Εγω λεω αν δεν πιασει και το ηλεκτρικο κολαρο να δοκιμασεις κατι πιο πατροπαραδοτο.

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: διορθώσεις, θετικό τρόπο, κλπ. Το μόνο που μένει, είναι αυτό. Βασικά, ο εκπαιδευτής έχει πει ότι αφού κάνουμε αυτό, μετά θα δουλέψουμε την φοβία του, ώστε να μειωθεί/εξαλειφθεί. Με προβληματίζεις τώρα...Μεγάλο λάθος ,κατά την γνώμη μου, να δημιουργήσεις πανικό στον σκύλο εσκεμμένα εντείνοντας μιά φοβία του.
Μα είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την φοβία του για να σταματήσετε μια κακιά συνήθεια και μετά να δουλέψετε ώστε να ξεπεράσει την φοβία του που εσείς οι ίδιοι θα έχετε ενισχύσει; Αν δεν συμφωνείς μαζί μου πάρε πρώτα μία γνώμη και από έναν άλλο εκπαιδευτή , πριν κάνετε κάτι τέτοιο.Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: διορθώσεις, θετικό τρόπο, κλπ. Το μόνο που μένει, είναι αυτό. Βασικά, ο εκπαιδευτής έχει πει ότι αφού κάνουμε αυτό, μετά θα δουλέψουμε την φοβία του, ώστε να μειωθεί/εξαλειφθεί. Με προβληματίζεις τώρα...
[/QUOTE]Εδώ αμάν κάνουμε να μην έχει ο σκύλος φοβία -μην πω για περιπτώσεις που ήδη έχει κι άντε να την διορθώσεις, κι ας σου βγάζει και την πίστη μετά ώρες ώρες γιατί "δε νιώθει" (βλ.Άιζακ), θα πατήσεις και πάνω της; Δηλαδή, να έχω υψοφοβία και αν κάνω πατάτα να με κρεμάσουν από τον 6ο;;Μα είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την φοβία του για να σταματήσετε μια κακιά συνήθεια και μετά να δουλέψετε ώστε να ξεπεράσει την φοβία του που εσείς οι ίδιοι θα έχετε ενισχύσει; Αν δεν συμφωνείς μαζί μου πάρε πρώτα μία γνώμη και από έναν άλλο εκπαιδευτή , πριν κάνετε κάτι τέτοιο.
Δεν είμαι σίγουρη. Η απευαισθητοποίηση ίσως γίνεται πολύ σταδιακά, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, και με το ερέθισμα να αυξάνεται σταδιακά.Απορια: αν πατησεισς στην φοβια του σκύλου για να προκαλέσεις να κόψει την λαιμαργία από κάτω, δεν θα προκαλεσεις και σταδιακή απευαισθητοποιηση στη φοβία? Πχ πάει να φάει ενα ψοφιμι, ακόυγεται ενα μπαμ και φοβάται ο σκυλος, παρατά το ψοφιμι και ερχεται σε εσάς... Πόσες φορές θα γινει αυτό ώσπου να πιάσει το μνμ ο σκύλος ότι "οκ ενα μπαμ ειναι?"
Οποτε δεν θα ειναι με ενα σμπάρο 2 τρυγόνια?
Γιατι και η απευαισθητοποιση της καθευατής φοβίας αν παει καποιος σε εκπαιδευτη δεν θα γινει με εκθεση του σκύλου και ταυτόχρονη επιδειξη του από εμας αδιαφορης συμπεριφορας?
εχασε κατι που ηθελε πολυ (εσενα), η τιμωρια ηταν αμεση και ξεκαθαρη. και παλι βεβαια θεωρητικα μπορει καποιος να πει οτι η τιμωρια του (ψυχολογικη) ισως ηταν εντονοτερη απο ενα χτυπημα ή ενα ηλεκτρικο τρανταγμα. το θεμα ειναι οτι επιασε οποτε για εμενα ακουγεται καλη λυση. κι εμενα οταν κανει ζημιες πιο ευκολα σταματαει αν σηκωθω και φυγω απο εκει και την αφησω μονη της παρα αν προσπαθησω να βγαλω ακρη με φωνες.βάζω το λουρί σ'έναν πάσσαλο και φεύγω φουριόζα. Είχα κρυφτεί πίσω από ένα αμάξι κανά 5 λεπτά, κλάμα ο κακομοίρης.. Τελικά πάω, τον παίρνω, από τότε δεν ξανάφαγε.
+ Για να πετύχεις απευαισθητοποίηση στη φοβία, ενισχύεις το να τρώει από κάτω. 1 τρυγόνι και διαλέγεις ποιο προτιμάς. Αν και επειδή ήταν ωραία ερώτηση, θα την κάνω λίγο εικόνα στο μυαλό μου να την επεξεργαστώ..Δεν είμαι σίγουρη. Η απευαισθητοποίηση ίσως γίνεται πολύ σταδιακά, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, και με το ερέθισμα να αυξάνεται σταδιακά.
Αλλά αυτά είναι υποθέσεις.
Παίζουμε με τις φοβίες και την ψυχολογία του σκύλου με απρόβλεπτες συνέπειες.
Εκεί βασίστηκα κι εγώ, αλλά το ίδιο στον Άιζακ πχ που είναι ακόμα πιο μαμάκιας δεν πιάνει καθόλου, είναι στο σκυλί μάλλον. Όρια δεκτικότητας; Δεν ξέρω.. Πάντως τότε πέτυχε, γι'αυτό το μοιράστηκα.εχασε κατι που ηθελε πολυ (εσενα), η τιμωρια ηταν αμεση και ξεκαθαρη. και παλι βεβαια θεωρητικα μπορει καποιος να πει οτι η τιμωρια του (ψυχολογικη) ισως ηταν εντονοτερη απο ενα χτυπημα ή ενα ηλεκτρικο τρανταγμα. το θεμα ειναι οτι επιασε οποτε για εμενα ακουγεται καλη λυση. κι εμενα οταν κανει ζημιες πιο ευκολα σταματαει αν σηκωθω και φυγω απο εκει και την αφησω μονη της παρα αν προσπαθησω να βγαλω ακρη με φωνες.
δεν νομιζω οτι υποτιμαω κανεναν οταν ολοι λενε κριμα,αχ γαμωτο κλπ και κανενας δεν λεει...αμαν ρε αδερφε τοσα θεματα εχεις ανοιξει με σχεδον το ιδιο πραγμα.Mε αυτό που λες υποτιμάς μέλη στο φόρουμ που κάθονται και απαντούν με κατεβατά για να βοηθήσουν εμένα , εσένα και όλους μας όταν εκθέτουμε ένα πρόβλημα.
Θεωρείς δηλαδή ότι με το να μου την πεις
λες και έχω γράψει πουθενά ότι οι σκύλοι μου είναι ανεξέλεγκτοι
με βοήθησες σε κάτι;
Τάσο θα σου πω κάτι σε φιλικό τόνο. Ξεκόλλα. Δεν αυτοπροσδιορίζεσαι από ένα φόρουμ, αν κάποιος κάπου κάποτε, που ούτε καν έχεις προσωπική σχέση μαζί του, στην έχει πει, δεν χρειάζεται να κολλάς και να παρακολουθείς τα θέματα που ανοίγει με αυτοσκοπό να του την πεις κι εσύ για να πάρεις το αίμα σου πίσω. Είναι θλιβερό όλο αυτό.δεν νομιζω οτι υποτιμαω κανεναν οταν ολοι λενε κριμα,αχ γαμωτο κλπ και κανενας δεν λεει...αμαν ρε αδερφε τοσα θεματα εχεις ανοιξει με σχεδον το ιδιο πραγμα.
(αναρωτιεμαι αν ηταν νεο μελος τι θα γινοταν)
δεν σου την ειπα,στο παρελθον (που την εχω πει) σε αλλον θα εχεις δει την διαφορα.
δεν το εχεις γραψει;;;;;;;;;;;;;;;
προφανω και οχι,ουτε και μπορω,αλλα γιατι;;;;;