Καλως ηρθες!!\
συγχαρητηρια για την ως τωρα πορεια σου και συμπεριφορα σου και σταση σου και μπραβο και παλι μπραβο!!
ελπιζω να συνεχισεις ετσι!!
το crate που πηρες ειναι ΤΕΛΕΙΟ! το εχεις πολυ καλα οργανωμενο και ξανα μπραβο σου!!
ειναι τυχερο το κουταβι σου!
αν καταφερεις να του μαθεις να μην τρωει απο κατω και γυρω γυρω θα ειναι ονειρικο ... ξερεις γιατι στο λεω φανταζομαι...
κερνα το μια μπατζινα με royal canin απο μενα!!
συνεχισε ετσι!!
Sorry, έχω ένα θέμα με την εμφάνιση του forum, αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Προσπαθώ να του δώσω ό,τι μπορώ για να μην έχει τη μοίρα των προηγούμενων σκυλιών. Η μάνα μου με κοροιδεύει που του φέρομαι σα να είναι παιδί μου και μόλις της ανέφερα ότι θα το εκπαιδεύσω ξέσπασε σε γέλια για κάνα 10λεπτο. "Θα το πας και στο νηπιαγωγείο;" Ας είναι, εμένα με ευχαριστεί αυτό που κάνω και είμαι σίγουρος ότι ευχαριστεί και το σκυλάκι. Αλλά πάνω απ'όλα θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από αναισθησία-ανευθυνότητα ιδιοκτητών.
Τώρα, να πω την αλήθεια, με μπέρδεψες με το "να μην τρώει από κάτω και γύρω-γύρω". Εννοείς να μην τρώει ό,τι χαζομάρα βρίσκει στο πάτωμα; Αν ναι, έχει δρόμο ακόμα... Φαίνεται να αγνοεί τα "ΜΗ" συστηματικά. Ας ελπίσουμε θα αρχίσει να καταλαβαίνει. Ένας εκπαιδευτής μου είπε να δέσω μόνιμα ένα ελαφρύ σχοινάκι στο λουράκι του και να το τραβάω όταν θα του λέω "ΜΗ". Το προσπάθησα χθες και σήμερα το πρωί αλλά δεν είναι πρακτικό... Πιάνεται συνέχεια στις καρέκλες και τις πόρτες και δεν το αφήνει να κινείται ελεύθερα. Άσε που μέχρι να κάνω την κίνηση να πιάσω το σχοινάκι πάει πέρασε η πράξη...
Προς το παρόν φαίνεται να έχει κατανοήσει το clicker και το "ΕΛΑ". Είναι πραγματικός κοιλιόδουλος. Τόσο πολύ που αναρωτιέμαι μήπως δεν το ταίζω αρκετά. Του δίνω γύρω στα 100 γραμμάρια Royal Canin Junior κάθε μέρα. + τις λιχουδιές όταν έρχεται με το "ΕΛΑ".
Κατά τ'άλλα ακόμα κάνει ατυχήματα μέσα στο σπίτι, αλλά ευτυχώς 8 στις 10 φορές θα τα κάνει έξω ή στην εφημερίδα που προορίζεται γιαυτό το σκοπό όταν η πόρτα είναι κλειστή. Οι 2 στις 10 φορές εκνευρίζουν πολύ τη μάνα μου μαζί με την τάση που έχει να της παίρνει τις παντόφλες -- αν και με το κλουβί δεν έχει περιθώρια όταν είναι ανεπιτήρητος.
Τέλος, ακόμα να το κάνω να σταματήσει να με δαγκώνει στις φτέρνες, αλλά μάλλον θέλει να παίξει και δεν το κάνει λόγω κυριαρχίας...
ΥΓ: Μπατζίνα... Θα έλεγα στη μάνα μου να φτιάξει, αλλά μου την έχει δώσει τώρα τελευταία. Συμπεριφορά χρυσόψαρου περίμενε, όχι σκυλιού...