Καποιο καλό βιβλίο?

gwgw

Well-Known Member
ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...

Μου φαινεται ομως περιεργο οταν μου λες οτι ειναι τοσο διαδεδομενη..
Αν πχ θελει καποιος να εκπαιδευσει το σκυλο του με αυτη τη μεθοδο, που θα τα βρει αυτα..?
Στα πετ σοπ (και κυκλοφορω σε ολα λογω των αλλων μου ζωων) δεν εχω δει κατι αντιστοιχο.

rational K-9

Member
31 Οκτωβρίου 2006
18
0
Rottie καλησπέρα! Αν κατάλαβα καλά είπες ότι το clicker είναι από μόνο του ηχητική επιβράβευση! Πιο σωστά χρησιμοποιείται για να μαρκάρει μια επιθυμητή συμπεριφορά του σκύλου κάνοντάς τον να γνωρίζει ότι έπραξε σωστά! Η επιβράβευση έρχεται αμέσως μετά από ένα δυο ή τρία κλικ και μπορεί να είναι φαγητό, κάποιο παιχνίδι η οτιδήποτε άλλο ευχαριστεί τον κάθε σκύλο! Ακόμη όσον αφορά το πόσο συχνά επιβραβεύεις αυτό έχει να κάνει με το ποιο πρόγραμμά ενίσχυσης επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις! Το σίγουρο για μένα είναι ότι τουλάχιστον στην αρχή κάθε κλίκ είναι και επιβράβευση μέχρι το σκυλί να κάνει την σύνδεση !
Υπάρχουν αρκετές τεχνικές εκπαίδευσης με κλικερ οι οποίες βασίζονται στις ψυχολογικές θεωρίες της μάθησης! Γενικότερα είναι μέρος μιας φιλοσοφίας στην οποία εμπεριέχονται διάφοροι παράγοντες πέρα από το ξερό κλικ φαγητό!

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
θα ειχε ενδιαφερον να της λεγατε πού θα βρει ενα κλικερ να παρει!! οκ... ειναι παρα πολυ διαδεδομενο.. τα κλικερακια ομως πού ειναι???????

Αν πχ θελει καποιος να εκπαιδευσει το σκυλο του με αυτη τη μεθοδο, που θα τα βρει αυτα..?
Στα πετ σοπ (και κυκλοφορω σε ολα λογω των αλλων μου ζωων) δεν εχω δει κατι αντιστοιχο.

S

SwkDoG

Guest
Έχω ένα ψιλικατζίδικο 3 στένα πιο κάτω που έχει ένα κουτάκι "βατραχάκια" στόκ...(δεν ξέρω πόσοι τα θυμούνται...)... :p :D

Είναι ο "πρόγονος" του κλίκερ πάντως... :D

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
σοβαρα τωρα????????
υπαρχουν ακομα στην αγορα?
ισως να υπαρχουν κ σε παζαρια.. ή οχι?
μηπως να μας ελεγες διευθυνση?????
ποσο τα πουλαει?

παντως στο ιντερνετ που κοιταζαμε με frenchiefan τιμες απο διαφορα sites, οι ανθρωποι ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!!!!!!!!!!!
απιστευτες τιμες για ενα χαζοπραγμα!!!!!!!!!!!!!!!!! μεχρι και 4 μιση ευρω το ειχαμε δει.. ή 5? καπου εκει!!!!!!!!
ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

S

SwkDoG

Guest
Δυστυχώς κάνω πλάκα... :cry:

Όντως και έγω όταν είδα τις τιμές των κλίκερ και θυμήθηκα και τα "βατραχάκια" έσκασα στα γέλια!!...
Η εμπορευματοποίηση και η εκμετάλευση στο έπακρο!!... :x

Υ.Γ. Είμαστε όμως και εδώ αρκετά εκτός θέματος... :?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
SwkDoG said:
Έχω ένα ψιλικατζίδικο 3 στένα πιο κάτω που έχει ένα κουτάκι "βατραχάκια" στόκ...(δεν ξέρω πόσοι τα θυμούνται...)... :p :D

Είναι ο "πρόγονος" του κλίκερ πάντως... :D
Πολύ σωστα!!! :lol: :lol: :lol:
Που τα θυμήθηκες τα "βατραχάκια" βρε θηρίο??? :wink:

Πάντως clicker έχω δει στα περισσότερα pet shop. Τουλάχιστον σε pet shop γνωστών αλυσίδων.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
κριμα....
και εγω καμμια ξεχασμενη κουτα με βατραχακια περιμενα να βρω.

rottie αν εχεις υποψην σου ποιοι τα πουλανε, στειλε κανα pm αμα μπορεις.

λοιπον επειδη βγηκαμε τελειως εκτος θεματος να πω εδω οτι.....

στο βιβλιο που προτεινα το "ιατρικο" δε συμφωνω με αρκετα απο αυτα που λεει στις πρωτες σελιδες για διατροφη κλπ. οποτε οταν το χρειαζομαι, ανοιγει απο τη σελιδα που ξεκινουν οι ασθενειες. ειναι καλο για να εχεις μια πρωτη αποψη πριν βρεθεις σε κτηνιατρο. δινεις μια γραμμη και στον εαυτο σου και στον κτηνιατρο(μιας και δυστυχως πολλοι χρειαζονται ακομα και αυτο!)

manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Εγω προσωπικα εχω πανω απο 30 clicker σπιτι μου.Πινω πολλα Lipton (τα γυαλινα μπουκαλια) και κραταω τα καπακια.Κανουν πολυ καλη δουλεια :D

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Έχω μία σπαζοκεφαλιά για όσους έχουν διαβάσει κάποιο βιβλίο για σκύλους και συμπεριφορές... (ελληνικά)

Θέλω να πάρω ένα βιβλίο για άνδρα 65 ετών.
Πολύ μικρός είχε 2 σκύλους κι αργότερα άρχισε να ταΐζει αδέσποτα με μανία, μέχρι και σήμερα... που όμως έχει και δικό του σκύλο.

Νομίζει, πως ξέρει από σκύλους και φυσικά δε θέλει τη γνώμη κανενός, όταν π.χ. του λέω κάτι που γνωρίζω!

Αλλά, αυτό καλό θα ήταν να εξελιχθεί λίγο, για το καλό και του σκύλου του...

π.χ. δε γίνεται να μου λέει, πως όταν μια σκύλα καβαλάει ένα σκύλο, το κάνει για να του δείξει πώς γίνεται η αναπαραγωγική διαδικασία! κι αντίθετα!
Ούτε να θεωρεί πώς ο σκύλος, δημιουργώντας του ανασφάλειες (του στυλ: φεύγει κι εξαφανίζεται, για να μάθει ο σκύλος την εντολή "έλα" αυτόματα χωρίς εκείνος να τη λέει), θα γίνει υπάκουος!
κι ένα σωρό άλλα... απλά και καθημερινά φάουλ, που καταλαβαίνω κι εγώ, που είμαι άσχετη!

Έχει κανείς καμία πρόταση... για να αρχίσει από τα βασικά; Η απροσάρμοστη εικόνα του ιδιοκτήτη είναι ήδη εμφανής στο σκύλο...
ευτυχώς, ο σκύλος δεν είναι επιθετικός!

Τι λέτε; :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Λοιπόν άκου...
Τον επισκέπτεσαι στο σπίτι του και με τρόπο τον ναρκώνεις λίγο, ίσα να μην μπορεί να αντισταθεί. Εχεις φροντίσει να κάθεται ήδη σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, πάνω στην οποία τον δένεις αρκετά σφιχτά. Στην συνέχεια, στρέφεις την πολυθρόνα προς έναν ελεύθερο τοίχο του σπιτιού. Εχεις δανειστεί ένα projector το οποίο στρέφεις προς τον τοίχο και το συνδέεις με τον υπολογιστή σου. Και μετά αρχίζεις να του προβάλλεις όλα τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. Οτι προλάβει να δει, είδε γιατί δεύτερη φορά δεν νομίζω να υπάρξει. Ε, και κάπου εκεί θα τελειώσει η δική σου φιλότιμη προσπάθεια επιμόρφωσής του. Ελπίζω να σε βοήθησα :D

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
:picaron: χεχεχε ωραία σκέψη!

Μέσα στο μυαλό μου είσαι!!!; :xD:

(του έχω πει να διαβάσει το φόρουμ... αλλά δεν φτάνουν στα αυτιά του τα λόγια των θνητών! :mad: )

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Έχω μία σπαζοκεφαλιά για όσους έχουν διαβάσει κάποιο βιβλίο για σκύλους και συμπεριφορές... (ελληνικά)...

Τι λέτε; :)
Διάβασα προσεκτικά το κείμενό σου.

Ενα εξαιρετικό βιβλίο είναι "ΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ" της Τεμπλ Γκραντίν, στα Ελληνικά.

Θα τον συναρπάσει, ίσως (αν διαβάζει, γενικά, ο άνθρωπος) επειδή η Τεμπλ Γκραντίν είναι:
α) Κορυφαία καθηγήτρια Ζωοτεχνίας και, κατά συνέπεια, παρουσιάζει και αναλύει συμπεριφορές αρκετών θηλαστικών (και, με αρκετή λεπτομέρεια και κατανοητό τρόπο, του σκύλου) και
β) Αυτιστική... Ετσι, μας δείχνει με υπέροχο τρόπο, τους λόγους για τους οποίους τα ζώα προσομοιάζουν με τους αυτιστικούς ανθρώπους και γίνονται ευκολότερα κατανοητά από αυτούς

Είχα ξετρελαθεί όταν το διάβασα (προς μεγάλη μου και ευχάριστη έκπληξη, μου το είχε συστήσει ο ...εκπαιδευτής μου).

Ελπίζω να βοήθησα:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λοιπόν άκου...
Τον επισκέπτεσαι στο σπίτι του και με τρόπο τον ναρκώνεις λίγο, ίσα να μην μπορεί να αντισταθεί. Εχεις φροντίσει να κάθεται ήδη σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, πάνω στην οποία τον δένεις αρκετά σφιχτά. Στην συνέχεια, στρέφεις την πολυθρόνα προς έναν ελεύθερο τοίχο του σπιτιού. Εχεις δανειστεί ένα projector το οποίο στρέφεις προς τον τοίχο και το συνδέεις με τον υπολογιστή σου. Και μετά αρχίζεις να του προβάλλεις όλα τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. Οτι προλάβει να δει, είδε γιατί δεύτερη φορά δεν νομίζω να υπάρξει. Ε, και κάπου εκεί θα τελειώσει η δική σου φιλότιμη προσπάθεια επιμόρφωσής του. Ελπίζω να σε βοήθησα :D
Και μην ξεχασουμε και τα τσιμπιδακια στα ματια, για να αναπαραστησουμε πληρως το κουρδιστο πορτοκαλι :D

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
επιδη δεν τα παω καλα με τα αγγλικα ξερετε να μου πειτε αν υπαρχουν αυτα τα 2 βιβλια μεταφρασμενα στα ελληνικα?

the dogs's mind by dr. bruce fogle

και το

DOG psychology by leon f. whitney, DVM

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
π.χ. δε γίνεται να μου λέει, πως όταν μια σκύλα καβαλάει ένα σκύλο, το κάνει για να του δείξει πώς γίνεται η αναπαραγωγική διαδικασία! κι αντίθετα!
Για να λέμε και του στραβου το δικιο αυτο δεν ειναι λάθος! Το διάβασα πρόσφατα σε πολύ σοβαρό βιβλίο, αν θέλετε σας παραθέτω το απόσπασμα, γιατι το έχω το βιβλίο, και το έχω και πάαααρα πολύ πρόσφατο και σε πράξη! Αν θέλετε σας την περιγράφω...

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Καλημέρα!
Αν έχεις χρόνο και διάθεση! :)
Έψαχνα να βρω το απόσπασμα, αλλά δε το βρίσκω τωρα και δεν έχω πολύ χρόνο, βρήκα κάτι παραπλήσιο...θα το παραθέσω αργότερα, πάντως στο ίδιο βιβλίο, διάβασα ότι το καβάλημα των κουταβιών μεταξύ τους, όταν αρχίζουν να το κάνουν μετά τις 35 μέρες, δηλώνει το αίσθημα της κυριαρχίας μεταξύ τους καθώς και μια μορφή σεξουαλικότητας.
Το παραπλησιο απόσπασμα αναφέρει κοντολογίς, ότι όταν ένα αρσενικό έχει προβλημα σεξουαλικής λειτουργίας ή μειωμένη λίμπιντο αναλαμβάνει ένα πιο έμπειρο θυληκό για να του δείξει πώς να το κάνει καβαλώντας το ;)
Αυτο θυμάμαι να το αναφέρει και στο βιβλίο! Συνηθως λέει αυτο συμβαίνει όταν βάζουμε γιο με με μάνα να ζευγαρώσουν, που δεν κάνει γιατι το αρσενικο ειναι ψαρωμένο με τη μάνα του, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.
Το βιβλίο είναι αυτό..είναι πολύ καλό και το συστείνω σε όλους!