Καταγγελία και κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση

Kiko+Marley

Member
22 Απριλίου 2017
13
25
Καλησπέρα σε όλους! Τις προάλλες έκανα μία καταγγελία για έναν μόνιμα δεμένο σκύλο. Για το αν τηρούνται όλα τα υπόλοιπα που στοιχειοθετούν τους κανόνες ευζωίας του σκύλου δεν μπορούσα να έχω εικόνα. Η αστυνομία πηγαίνοντας εκεί δεν διαπίστωσε καμία παράβαση (εγώ τον έβλεπα κάθε μέρα, αλλά αυτό δεν μπορούσε να αποδειχτεί εκείνη τη στιγμή προφανώς ή αν υπήρχαν κι άλλες παραβάσεις δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο οι γνωριμίες, αν με εννοείτε). Μπορούν να μου κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση? Υπάρχει κανένας δικηγόρος ανάμεσά μας, για να μου δώσει μία γενική εικόνα???

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
σωραιος
αν την ειχες κανει σε εμενα,με αυτα που εγραψες τωρα εγω θα στην εκανα παντως.

Kiko+Marley

Member
22 Απριλίου 2017
13
25
Θέλεις να μου εξηγήσεις λίγο? Διευκρίνισα και στην αστυνομία ότι το μόνο που έχω διαπιστώσει εγώ είναι το μόνιμο δέσιμο, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Μου είπαν ότι αυτό που θέλω λοιπόν είναι να γίνει σύσταση για το μόνιμο δέσιμο και τους απάντησα θετικά, αφού μου είπαν ότι αυτό δεν αποδεικνύεται.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αυτο που ξερω ειναι οτι το μονιμο δεσιμο θεωρειται κακοποιηση. Οποτε αν ισχυει πολυ καλα εκανες κατ εμε. Ειχα ασχοληθει με μια παρομοια περιπτωση οπου το σκυλι ηταν μονιμα δεμενο και κοιμοταν στα κακα του. Στην αστυνομια μου ειχαν πει οτι υπαρχουν δυο λυσεις, ή να πανε να του κανουν μια απλη συσταση ωστε να συμμορφωθει κ καλα ή καταγγελια αυτοφορο και προστιμο(εχουν γινει διαφορες τετοιες καταγγελιες στην συρο). Οποτε εκανες το πρωτο; Και τι εγινε; Σε απλη συσταση δεν ξερω τι παιζει με τα στοιχεια σου, σε καταγγελια κτλ προφανως κ φανερωνονται τα στοιχεια σ αν αναρωτιεσαι αυτο.. πλεον παρατηρω και φιλοζωικες αλλα κ καποιες αλλες ομαδες που αφου μιλησουν με γειτονες και εχουν στοιχεια σε διαφορες ολες της ημερας οτι το σκυλι ειναι μονιμα κλουβιασμενο στο μπαλκονι πχ πηγαινουν να κανουν μια πρωτη κουβεντα.. υπαρχουν βεβαια κ τα επομενα βηματα τα οποια κ αναφερουν αν δεν υπαρχει συμμορφωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Αν διαπιστώσεις από μέρους σου, μια εν δυνάμει παράβαση, αυτό που πρέπει πρώτα να κάνεις, είναι να παρακολουθήσεις για αρκετές μέρες και σε διάφορες ώρες, για να διαπιστώσεις αν όντως ισχύει και δεν ήταν τυχαίο. Βγάλε φωτογραφίες/βίντεο, κι ας μην επιτρέπεται, ή ας μην μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα δικαστήριο. Το σημαντικότερο, βρες μάρτυρες. Κάποιον φίλο/γνωστό/συγγενή που να θέλει στα σίγουρα όμως, αν έρθει τέτοια ώρα, να έρθει και στο τμήμα ή το δικαστήριο για να το καταγγείλει.

Μύνηση για δυσφήμιση...ακραίο αλλά θα μπορούσε, ναι. Και από κει και πέρα όμως, είναι ο λόγος του ενάντια στον λόγο σου. Και όποιος καταφέρει να πείσει με στοιχεία, ότι λέει την αλήθεια. Αν ο σκύλος, έχεις διαπιστώσει ότι εξακολουθεί να είναι μόνιμα δεμένος, κάνε τα παραπάνω και έχε σχετικά ήσυχο το κεφάλι σου. Γι'αυτό έχει ψηφιστεί ο Νόμος. Για να παρεμβαίνουμε στον βαθμό που μπορούμε, με νόμιμα μέσα, για την προστασία τους.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Θέλεις να μου εξηγήσεις λίγο? Διευκρίνισα και στην αστυνομία ότι το μόνο που έχω διαπιστώσει εγώ είναι το μόνιμο δέσιμο, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Μου είπαν ότι αυτό που θέλω λοιπόν είναι να γίνει σύσταση για το μόνιμο δέσιμο και τους απάντησα θετικά, αφού μου είπαν ότι αυτό δεν αποδεικνύεται.
Η σύσταση δεν γίνεται έτσι. Πρέπει πρώτα να πας από την Εισαγγελία και συγκεκριμένα τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, να αναφέρεις ότι έχεις διαπιστώσει μόνιμο δέσιμο του σκύλου, και αφού δώσεις τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του σκύλου, ο Εισαγγελέας θα δώσει εντολή στους αστυνομικούς να προβούν σε συστάσεις. Σε συμβουλεύω να απευθυνθείς σε κάποιοα τοπική φιλοζωική ή φιλοζωικό σωματείο να έρθουν και να διαπιστώσουν και οι ίδιοι την παθητική κακοποίηση και μετά να κάνετε επώνυμη καταγγελία.

Kiko+Marley

Member
22 Απριλίου 2017
13
25
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες σε τι θα μου χρησιμεύσουν? Περνούσα καθημερινά από το σημείο και σε διάφορες ώρες και ήταν συνεχώς στην ίδια κατάσταση.Άτομα να το επιβεβαιώσουν υπάρχουν. Και οι ίδιοι έχω ακούσει να λένε ότι δεν τον βγάζουν βόλτα γιατί δεν προλαβαίνουν.

Kiko+Marley

Member
22 Απριλίου 2017
13
25
Εμένα βασικά η απορία μου είναι η εξής : Μπορεί κάποιος να κατηγορηθεί επειδή κάνει μία καταγγελία για να να ελεγχθεί μία πιθανή παράβαση? Είναι δουλειά του πολίτη να διαπιστώσει να διαπιστώσει και να αποδείξει πότε κάποιος παρανομεί? Τότε ποιο είναι το νόημα της καταγγελίας?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.600
10.993
Athens
Το καλοκαίρι είχα αντίστοιχο περιστατικό: Mόνιμα δεμένος σκύλος, διαπιστωμένο μετά από "παρακολούθηση" 2 εβδομάδων σε διαφορετικές ώρες, μέρες. Τράβηξα και φωτό. Κατόπιν κάλεσα το 100 να το καταγράψει, όπερ και έγινε. Ο αστυνομικός του 100, ήταν λίγο γτπκ γιατί προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν υπάρχει παράβαση μιας και ο σκύλος δεν είναι υποσιτισμένος και άρρωστος. Είχα φροντίσει να έχω το νόμο τυπωμένο μαζί μου εκείνη τη μέρα με μαρκαρισμένο το σημείο για την μόνιμη αλυσόδεση. Εν πάσει περιπτώσει καταγράφηκε τελικά - κάτι που χρησιμοποιήθηκε αργότερα όταν ο σκύλος "τους έφυγε" οπότε εκεί μπλέξαμε σε άλλες διαδικασίες.

Η καταγραφή, καθώς και το αντίγραφο του συμβάντος (επίσης ρωτάς από ποιο τμήμα είναι το περιπολικό) είναι χρήσιμα για την όποια περεταίρω εξέλιξη (όπως εισαγγελείς κλπ.). Επίσης: Ποτέ δεν μπαίνεις σε σπίτι/οικόπεδο μέσα, πάντα απ' έξω.

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Αν είσαι Αθήνα επικοινώνησε με τους Angels team of Athens (εχουν και σελίδα στο fb).
Iσως μπορούν να βοηθήσουν.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εμένα βασικά η απορία μου είναι η εξής : Μπορεί κάποιος να κατηγορηθεί επειδή κάνει μία καταγγελία για να να ελεγχθεί μία πιθανή παράβαση? Είναι δουλειά του πολίτη να διαπιστώσει να διαπιστώσει και να αποδείξει πότε κάποιος παρανομεί? Τότε ποιο είναι το νόημα της καταγγελίας?
Μια φιλη δικηγορος λεει οτι για να υπαρξει μηνυση για δυσφημηση ή ψευδή καταμηνυση, θα πρεπει να αποδειξει ο αλλος οτι ειχες αμεσο δολο. Αφου δεν γνωριζεστε καν προσωπικα, δεν μπορει να σταθει.

Λεει καπου ο νομος ξεκαθαρα οτι απαγορευεται να ναι ο σκυλος δεμενος; Διαβαζω αυτο

να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία απο− δεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγεί− ας ή στο διαβατήριο του ζώου, καθώς και να μεριμνά για την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο δι− αβίωσης του ζώου, που να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του όρθια στάση, χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις και η δυνατότητά του για την πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία του άσκησης,
και δεν ξερω αν ειναι αρκετο.
@vrmode αυτο ειναι το αρθρο;

• Like
Reactions: Kiko+Marley

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.600
10.993
Athens

Στατιστικά Forum

Θέματα