Κουτάβι 30 ημερών. Συμβουλές για τη φροντίδα του?

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Καλημέρα σε όλους :)
Θέλω τις συμβουλές σας για ένα κουτάβι (διατροφή, χειρισμός, τι θα χρειαστεί κλπ).
Κατέληξε στα χέρια μου ένα αδεσποτάκι μόλις 30 ημερών κι έχω ψιλοπελαγώσει.
Το ανέλαβα, διότι η άλλη εναλλακτική ήταν να πεταχτεί στο δρόμο.. Οπότε δεν τέθηκε δίλημμα για μένα..
Keep in mind ότι έχω ήδη ένα ενήλικο σκυλί στο σπίτι και δεν είχα ποτέ δύο σκυλιά μαζί, ούτε έχω εμπειρία από τόσο μικρό κουτάβι.
Ξέρω ότι πρέπει να πάρω πάνες, γάλα για κουτάβια, τροφή για κουτάβια, να του έχω μια κουβερτούλα για φωλίτσα και μία θερμοφόρα και να το έχω σε περιορισμένο χώρο.
Άλλες συμβουλές; Ευχαριστώ:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Κάνε μια αναζήτηση. Εχουν γράψει στο παρελθόν τα παιδιά, εξαιρετικά άρθρα.
Φαγάκι, νομίζω ότι είναι σε ηλικία που μπορεί να δεχθεί και ξηρά τροφή.
Αντε, να σου ζήσει :)
Αγοράκι; Κοριτσάκι;
Σε γιατρό πήγες;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Θερμοφόρα δεν νομιζω να χρειάζεται αν είναι όντως 30 ημερών. Άρχισε να του δίνεις γάλα για κουτάβια και σιγά σιγά συμπλήρωσε τροφή starter μουλιασμένη. Επίσης μπορείς να του δόσεις αυγό βραστό και γιαούρτι. Και μην ξεχάσεις την αποπαρασιτωση.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Eπισης αποπαρασιτωση σε παστα για κουταβια...
Βαλε και καμια φωτο απο το μωρο. Μπραβο σου που ανεβαλες τη φροντιδα του.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ευχαριστώ για τις ευχές και τις συμβουλές :) Το κουταβίνι θα έρθει σήμερα ή το πολύ αύριο στο σπίτι (μετά από πολλές μανούρες με τον άνθρωπο που έχει τη μάνα του, γιατί ήθελα να μείνει κι άλλο μαζί της), γι'αυτό και ρωτάω από πριν τι θα χρειαστεί, ώστε να είμαι προετοιμασμένη.
Δε θα σας το κρύψω, έχω πολύ άγχος, αφού έχω διαβάσει όσα γράφετε κατά καιρούς πως πρέπει να μένει με τη μανούλα του τουλάχιστον 7 εβδομάδες για σωστή κοινωνικοποίηση και ψυχική ανάπτυξη.
Φοβάμαι για το μικρο, μήπως κάνει έτσι κακή αρχή.. Το πάω κατευθείαν σε κτηνίατρο;
Φωτό θα σας ανεβάσω αμέσως μόλις το υποδεχτώ :)
Κοριτσάκι είναι, μικρόσωμο ημίαιμο :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Κατέληξε στα χέρια μου ένα αδεσποτάκι μόλις 30 ημερών κι έχω ψιλοπελαγώσει.
Το ανέλαβα, διότι η άλλη εναλλακτική ήταν να πεταχτεί στο δρόμο.. Οπότε δεν τέθηκε δίλημμα για μένα..
Το κουταβίνι θα έρθει σήμερα ή το πολύ αύριο στο σπίτι (μετά από πολλές μανούρες με τον άνθρωπο που έχει τη μάνα του, γιατί ήθελα να μείνει κι άλλο μαζί της)
Συγνώμη, αλλά μπερδεύτηκα, απο την μία λες ότι είναι αδεσποτάκι που βρέθηκε στα χέρια σου και απο την άλλη ότι θα το πάρεις σε λίγες μέρες γιατί είναι ακόμα με την μητέρα του (που την έχει κάποιος). Πως είναι αδεσποτάκι αν η μητέρα δεν είναι αδέσποτη? :confused::confused::confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Θα είναι αδέσποτο σε 1-2 μέρες, που θα το πετάξει στα σκουπίδια, ο π@π@ρας που έχει την μάνα και την ζευγάρωσε και τώρα δεν θέλει τα κουτάβια :mad:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Θα είναι αδέσποτο σε 1-2 μέρες, που θα το πετάξει στα σκουπίδια, ο π@π@ρας που έχει την μάνα και την ζευγάρωσε και τώρα δεν θέλει τα κουτάβια :mad:
Και η φιλη μας θα τον διευκολυνει να το ξανακανει... αφου παντα θα υπαρχει ενας ή μια που θα μαζευει τα κουταβια του μαλ.......

