Καμπάνια από adespoto.gr

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Συμφωνώ. Αλλά ο συνειδητός/υπεύθυνος τρόπος απόκτησης σκύλου δεν είναι απαραίτητα η αγορά από εκτροφέα. .
συμφωνώ απόλυτα.....

βέβαια για μένα ο τρόπος με τον οποίο αποκτά κανείς σκύλο δείχνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το τι θα κάνει- πως θα φερθεί στην συνέχεια......

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γιατί να είναι αυτή η αρχή? Για μένα η αρχή (της λύσης) είναι να είσαι συνειδητοποιημένος άνθρωπος ωστε να μην τον παρατήσεις και να μην τον αναπαράγεις. Το από που τον πήρες δεν έχει να κάνει μ'αυτά τα δυο.
Συμφωνώ πως η συνείδηση είναι στην ουσία προσωπικό θέμα.., όμως αν όλοι ξέραμε τι θέλουμε.., αν όσοι ήθελαν σκυλιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τους φιλτράρανε οι εκτροφείς δίνοντας τους τελικά..(δεν κάνουν όλοι για σκύλο..), αν όσοι ήθελα έναν σκύλο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά πηγαίναν σε σωματεία..και αυτά φιλτράρανε με την σειρά τους σωστά και όχι παρορμητικά.
Αν όλοι οι εκτροφείς κρίνανε την καταλληλότητα του ατόμου για την φυλή τους και αν δεν έκαναν για αυτήν.. και αν όχι για κάποια άλλη, ίσως για ένα ημιαιμάκι..
Αν τα σωματεία έστελναν αυτούς που ονειρεύονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην κατάλληλη πηγή τους (εκτροφείς)..
Αν δεν ήμασταν παρορμητικοί και οι ανάλογοι φορείς..(οι εκτροφείς να πουλήσουν.., τα σωματεία να δώσουν..) θα ήμασταν πολύ καλύτερα..(όχι οτι δεν γίνεται..υπάρχουν και αξιόλογα σωματεία και αξιόλογοι εκτροφείς)
Φυσικά ο προσωπικός παράγοντας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο..να έχεις μελετήσει και μόνος σου..

Αλλά τους "δρόμους" να τους ξέρεις..
Θέλεις σκύλο?ναι? τι?..τί ζητάς? τι χαρακτηριστικά? τι απαιτήσεις έχεις.., υπέδειξε τις επιλογές..

Θέλει μεγάλη προσοχή αυτό το θέμα και ναι..και έτσι γίνονται τα αδέσποτα..από τελικά κακή επιλογή πηγής..

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αν όλοι όσοι ήθελαν καθαρόαιμο σκύλο απευθύνονταν σε σωστούς και υπεύθυνους εκτροφείς, θα είχαμε λιγότερα αδέσποτα στο δρόμο.
Υπό αυτή την έννοια.
@ chloe Απο την αποψη οτι οι εκτροφεις θα ξεσκαρταριζαν αυτους που δεν ειναι ετοιμοι ή δεν κανουν για σκυλο?
Το ιδιο κανουν τοσο οι φιλοζωικες οσο και οι ιδιωτες που προωθουν σκυλια.
Ή πιστευεις οτι αν πληρωσουν αρκετα περισσοτερα στους εκτροφεις απο οτι σε πετ σοπ θα νοιαστουν περισσοτερο και δεν θα το πεταξουν στον δρομο? Μακαρι να ηταν ετσι. Αλλα πολυ αμφιβαλλω.

Και εν παση περιπτωση δεχομαι οτι θα μπορουσε η αφισα να χρησιμοποιησει ενα αλλο σλογκαν (αν και ειναι αρκετα ηπιο συγκριτικα με αλλα) αλλα αν θελουμε να προωθησουμε την κυνοφιλικη παιδεια μην περιμενουμε να τα κανουν ολα οι ερμες οι φιλοζωικες.

Αντι να χαλιομαστε που δεν υπαρχει οργανωμενη προσπαθεια αυτων που νοιαζονται για τα σκυλια (και οχι μονο) απο φιλοζωικες, εκτροφεις, ΚΟΕ, εμας κτλ , καθομαστε και συζηταμε γιατι η ταδε αφισα γραφει αυτο και δεν γραφει το αλλο και γιατι δεν γραφει για τους εκτροφεις.

Οι εκτροφεις και ο ΚΟΕ τι κανουν? Γιατι δεν υπαρχουν δικες τους αφισες να ενημερωνουν τον κοσμο για την σωστη αποκτηση καθαροαιμου σκυλου? Αν υπαρχουν ζητω συγνωμη που δεν εχουν πεσει στην αντιληψη μου. Και αφου οι αφισες των φιλοζωικων ειναι τοσο λαθος ή εστω ελλειπης γιατι δεν βγαινουν να αντιδρασουν.

Μην πιασουμε το παζαρι του Σχιστου που οσες φορες εχω δει ρεπορταζ τοσο στην τηλεοραση οσο και σε αλλα μεσα μονο οι φιλοζωικες χτυπιουνται και οι εκτροφεις ειναι εντελως απων. Που θα επρεπε να τους νοιαζει και να τους καιει η πωληση αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης δηθεν καθαροαιμων σκυλων που θιγει τοσο τις φυλες που εχουν αγαπησει και εχουν κοπιασει για να βελτιωσουν ή εστω να διατηρησουν σε σωστα επιπεδα και στην τελικη θιγει τον κοπο, το μερακι και τα οποια εσοδα τους.

@kango. Σε αρκετα απο αυτο που γραφεις στο τελευταιο σου μηνυμα συμφωνω. Αλλα διαφωνω εντελως στο οτι η κακη επιλογη πηγης δημιουργει αδεσποτα. Γιατι ο ασυνειδητος απο οπου και αν το παρει ευκολα θα το πεταξει στον δρομο. Ή εστω ευκολα "θα το χασει γιατι το εσκασε". Ποσοι εχουν παρει σκυλους απο πετ σοπ γιατι δεν ηξεραν τις αλλες επιλογες? Μελη αυτου του φορουμ και προσωπικα γνωριζω και μη μελη του φορουμ. Παρολα τα οποια προβληματα του σκυλου τους (που τα εχουν πληρωσει χρυσαφι) δεν δημιουργουν ενα ακομα αδεσποτο.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όσον αφορά το σλόγκαν λέμε πως είναι λάθος..και κάθε κίνηση πρέπει να είναι προσεχτική αν θέλουμε να μιλάμε για κυνοφιλική παιδεία..γιατί δεν παίζουν ρόλο μόνο οι φυλοζωικές σε αυτόν τον ρόλο αλλά όλοι μας..
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η φιλοζωική ήθελε να προωθήσει τα αδέσποτα της.., καμία συσχέτιση με τον σωστό τρόπο διάδοσης της κυνοφιλικής παιδείας που συζητάμε εδώ..
Επίσης δεν ειπώθηκε πουθενά να αναφέρετε στους εκτροφείς η αφίσα, απλά να μην γραφτεί το "μην αγοράζεται"..!!

Οι εκτροφεις και ο ΚΟΕ τι κανουν? Γιατι δεν υπαρχουν δικες τους αφισες να ενημερωνουν τον κοσμο για την σωστη αποκτηση καθαροαιμου σκυλου? Αν υπαρχουν ζητω συγνωμη που δεν εχουν πεσει στην αντιληψη μου. Και αφου οι αφισες των φιλοζωικων ειναι τοσο λαθος ή εστω ελλειπης γιατι δεν βγαινουν να αντιδρασουν.Μην πιασουμε το παζαρι του Σχιστου που οσες φορες εχω δει ρεπορταζ τοσο στην τηλεοραση οσο και σε αλλα μεσα μονο οι φιλοζωικες χτυπιουνται και οι εκτροφεις ειναι εντελως απων. Που θα επρεπε να τους νοιαζει και να τους καιει η πωληση αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης δηθεν καθαροαιμων σκυλων που θιγει τοσο τις φυλες που εχουν αγαπησει και εχουν κοπιασει για να βελτιωσουν ή εστω να διατηρησουν σε σωστα επιπεδα και στην τελικη θιγει τον κοπο, το μερακι και τα οποια εσοδα τους.

Ποιός είπε πως ευχαριστιούνται με την κατάσταση στο Σχιστό οι εκτροφείς??? αλλά γιατί φταίνε και για αυτό αυτοί??
και τι σχέση έχουν όλα αυτά με αυτό..?? τι λέμε?..
Επίσης υπάρχουν πολλά βιβλία που μιλάνε για την καταλληλότητα σε κάθε φυλή και τον τρόπο απόκτησης αυτής.., είναι πιο απλό θεωρητικά γιατί αναμένουμε κάτι σίγουρο και πιο προβλεπόμενο.., και σημαντικό είναι και το οικονομικό αντίτιμο που πάντα ο άλλος το σκέφτεται πιο πολύ..το "τσάμπα" πάντα κινδυνεύει..
Για τα ημίαιμα δεν υπάρχει όμως πηγή ενημέρωσης του ίδιου του υποψήφιου ιδιοκτήτη πέρα από τα συνθήματα "πάρε μην αγοράσεις"..για το θέμα επιλογής..και αυτό τα κάνει και πιο ευάλωτα κατά κάποιο τρόπο..και εκεί οι φιλοζωικές πρέπει να είναι και πολύ προσεχτικές.

@kango. Σε αρκετα απο αυτο που γραφεις στο τελευταιο σου μηνυμα συμφωνω. Αλλα διαφωνω εντελως στο οτι η κακη επιλογη πηγης δημιουργει αδεσποτα. Γιατι ο ασυνειδητος απο οπου και αν το παρει ευκολα θα το πεταξει στον δρομο. Ή εστω ευκολα "θα το χασει γιατι το εσκασε". Ποσοι εχουν παρει σκυλους απο πετ σοπ γιατι δεν ηξεραν τις αλλες επιλογες? Μελη αυτου του φορουμ και προσωπικα γνωριζω και μη μελη του φορουμ. Παρολα τα οποια προβληματα του σκυλου τους (που τα εχουν πληρωσει χρυσαφι) δεν δημιουργουν ενα ακομα αδεσποτο.
Πρέπει να καταλάβουμε πως η πραγματικότητα δεν βρίσκεται εδώ μέσα που χαλάμε έστω ένα λεπτό να μάθουμε ή και ώρες..
Ούτε οι αντιπαραθέσεις δεν είναι προσωπικές..
Ότι έχει να κάνει με δημόσιο χώρο με εκατοντάδες βλέμματα και σκεπτικά ..το τι γράφουμε ειδικά αν είμαστε και συγκεκριμένοι φορείς (σωματεία) και μιλάμε μέσω αυτής της θέσης και βγάζουμε και σλόγκαν πρέπει να υπολογίζουμε τα πάντα..
Αν ήμασταν μεταξύ μας.. θα μιλάγαμε με υποκοριστικά και θα καταλαβαίναμε πριν πούμε ο ένας στον άλλον κάτι..

Άρα ας μην παίρνουμε παράδειγμα το φόρουμ.., που κάνεις λάθος και εδώ έχουν συμβεί πολλά..
Η κατάλληλη πηγή μπορεί να προλάβει.., όχι να αλλάξει σκεπτικά..να αποτρέψει αυτόν τον άνθρωπο να πάρει σκύλο ή να πάρει τελικά αυτόν που πράγματι ήθελε για να μην του έρθει το απωθημένο στο μέλλον..και αυτήν την δουλεία δεν θα την κάνουν φυσικά οι bybs και τα puppy mils αλλά οι εκτροφείς και τα σωματεία..

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καμμια σχεση δεν εχουν οι εκτροφεις με το Σχιστο. Που για μενα θα επρεπε και με πραξεις να δειχνουν την αγανακτηση τους για το εμποριο και παρεμποριο "καθαροαιμων".
Αλλα αφου οι εκτροφεις δεν εχουν καμμια σχεση με το Σχιστο και τα πετ σοπ κτλ γιατι θα επρεπε οι φιλοζωικες να εχουν σχεση με τους εκτροφεις?
Γιατι θα πρεπει οι αφισες των φιλοζωικων να κατευθυνουν προς τους εκτροφεις απο την στιγμη που το δικο τους εργο ειναι να προωθουν την υιοθεσια αδεσποτων?
Και ξαναλεω γιατι οι εκτροφεις δεν βγαινουν να δημοσιευουν την δικη τους δουλεια και το δικο τους εργο. Γιατι μονο οι εκθεσεις δεν φτανουν.

Αναφερθηκε το να μην αναφερετε το να μην αγοραζετε γιατι κλεινουν εμμεσα τον δρομο της ενημερωσης της αποκτησης/αγορας απο εκτροφεα.

Το ειπα και αρκετα ποστ πισω. Αυτος που θελει καθαροαιμο ΟΦΕΙΛΕΙ να ψαχτει. Αν ψαχτει ειναι πολυ ευκολο να μαθει την σωστη πηγη που ειναι ο σωστος εκτροφεας. Αν δεν ψαχτει δεν φταιει καμμια αφισα φιλοζωικης που λεει μην αγοραζετε κτλ κτλ

Καταβαινω τι λετε τοσο εσυ οσο και ο cloe. Απλα διαφωνω σε αρκετα σημεια. Ουσιαστικα για μενα το προβλημα δεν ειναι το ποσο political correct ειναι το σλογκαν μιας αφισας γιατι εστω και εναν να αποτρεψει απο το παρει μια εφημεριδα ή να μπει σε ενα πετ σοπ κερδος ειναι.

Στο δικο μου ροζ συννεφακι θα ειχε πηξει ο τοπος απο αφισες που να λενε για τα αδεσποτα, για τους εκτροφεις, για το εγκλημα των πετ σοπ και των παππι μιλς. Και θα υπηρχαν παντου. Τοσο σε φιλοζωικες, οσο και σε εκτροφεια (τωρα θα μου πεις στο σπιτι του? ναι στο σπιτι του)

Ειναι και περασμενη η ωρα και μαλλον δεν παιρναω ακριβως την αποψη μου. Ασε που μαλλον ειναι μια συζητηση που για να βγαλουμε μια ακρη πρεπει να γινει απο κοντα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τέλος πάντων το έχουμε κάνει κυπριακό..είναι και αργά..:D

Εγώ αναφέρω ισάξια εκτροφείς-σωματεία σαν αρμοδιότητες.. εσύ λες γιατί να το κάνουν για τους εκτροφείς.., αλυσιδωτό είναι..και ναι όλοι θα έπρεπε να καταίβουμε για το Σχιστό..μην στοχεύουμε τους εκτροφείς..
Το αποτέλεσμα είναι ντόμινο..

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Απλα θεωρω οτι ειναι απλα μια αφισα που στοχο εχει να προωθησει την υιοθεσια αδεσποτου. Ισως και να αλλαξει τον τροπο που βλεπουν αρκετοι τα αδεσποτα. Και οχι να προωθησει απαραιτητα κυνοφιλικη παιδεια.
Ας φτασουμε σε καποιο επιπεδο που τα αδεσποτα και τα ημιαιμα δεν θα τα αντιμετωπιζουν σαν κατωτερους σκυλους και μετα παμε και στην σωστη αποκτηση καθαροαιμου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν όλοι όσοι ήθελαν καθαρόαιμο σκύλο απευθύνονταν σε σωστούς και υπεύθυνους εκτροφείς, θα είχαμε λιγότερα αδέσποτα στο δρόμο.
Υπό αυτή την έννοια.
Τα ίδια θα είχαμε αν αποφάζισαν την επόμενη μέρα να αφήσουν τον καθαρόαιμο να ζήσει τον έρωτα ή αν τον βαριόντουσαν μια μέρα (και μην πουμε οτι αν το'χεις πληρώσει δεν το παρατάς, γιατί άπειρα τα πετσοπένια κουτάβια στο δρόμο). Επιμένω ότι το θέμα των αδέσποτων έγκειται στη συνείδηση του καθενός. Οχι στην πηγή απόκτησης.

Παντως για να ξαναεστιάσουμε στο θέμα, επίσης επιμένω:p ότι η καμπάνια δεν είναι ανεύθυνη. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί δε συμφωνούν που δεν εξαιρούνται συγκεκριμένα οι εκτροφείς από την εννοια της αγοράς σκύλου, αλλά είναι κι αυτή μια άποψη.

Για μένα η λύση του θέματος των αδέσποτων δεν προϋποθέτει αγορά από εκτροφέα. άλλα πράγματα προϋποθέτει.:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πάντα καταλήγουμε σε ένα σημείο που μια μερίδα υπερασπίζεται δικαίως (ποιός άλλος θα το κάνει; ) τα αδέσποτα σκυλιά που έχουν χαρίσει πάρα πολλές στιγμές χαράς και ''ανθρωπιάς'' σε πάρα πολλούς ανθρώπους (όχι εσάς εδώ μέσα, αλλά κάποιους σαν εσάς που δεν πλησίαζαν σκύλο στα πέντε μέτρα και κάποια στιγμή ένα μικρό επίμονο τούς κέρδισε και άτσαλα ξεκίνησαν να το προσπαθούν. Στην Ελλάδα και στον κόσμο {εκτός κι αν θαρρείτε πως η Γαλλία επί παραδείγματι δεν έχει αδέσποτα}) και μια άλλη μερίδα υπερασπίζεται τους εκτροφείς. Σε αυτό το κομμάτι ποτέ δε συμμετέχω. Είναι πάρα πολύ άδικο να το κάνω.

Είμαι απόλυτα υπέρμαχος της καθαροαιμίας, μπορώ να την υποστηρίξω με πολλές απόψεις άλλες δικές μου, άλλες δανεικές, ορισμένες επιστημονικές, ορισμένες άλλες εθιμικού ύφους κι άλλες πάλι κοινής (για ποιόν κοινής; για 'μενα και κάποιους άλλους προφανώς) λογικής. Αλλά γι' αυτό και είναι απολύτως άδικο να ταχθώ υπέρ των εκτροφέων.

Δεν είμαι ποτέ υπέρ αυτής της στροφής στη συζήτηση. Δε μπορείς να συγκρίνεις ένα ημίαιμο σκύλο με ένα καθαρόαιμο. Γιατί όταν δε μιλάμε για το Μπούμπη, τον Κινγκ, τον Ράϊν αλλά για ένα αδέσποτο που δεν έχουμε μπροστά μας δεν υπάρχει κανένα έδαφος. Μπορεί να είναι το καλύτερο σκυλί, μπορεί και να μην είναι. Προσωπικά, έχω γνωρίσει όσο ήμουν φοιτητής στα Γιάννενα έναν κύριο που είχε ένα καταπληκτικό σκύλο, ένα άφοβο φύλακα και απίστευτο παιχνιδιάρη με την κόρη του κυρίου. Απ' αυτό το σκύλο δεν έχω δει περισσότερο ημίαιμο σε εξωτερικά χαρακτηριστικά. Έμοιαζε με μαλλιαρό σγουρόμαλλο λύκο, σε χρώματα της φωτιάς, του μαύρου, με κατάλευκη κοιλιά.

Έχω γνωρίσει όμως και τελείως απείθαρχα πρώην αδέσποτα. Έχω γνωρίσει πάρα πολλά σκυλιά. Αποτελούν πάντα μια έκπληξη στο μέρος που αφορά τα κληρονομητέα χαρακτηριστικά της χαρακτηροδομής τους (και όχι της διαβίωσης και της ακόλουθης συμβίωσης με τους ανθρώπους).

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ λοιπόν θα συγκρίνω ένα τυχαίο δείγμα με ένα Ντόπερμαν; Πώς θα τολμήσω να συγκρίνω ένα σκύλο που γεννήθηκε σε κέννελ με ένα σκύλο που ξύπνησε σε μια σακούλα σκουπιδιών ασφυκτικά κλεισμένη μόλις λίγων ημερών;

Κι εδώ που τα λέμε δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ κανένα Έλληνα εκτροφέα. Δεν τους ξέρω, δεν έχω αγοράσει ποτέ σκύλο απ' το εσωτερικό. Έχω επιλέξει εκτροφεία κι έχω πάει εγώ να πάρω τα σκυλιά μου σε καλύτερες εποχές που σου λέγανε οι εκτροφείς ''δε με νοιάζει αν μπορείς ή όχι σκύλο δεν παίρνεις αν δεν έρθεις εδώ''. Τις θυμάστε κάποιοι αυτές τις εποχές;;; Πολύ πριν αρχίσουν διάφοροι εκτροφείς (και μέσα σ' αυτούς και ονόματα που αναγνωρίζω) να πουλάνε σκύλους από ''ιντερνετικές βιτρίνες'' σε άσχετους αγνώστους.

Υποστηρίζω την ιδέα της υπεύθυνης εντατικής εκτροφής, αλλά αρνούμαι να υποστηρίξω τα άτομα όπως αρνούμαι και να υπερασπιστώ τις απόψεις ενός συλλόγου που βλέπει μονόδρομα και μονόπλευρα τα πράγματα, είτε είναι φιλοζωικός είτε σύλλογος εκτροφέων γιατί και ο ένας και ο άλλος βλέπουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο και στη δική μου πολύ αυστηρή και απόλυτη αντίληψη κανένας απ' τους δύο δεν είναι πραγματικά φιλόζωος. Και οι δυο υποστηρίζουν μια ιδέα και όχι τα ίδια τα ζώα. Μια ιδέα που παλεύουν να υπερισχύσει.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ απέναντι στους πετσοπάδες και στους μάγειρες σκύλων και χαρακτηριστικών (που πολλές συζεύξεις ιδιωτών σε θέμα του τι ζευγαρώνουν με τι θυμίζουν την κόλαση που επικρατούσε στο μυαλό του Λάβκραφτ όταν ήταν σε οίστρο) αλλά δεν είναι, δε μπορούν να είναι.

ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ διαφορετικά πράγματα που δεν έχουν να κάνουν τελικά ούτε με τα φράγκα, ούτε με την ιδέα του ''πληγωμένου αδέσποτου'' ή της καθαροαιμίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την υπερίσχυση κι επικράτηση της δικής τους θεώρησης και αντίληψης

Αν πρέπει να πω κάτι για την καμπάνια του εν λόγω συλλόγου αυτό θα ήταν μπράβο τους που κάνουν έστω κάτι απ' την πλευρά τους.

Αν έπρεπε να πω κάτι για τον ίδιο το σύλλογο αυτό θα ήταν πως εκτιμώ κάποιες ενέργειες και άρθρα τους αλλές έχουν και ορισμένες μελανές στιγμές στο παρελθόν απ' την υπερβολική βιασύνη να υποστηρίξουν την αντίληψη τους.

Και τώρα που είπα αυτό το τελευταίο, δεν απόκτησαν ξαφνικά τιμή και υπόληψη οι άφαντοι εκτροφείς τους οποίους υποστηρίζετε κάποιοι με νύχια και με δόντια ξαναεπισημαίνω αδικώς έναντι τυχαίων δειγμάτων που δεν έχουν μεγαλώσει ούτε ζήσει με τον ίδιο τρόπο.

Το να πάρεις ένα αδέσποτο είναι ένας σωστός τρόπος δείγμα ανθρώπου με ΄΄α΄΄ κεφαλαίο (και πάρτε το κάποιοι αν έτσι γουστάρετε ως λογοπαίγνιο έναντι του εκτροφέας με ΄΄ε΄΄ ή με ΄΄Ε΄΄) είναι ένας σωστός τρόπος απόκτησης σκύλου.

Το να πάρεις για τους δικούς σου λόγους ένα εκτροφικό σκύλο επιλέγοντας συνειδητά τη φυλή και τον εκτροφέα είναι ένας εξ' ίσου σωστός τρόπος απόκτησης σκύλου.

Το να ανήκεις σε μια εκ των δύο κατηγοριών και να αγνοείς επιδεικτικά την άλλη είναι ένας λαθεμένος τρόπος συμπεριφοράς φιλόζωου προς φιλόζωο μιας και δεικνύει τις προσωπικές μικροαντιλήψεις και δεν προάγει την κυνοφιλία.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα ίδια θα είχαμε αν αποφάζισαν την επόμενη μέρα να αφήσουν τον καθαρόαιμο να ζήσει τον έρωτα ή αν τον βαριόντουσαν μια μέρα (και μην πουμε οτι αν το'χεις πληρώσει δεν το παρατάς, γιατί άπειρα τα πετσοπένια κουτάβια στο δρόμο). Επιμένω ότι το θέμα των αδέσποτων έγκειται στη συνείδηση του καθενός. Οχι στην πηγή απόκτησης.
Ειλικρινά, νομίζω πως όχι. Δεν είχα στο μυαλό μου έναν κανόνα "αν το πληρώσεις δεν το παρατάς". Μάλλον ότι αν πάρεις το σκύλο από το σωστό εκτροφέα και όχι το γείτονα, δεν θα τον ζευγαρώσεις (θα σου έχει μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το ζήτημα) και ΑΝ δεν μπορέσεις να τον κρατήσεις, θα του τον πας πίσω (επίσης θα σου έχει μιλήσει γι' αυτό). Θα έχει φροντίσει ο ίδιος να είσαι αρκετά κατάλληλος. Μάλλον... Όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε πολλές. Μαθαίνεις... Και το έχω δει σε γνωστή μου οικογένεια που είχε σκύλο από byb (ζευγάρωσε, ζούσε στην αυλή, έτρωγε ανοησίες) και τώρα σκύλο από γνωστό εκτροφέα και απλώς και μόνο επειδή έχουν μια σωστή καθοδήγηση ο σκύλος ζει πολύ καλύτερα.
Κάπως έτσι.

Έχω μπερδευτεί με την εξέλιξη της κουβέντας. Γρίφε εννοείς τι, ότι έχουμε χωριστεί εδώ σ' αυτούς που υποστηρίζουν τους εκτροφείς και σ' αυτούς που υποστηρίζουν τα φιλοζωικά σωματεία?
Απ' την πλευρά μου καμία σχέση. Αν δεν σε κατάλαβα φταίει ότι πραγματικά μπερδεύτηκα με όλα αυτά τα posts.
Είναι πολύ πολύ απλά τα πράγματα.
Αν μου επιτρέπεται να μην συμφωνώ με το σύνθημα "ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ" και να πιστεύω ότι σε ένα μακροσκελές κείμενο ενημέρωσης για τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου (που είναι πολύ σωστό κατά τα άλλα) πρέπει να αναφέρεται έστω σε μια γραμμή τι κάνουμε όταν θέλουμε καθαρόαιμο, ευχαριστώ.

Μα τω Θεώ απορώ οπως και η Miminoula. Πού είναι το πρόβλημα?¨

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τι λέμε?? τι συζητάμε?
Όλα αυτά από μία αντίρρηση σε ένα σύνθημα που κατά την κρίση μας είναι λάθος..?

Ξανά διαβάστε από την αρχή και θα δείτε πως καμία παράταξη από την μεριά μας..αν μας επιτρέπεται να διαφωνούμε.., να προτείνουμε να ακούμε προσεχτικά τις ανάγκες των άλλων και τις επιθυμίες και ανάλογα να προτείνουμε την μία επιλογή ή την άλλη..
Μην βγάζουμε νοήματα από εκεί που δεν υπάρχουν..και νοήματα που κατά την κρίση μου είναι και η αρχή του προβλήματος..

Είναι προτέρημα να ακούς πολλές φορές..
Χάρισμα θα έλεγα..

edit : Γρίφε μεγάλο το ποστ σου και το ξεπέταξα γρήγορα..αλλά μάλλον πάει για thanks..

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Γριφε εννοειται οτι κατα την αποψη μου τουλαχιστον αυτοι που εχουμε γραψει σε αυτο το θεμα δεν υποστηριζουμε μονο τα αδεσποτα ή μονο τα καθαροαιμα. Δεν ειμαστε χωρισμενοι σε 2 παραταξεις απλα βλεπουμε τα πραγματα λιγο διαφορετικα. Και μπορει να μην με επεισαν με τα επιχειρηματα τους και να μην επεισα με τα δικα μου αλλα ηταν μια πολιτισμενη συζητηση σε χαμηλους τονους που μονο οφελος ειχε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και μην πουμε οτι αν το'χεις πληρώσει δεν το παρατάς, γιατί άπειρα τα πετσοπένια κουτάβια στο δρόμο).
Δεν είναι φυσικά.., αλλά χάρισε καθαρόαιμα κουτάβια και θα δεις για πότε θα γίνουν ανάρπαστα..λόγο ευκαιρίας και όχι αποτέλεσμα λογικής πράξης..ή μία μέρα στο Σχιστό να πουλιούνται..
Η συνείδηση σίγουρα είναι προσωπικό θέμα.., άλλα και το φιλτράρισμα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αποτέλεσμα..

Τέσπα..νομίζω πως το εξαντλήσαμε το θέμα.. :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Είμαι της άποψης δεν αγοράζω μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένας σκύλος σε καταφύγιο !!!

Επίσης συμφωνώ με την io maria που αν κατάλαβα καλά λέει οτι γιατι οι φιλοζωικές να αναφέρουν τους εκτροφείς ?
οι εκτροφείς αναφέρουν τις φιλοζωικές ? ή κάνουν κάτι για άλλα σοβαρά θέματα ?
Και ναι πρέπει να διαφημίζονται η διαφήμιση δεν είναι κάτι κακό !

Επιπλέον αν ήμουν 40 χρονών έχω φάει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο να φροντίζω αδέσποτα ( καθαρόαιμα ή ημίαιμα δεν έχει σημασία ) ο άλλος πάει και αγοράζει θα νευρίαζα ! θα σκεφτόμουν μα τι κατώτερο έχει ο σκύλος που χαρίζω ??
Για αυτο πιστεύω οτι υπάρχουν και τέτοιες καμπάνιες .

(και απο ότι καταλαβαίνω εκείνοι που έχουν αγοράσει σκύλους βλέπουν αρκετά αρνητικά τέτοιου είδους καμπάνιες , μπορεί να κάνω και λάθος )

Αυτή είναι η άποψη μου δεν ξέρω αν είναι σωστή ή λάθος αλλα αυτο πιστεύω .

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Επιπλέον αν ήμουν 40 χρονών έχω φάει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο να φροντίζω αδέσποτα ( καθαρόαιμα ή ημίαιμα δεν έχει σημασία ) ο άλλος πάει και αγοράζει θα νευρίαζα ! θα σκεφτόμουν μα τι κατώτερο έχει ο σκύλος που χαρίζω ??
θέλω να μου εγγυηθείς εκατό τα εκατό ότι ο σκύλος που χαρίζεις κάνει για ένα παιδί ή κάνει για φύλακας, ή κάνει για εργασία. Όχι πως μπορεί να κάνει, αλλά ότι θα το κάνει σίγουρα. Γιατί Λούνα, όταν ζητάει κάποιος συγκεκριμένα πράγματα, θέλει και να πάρει συγκεκριμένα πράγματα κι όχι την πιθανότητα να τα πάρει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ειλικρινά, νομίζω πως όχι. Δεν είχα στο μυαλό μου έναν κανόνα "αν το πληρώσεις δεν το παρατάς". Μάλλον ότι αν πάρεις το σκύλο από το σωστό εκτροφέα και όχι το γείτονα, δεν θα τον ζευγαρώσεις (θα σου έχει μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το ζήτημα) και ΑΝ δεν μπορέσεις να τον κρατήσεις, θα του τον πας πίσω (επίσης θα σου έχει μιλήσει γι' αυτό). Θα έχει φροντίσει ο ίδιος να είσαι αρκετά κατάλληλος. Μάλλον... Όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε πολλές. Μαθαίνεις... Και το έχω δει σε γνωστή μου οικογένεια που είχε σκύλο από byb (ζευγάρωσε, ζούσε στην αυλή, έτρωγε ανοησίες) και τώρα σκύλο από γνωστό εκτροφέα και απλώς και μόνο επειδή έχουν μια σωστή καθοδήγηση ο σκύλος ζει πολύ καλύτερα.
Κάπως έτσι.

.......
Κοίτα chloe... Το παράδειγμα που φαίρνεις, με τη φίλη σου, είναι ένα παράδειγμα που εν τέλει όλα πήγαν καλά γιατί α)η φίλη σου είχε όρεξη να μάθει, οπότε άκουγε κι ο εγκέφαλός της κι όχι μόνο τα αυτιά της, αλλά και
β) ο εκτροφέας, ώς σωστός και υπεύθυνος κυνόφιλος, φρόντισε να τα πεί.
Είναι όμως και φορές που δεν πληρούνται κάποια από τα α, β (ή και τα δύο) οπότε βλέπεις είτε κακή διαβίωση εκτροφικού σκύλου είτε ανεύθυνες γέννες, είτε και τα δύο.

Το γράφω απλά για να εξηγήσω για ποιό λόγο, για εμένα, η απόκτηση εκτροφικού σκύλου δεν συμβάλει στην αποτροπή δημιουργίας περισσότερων αδέσποτων.

θέλω να μου εγγυηθείς εκατό τα εκατό ότι ο σκύλος που χαρίζεις κάνει για ένα παιδί ή κάνει για φύλακας, ή κάνει για εργασία. Όχι πως μπορεί να κάνει, αλλά ότι θα το κάνει σίγουρα. Γιατί Λούνα, όταν ζητάει κάποιος συγκεκριμένα πράγματα, θέλει και να πάρει συγκεκριμένα πράγματα κι όχι την πιθανότητα να τα πάρει.
Γιατί βρε Grifos? Γιατί; Γιατί μετά από ένα τόσο όμορφο, καλογραμμένο, τεκμηριωμένο (και κατά τη γνώμη μου ένα από τα σωστότερα μέσα σε αυτό το φόρουμ) δημοσίευμα, όπως το #109 έρχεσαι και μου το χαλάς με αυτό εδώ? Διαφωνώ ΠΟΛΥ με αυτό το πόστ σου, αλλά το γιατί είναι εκτός του παρόντος θέματος. Σου στέλνω π.μ. και αν το βρεις αρκετά ενδιαφέρον για συζήτηση και από άλλους, άνοιξε καινούριο νήμα!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Αδερφέ την γνώμη σου ξέρεις ότι την μετράω πολύ αλλά εδώ είσαι λάθος γιατί μια και ζούμε στην Ελλαδα και τα περισσότερα καθαρόαιμα( μπορεί και πάνω από 80% με τις δικές μου μετρησεις απο φιλους γνωστους με σκυλια ) είναι από πετ η ΒΥΒ θεωρω οτι οτι τα πραγματα ειναι ποιο δυσκολα με τα "καθαρόαιμα"

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Διαφωνώ. Έχεις την εντύπωση ότι εάν θα πάρεις ένα καθαρόαιμο από εκτροφέα λαμπραντορ θα είσαι 100% σίγουρος ότι θα κάνει για παιδιά παρόλη την προδιάθεση του και ότι ξέρουμε για την φυλή; Νομίζεις ότι ένα λαμπ με τον λάθος χειρισμό δεν μπορεί να γίνει εντελώς ακατάλληλο για οικογένεια; Το 80% που μετράει είναι πως θα χειριστείς τον σκύλο από εκεί που θα τον πάρεις είτε είναι εκτροφείο είτε καταφύγιο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
(και απο ότι καταλαβαίνω εκείνοι που έχουν αγοράσει σκύλους βλέπουν αρκετά αρνητικά τέτοιου είδους καμπάνιες , μπορεί να κάνω και λάθος )
.
Όχι όλοι. Εγώ π.χ. δεν τις βλέπω αρνητικά και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ που έχουν αγοράσει σκύλο που έχουν την ίδια άποψη με εμένα. Άλλωστε δεν αγοράζεις τον σκύλο, τον υιοθετείς. Από όπου και να τον πάρεις.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κοίτα chloe... Το παράδειγμα που φαίρνεις, με τη φίλη σου, είναι ένα παράδειγμα που εν τέλει όλα πήγαν καλά γιατί α)η φίλη σου είχε όρεξη να μάθει, οπότε άκουγε κι ο εγκέφαλός της κι όχι μόνο τα αυτιά της, αλλά και
β) ο εκτροφέας, ώς σωστός και υπεύθυνος κυνόφιλος, φρόντισε να τα πεί.
Είναι όμως και φορές που δεν πληρούνται κάποια από τα α, β (ή και τα δύο) οπότε βλέπεις είτε κακή διαβίωση εκτροφικού σκύλου είτε ανεύθυνες γέννες, είτε και τα δύο.

Το γράφω απλά για να εξηγήσω για ποιό λόγο, για εμένα, η απόκτηση εκτροφικού σκύλου δεν συμβάλει στην αποτροπή δημιουργίας περισσότερων αδέσποτων.
Μιλάω ΠΑΝΤΑ (και το αναφέρω ΚΑΘΕ φορά) για τον ΣΩΣΤΟ εκτροφέα. Και το πιστεύω ειλικρινά, θα περιοριζόταν σημαντικά ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αν όλοι όσοι ήθελαν καθαρόαιμο (ιδίως κυνηγόσκυλο,γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτά είναι που εγκαταλείπονται συχνότερα) απευθύνονταν σε έναν σωστό εκτροφέα. Αυτά τα πιστεύω ειλικρινά, μπορεί να κάνω και λάθος.

Και Lounamou τα ίδια θα πίστευα ακόμα κι αν δεν είχα αγοράσει σκύλο...

Όσο για τα υπόλοιπα, μετά το post του Γρίφου, παιδιά εδώ δεν κάνουμε το γνωστό debate καθαρόαιμο vs ημίαιμο - υπάρχουν πολλά topics στο φόρουμ παρόμοιας θεματολογίας, αλλά είναι άκυρο (και άδικο) να πιστεύουμε ότι ΚΑΙ αυτό είναι μια διαμάχη ανάμεσα στους υποστηρικτές των καθαρόαιμων και στους υποστηρικτές των ημίαιμων.