Κουτάβια και εμβόλιο λύσσας


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σκέφτομαι να πάρω ενδεχομένως κουτάβι μαζί μου στην Αμερική όταν γυρίσω τον Αύγουστο. Προφανώς από σοβαρό εκτροφέα. Πήρα το κατεβατό από την πρεσβεία τους για το τι πρέπει να έχει το κουτάβι ώστε να μπει μέσα. Καραντίνα δεν έχουνε. Αυτό που θέλουνε είναι να είναι τουλάχιστον 6 βδομάδων και να έχει κάνει διάφορα εμβόλια, ανάμεσα στα οποία και της λύσσας. Έχουνε όμως έναν όρο απαράβατο: το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 30 μέρες πριν το ταξίδι του κουταβιού και σίγουρα όχι μέσα στις 30 μέρες, αλλιώς καλύτερα να το ξεχάσω.

Η ερώτησή μου: πότε κάνουν τα κουτάβια εμβόλιο λύσσας? Γενικά πότε ξεκινάν τα κουτάβια τα εμβόλιά τους? Διότι οι Αμερικάνοι με αφήνουν μεν να συνεχίσω τους εμβολιασμούς στο Ιλλινόι, αλλά πρέπει να έχω κάνει τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα και φυσικά έχουνε και τη φάση με τη λύσσα.

Ως συνήθως, σας μερσώ ιδιαιτέρως.
 


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
το εμβολιο ειναι το τελευταιο εμβολιο του κυκλου.οποτε περιπου οταν το κουταβι ειναι 3μιση μηνων.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Επομένως να το ξεχάσω το κουτάβι. Διότι μου το δίνουνε οκτώ εβδομάδων (μάλιστα σκεφτόμουνα να μείνω στην Ελλάδα λίγο παραπάνω προκειμένου να είναι οκτώ βδομάδων αφού θέλω να τελειώσει με κοινωνικοποίηση, τη μαμά του, κλπ.). Ο λόγος που δεν ξέρω τα πάντα για το συγκεκριμένο είναι ότι ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω αν θέλω να το πάρω από δω. Εννοείται ότι θα κοίταζα όλα τα εμβόλια και συναφή.

Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.
 




Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Σαρα νομιζω οτι απο της αεροπορικες απαγορευεται να ταξιδεψει κουταβι μικροτερο των 3.5 μηνων. Αρα ουτοσι αλλως δεν θα μπορουσες να το παρεις στο αεροπλανο...
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mπορεί να ταξιδεψει κουτάβι μικρότερο των 3 μηνών. Χρειάζεται μόνο την πρώτη δόση των εμβολίων. Λύσσα χρειάζεται αν είναι άνω των 3 μηνών. Αν είναι ελαφρύτερο των 6-8 κιλών ταξιδεύσει και καμπίνα, η καλύτερη λύση είναι με υφασμάτινη τσάντα μεταφοράς. Εξακολουθεί να χρειάζεται microchip φυσικά και petpassport.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Importation of Unvaccinated Dogs: Dogs not accompanied by proof of rabies vaccination, including those that are too young to be vaccinated (i.e. less than 3 months of age), may be admitted if the importer completes a confinement agreement (see below) and confines the animal until it is considered adequately vaccinated against rabies (the vaccine is not considered effective until 30 days after the date of vaccination). Spanish, French, and Russian translations of form CDC 75.37 are available, but must be completed in English.
πηγή: http://www.cdc.gov/ncidod/dq/animal/dogs.htm
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Παιδιά, είστε θησαυρός! Για την ώρα έχω κοιτάξει μόνο τη σελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας όπως μου υπέδειξαν. Ξέρω ότι η κτηνίατρος του Μουφ έχει πάρε-δώσε με το Υπουργείο Γεωργίας (όπου υπάγονται τα ζώα και οι παντός είδους εισαγωγές) και μάλιστα συνεργάζεται με κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Θα της στείλω μήνυμα. Δε θέλω προφανώς να αφήσω ζώο σε καραντίνα και μάλιστα για πάνω από ένα μήνα, οπότε το σκέφτομαι ακόμα. Ξέρω ότι η κλινική κρατάει ζώα για κλινικούς λόγους, αλλά δεν ξέρω αν κάνει και την καραντίνα του Υπουργείου (μένω στην πρωτεύουσα που έχει καλαμπόκια!).

