Κατάπιε διχτάκι..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αφού ψαχνεις για μία θετική λύση γιατί δεν δοκιμάζεις να στησεις καταστασεις ?
Δηλαδη σε μερη που "συχναζετε " βαζεις καποιον να πεταξει φαγητό ξερεις που είναι και πριν προλαβει να τον φαει τον διορθωνεις και του δίνεις κατι που του αρέσει παρα πολύ (πχ γυρο απο σουβλατζίδικο ;)) έτσι τον μαθαίνεις ότι όταν αγνοησει το φαγητό απο τον δρόμο και γυρίσει σε εσένα θα εχει κάτι καλυτερο.
Δεν νομίζω να είναι 100% αλλά αν το δουλεψεις με συνεπεια και συχνά θα μειώσεις παρα πολύ τα περιστατικά σε συνδιασμό με το να βγαίνει παντα ταισμενος.

χαχα ν λύση του Nizinny είναι εκπληκτική !!!

D

Deleted member 14614

Guest
Μεγάλο λάθος ,κατά την γνώμη μου, να δημιουργήσεις πανικό στον σκύλο εσκεμμένα εντείνοντας μιά φοβία του.
Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: διορθώσεις, θετικό τρόπο, κλπ. Το μόνο που μένει, είναι αυτό. Βασικά, ο εκπαιδευτής έχει πει ότι αφού κάνουμε αυτό, μετά θα δουλέψουμε την φοβία του, ώστε να μειωθεί/εξαλειφθεί. Με προβληματίζεις τώρα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: διορθώσεις, θετικό τρόπο, κλπ. Το μόνο που μένει, είναι αυτό. Βασικά, ο εκπαιδευτής έχει πει ότι αφού κάνουμε αυτό, μετά θα δουλέψουμε την φοβία του, ώστε να μειωθεί/εξαλειφθεί. Με προβληματίζεις τώρα...
Μα είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την φοβία του για να σταματήσετε μια κακιά συνήθεια και μετά να δουλέψετε ώστε να ξεπεράσει την φοβία του που εσείς οι ίδιοι θα έχετε ενισχύσει; Αν δεν συμφωνείς μαζί μου πάρε πρώτα μία γνώμη και από έναν άλλο εκπαιδευτή , πριν κάνετε κάτι τέτοιο.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εδώ αμάν κάνουμε να μην έχει ο σκύλος φοβία -μην πω για περιπτώσεις που ήδη έχει κι άντε να την διορθώσεις, κι ας σου βγάζει και την πίστη μετά ώρες ώρες γιατί "δε νιώθει" (βλ.Άιζακ), θα πατήσεις και πάνω της; Δηλαδή, να έχω υψοφοβία και αν κάνω πατάτα να με κρεμάσουν από τον 6ο;;

Κι άντε και το κάνετε με χρήση της φοβίας του. Και πιάνει. Και μετά δουλεύετε στη φοβία. Και φεύγει. Και τρώει κάτι. Πώς θα το διορθώσεις;;

D

Deleted member 14614

Guest
Μα είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την φοβία του για να σταματήσετε μια κακιά συνήθεια και μετά να δουλέψετε ώστε να ξεπεράσει την φοβία του που εσείς οι ίδιοι θα έχετε ενισχύσει; Αν δεν συμφωνείς μαζί μου πάρε πρώτα μία γνώμη και από έναν άλλο εκπαιδευτή , πριν κάνετε κάτι τέτοιο.
[/QUOTE]Εδώ αμάν κάνουμε να μην έχει ο σκύλος φοβία -μην πω για περιπτώσεις που ήδη έχει κι άντε να την διορθώσεις, κι ας σου βγάζει και την πίστη μετά ώρες ώρες γιατί "δε νιώθει" (βλ.Άιζακ), θα πατήσεις και πάνω της; Δηλαδή, να έχω υψοφοβία και αν κάνω πατάτα να με κρεμάσουν από τον 6ο;;

Κι άντε και το κάνετε με χρήση της φοβίας του. Και πιάνει. Και μετά δουλεύετε στη φοβία. Και φεύγει. Και τρώει κάτι. Πώς θα το διορθώσεις;; [/QUOTE]

Χμ, είναι λογικά όσα λέτε. Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Παιδιά, άμα σας πω εγώ τι είχα κάνει στο 1ο μου σκυλί και δεν ξανάφαγε από κάτω.. Αλλά με τις σημερινές μου γνώσεις μπορεί να ήταν και τυχαίο, δεν ξέρω..

ΠΟΛΥ λαίμαργο σκυλί. ΠΟΛΥ όμως. Είχα δοκιμάσει μπιφτεκάκια με τσίλι και ταμπάσκο στο πάρκο, τίποτα. Εντέλει, τον είχα με το λουρί και είχα αφήσει μπιφτεκάκι πάλι κάτω, περνάμε τάχα μου δήθεν τυχαία από δίπλα, το χλαπακιάζει μέχρι να πεις κύμινο, βάζω το λουρί σ'έναν πάσσαλο και φεύγω φουριόζα. Είχα κρυφτεί πίσω από ένα αμάξι κανά 5 λεπτά, κλάμα ο κακομοίρης.. Τελικά πάω, τον παίρνω, από τότε δεν ξανάφαγε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Απορια: αν πατησεισς στην φοβια του σκύλου για να προκαλέσεις να κόψει την λαιμαργία από κάτω, δεν θα προκαλεσεις και σταδιακή απευαισθητοποιηση στη φοβία? Πχ πάει να φάει ενα ψοφιμι, ακόυγεται ενα μπαμ και φοβάται ο σκυλος, παρατά το ψοφιμι και ερχεται σε εσάς... Πόσες φορές θα γινει αυτό ώσπου να πιάσει το μνμ ο σκύλος ότι "οκ ενα μπαμ ειναι?"
Οποτε δεν θα ειναι με ενα σμπάρο 2 τρυγόνια?
Γιατι και η απευαισθητοποιση της καθευατής φοβίας αν παει καποιος σε εκπαιδευτη δεν θα γινει με εκθεση του σκύλου και ταυτόχρονη επιδειξη του από εμας αδιαφορης συμπεριφορας?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Απορια: αν πατησεισς στην φοβια του σκύλου για να προκαλέσεις να κόψει την λαιμαργία από κάτω, δεν θα προκαλεσεις και σταδιακή απευαισθητοποιηση στη φοβία? Πχ πάει να φάει ενα ψοφιμι, ακόυγεται ενα μπαμ και φοβάται ο σκυλος, παρατά το ψοφιμι και ερχεται σε εσάς... Πόσες φορές θα γινει αυτό ώσπου να πιάσει το μνμ ο σκύλος ότι "οκ ενα μπαμ ειναι?"
Οποτε δεν θα ειναι με ενα σμπάρο 2 τρυγόνια?
Γιατι και η απευαισθητοποιση της καθευατής φοβίας αν παει καποιος σε εκπαιδευτη δεν θα γινει με εκθεση του σκύλου και ταυτόχρονη επιδειξη του από εμας αδιαφορης συμπεριφορας?
Δεν είμαι σίγουρη. Η απευαισθητοποίηση ίσως γίνεται πολύ σταδιακά, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, και με το ερέθισμα να αυξάνεται σταδιακά.
Αλλά αυτά είναι υποθέσεις.
Παίζουμε με τις φοβίες και την ψυχολογία του σκύλου με απρόβλεπτες συνέπειες.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
βάζω το λουρί σ'έναν πάσσαλο και φεύγω φουριόζα. Είχα κρυφτεί πίσω από ένα αμάξι κανά 5 λεπτά, κλάμα ο κακομοίρης.. Τελικά πάω, τον παίρνω, από τότε δεν ξανάφαγε.
εχασε κατι που ηθελε πολυ (εσενα), η τιμωρια ηταν αμεση και ξεκαθαρη. και παλι βεβαια θεωρητικα μπορει καποιος να πει οτι η τιμωρια του (ψυχολογικη) ισως ηταν εντονοτερη απο ενα χτυπημα ή ενα ηλεκτρικο τρανταγμα. το θεμα ειναι οτι επιασε οποτε για εμενα ακουγεται καλη λυση. κι εμενα οταν κανει ζημιες πιο ευκολα σταματαει αν σηκωθω και φυγω απο εκει και την αφησω μονη της παρα αν προσπαθησω να βγαλω ακρη με φωνες.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Δεν είμαι σίγουρη. Η απευαισθητοποίηση ίσως γίνεται πολύ σταδιακά, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, και με το ερέθισμα να αυξάνεται σταδιακά.
Αλλά αυτά είναι υποθέσεις.
Παίζουμε με τις φοβίες και την ψυχολογία του σκύλου με απρόβλεπτες συνέπειες.
+ Για να πετύχεις απευαισθητοποίηση στη φοβία, ενισχύεις το να τρώει από κάτω. 1 τρυγόνι και διαλέγεις ποιο προτιμάς. Αν και επειδή ήταν ωραία ερώτηση, θα την κάνω λίγο εικόνα στο μυαλό μου να την επεξεργαστώ..

εχασε κατι που ηθελε πολυ (εσενα), η τιμωρια ηταν αμεση και ξεκαθαρη. και παλι βεβαια θεωρητικα μπορει καποιος να πει οτι η τιμωρια του (ψυχολογικη) ισως ηταν εντονοτερη απο ενα χτυπημα ή ενα ηλεκτρικο τρανταγμα. το θεμα ειναι οτι επιασε οποτε για εμενα ακουγεται καλη λυση. κι εμενα οταν κανει ζημιες πιο ευκολα σταματαει αν σηκωθω και φυγω απο εκει και την αφησω μονη της παρα αν προσπαθησω να βγαλω ακρη με φωνες.
Εκεί βασίστηκα κι εγώ, αλλά το ίδιο στον Άιζακ πχ που είναι ακόμα πιο μαμάκιας δεν πιάνει καθόλου, είναι στο σκυλί μάλλον. Όρια δεκτικότητας; Δεν ξέρω.. Πάντως τότε πέτυχε, γι'αυτό το μοιράστηκα.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ισως εκεινο ξαφνιαστηκε ενω ο αιζακ εχει ηδη δει απο αλλες φορες οτι δεν το εννοεις.
δεν ειναι παντως καθολου περιεργη μεθοδος. εχω ξαναπει οτι σκυλι-δαιμονας γνωστου μου (μαζεμενο αδεσποτο, τους αρχικους μηνες φοβισμενο και ηρεμο, μετα ακολουθησε μια καταστροφικη περιοδος και τωρα εχει τρομακτικο δεσιμο και συννενοηση με την οικογενεια του, πανεξυπνο και φοβερο σε παρα πολλα θεματα) αρχισε να ηρεμει οταν εμεινε για τιμωρια να κοιμηθει αλλου (κηπο αντι για μεσα στο σπιτι) απο την υπολοιπη οικογενεια (που περιλαμβανε κι αλλο σκυλο που δεν εκανε τοσες ζημιες)

• Like
Reactions: Anniegr

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Mε αυτό που λες υποτιμάς μέλη στο φόρουμ που κάθονται και απαντούν με κατεβατά για να βοηθήσουν εμένα , εσένα και όλους μας όταν εκθέτουμε ένα πρόβλημα.

Θεωρείς δηλαδή ότι με το να μου την πεις

λες και έχω γράψει πουθενά ότι οι σκύλοι μου είναι ανεξέλεγκτοι

με βοήθησες σε κάτι;
δεν νομιζω οτι υποτιμαω κανεναν οταν ολοι λενε κριμα,αχ γαμωτο κλπ και κανενας δεν λεει...αμαν ρε αδερφε τοσα θεματα εχεις ανοιξει με σχεδον το ιδιο πραγμα.
(αναρωτιεμαι αν ηταν νεο μελος τι θα γινοταν)

δεν σου την ειπα,στο παρελθον (που την εχω πει) σε αλλον θα εχεις δει την διαφορα.

δεν το εχεις γραψει;;;;;;;;;;;;;;;

προφανω και οχι,ουτε και μπορω,αλλα γιατι;;;;;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
δεν νομιζω οτι υποτιμαω κανεναν οταν ολοι λενε κριμα,αχ γαμωτο κλπ και κανενας δεν λεει...αμαν ρε αδερφε τοσα θεματα εχεις ανοιξει με σχεδον το ιδιο πραγμα.
(αναρωτιεμαι αν ηταν νεο μελος τι θα γινοταν)

δεν σου την ειπα,στο παρελθον (που την εχω πει) σε αλλον θα εχεις δει την διαφορα.

δεν το εχεις γραψει;;;;;;;;;;;;;;;

προφανω και οχι,ουτε και μπορω,αλλα γιατι;;;;;
Τάσο θα σου πω κάτι σε φιλικό τόνο. Ξεκόλλα. Δεν αυτοπροσδιορίζεσαι από ένα φόρουμ, αν κάποιος κάπου κάποτε, που ούτε καν έχεις προσωπική σχέση μαζί του, στην έχει πει, δεν χρειάζεται να κολλάς και να παρακολουθείς τα θέματα που ανοίγει με αυτοσκοπό να του την πεις κι εσύ για να πάρεις το αίμα σου πίσω. Είναι θλιβερό όλο αυτό.
Το πόσα θέματα θα ανοίξω με το ίδιο θέμα είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ εκτίθεμαι, εσύ τι πρόβλημα έχεις;αν νομίζεις ότι θα απολογηθώ σε σένα ή σε οποιονδήποτε για τα θέματα που ανοίγω είσαι μάλλον γελασμένος.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Ας περιορίσουμε τις δημοσιεύσεις και τον σχολιασμό στα του θέματος και χωρίς προσωπικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει λόγος!

Ευχαριστούμε!

• Like
Reactions: kanarini

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σε γυρισμό από την βόλτα μας προχθές, και ενώ είχαμε μπει στην είσοδο της πολυκατοικίας βάζει κάτι στο στόμα του ο συνήθης ύποπτος, του λέω drop it , και κάνει την κίνηση και το φτύνει. Ακούω κάτι μεταλλικό να πέφτει στο πάτωμα. Σκύβω το πιάνω ήταν ένα κομμάτι ξυραφιού από τα γνωστά κοπίδια που έχουμε όλοι στο σπίτι..Κάνουν εργασίες στο διαμέρισμα από πάνω και κάποιος έξυπνος εργάτης το πέταξε, ή του έπεσε μέσα στην είσοδο..
Κόντεψε να καταπιεί ξυράφι ο προκομένος..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Εγώ πάντως βρε παιδί μου, θα του είχα βάλει ήδη φίμωτρο.
Είναι τραγική η κατάστασή του :(

• Like
Reactions: ghelly