Καρδιά...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σκέφτομαι να επαναλάβω τις εξετάσεις.
Ο "μικρός" βήχει πάρα πολύ πια όταν ενθουσιάζεται. Όταν π.χ γυρίζω σπίτι έρχεται τρέχοντας, χοροπηδώντας και βήχοντας για την υποδοχή. Αν δεν τον πάρω αμέσως αγκαλιά ο βήχας του γίνεται πιο έντονος (σαν κρίση) και διαρκεί πολύ. Αν του δώσω αμέσως σημασία του περνάει μετά από λίγο.
Έχω γίνει εξπέρ στη μέτρηση σφυγμών και διαπιστώνω ότι τα προβλήματα με τις ταχυκαρδίες-αρρυθμίες προκύπτουν μόνο όταν ενθουσιάζεται πολύ με κάτι.
Ωστόσο, δεν έχει περάσει πολύ καιρός απ' τις εξετάσεις που κάναμε.
Μπορεί να έχει αλλάξει κάτι?

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Κλοε, το παιδί σου είναι "γεροντάκος", λογικό είναι να έχει ταχυκαρδίες και όλα τα προβλήματα που περιγράφεις.
Κοίτα να τον φροντίζεις (όπως ήδη πολύ καλά κανείς) και να του κάνεις 1 φορά τον χρόνο εξετάσεις να βλέπετε την πορεία του.
Τώρα αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ο κτηνίατρος σου θα σε συμβουλέψει κατάλληλα.

Εγώ πάντως πιστεύω πως μια χαρά είναι πορόλα τα "μικροπροβληματάκια" :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Λες να μην έκανα? :D
Μου είπε αν θέλω να κάνω πάλι τις εξετάσεις, εκείνος στην ακρόαση τον βρίσκει μια χαρά...
Όμως έτσι που πάω με βλέπω να τρέχω για ακτινογραφίες-τρίπλεξ κάθε λίγο και λιγάκι.
Να σου πω την αλήθεια τι ρωτάω?
Μάλλον θα πάω τελικά...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Είσαι φοβερή!!!
Εάν οι εξετάσεις σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα τότε να πάς.
Κράτα μας ενήμερους!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Nα του κανεις να του κανεις. Να πω.. χαζο ισως. Η γιαγια μου υποφερει απο αρρυθμιες και καρδια και σε καποια φαση εβηχε σαν τρελη. Νομιζω ηταν και το φαρμακο που της δινανε. Τωρα ειναι οκ. Να ρωτησω λεπτομερειες να σου πω? Γιατι ειναι παρομοια η περιπτωση τους. Η σου φαινεται χαζο?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ρώτα βρε δε χάνουμε τίποτα! Όχι ότι θα του δώσω το φάρμακο της γιαγιάς σου, αλλά να ρωτήσω και γι' αυτό δε βλάπτει. Στον άλλο σκύλο (τον Παππού) με τις βραδυκαρδίες είχε δώσει effortil. Στον δικό μου δε θέλει να δώσει τίποτε.
edit: Το κακό είναι ότι δεν ξέρω πώς να τον κάνω να βήξει μπροστά στο γιατρό για να καταλάβει...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τώρα για το γενικό καλό -και όχι τόσο για το θέμα της Λίζας (που είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει το Παιδί)

υπάρχει και η περίπτωση ο σκύλος αφού εξακρίβωσε ότι μέσω του βήχα επισπευδει τις αγκαλίτσες
να βήχει και επίτηδες

ή αποκλείεται?

όσον αφορά την "σύγκριση" με ανθρώπινες παθήσεις δεν πρέπει να είναι εντελώς άκυρη
αφού θηλαστικά είμαστε

αλλά πάντα με κριτικό πνεύμα-εννοείται ότι δεν χορηγούμε φάρμακα άνευ σύστασης κτηνίατρου και χωρίς κλινική εξέταση-

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Υποψιάστηκα ότι μπορεί να το κάνει και επίτηδες.
Αν ήταν έτσι όμως θα του κοβόταν αμέσως ο βήχας με την αγκαλιά και δεν θα κρατούσε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Kαλε ναι!! Δεν ειπα για το φαρμακο. Να θυμηθω τι εφταιγε να δουμε μηπως υπαρχει συγκριση των δυο καταστασεων να ρωτησει τον γιατρο!! Προς θεου εννοειται πως ΟΧΙ για να δωσει το φαρμακο! Οχι τιποτα αλλο αλλα αν νομιζετε τετοια θα μου χαλασει και το ιματζε ως επιστημονα :p
Οσο για το βηχαλακι στο γιατρο μονο αν ενθουσιαστει στο γιατρειο.. πραγμα γενικα δυσκολο εκτος αν ειναι σαν το χαχα το δικο μου που παιζει κυνηγητο με τους γιατρους(αυτη τους κυνηγαει:eek:):D

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Εμένα (αν και είναι κουτάβι) όταν τον μαλώνω για κάτι κάνει πως βύχει...και καλά "αφίστε με είμαι άρρωστος" :D ή όταν κάνουμε αγκαλίτσα με τον άντρα μου...το κάνει πάλι!!! :D Είναι φώς φανάρι πως το κάνει για να μας δείξει κάτι εκείνες τις ώρες!!!

Όσο για το παιδί σου Chloe, έχω ακούσει κιάλες τέτοιες περιπτώσεις συγκεκριμένα για κανισάκια (μπορεί να έτυχε κιόλας) που τους πιάνει βύχας σε μεγάλη ηλικία λόγω χαράς, λύπης κλπ.

Είμαι σχεδόν σίγουρη (δεν μπορώ να είμαι απόλυτα, δεν είναι η δουλεία μου) ότι δεν έχει τπτ απλά του βγαίνει μόνο του λόγο ηλικίας! :)

Όσο για το πώς να δείξεις στους κτηνίατρους τον βήχα του...αν είναι εφικτό...μπορείς να τον αφίσεις εκεί για καμιά ωρίτσα και να επιστρέψεις μετά στο ιατρείο...σίγουρα θα χαρεί πολύ και θα αρχίσει να βήχει (βάση όσων μας είπες) :)

Ξέρω πως ανυσηχείς επειδή είναι γερούλης και στη συνέχεια πιο ευαίσθητος! Αλλά όλα θα είναι μια χαρούλα!!! :) Θα δείς...!!!

Για εξελήξεις περιμένουμε νέα σου!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Όσο για το πώς να δείξεις στους κτηνίατρους τον βήχα του...αν είναι εφικτό...μπορείς να τον αφίσεις εκεί για καμιά ωρίτσα και να επιστρέψεις μετά στο ιατρείο...σίγουρα θα χαρεί πολύ και θα αρχίσει να βήχει (βάση όσων μας είπες) :)
Αυτό δεν είναι κακή ιδέα...
Αναρωτιέμαι αφ'ενός αν θα το δεχτεί ο γιατρός κι αφ'ετέρου αν αξίζει να ψυχοπλακώσω το σκυλί γι' αυτό το λόγο...

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Αυτό δεν είναι κακή ιδέα...
Αναρωτιέμαι αφ'ενός αν θα το δεχτεί ο γιατρός κι αφ'ετέρου αν αξίζει να ψυχοπλακώσω το σκυλί γι' αυτό το λόγο...
Σωστά!!! Το σκέφτηκα και εγώ έτσι...αλλά θα είναι ένα test σκέψου για το καλό του!!! Μπορείς να το προτείνεις στον ιατρό σου και να σου πεί αν μπορείτε να το κάνετε!!!

Αν ήμουν στην θέση του θα ήθελα για μια στιγμή μόνο να ακούσω τον βήχα του για πολλούς και διαφόρους λόγους! ;)

Έτσι απλά για να τον ακροάσω πιο σωστά νομίζω!!!

Υ.Γ. Εγώ αυτό θα έκανα γι ΄αυτό το λέω! :rolleyes: :idea: :rolleyes:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εμένα (αν και είναι κουτάβι) όταν τον μαλώνω για κάτι κάνει πως βύχει...και καλά "αφίστε με είμαι άρρωστος" :D ή όταν κάνουμε αγκαλίτσα με τον άντρα μου...το κάνει πάλι!!! :D Είναι φώς φανάρι πως το κάνει για να μας δείξει κάτι εκείνες τις ώρες!!!
δείχνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, από τραχεία και καρδιά μέχρι διροφιλάρια και πνευμονικά ... ;) πηγαίνετε στον κτηνίατρο, έχετε ένα σκυλί που όταν στρεσσάρεται ή πάει να γαυγίσει - γρυλίσσει , βήχει ...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ελίνα θα συμφωνίσω με τον Ντένις...
Δεν μου ακούγεται πολύ καλό αυτό που είπες... κάνε και εσύ ένα τσεκ απ.;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Nαι δεν ειναι επιτηδες. Απλα σε αυτες τις περιπτωσεις εξιταρεται και γι αυτο βηχει. Να το πας για εξετασεις

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά το σκυλί την ώρα που βήχει δεν περνάει καλά και ανάλογα τον βήχα φοβάται κι όλας..
Το να τον χαϊδεύεται εκείνη την ώρα είναι θετικό γιατί νιώθει καλύτερα ψυχολογικά αλλα ο βήχας προέρχεται συνήθως από όλα αυτά που είπε ο denis εκτος και αν είναι παροδικό όπως να έχει στραβοκαταπιεί κάτι...,η του έχει κολλήσει καμια τρίχα και τέτοια..
Επίσης σε περίπτωσις κύριος μικρής ηλικίας μπορεί να έχει και αναστροφη αναπνοή που απλά στον λαιμό του μπερδεύει κάπως τον αέρα που συνήθως μόλις τον χαϊδέψεις και ηρεμήσει και το πιάσεις σε ένα ειδικό μέρος στο λαιμό περνάει άμεσος..
Οταν δεν περασει και είναι συνεχόμενο και επαναλαμβανόμενο σε τακτά διαστήματα για μένα είναι καρδια..,ο ξερός βήχας..
Που όταν έχουμε αγνοια το μπερδεύουμε με λαιμόπονο..
Ο κάθε βήχας θέλει έλενχο..