Κουτάβι 30 ημερών. Συμβουλές για τη φροντίδα του?

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Από ό,τι μου είπε η FrenchieFan, τα πρώτα εμβόλια γίνονται στις 40 μέρες. Αποπαρασίτωση πότε γίνεται; Ρωτάω πληροφοριακά, αφού έτσι κι αλλίως θα την πάω αύριο στον κτηνίατρο και θα μου πει (θα την πάρω σήμερα το βραδύ:D:D:D:D:D:D:D:D:D)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Aποπαρασιτωση μπορεις να κανεις και σημερα... υπαρχει παστα που ειναι για κουταβια και τη δινεις με συριγγα. Απο τη στιγμη που δε θηλαζει πρεπει να γινει.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αααα, αυτή είναι η πάστα που μου λέγατε σε άλλο ποστ; Οκ, νόμιζα ότι μόνο ο κτηνίατρος θα της την έδινε.
Απλά, έχω μία ανησυχία μην κολλήσει τίποτα το μεγάλο μου ή εκείνος τη μικρή.. Θα προσπαθήσω να μην έρθουν σ'επαφή για μία δύο μέρες (δεν ξέρω πώς θα γίνει αυτό, βέβαια..)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Eαν του καθαριζεις τα ποδια μολις ερχεστε απο τη βολτα... δεν υπαρχει κινδυνος... Φερτα σε επαφη απο την πρωτη στιγμη... θα κανει καλο και στους δυο..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αυτό θα πρέπει να το προσέξεις και λίγο με τα εμβόλια. Γιατί ο μεγάλος είναι καλυμένος οπότε δεν έχει ανάγκη να κολλήσει κάτι, το μικράκι όμως θα είναι ευάλωτο σε ότι μπορεί να φέρει ο μεγάλος από την βόλτα.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αυτό με το καθάρισμα των ποδιών, το σκεφτόμουν κι εγώ. ΟΚ και τώρα του τα καθαρίζω, αλλά υποθέτω θέλει περισσότερη προσοχή. Ο μεγάλος άρα σίγουρα δεν κινδυνεύει;
Τι άλλο να προσέξω; Το μυαλό μου βγάζει καπνούς :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ο μεγάλος είναι ΟΚ απλά να αρχίσεις αμέσως την αποπαρασίτωση! Εφόσον είναι υγιές το μικράκι μην φοβάσαι!!!!

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Elli said:
Αlek διάβασε όλα τα post από την αρχή και πες μου που είδατε "επίθεση". Από πότε η διαφορετική άποψη είναι επίθεση? Αντίθετα το μέλος Lila χαρακτήρισε απρεπώς "κομμουνιστες με παρωπίδες" όλους με την διαφορετική άποψη. Αυτό είναι άκρος προσβλητικό ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν είδα να συγκινήσε στην προσβολή. Αν βρείς δικό μου προσβλητικό η επιθετικό κάποιο post έλα και πες μου. Έχω δικαίωμα στην άποψή μου λοιπόν στην ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ TOY οπουδήποτε δηλώνει πως έκανε 3 γέννες η σκύλα του χωρίς να μπει στον κόπο να την περιορίσει - προφυλάξει. Άλλοι θεωρούν αυτή την τακτική φυσιολογική και ηθική. Δικαίωμα τους. Να θεωρουν επίθεση και να προσβάλλουν την δική μου άποψη είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Elli δεν εννοώ επίθεση με προσβολές, απλά αυτό που συμβαίνει σε πολλά τέτοια θέματα. Πετάει κάποιος κάτι για γέννα κλπ και όλοι πέφτουμε πάνω του. Το έχω ξανασυζητήσει κ σε άλλα θέματα. Λάθος της Lila που χρησιμοποίησε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, σε καμία περίπτωση δεν την υποστηρίζω σε αυτό, όμως κάθε φορά τραβάμε την κουβέντα εκτός θέματος με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Αν κάποιος μπει αναζητώντας συμβουλές για να μεγαλώσει ένα πολύ μικρό κουτάβι που έπεσε στα χέρια του θα βρει αυτό το θέμα κ θα φρίξει με τη συζήτηση χωρίς να βγάλει άκρη, αφού σε 50 δημοσιεύσεις οι 2-3 έχουν σχέση με το θέμα.

Υ.Γ. Χαίρομαι που επανήλθε το θέμα, σταματάω τη συμμετοχή μου στο off-topic εδώ. :)

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Από ό,τι μου είπε η FrenchieFan, τα πρώτα εμβόλια γίνονται στις 40 μέρες. Αποπαρασίτωση πότε γίνεται; Ρωτάω πληροφοριακά, αφού έτσι κι αλλίως θα την πάω αύριο στον κτηνίατρο και θα μου πει (θα την πάρω σήμερα το βραδύ:D:D:D:D:D:D:D:D:D)
Αποπαρασίτωση 2-4-6-8 εβδομάδες milbemax puppy <1kg 1/2; >1kg 1
1° εμβόλιo 6 εβδομάδες

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
@alek συμφωνώ στο ότι οι συζητήσεις αποπροσανατολίζονται και χάνεται η ούσια, απλά πολλές αν όχι τις περισσότερες οι συζητήσεις των ανθρώπων κάπως έτσι καταλήγουν από αλλού ξεκινάμε αλλού βρισκόμαστε!!!! Και όντως εδώ είμαστε πολύ off topic. Ευτυχώς το μέλος που άνοιξε το θέμα μας επανέφερε στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Θα το πάω αυριο το απόγευμα, γιατί θα την πάρω βραδυ στο σπιτι.. Λες να υπάρχει πρόβλημα; Αν κατάλαβα καλά, την αποπαρασίτωση εγώ θα την κάνω, άρα δε θα πρέπει να τα αγοράσω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ναι μωρέ, όλο ξεχνιέμαι ότι δεν το έχεις ακόμη.
Συνήθως τα κάνουν οι γιατροί αυτά τα πρώτα θέματα. Οπότε μην πας για ψώνια ακόμη. Δες τι θα σου πει και τι θα κάνει και βλέπεις.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εδώ το milbemax το βρίσκεις σε φαρμακείο, για Ελλάδα δεν ξέρω. Θεωρείται πάντως πιο αποτελεσματικό απο την πάστα.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Καλημέρα σας :)
Πέρασε και το δεύτερο (άυπνο) βράδι με τη μικρή μου!
Είναι μια χουφτίτσα, παιδιά :)
Εννοείται ότι έχω ξετρελαθεί με τη φατσούλα και είναι όλο τσαλίμια η άτιμη :)

Βέβαια, μαζί με τη χαρά ξεκινούν και οι ανησυχίες: Όλο το βράδυ κλαίει και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού (όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενο ποστ) είναι πολύ μικρούλα. Από φωνή όμως, ντουντούκα η σκατούλα ;)

Και ενώ ξέρω πόσο λάθος είναι να πετάγομαι κάθε φορά που αρχίζει τις φωνές, το κάνω (δυστυχώς) διότι έχουμε έρθει σε καινούργιο σπίτι και το νιώθω πως έρχεται καταιγίδα κατσάδας από τους γείτονες....

Έχετε καθόλου ιδέες στο πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό; Δεν είμαι εκτός πραγματικότητας να πιστεύω πως θα σταματήσει ως δια μαγείας να κλαίει, αλλά υπάρχει δυνατότητα ελάττωσης; Για να καταλάβετε, κοιμάται και κάθε μία ώρα ξυπνάει. Κλαίει, σηκώνομαι, την ταϊζω (όχι απαραίτητα όλεςτ τις φορές), της δίνω νεράκι, τη χαϊδεύω-νταντεύω-νανούρίζω, κοιμάται και μετά πάλι τα ίδια..

Περιττό να σας πω, ότι περιμένω πώς και πώς να σχολάσω για να πάω να τη δω :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Βάλτης ένα παλίο σου φορεμένο ρούχο εκεί που κοιμάται και ένα ρολόι αν έχεις που κάνει χτύπο να νιώθει σαν τους χτύπους της καρδιάς της μανούλας της να ηρεμεί λίγο! Είναι πάρα πολύ μικράκι θέλει πολύ υπομονή!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ελλη μου πολύ καλη η ιδέα σου για το ρολόι. Ρουχαλάκι της έχω ήδη κι ένα κουκλάκι, στο οποίο ξαπλώνει πάνω του και παίζει :)
Αλεξία, το νεράκι και το φαγάκι είναι πάντα κοντά της, απλά επειδή είναι μικρούλα (κι εγώ εντελώς χαζομαμά) της το ταϊζω για να είμαι σίγουρη ότι θα φάει. Έχω πάρει ειδικές κροκετούλες για μωρά, τις μουλιάζω, τις κάνω νιανιά και της δίνω λίγο λίγο.

Χρειάζεται υπομονή όντως η καρδούλα μου. Κι όσο σκέφτομαι πόσο άδικο ηταν που τη χώρισαν από τη μανούλα της τόσο νωρίς..

Ο λόγος που ρωτάω εσάς, είναι όχι γιατί δεν έχω υπομονή, αλλά δε θέλω και να πάρει λάθος μηνύματα από την αρχή, δηλαδή κλαίω-->έρχεται με παίρνει αγκαλιά --> άρα συνεχίζω να κλαίω για να έρχεται.

Από την άλλη, τη λυπάται η ψυχή μου μια σταλίτσα που είναι, να ..ξελαρυγγιάζεται για ώρα..

Ευχαριστώ παιδιά, είναι πολύ σημαντική η στήριξή σας :)