Κουτάβι λαμπραντορ


nalefas

New Member
4 Δεκεμβρίου 2020
4
0
39
Καλησπέρα σας,

Έχω ένα κουταβι λαμπραντορ 2,5 μηνών και έχω μερικές απορίες.
Του δίνω ξηρά τροφή (αν έχετε και κάποια καλή τροφή να μου προτείνετε), παρατήρησα ότι στις οδηγίες λέει οτι πρέπει να του δίνω 150 γρ. σύμφωνα με τα κιλά του, όμως μου φαίνονται πολύ λίγα (του δίνω περίπου 300 γρ. σε 4 γευματα την μέρα μαζί με την εκπαίδευση που κάνουμε). Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό οτι τα κακακια του μυρίζουν τόσο πολύ και είναι μαλακά.

Επίσης πίνει πολύ νερό με αποτέλεσμα να κατουράει και πολυ ( καμια φορά και 3 φορες σε μια ώρα). Είναι φυσιολογικό?

Τέλος με το δάγκωμα (χέρια, πόρτες, έπιπλα, ότι κρέμεται κλπ) τι έχετε κάνει :confused::confused:?

Ευχαριστώ.
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καλησπέρα,
γενικά, η ποσότητα της τροφής που γράφουν οι τροφές είναι ενδεικτική. Εξαρτάται από το μεταβολισμό του, το πόσο κινείται κλπ. (εγώ πχ της δίνω μισή φορά πάνω απ την ποσότητα που λέει η τροφή και πάλι αδυνατούλα είναι). Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κτηνίατρο και για την ποσότητα και το πόσες φορές κάνει τσισάκια. Γενικά, καλά κάνετε και ρωτάτε, όμως κανείς δεν μπορει να δώσει υπεύθυνη άποψη παρά μόνο ο ειδικός ο οποίος γνωρίζει και το σκυλάκι.
Με την τροφή επίσης οι γνώμες διίστανται. Θέλετε κανονική, low grain, no grain? Κι εκεί μπορείτε να το ψάξετε και να ρωτήσετε ( πχ στο ημιαιμο λαμπραντοράκι μου 1 έτους δίνω Acana) αλλά πάντα εξαρτάται απ το σκυλάκι..υπάρχουν πολύ γνωστές κι ακριβές τροφές που σε κάποια σκυλάκια δεν ταιριάζουν..τα κακά είναι ένδειξη του αν η τροφή ταιριάζει σε ένα σκυλάκι, οπότε πάλι απευθύνεστε στον κτηνίατρο.
Τέλος με το δάγκωμα...καλωσήρθατε στον υπέροχο κόσμο των κουταβιών!!! Δεν το αφήνετε να δαγκώνει χερια, επιπλα κλπ..λέτε κοφτά ΜΗ! και του δίνετε παιχνιδάκι να μασήσει..από εκεί και πέρα, αν δεν έχετε εμπειρία από σκυλάκια και έχετε τη δυνατότητα, θα σας πρότεινα να μιλησετε με κάποιον εκπαιδευτή. Εμείς προσωπικά που "είχαμε μαύρα μεσάνυχτα" βοηθηθήκαμε πραγματικά γιατί...μας δάγκωνε συνέχεια (και έχουν μυτερά δοντάκια και πονάνε τα άτιμα). Επίσης καλό θα ήταν να σκεφτείτε ένα πάρκο εκπαίδευσης, ΠΑΝΤΑ όμως με την καθοδήγηση εκπαιδευτή, προκειμένου να γίνει η εισαγωγή του σωστά και το σκυλάκι να το θεωρεί καταφύγιό του.
Ελπίζω να βοήθησα.
Καλή συνέχεια με το κουταβάκι σας και βάλτε καμιά φωτογραφία να το θαυμάσουμε!
 


nalefas

New Member
4 Δεκεμβρίου 2020
4
0
39
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντήση!

Και εμένα αδύνατος είναι παρόλη την ποσότητα τροφης που του δίνω. Απλα νομίζω οτι η τροφή που του δίνω (μια Hill's) του προκαλεί πολύ δίψα και ψάχνω να την αλλάγω αλλάξω.

Όσο για το δάγκωμα (όντως πονάνε, σαν καρφίτσες είναι τα δοντάκια του), έμενα ούτε απο το μη ούτε το άστο ακούει αν δεν έχεις να του δώσεις λιχουδιά αμέσως, ακόμη και τα παιχνίδια του τα βαριέται και νομίζω οτι ψάχνει συνέχεια κάτι καινούργιο να δαγκώσει ειδικά οτιδήποτε κρέμεται...
 


Kommissar Rex

New Member
4 Οκτωβρίου 2021
4
0
23
αχ.. πριν 5 χρόνια έχασα το αγαπημενο μου λαμπραντορ!!! Όντως δαγκωνε τα πάντα όταν ήταν μικρός. Με υπομονή και αγαπη (και μερικά χαλασμένα αντικείμενα) θα διορθωθεί και αυτό. Να το χαίρεστε!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3