Καφετί δάκρυα..

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
γεια σας παιδιά. ο χουκ εμφανίζει κάτω από τα μάτια δάκρυα τσίμπλες χρώματος καφέ. αυτές εξαπλώνονται προς τα κάτω φτάνοντας μέχρι την μύτη. η αλήθεια είναι ότι ο κτηνίατρος που κάναμε τα εμβόλια απλά τις καθάριζε για να γίνει πιο συγκεκριμένη της έκοβε. με την περιπέτεια υγείας τα Χριστούγεννα ο γιατρός ο δεύτερος κτηνίατρος που επισκεφτήκαμε τις καθάρισε. αυτές βέβαια εμφανίζονται συνέχεια.κανένας από τους δύο δεν είπε ότι είναι κάτι ανησυχητικό, όταν ρώτησα. μάλιστα πέρασα την προηγούμενη βδομάδα από τον κτηνίατρο εδώ στην κέρκυρα και του το είπα πάλι. μου έδωσε ένα καθαριστικό ειδικό ακριβούτσικο θα έλεγα. τα καθαρίζω κάθε μέρα αλλά τίποτα. μάλιστα φαίνεται να τον ενοχλούν γιατί τα ξύνει και μάλιστα ερεθίζονται αρκετά. έτσι έκλεισα ραντεβού αύριο σε άλλον κτηνίατρο γιατί νομίζω ότι βασανίζεται και αισθητικά δεν είναι ωραίος. έχω αλλάξει 2-3 τροφές οπότε θεωρώ ότι δεν τον επηρεάζει η τροφή γνώμη μου πάντα. τι μπορεί να είναι καμία αλλεργία η επιπεφυκίτιδα μου είπε ο κτηνίατρος που έκλεισα ραντεβού. αλλεργία εκτός από την τροφή σε τι άλλο μπορεί να έχει. την κουβέρτα του την πλένω και την αερίζω συχνά. κοιμάται σε μία φλις. επίσης αρωματικά χώρου πλέον δεν βάζω στο σπίτι γιατί σκέφτηκα ότι τον ενοχλούν αυτά. το σπίτι το αερίζω κάθε μέρα αρκετά. τι άλλο μπορεί να είναι .?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ναι!
και επειδή δεν ξέρω αν το θυμάστε είναι ημίαιμο. και είναι 6 μηνών

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
888-1-1..jpg

Εννοείς κάτι τέτοιο? Η Λευκή είναι κ μακρύτριχη σαν το δικό σου κ φαίνεται αρκετά. Λέγεται επιφορά και είναι η συνεχής υπερχείλιση των δακρύων από τον έσω κανθό (εσωτερική γωνία της βλεφαρικής σχισμής). Η συνεχής ύγρανση του τριχώματος κάτω από τον έσω κανθό προκαλεί την αλλαγή του χρώματός του, κυρίως στα μακρύτριχα ζώα, ενώ σε αρκετά περιστατικά παρατηρείται ακόμη και φλεγμονή της περιοχής καθώς και γραμμοειδής διάβρωση της επιδερμίδας. Το αντίθετο της επιφοράς είναι η μειωμένη έκκριση (μειωμένη παραγωγή) των δακρύων που οδηγεί σε ξηρά κερατοεπιπεφυκίτιδα.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση -αν μιλάς για κάτι τέτοιο- είναι ότι συνήθως το πρόβλημα αφορά βραχυκέφαλες φυλές, όπως το Τσόου της φίλης μου που σου δείχνω... Από ότι ξέρω, τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία απαιτούν συχνά χειρουργική παρέμβαση και μάλιστα είναι αναγκαίος ειδικός οφθαλμολογικός χειρουργικός εξοπλισμός.

Δν σου έχουν αναφέρει κάτι οι γιατροί εκεί ε? Πολλοί δεν το θεωρούν σοβαρό

Edit: Αλεξία παίζει να είναι επειδή αλλάζει δόντια?:eek:

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Κ γιατί δν το λένε οι γιατροί καλέ στο παιδί??? Κ το αφήνουν απλά να καθαρίζει και να υποθέτει? Τί να πω ρε παιδάκι μου!!! :mad:
Θα σταματήσει αν είναι από αυτό? Πώς θα καταλάβει ότι δεν είναι?

(Σόρρυ Χουκ! Σου παίρνω τις ερωτήσεις. :p Αλλά μου κάνει εντύπωση!)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
οχι και τόσο πολύ.. είναι μια γραμμή δίπλα στην μύτη του. όχι τόσο έντονο.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Κ γιατί δν το λένε οι γιατροί καλέ στο παιδί??? Κ το αφήνουν απλά να καθαρίζει και να υποθέτει? Τί να πω ρε παιδάκι μου!!! :mad:
Θα σταματήσει αν είναι από αυτό? Πώς θα καταλάβει ότι δεν είναι?

(Σόρρυ Χουκ! Σου παίρνω τις ερωτήσεις. :p Αλλά μου κάνει εντύπωση!)
αλίμονο και εγώ αυτό θα ρωτούσα με πρόλαβες. απλά πάω και σε 3ο κτηνίατρο γιατί έχω μάθει κάτι πολύ βασικό εδώ πέρα παίρνε και παραπάνω γνώμη καλό είναι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συνήθως τις τρίχες κάτω και δίπλα από τα μάτια δεν τις κόβουμε, γιατί μετά αυτές μεγαλώνοντας και γδέρνουν τον φακό του ματιού προκαλώντας τέτοια προβλήματα.

Εγώ θα σου πρότεινα μέχρι να την δει ο άλλος ιατρός και κάνει οφθαλμολογική εξέταση, να βάλεις λίγο βαζελίνη στις τριχούλες για να κάθονται κάτω που ίσως μπαίνουν στα μάτια και τα ερεθίζουν.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
να βάλω παιδιά.. χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη η μια απλή του εμπορίου.? αλλά δεν καθαρίζουν και οι συγκεκριμένες.. φαίνεται χάλι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν θα βάλεις για να καθαρίσει.., δεν θα καθαρίσει με αυτό.., για να μην γδέρνουν οι κομμένες τριχούλες τον φακό του ματιού και το ερεθίζουν περισσότερο..
Βαζελίνη του εμπορίου λίγο πάνω στις τριχούλες θα τις πατικώσει κάτω.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Ενα μελος απο εδω μου συνεστησε το σκευασμα envy eye.

Το εχω παραγγειλει αλλα δεν μποω να σου πω στα σιγουρα αν κανει δουλεια.Απο τα λεγομενα του μελους ομως ειναι πολυ καλη λυση.

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Κάπου στο φόρουμ είχα διαβάσει οτι και το βορικό οξύ κάνει δουλειά αλλά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί από τότε που άλλαξε δόντια δακρύζει ελάχιστα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και μην ξεχνάς πως οι τρίχες που μπαίνουν στα μάτια έχουν τα μόρια της σκόνης και οτιδήποτε θα μπορούσε να ενοχλήσει με την άμεση επαφή στα μάτια.
H βαζελίνη είναι και αδιάβροχη ναι.

Από την φωτογραφία φαίνεται πολύ κόκκινα τα μάτια του ..

Πάντως δεν πρέπει να το αφήνουμε στην τύχη του γιατί μία επιπεφυκίτιδα δεν είναι πάντα αθώα..

Μην το αμελήσεις!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και μην ξεχνάς πως οι τρίχες που μπαίνουν στα μάτια έχουν τα μόρια της σκόνης και οτιδήποτε θα μπορούσε να ενοχλήσει με την άμεση επαφή στα μάτια.
H βαζελίνη είναι και αδιάβροχη ναι.

Από την φωτογραφία φαίνεται πολύ κόκκινα τα μάτια του ..

Πάντως δεν πρέπει να το αφήνουμε στην τύχη του γιατί μία επιπεφυκίτιδα δεν είναι πάντα αθώα..

Μην το αμελήσεις!
έκλεισα ραντεβού στον κτηνίατρο αύριο. είναι κόκκινα γιατί τα ξυνει προχωράει κ ξυνει..αν είναι δυνατόν. μια μέρα μάτωσε το κάτω βλέφαρο με τ νύχια του. και πλέον όταν τον βλέπω του παίρνω τ πόδι και του χαϊδεύω αυτούς τους λεκέδες η όπως αλλιώς λέγονται

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τον ενοχλεί το ίδιο το μάτι του..μην φοβάσαι τους λεκέδες..είναι όπως το είπες..λεκέδες..το ίδιο συμβαίνει και στα λευκά σκυλιά από το σάλιο σε κάθε περιοχή..π.χ. στο πόδι αν το γλύφουν το τρίχωμα καφετίζει-κοκκινίζει..

Όσο θα έχει πρόβλημα και όσο θα βγαίνουν οι τσίμπλες η περιοχή θα χρωματίζεται, αλλά είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί γιατί το σκυλί προφανώς υποφέρει από αυτην την κατάσταση..

Κολλύριο δεν έδωσε κανένας ιατρός?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Τον ενοχλεί το ίδιο το μάτι του..μην φοβάσαι τους λεκέδες..είναι όπως το είπες..λεκέδες..το ίδιο συμβαίνει και στα λευκά σκυλιά από το σάλιο σε κάθε περιοχή..π.χ. στο πόδι αν το γλύφουν το τρίχωμα καφετίζει-κοκκινίζει..

Όσο θα έχει πρόβλημα και όσο θα βγαίνουν οι τσίμπλες η περιοχή θα χρωματίζεται, αλλά είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί γιατί το σκυλί προφανώς υποφέρει από αυτην την κατάσταση..

Κολλύριο δεν έδωσε κανένας ιατρός?
οχι!!μονο ενα υγρο καθαρισμου τπτ αλλο..ειχα σκεφτει να παω να αγορασω γτ καπου εδω μεσα το ειχα διαβασει.αλλα πηγα στον κτηνιατρο και μ εδωσε αυτο που σας ειπα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οχι!!μονο ενα υγρο καθαρισμου τπτ αλλο..
Κατάλαβα "κουκούλωναν" το πρόβλημα..και ουσία καμία..

ειχα σκεφτει να παω να αγορασω γτ καπου εδω μεσα το ειχα διαβασει.αλλα πηγα στον κτηνιατρο και μ εδωσε αυτο που σας ειπα
Συνταγογράφηση μόνο ο ιατρός κάνει..!!!!!