκιο. Βασικά η κτηνίατρος μου είπε ότι πρέπει να τρώει 4-5 φορές από μια κουταλιά της σούπας. Με το ζόρι τρώει 4 όλη μέρα. Οπότε την αφήνω εκεί και όποτε θέλει τρώει... Θα προσπαθήσω να του βάζω ανά 4 ώρες, έχεις δίκιο.
Πραγματικα δεν βλεπω το λογο για 4-5 γευματα αφου το σκυλακι τρωει πλεον στερεη τροφη. Γι αυτον και την αγνοει. Δεν θα παθει τιποτα ουτε εχει σωστο και λαθος αφου δεν εχεις προβλημα εσυ αλλα αν διαβασεις και το φορουμ, δεν εχω δει πολυς κοσμος να ταιζει τοσες πολλες φορες τα κουταβια. Θα δεις με ποση ορεξη θα τρωει το φαγητο του αν σηκωνεις το μπολ του απο το πατωμα 15 λεπτα αφου του το εχεις δωσει.