Δεν έχω καταλάβει τι εννοούν με το "confinement by the owner". Έτσι που το γράφουνε φαίνεται σα να μου λένε ότι αναλαμβάνω την υποχρέωση να το περιορίσω κι εγώ. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοούν με την επαφή με άλλα ζώα. Π.χ. αν μου επιτρέπουν να το περιορίσω εγώ, προφανώς και θα το κάνω, αλλά έχω και το Μουφ στο σπίτι το οποίο έχει εμβολιαστεί μέχρι αηδίας και προφανώς δεν μπορώ να το στείλω πάλι στη φάρμα για κανά μήνα, ήδη θα έχει φρυάξει που λείπω τόσον καιρό και θα με πάρει και θα με σηκώσει όταν γυρίσω.... Εν πάση περιπτώσει, θα ρωτήσω τώρα και την κτηνίατρο και την Πρεσβεία.

Gizmo, η British Airways μου είπε ότι επιτρέπουν ταξίδι σε κουτάβια που είναι τουλάχιστον 6 βδομάδων.
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
ΟΚ, κοίταξα κι άλλα κιτάπια. Απ' ό,τι βλέπω θα αναλάβω εγώ να περιορίσω το κουτάβι, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να το κάνω μέχρι να γίνει τριών μηνών, έτσι δεν είναι? Η ερώτησή μου τώρα είναι η εξής: βόλτες επιτρέπεται να κάνει το κουτάβι με φίμωτρο? Οι Αμερικάνοι λένε ναι, αλλά νομίζω καμιά φορά το συζητάτε εδώ πέρα και λέτε ότι δεν πρέπει να βγαίνει κουτάβι πριν τους τρεις μήνες.

Διάβασα με έκπληξη ότι αν και η Ελλάδα θεωρείται χώρα που έχει εξαλείψει τη λύσσα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία έχουνε ακόμα κρούσματα!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καλά, οι Αμερικάνοι με στέλνουνε από τον Άνα στον Καϊάφα! Από το Υπουργείο Γεωργίας τώρα στο Υπουργείο Υγείας, τμήμα ελέγχου λοιμωδών νόσων! Μέχρι και η κτηνίατρος στο Καλαμποκιστάν τα 'χει παίξει. Τους έστειλα email ότι πρέπει να συγκατατεθούν σε μαθήματα εκπαίδευσης άμα τη αφίξει μου, έστω και με φίμωτρο και λουρί (εδώ θα γελάσουμε πολύ) και σε συμβίωση με το Μουφ, αλλιώς δεν παίρνω το κουτάβι καθόλου. Πάντως η κτηνίατρος λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αρπάξει τίποτα το Μουφ από το κουτάβι διότι έχει κάνει όλα του τα εμβόλια και παίρνει και Interceptor και Frontline Plus. Το ζήτημα τώρα είναι, λέει, να κάνει αποπαρασίτωση και το κουτάβι, αλλιώς φαντάζομαι αποκλείεται να μπορέσω να το βγάλω καν βόλτα, έστω και με φίμωτρο. Όλα τα κουνουποειδή/σκνιποειδή τίγκα στα heartworms θα του κάνουν επίθεση και μετά αλί και τρισαλί μου!:eek::eek::eek::eek::eek: Τρέχω κιόλας να γίνω μέλος στον κοινολογικό σύλλογο διότι θα μπορώ να παρακολουθώ και τις ανεπίσημες συναντήσεις με άλλα κουτάβια για έξτρα εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Αλλιώς μόνο με μένα και το Μουφ στο σπίτι το βλέπω το κουτάβι να αγριεύει!:eek::eek::p:p:D:D:D

Φαντάζομαι ότι πρέπει να ξεχάσω τον groomer μέχρι να τελειώσει η καραντίνα...
 
Last edited:


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Υπογράφεις τί θέλουν για να πετάξει πρίν τους 3 μήνες του. Αν τους έχει ξεπεράσει πάλι δηλώνεις ότι είναι 2,5 μηνών.
Δεν δηλώνεις ότι έχεις και τον άλλον σκύλο.
Δεν κάνεις μαθήματα παρά μετά το αντιλυσσικό. Το κουτάβι θα χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής έτσι κι αλλιώς και ένας μήνας με τον σκύλο σου στο καινούριο σπίτι είναι μια χαρά. Μετά κάνεις την λύσσα και ξεμυτιζεις.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μπα, θα ελέγξουν τα χαρτιά του σκύλου είπανε και επίσης πρέπει να τον δει και δικός τους κτηνίατρος της πρεσβείας. Για τον άλλο σκύλο τους το είπα ήδη και αν δεν τους το έλεγα θα τους το έλεγε η κτηνίατρος του Καλαμποκιστάν. Όσο για τα μαθήματα, δεν είπανε μερικοί εδώ ότι πρέπει να πάω το κουτάβι για εκπαίδευση αμέσως? Οι επιλογές που έχω είναι είτε να ξεκινήσουμε 5 Σεπτεμβρίου, οπότε θα είμαστε ακόμα σε καραντίνα, είτε 7 Νοεμβρίου. Φοβάμαι μην αγριέψει το κουτάβι και θέλω να προλάβω τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς. Άσε που θα με βοηθήσουν να το ξεκόψω να μου κατουράει το σπίτι και να μου το κάνει μια αηδία και μισή.

Βόλτα δε βγαίνει, έτσι?

Υ.Γ. Μόλις μου απάντησαν ότι εξετάζουν το πράμα και μου ευχήθηκαν να μην κολλήσω γρίππη των χοίρων!!!!!
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
και αν δεν τους το έλεγα θα τους το έλεγε η κτηνίατρος
Καλαμποκιστάν είναι αυτό ή ρουφιανιστάν ?? :paja1:

Να υποθέσω ότι το ευγενές άθλημα του λαδώματος δεν θα αποδώσει ε ? ... good luck ... :paja1:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι βέβαια!:eek::eek::p Μιλάμε για τελείως humorless καταστάσεις! Αφού όταν πλησιάζει η εποχή για την ανανέωση των εμβολίων του Μουφ λαμβάνω απανωτά emails που γράφουν πάνω-κάτω τα εξής: "Αγαπητέ Άτταλε, πες στην κυρά σου για την περίπτωση που είναι τελείως ξεχαζωμένη να σε φέρει μέχρι τις τάδε του μηνός για το επόμενο αντιλυσσικό, αλλιώς θα την καταγγείλουμε στο Υπουργείο Υγείας και μετά θα την πάρει και θα τη σηκώσει! Με αγάπη και πολλά φιλάκια, η κτηνίατρός σου"!:eek::eek::p:p:p:D:D:D:D:D
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
ΟΚ, ήρθε χτες το επίσημο χαρτί από το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας ότι, λέει, αλλάξανε πάλι τον κανονισμό και ότι δε θέλουνε καν καραντίνα για κουτάβια από Ελλάδα διότι, λέει, η Ελλάδα έχει εξαλείψει τη λύσσα! Οπότε ούτε λουρί (εκτός απ' όπου προβλέπεται για όλους τους σκύλους στην Αμερική), ούτε φίμωτρο! Μόνο, λέει, που μπορεί ο υπάλληλος του τελωνείου (Υπουργείου Γεωργίας) να θέλει να βγάλει το σκύλο από το κλουβί να δει αν του φαίνεται ο σκύλος στα καλά του κλπ.

Οπότε τώρα είναι μόνο οι Ελληνάρες και οι Αγγλάρες που πρέπει να πουν το ναι. Μετά κανονίζω το ταξίδι και κλείνω και την κτηνίατρο για μόλις αρριβάρουμε στο Καλαμποκιστάν!:D:D:D:D:D Και δυστυχώς θα πρέπει να μάθω να χρησιμοποιώ το crate που ελπίζω να μην το σπάσει το Μουφ κατά την απουσία μου για να βγάλει έξω το κουτάβι να παίξουνε! Διότι τον έχω ικανό, έχει ξηλώσει φράχτες και φράχτες, λέει...
 
Last edited: