Κατεβασε την ουρα της....

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Καλησπερα παιδια..

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τη μικρη μου και θα ηθελα να ακουσω την αποψη σας αν μπορειτε..

Την Τριτη της βαλαμε αμπουλα τη vectra για πρωτη φορα, απο εκεινη την ωρα μεχρι και σημερα κατεβαζει την ουρα της κατω(οχι κατω απο τα ποδια), καθεται και ξαπλωνει και δεν συνεχιζει την βολτα...

Εννοειται οτι την πηγα στο γιατρο μια φορα την Πεμπτη που μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα κτλ, και σημερα οπου τον ζορισα και του εδειξα βιντεο πως κανει και της εκανε μια ενεση λεει για τη φαγουρα κτλ για την περιπτωση που την πειραξε η αμπουλα..

Αδιασαμε και πρωκτικους αδενες μηπως φταιει αυτο.

Μου ειπε οτι μπορει να συμβαινουν πολλα πραγματα.

Η αμπουλα, οι αδενες , προωρος οιστρος(γιατι περιμενει κανονικα τον Ιουλιο) ή το χειροτερο απο ολα , η εξαρθρωση επιγονατιδας που εχει και ειναι πρωτου βαθμου την ενοχλει....

Εχετε παρομοια εμπειρια?

Αν δε σταματησει μεχρι αυριο μου ειπε οτι Δευτερα θα της κανουμε ακτινες και αιματολογικες...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Να την ενοχλει πρώτου βαθμου εξάρθρωση το θεωρώ υπερβολικό. Η α' βαθμου επανέρχεται το κοκκαλο μόνο του στην κουπα χωρις να ενοχλει. Αν προχωρησε/επιδεινώθηκε τώρα... ειναι αλλο θέμα και θα το δείτε μόνο με ακτινα.

Χμ ουρά κατεβάζει και στο σπιτι, δλδ κολλάει στις καθημερινες της ασχολιες εντός των τειχών ή μόνο εξω?

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Και μεσα στο σπιτι και εξω...

Δειχνει να εχει ορεξη να παιξει, αλλα σταματαει , κατεβαζει ουρα και καθεται...
Τρωει με ορεξη.

Την Τριτη εγινε η διαγνωση για την επιγονατιδα, σημερα τα ξαναειδε τα ποδια ο γιατρος, την ειδε και να περπαταει εξω σε συντομη βολτα και μου ειπε οτι το σηκωνει ελαχιστα το ποδι.

Δεν ειναι θεμα φοβου πιστευω.Ειναι ατρομητη , δεν κολωνει πουθενα και λατρευει τη βολτα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αρα αν το "κραταει" το πόδι, δεν μου φαίνεται για α' βαθμου. Μήπως να κάνεις ακτινα για να το δείτε συγκεκριμένα. Γιατι αν μιλάμε για διάγνωση με ψηλαφιση... ουτε καν! Χμ να ρωτησεις αν μπορεις να της δίνεις συμπληρωμα τύπου canosan με χονδροϊτινη, μπορεί να βοηθήσει.

Μην νομιζεις οτι επειδη τη βλέπεις ατρομητη, αποκλειεται να την φοβισει κατι. Είναι αλλος ο τρόπος αντιληψης τους στα εξωτερικά ερεθισματα, πολλω δε μάλλον που μιλάμε για μικρόσωμο που τα πάντα γύρω τους δειχνουν τεραααααστια.
Ωστόσο οπως το περιγράφεις δεν μπορεί να ειναι φοβος γιατι το κάνει σε καθε περιβάλλον. Μήπως απλά παίζει κάποιο μυικό τράβηγμα στο πισω μερος που της προκαλει "μαγκωμα"?

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ουσιαστικα στο βηματισμο οταν περπαταει κανει ενα μικρο ανεβασμα και μετα το παταει κανονικα, δεν το κραταει δηλαδη πανω ωρα, ειναι οπως κανει οταν το λουρι ειναι αναμεσα στα ποδια και κανει ενα πηδηματακι για να μη το πατησει.

Ξερω η περιγραφη μου ειναι απαισια...

Με ψηλαφιση την εκανε την εξεταση και οταν τον ρωτησα για συμπληρωμα μου ειπε οχι.

Λεω οτι δεν ειναι φοβος γιατι οταν κατι την φοβισει, παιρνει μια ανασα και παει να το δει απο κοντα, δεν τρεχει μακρια...Η περιεργεια της νικα τον φοβο της...

Οταν της κανω μασαζ στην περιοχη πανω απο την ουρα και την ουρα γυρναει και μου γλυφει το χερι...

Εχω καταστεναχωρηθει , απο τη μια μερα στην αλλη ρε παιδι μου...
Μια χαρα ηταν, την πηγα για την αμπουλα και μεχρι σημερα δεν ησυχασε...
Υπαρχει περιπτωση να την πειραξε η αμπουλα?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αρα δεν ειναι α βαθμου η εξαρθρωση. Να πας σε αλλο κτηνιατρο για ακτινα και επιμένω να ρωτησεις σε αλλο για συμπληρωμα. Με ψηλάφιση δεν γινεται διαγνωση, ειδικά για το βαθμό.
Μήπως επαιζε εντονα καποια από αυτές τις μερες και απλά επειδη διαβαζες το θρεντ για την αμπουλα επηρεάστηκες ?

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ωχ τι ελεγε το θρεντ για την αμπουλα?Δεν το ειδα...

Παιζει εντονα ειναι η αληθεια, δεν αποκλειω το γεγονος να εχει κατι σαν τραβηγμα.

Εσυ προτεινεις να της κανω ακτινα ετσι και αλλιως δηλαδη?
Ασχετα αμα περασει αυτο με την ουρα?

Σε αλλο γιατρο θα πηγαινα ετσι κ αλλιως γιατι θελω μια δευτερη και τριτη γνωμη για τις επιγονατιδες...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για την επιγονατιδα η ακτίνα ειναι απαραίτητη, να δεις σε τι κατάσταση ειναι. Ειδικά αφού μου λες οτι "αλλάζει" βήμα. Αν ήταν α' βαθμου θα επανερχόταν μόνη της και θα ηταν οκ, αλλά για να αλλάζει βημα προσπαθεί το σκυλι να την επαναφερει. Με ψηλάφιση οκ βλέπεις αν εχει θεμα η επιγονατιδα αλλά όχι το βαθμό. Με το βαθμό θα καθορίσεις την πορεία, την εξέλιξη σε βαθος χρόνου και αν χρειάζεται αγωγή ή επέμβαση. Αν πχ παει δ' βαθμο χρειάζεστε επέμβαση (που σας το απεύχομαι) για αυτό θα ελεγα να δεις σε συμπληρωμα για να ανακοψεις την εξέλιξη (πχ canosan, condro-gen/stress, ή καποιο αλλο φυτικό) ωστε να μην αναπτυχθουν και οστεοφυτα και οστεοαρθριτιδα μελλοντικά.
Αλλά δεν θα απεκλεια να ειναι κατι μυικό. Αν ηταν οι πρωκτικοι, λογικά θα εξυνε τον ποπό της στο πατωμα.

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Καταλαβα , ευχαριστω πολυ για το χρονο σου , να εισαι καλα.
Θα βγαλω τις ακτινες και θα παω και σε αλλους γιατρους.

Προσπαθω να ανεβασω και βιντεο...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
αυτο για μυικό μου κάνει...
αν δεν το ειχες ηδη ψάξει θα ελεγα ότι ειναι οπως όταν πιανεται χορτάρι στο μαλλι της ουρας και στα πόδια. Σαν κατι να εχει πατησει και να την πονάει.... Κλαψουρίζει καθόλου?

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ειναι μπανιαρισμενη , χτενισμενη δεν εχει τιποτα πανω της(και για τζιβα εψαξα δηλαδη).
Ουτε στον πωπο της εχει κατι γιατι το κοιταξαμε σημερα, τους αδιασαμε τους αδενες....

Δεν κλαψουριζει καθολου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
νυχια, πατουσάκια τσεκαρες για πληγές ή σκληθρες?
θα μου πεις τι σου λέω τώρα, αλλά πολλές φορές σκεφτόμαστε περιπλοκα και ξεχνάμε τα απλά.

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ναι τα κοιταξα(καλα κανεις και ρωτας)

Την ψηλαφισα σε ολο το σωμα και πισω στη βαση της ουρας και ποδια και το πιπι της κτλ και δεν εβγαλε κιχ, ουτε κουνηθηκε.Σε καποια φαση αρχισε να με γλυφει οταν την εκανα μασαζ στη βαση της ουρας και χαλαρωσε και ξαπλωσε...

Θα τα ξανακοιταξω απο την αρχη και αυριο ολα στο μπαλκονι με καλο φωτισμο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και συνέχισε με το μασαζάκι... ποτε δεν ξερεις τι μπορεί να τη βοηθήσει!!
Αν ομως ειχε βγει η επιγονατιδα θα εσκουζε! Οποτε δεν ειναι αυτό...

Vaggoulas

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
60
3
Volos, Greece
Μήπως επαιζε εντονα καποια από αυτές τις μερες και απλά επειδη διαβαζες το θρεντ για την αμπουλα επηρεάστηκες ?
Να ρωτήσω κι εγώ για ποιο νήμα μιλάτε??? Είπατε κάτι συγκεκριμένο για την Vectra ή γενικότερα για τις αμπούλες? Στον δικό μου την χρησιμοποιώ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (ορατό τουλάχιστον), οπότε θα ήθελα να μάθω αν παίζει κάτι...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Ψάξτε λίγο για τις νευρολογικές παρενέργειες της αμπούλας.
Ρωτήστε τον κτηνίατρο.
Στο εξωτερικό δεν είναι καινούργια η συγκεκριμένη.
Θέλει προσοχή στα μικρόσωμα ρε γμτ ειδικά σε μη δοκιμασμένες.

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Να ρωτήσω κι εγώ για ποιο νήμα μιλάτε??? Είπατε κάτι συγκεκριμένο για την Vectra ή γενικότερα για τις αμπούλες? Στον δικό μου την χρησιμοποιώ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (ορατό τουλάχιστον), οπότε θα ήθελα να μάθω αν παίζει κάτι...
Δεν γνωριζω γιατι δε το παρακολουθησα, αλλα μη σε πιανει πανικος, απο τι διαβασες εχουμε και αλλο ιστορικο που ειναι πιο πιθανον να σχετιζεται αμεσα.

Οσο για τις παρενεργειες ολα τα φαρμακα εχουν δυστυχως και δεν μπορουμε να το μαθουμε εαν δε δοκιμασουμε.
Σε ενα σκυλο καθεται καλα και σε αλλον οχι.Οταν ενα φαρμακευτικο προιον ομως εχει εγκριθει κτλ και οι γιατροι την χρησιμοποιουν και την προτεινουν....

Vaggoulas

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
60
3
Volos, Greece
Νευρολογικές????? Τόσο βαριά???? Σε μικρόσωμα μόνο??? Γιατί ο δικός μου (στα 40 κιλά τώρα) δεν είχε το παραμικρό θέμα ένα μήνα τώρα...

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Νευρολογικές????? Τόσο βαριά???? Σε μικρόσωμα μόνο??? Γιατί ο δικός μου (στα 40 κιλά τώρα) δεν είχε το παραμικρό θέμα ένα μήνα τώρα...
Παιδια ας μην αρχισουμε την καταστραφολογια, δεν ειναι σιγουρο οτι ευθυνεται η αμπουλα...

Ηταν ενα απο τα 4 πιθανα αιτια που μου ειπε ο γιατρος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr