Κουτάβι 5 ημερών.....

delxas

New Member
5 Μαρτίου 2014
2
0
Καλησπέρα σε όλη την παρέα...Θα χρειαστω την βοήθεια όσων γνωρίζουν να με κατατοπίσουν λιγο...Στο χώρο εργασίας μου έχουμε ένα malinois το οποίο ζευγάρωσε με ένα husky και στις 27/02 μας χάρισε 8 πανέμορφα κουταβάκια όλα στα χρώματα και στα χαρακτηριστικά της 'μαμάς'(αν και είναι νωρίς ακόμα να το διαπιστώσουμε πλήρως)....Κατά την διάρκεια της γέννας ήμουν παρών και την παρακολοθούσα διακριτικά.Είναι άριστη μανούλα από την πρώτη στιγμή,το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχει αρκετό γάλα και αδυνάτισε αρκετά για να φροντίσει και τα 8 κουτάβια της με αποτέλεσμα να χάσουμε το ένα την δεύτερη ημέρα και άλλο ενα την τέταρτη.Ετσι μας ΄΄εμειναν 6 μώράκια.Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε δύο άτομα από ένα κουταβάκι προκειμένου να μείνουν 4 και να μπορεί να τα θηλάσει επαρκώς.Να σημειώσω ότι μόνο εγώ μπορώ να την πλησιάσω,να την ταίσω στο πιάτο της και να την χαιδέψω,χωρίς να ενοχλήσω τα κουτάβια γιατί δείχνει να αγριεύει.Οπότε είναι λίγο δύσκολο να τα ταίσω με συμπληρωματίκο γάλα μαζί της..προς το παρόν έχω την μικρούλα μου σε μία λεκάνη από ρούχα μικρή ωστε να νιώθει ζεστασιά,της έχω βάλει ένα σεντονι διπλωμένο αρκετα και την έχω βάλει δίπλα στη σόμπα στο σπίτι...την ταίζω κάθε 2-3 ώρες ή ανάλογα και πιο νωρίς αν το ζητήσει(κλαίει)...της χαιδεύω την περίοχη της μετα το φαγητό με ένα βρεγμένο με ζεστο νερο βαμβάκι ώστε να ενεργηθεί και την ξαναβάζω στη φωλίτσα της....Είναι πολύ ήσυχη και ξυπνάει μόνο όταν πεινάει....Αν υπάρχει κάποια γνώμη,βοήθεια και συμβουλή από κάποιο μέλος θα το εκτιμούσα...

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Εγώ θα έλεγα να πας πίσω τα κουτάβια και να πηγαίνεις να τα παίρνεις ένα ένα κάθε φορά να τους δίνεις λίγο γάλα, εναλλάξ...Να ξαλαφρώνεις λίγο τη μάνα, αλλά να τα έχει εκεί...
Χωρίς να έχω παρόμοια εμπειρία βέβαια....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Τζίζους πρωί-πρωί!!!!!!!!!!!!

Τουλάχιστον, αφήστε τα κουτάβια στην μάνα τους, για όνομα του Θεού και όταν με το καλό απογαλακτιστούν, να πάτε να την στειρώσετε. Και όχι να την καμαρώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να παράγει ορδές ημίαιμων. Θα πρέπει να μείνουν με την μάνα τους, μέχρι δύο μηνών οπωσδήποτε. Να οργανωθείτε και να βρείτε τον τρόπο. Και μετά να τους βρείτε με υπομονή καλά σπίτια και να υποχρεώσετε τους ιδιοκτήτες, να τα τσιπάρουν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
delxas τα κουταβάκια που μαζέψατε είναι λίγο απίθανο να την βγάλουν μακριά από την μάνα τους. Δώστε τα πίσω και ταίστε πολύ καλά την μάνα με πάπυ τροφή που είναι πολύ θρεπτική. Μόλις τελειώσει η ιστορία και τους βρείτε σπίτια στειρώστε την άμεσα.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Η μάνα χρειάζεται 1kg κροκέτα την ημέρα καλής ποιότητας για κουτάβια
για να ανταπεξέλθει. Τα κουτάβια μην τα πέρνετε προτού γίνουν 2 μηνών.
Και στρώσετε την άμεσα γιατι δεν μου φαίνεται να μπορείτε να την φυλάξετε.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τζίζους πρωί-πρωί!!!!!!!!!!!!
Άμα λέω ότι δεν έχει τέλος......

delxas (αν δεν είσαι τρολ :rolleyes: )....έχεις πολύ δουλειά και τα μικρά αβέβαιο μέλλον.
Η διακριτικότητα κατά την διάρκεια του τοκετού με στιγμάτισε...:rolleyes:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τα κουτάβια να τα επιστρεψετε στην μάνα τους και να τα κρατάτε ζεστά. Η θερμοκρασία "της φωλιάς τους" την πρώτη εβδομάδα πρέπει να είναι περιπου 28-30°C.
Φροντίστε να έχει άφθονη τροφή, νερό και συμπλήρωμα γιαουρτι.

delxas

New Member
5 Μαρτίου 2014
2
0
mareco
να σε ενημερώσω οτι δεν το καναμε επιτηδες..Αυτος που μας εφερε τη σκυλα μας ειπε οτι ηταν στειρωμενη, οταν ομως εγινε το περιστατικο διαπιστωσαμε οτι τελικα δεν ηταν.Δεν ειχα αρκετες ςμπειριες με σκυλια και οτι εμαθα,εκατσα διαβασα μεσω διαδικτυου.
stmatia
Οπως ανεφερα παραπανω δεν γνωριζα σχεδον τιποτα περι εγκυμοσυνης-γεννας-στειροτητας-διατροφης σκυλων. Αυτο που διαβασα στο διδικτυο ηταν οτι αφηνουμε την σκυλα να γεννησει με την ησυχια της.Ξερει απο μονη της να το χειριστει.Αν ομως δουμε οτι περασει καποιο χρονικο περιθωριο χωρις να βγαλει αλλο κουταβι ειναι επικυνδυνα τα πραγματα.επισης αν για οποιονδηποτε λογο η 'μητερα' δεν ασχοληθει με τα νεογεννητα κουταβια παλι χρειαζεται τη συνδρομη μας.Αυτο εννοουσα παρακολουθουσα διακριτκα
manin
Αδιανοητο αυτο που προτεινεις γτ το δοκιμασα αλλα μολις παω να πιασω τα κουταβια γρυλιζει.Αντιθετως αυτη καθεται να την χαιδεψω και φαινεται να της αρεσει.

Παντως να σας πω οτι ακολουθησα τις συμβουλες σας.Πηγαμε τα κουταβια πισω,τα δεχτηκε κανονικα αλλα ειχαμε 'χασει' κι αλλο εχθες οταν της πηγαμε τα αλλα δυο.Σημερα που πηγα τα ειχε ολα εξω στη βροχη χωρις προστασια κ η μητερα ετρεμε.Την μεταφεραμε με την παρορτυνση της τροφης στο σημειο που ηταν μεχρι σημερα αλλα αβεβαιο το τι θα αντυκρυσω αυριο.Αυτα που της ειχαμε παρει παντως ειναι πιο χοντρουλικα απο τα αλλα.Σε καμια περιπτωση δεν εγινε σκοπιμο ζευγαρωμα καιδεν προσπαθω να το παιξω εξυπνος.Απλα ευαισθητοποιηθηκα σε μεγαλο βαθμο και εψαξα για να μαθω.Ειναι ιδιεταιρη περιπτωση και προσπαθω να βρω την καταλληλη λυση.Αν θεωρειτε ( ως σαφως πιο εμπειροι) οτι πρεπει να κανω και κατι αλλο παρακαλω να μου πειτε. Παντα φιλικα προς ολους.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Βάλτε της ένα σπιτάκι, έστω ένα αυτοσχέδιο και πολύ πολύ πολύ φαγητό όσο καλύτερης ποιότητας μπορείτε.
Απαραιτήτως στείρωση όταν απογαλακτιστούν τα μωρά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Delxas όπως σου είπε η είναι σημαντικό να μην ξαναγεννήσει. Βλέπεις τι γινεται, μετά βίας ίσως την βγάλουν καθαρή κάποια κουταβάκια. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε κάποιος να την πάρει σπίτι του για φιλοξενία με τα κουτάβια της. Και με τον κίνδυνο να είμαι κουραστική οπωσδήποτε στείρωση μετά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δεν έχετε κάποιον σχετικά απομονωμένο, περιφραγμένο και προστατευμένο από καιρικές συνθήκες χώρο, να την μαντρώσετε εκεί; Τα κουτάβια έχουν μεγάλη ανάγκη τροφής και ζέστης. Αλλιώς δεν θα επιβιώσουν.

Σε ποιά περιοχή είσαστε; Υπάρχει φιλοζωική κοντά σας, να σας δώσει συμβουλές και να σας καθοδηγήσει και στην προώθηση των κουταβιών;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
delxas επειδή φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά..όπως καταλαβαίνεις σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν τα κουτάβια στην βροχή, στο κρύο και πιθανόν υποσιτισμένα. Οπότε όπως βλέπεις θα πρέπει να δράσεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Προστάτευσε την μάνα και τα μικρά...μάλλον είσαι η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση :)