Κατουρημα στον καναπε


Lu Mi Mi

Member
5 Ιουνίου 2023
15
5
26
Ειμαι ειλικρινα απελπισμενη! Εχω 3 σκυλια το μικροτερο 5 μηνων σχεδον. Ξεκινησε απο νωρις 3 μηνων να κατουραει και να χεζει σε καναπε και κρεβατι το κρεβατι δοξα τον θεο φαινεται να το εκοψε. Της εκλεισα τον καναπε γιατι δεν σταματαγε με τιποτα με καρεκλες και χωνοταν μεσα απο τις καρεκλες εβρισκε τον απειροελαχιστο χωρο και τα εκανε εκει. Της το εκλεισα καλυτερα να μην μπορει ουτε αυτο. Αφησα τον καναπε ετσι με πραγματα ουτε εμεις δεν μπορουμε να παμε εναν μηνα εβγαλα ενα αντικειμενο να δω πως θα παει αν το ξεπερασε με την μια πηγε παλι εκανε τα ιδια! Το εχω κλεισει ξανα και κανει το θεικο πλεον σηκωνεται στα δυο ποδια ανεβαζει τις δυο πατουσες στο ελαχιστο χωρο την γωνια του καναπε κολλαει το σωμα της στον καναπε και κατουραει ορθια! Δεν εχω ξαναδει σκυλι να κατουραει ορθιο ισα ισα για να πετυχει τον καναπε ακομα και στα πλαγια. Οχι συνηθως δεν την βλεπω οταν το κανει οταν την κοιταω φευγει γιατι ξερει οτι θα την παρω απο εκει οποτε περιμενει να μην ειμαι στον χωρο. Εχουμε αυλη βγαινουν εξω αρκετα με εξαιρεση τον καυσωνα. Με τα αλλα δυο σκυλια τα παει αψογα ισα ισα τους προκαλει ολη μερα για παιχνιδι καμια επιθετικοτητα κτητικοτητα κλπ. Βγαινει βολτες τα βραδια οταν εχει πεσει ο ηλιος. Τρωει ουρει χεζει κανονικα. Με τα αλλα δυο δεν το ειχα ποτε αυτο ο μεσαιος καποια στιγμη το εκανε το ξεπερασε ομως μονος του σχετικα γρηγορα. Αληθεια δεν ξερω τι να κανω δεν ξερω γιατι το κανει η πως να την σταματησω νιωθω οτι δεν θα σταματησει ποτε
 
  • Like
Reactions: marytherion


Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
836
696
Για αυτο δεν αφηνουμε τα κουταβια πριν μαθουν την τουακετα σε καναπεδες και κρεβατια και δεν τα μαλωνουμρ ποτε οταν λερωνουν περα απο ενα οχι οταν ημαστε μπροστα . Ο καναπες ειναι στο σαλονι σας? Να πω αρχικα εχεις δοκιμασει ολες τις μεθοδους καθαριοτητας που εχει μπολικες στο ιντερνετ για το πως να βγαλεις τη μυρωδια απο τα ουρα απο τον καναπε? Απωθητικα σπρει εχεις δοκιμασει.? Πρεπει να την αντιμετωπισεις σαν κουταβι σωστα αυτη τη φορα. Δεν θα εχει προσβαση ανεπιβλεπτη στο δωματιο και οταν την δεις να κινειται περιεργα θα την βγαλεις εξω και οταν παει εκει θα την επιβραβευσεις σαν να μαθαινει τωρα που πρεπει να παει. Ειναι πολυ κουταβι ακομα μην απελπιζεσαι αλλα πρεπει να σπασεις αυτην την επιμονη γιατι ηδη απο οτι καταλαβα ειναι δυνατη συνηθεια.
 
  • Like
Reactions: marytherion


Lu Mi Mi

Member
5 Ιουνίου 2023
15
5
26
Καλημερα ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Ειναι σαλονοκουζινα και ειναι ο κυριως χώρος οποτε γενικα μονο εδω εχει προσβαση δεν μπορω να της το κοψω καπως αλλιως θα πρεπει να την αφηνω εξω που δεν παιζει. Εχουμε δοκιμασει σπρει και ξυδι και τετοια δεν επιασε. Της εχω κοψει καθε προσβαση στον καναπε και μαζι με εκεινη και σε εμας απλως βλεπω δεν το ξεχναει εκει προσπαθει ακομα και εχει ενα μηνα τωρα και που δεν εχει προσβαση εχει κολλησει και δεν ξερω γιατι.
 


Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
836
696
Καλημερα ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Ειναι σαλονοκουζινα και ειναι ο κυριως χώρος οποτε γενικα μονο εδω εχει προσβαση δεν μπορω να της το κοψω καπως αλλιως θα πρεπει να την αφηνω εξω που δεν παιζει. Εχουμε δοκιμασει σπρει και ξυδι και τετοια δεν επιασε. Της εχω κοψει καθε προσβαση στον καναπε και μαζι με εκεινη και σε εμας απλως βλεπω δεν το ξεχναει εκει προσπαθει ακομα και εχει ενα μηνα τωρα και που δεν εχει προσβαση εχει κολλησει και δεν ξερω γιατι.
Και εμενα ειχε κολλησει μς τις κουρτινες αλλα οχι οταν ηταν κουταβι. Εμω ηταν εκπαιδευμενος τον επιασε ξαφνικα να κατπυραει μια συγκεκριμενη κουρτινα. Στην αρχη την εβγαλα η την σηκωνα μηπως τπυ περασει αλλα το θυμοταν. Το θεμα ειναι αν το κανει μπροστα σου η οχι. Εγω δεν τον εχω μαλωσει ποτε ιταν εχει λερωσςι οποτε δεν κρυβεται. Οποτε πηγαινε κατα εκει λοιπον πηγαιναμε εξω και μολις τα εκανε επαιρνε λιχουδιες και το εκοψε μετα απο αρκετες προσπαθειες ετσι γιατι ειχε φαει κολλημα και αυτος. Και ακομα μεσα σε ενα χρονο ας πουμε μπορει να μπυ την εχει κατουρησει 2 3 φορες αψυχολογητα.
 


Lu Mi Mi

Member
5 Ιουνίου 2023
15
5
26
δεν μαλωνω ποτε κανενα τους απλως την παιρνω απο εκει και δεν την αφηνω οποτε εχει καταλαβει οτι δεν και περιμενει να μην ειμαι στον χωρο ειναι σαν εμμονη αυτο που εχει και επειδη κανενα αλλο δεν μου το εκανε σιγουρα κανουν περιστασιακα βλακειες αλλα τετοια εμμονη οχι δεν ξερω πως αλλιως να την αποτρεψω δεν εχουμε καναπε και βρωμουσε ξυδι ολο το σπιτι ποσο καιρο :LOL: εμεις δεν θελαμε να πλησιαζουμε αλλα αυτη εκει κολλημα αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι η μονη λυση ειναι να συνεχισει να μην εχει προσβαση μεχρι οσο παρει δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο και απο οσο διαβαζω δηλαδη δεν βρισκω καποια αλλη πιο συγκεκριμενη λυση :confused:
 


Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
836
696
Οταν την παιρνεις απο εκει την πας ομως καπου αλλου να κατουρησει?
 


Lu Mi Mi

Member
5 Ιουνίου 2023
15
5
26
ναι τις ανοιγω την πορτα την αφηνω εξω με ανοιχτη την πορτα και εκεινη σαστιζει με κοιταει περιεργα και εν τελει δεν κατουραει περναει λιγη ωρα. δεν θα ξαναπαει καναπε αν ειμαι παρουσα μετα γιατι ξερει οτι θα την παρω.
 




Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
540
290
25
instagram.com
Δε θα αναφερθώ στο κομμάτι τι έπρεπε και τι δεν έπρεπε κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης κατουρηματος. Έκανα και εγώ άπειρα λάθη και τώρα διαβάζω και είμαι σε φάση "ΑΑΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ".
Θα σου πρότεινα ως πρώτο κομμάτι την εκπαίδευση κρειτ,ουσιαστικά να περιορίζεται στο κρειτ παραπάνω ώρες μέχρις ότου να μάθει να μην κατουράει τον καναπέ. Τον καναπέ να μην τον καλύπτεις με τίποτα,ο καναπές δε πρέπει να είναι καλυμμένος με καρέκλες πιστεύω.
Να την βγάζεις απο το κρειτ και να κάθεσαι στον καναπέ και να της δίνεις να καταλάβεις με σαφή τρόπο ότι δεν της είναι αποδεκτό να ανέβει στον καναπέ όπως και να τον καβαλήσει. Ο καναπές είναι ένα σημείο που απαγορεύεται πρόσβαση σε αυτήν. Ουσιαστικά να περνάει σαν εκπαίδευση σε αυτή εσύ να είσαι στον καναπέ και αυτή να είναι δίπλα σου και να αράζει πχ σε ένα κρεβατάκι δίπλα στον καναπέ. Πάντα όταν είναι ελεύθερη στο σπίτι και μπορεί να ανέβει στον καναπέ,πάντα υπό επίβλεψη για να μην στην κάνει πάλι.
Με λίγο αυστηρά όρια και πλαίσια,θα το σταματήσει. Είσαι σε μια ηλικία που ήδη έχουν ή εκεί ξεκινάνε να κατουράνε μόνα τους έξω.
 
  • Like
Reactions: marytherion


Lu Mi Mi

Member
5 Ιουνίου 2023
15
5
26
Κοιτα δεν εχω θεμα να μπαινει καποιες ωρες στο crate γιατι και στον πρωτο που ηταν μονος του δουλεψαμε πολυ με crate και παρκο. Οχι ομως οταν λειπαμε γιατι ο περιορισμος αυτος σε διαμερισμα που ημασταν ηταν ακραιος στα ματια μου. Το θεμα ειναι οτι τωρα ειναι η τριτη δεν μπορω να την εχω κλεισμενη και τα αλλα δυο να αλονιζουν. Αν πρεπει να διαλεξω αναμεσα στις υγιεις μεταξυ τους σχεσεις με ελλειψη επιθετικοτητας φυλαξης προνομιων κλπ και στο να μην εχω καναπε τον πεταω κιολας. Επειδη ακριβως δεν ειχαμε ποτε θεμα με τα αλλα δυο σε αυτο το κομματι δεν ειχαμε και θεμα να ανεβαινουν στον καναπε η στο κρεβατι. Δεν ειχαν ουτε κτητικοτητα μαζι του ουτε λερωνανε ουτε τιποτα ανεβαινουν κυριως για να κοιμηθουν και καπου καπου να παιξουν. Καταλαβαινω αυτο που λες και ειναι σιγουρα μια σωστη μεθοδος αντιμετωπισης σε εναν βαθμο αλλα οταν εχεις αλλα δυο που εχουν ηδη μαθει και εδραιωσει συνηθειες ουτε μπορεις να τα ξεχωριζεις ουτε να την πληρωνουν χωρις λογο. Πχ ο μεγαλος το μονο που θελει εινια να ξαπλωνει στον καναπε η τωρα που δεν εχει στο κρεβατι μπορει να καθεται ολη μερα ετσι ησυχος και να εινια ευτυχισμενος. Ειναι ακραια ησυχος και καλοβολος δεν θελω να του στερησω το μονο που ζηταει να κανει. Μπορει να ακουγομαι χαζοσυναισθηματικη η οτι με εχουν καβαλησει αλλα προσπαθω να να τα βλεπω ως ισοτιμα μελη δεν θελω να εχουν λιγοτερα απο οσα εχουμε εμεις η να εχουν απαγορευσεις χωρις λογο. Ειμαι καθετη σε κακες συμπεριφορες η επικινδυνες. Σε ολα τα αλλα προσπαθω να ειμαι ανοιχτη να τα βλεπω σαν παιδια 2 ετων που δεν θα μεγαλωσουν ποτε εχουν ενα επιπεδο συνειδησης δεν ειναι επικοινωνιακα ικανα να καταλαβουν και οι συμπεριφορες τους ειναι σχετικα πρωτογονες. Στοχος μου σε αυτο το προβλημα ειναι να καταλαβω γιατι. Ειναι ανασφαλεια ; ειναι κολλημα ; ειναι στρες; ειναι συνηθεια και αν ναι γιατι εμμονικη; Θελω να τις λυσω το προβλημα και μαζι με εκεινης και το δικο μου. Αλλα επειδη ξερω οτι μπορω ποτε να μην βρω απαντηση σε αυτο ψαχνω ταυτογχρονα και λυσεις για να το κοψει οπως το ξυδι η το κλεισιμο του καναπε. Πρπσπαθω αυτες τις μερες να την παρακολουθω καλυτερα και ελπιζω καπου μεσα μου να ειναι μια φαση που θα περασει απο μονη της. Και τα αλλα δυο το εχουν κανει μια δυο φορες δεν λεω αλλα οχι ετσι με τετοια αποφασιστικοτητα και επιμονη. Σε ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον
 
  • Like
Reactions: Mava