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Παιδιά, σόρρυ αλλά λόγω δουλειάς και πηξίματος ίσως τα έγραψα ακαταλαβίστικα..
Ο τύπος βρήκε τη σκύλα έγκυο και περίμενε να γεννήσει για να δώσει τα κουτάβια. Προσφέρθηκα να πάρω το ένα.
Ενώ αρχικά λέγαμε να μείνουν λίγο με τη μάνα τους, ξαφνικα φεύγει λέει για διακοπές και μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό.
Τι να έκανα; Προτιμώ να ρισκάρω. Δε θέλω να το έχω αργότερα βάρος στη συνείδησή μου.
Εννοείται, ότι του ζήτησα να στειρώσει τη μανούλα.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Κι ενώ εξήγησα, ότι είναι πολύ κακό για ένα κουτάβι να αποχωριστεί τη μητέρα και τ'αδέρφια του από τόσο νωρίς, τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και γενικότερης υγείας, φυσικά οι διακοπές μετρούν περισσότερο.
ΟΚ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δε θα γίνω κριτής των πάντων.
Το θέμα είναι από δω και πέρα τι κάνω.
Αγάπη υπάρχει, ενδιαφέρον πολύ υπαρχει, η υπομονή μένει να βρεθεί γιατί είναι και δυσεύρετη :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Το θέμα μας είναι, ότι δεν έπρεπε να τον "εξυπηρετήσεις". Να τον άφηνες να προβληματιστεί για το τι θα κάνει τα κουτάβια. Παρεπιπτόντως, τα υπόλοιπα τι απέγιναν; Ξέρεις; Την σκύλα τι θα την κάνει; Δεν θα την πάρει μαζί του; Δεν σκοπεύει να την στειρώσει ο γκάου;

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Δε μ'αρέσει που υποκύπτω σ'αυτον τον εκβιασμό, αλλά όπως σου είπα, δε θέλω να το έχω τύψεις.
Άφηνε να εννοηθεί πως θα τα παρατήσει πίσω στο δρόμο αν δεν τα πάρουμε πριν φύγει για διακοπες, όσοι είχαμε πει πως θέλουμε ένα.. Δεν το είπε ξεκάθαρα, αλλά καταλαβαίνεις από το πώς και τι σου λέει κάποιος.
Το θέμα είναι ότι δε δίνει σαφείς απαντήσεις για το τι θα κάνει με τη μάνα και τα υπόλοιπα κουτάβια. 3-4 από αυτά έχουν δοθεί σε άλλους.
Υποτίθεται (έτσι υποσχέθηκε) πως θα βρει οικογένειες και για τα υπόλοιπα εκεί που θα πάει και ίσως κρατήσει τη μάνα.
΄Οπως σου είπα, του είχα θέσει ως όρο για να πάρω κουτάβι, να στειρώσει τη μάνα.
Ένας Θεός ξέρει πού θα καταλήξουν τελικά.. Θα προσπαθήσω να κρατήσω επαφή, ωστε να μαθαίνω νέα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτες οι καταστασεις μονο σε φθειρουν. Και δυστυχως οι ανεγκεφαλοι πλυθαινουν. Το κουταβι θα το κρατησετε εσεις η θα ψαξετε να του βρειτε οικογενεια? Παντως υπενθυμιστε του για την στειρωση!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Θα το κρατήσω εγώ Ειρήνη μου. Με κάθε επιφύλαξη πάντα, μέχρι να δω πώς θα τα πάει με το μεγάλο μου, αν και είναι γλυκας με τα άλλα σκυλάκια και δε νομίζω να έχει πρόβλημα.
Εννοείται πως θα υπενθυμίσω την στείρωση, σε λίγο θα καταντήσω γραφική.
Από την άλλη, δε θέλω να του "μπω" πολύ και του φέρομαι με απίστευτη ευγένεια, ώστε να μην κάνει καμιά μ@λ@κία με τα υπόλοιπα κουτάβια, έτσι, από πείσμα και τσαμπουκά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Εγώ φοβάμαι ότι τα υπόλοιπα μικρά, θα καταλήξουν σε κάποιο χαντάκι :mad:

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Θέλω να πιστεύω, πως θα τον πρήξω τόσο πολύ, που δε θα τολμήσει κάτι τέτοιο :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εσυ καλα κανεις και φερεσαι με ευγενεια! Αν ομως αυτος ειναι αποφασισμενος να τα ξεφορτωθει τα κουταβια δεν θα ιδρωσει το αφτι του με τιποτα. Και ευχομαι να μην ξαναζευγαρωσει την σκυλα. την λυπαμαι και αυτη και τα κουταβια.
Καλο κουραγιο με ολη αυτην την ιστορια! βαλε και φωτο να δουμε το χνουδομπαλακι! Τουλαχιστον αυτο ειναι τυχερουλη!

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
καλησπέρα! για την τροφή αν ρωτήσεις τον κτηνιατρό σου (μιας και λες ότι έχεις και άλλο σκυλάκι) θα σου πει τι να του δώσεις.
Εγώ στα δικά "μου" έδιναν ειδικές τροφούλες για κουταβάκια.Γάλα δε χρειάστηκε γιατί είχαν τη μανούλα τους.Από 45 ημερών και πολυ λεω ίσως..σταματάνε να πείνουν γάλα.Δεν τα αφήνει η μάνα, επειδή έχουν βγάλει δόντια και της δαγκώνουν τις θηλές. Οπότε λογικά για καμιά δεκαριά μέρες ίσως χρειαστεί να του δώσεις γάλα σε σκόνη.Και σε ένα pet shop να πας θα ξέρουν τι να σου δώσουν.
Θερμοφόρα όμως...όχι προς θεού. και ειδικά με αυτή τη ζέστη.οχι!!!! Ένα μέρος για να κοιμάται.σεντονάκι, ή καλύτερα μια πικε κουβερτουλα.ή καλαθάκι! και κανα παιχνιδάκι.να ξέρεις ότι τον πρώτο καιρό όλο θα κοιμάται και θα τα κάνει παντού :p! Από χειρισμό..αγαπη και υπομονή!!
Αλλά όσο για τη σκυλίτσα θέλω να ρωτήσω κάτι τα παιδιά εδω γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα.
Είναι κακό να δίνει κάποιος τα κουτάβια? Η θέλετε να πείτε ότι αυτός είναι γενικά άσπλαχνος?
Ρωτάω γιατί και εμένα η σκυλίτσα μου έμεινε 3 φορές εγκυος και τα έδωσα τα κουταβάκια της!
Δεν νομίζω να έκανα κάτι κακο!
Διορθώστε με αν έχω καταλάβει κάτι λάθος

Last edited: