Κουτσαίνει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κρατάει το μπροστινό αριστερό πόδι. Δεν χτύπησε, αλλά γενικά είναι ατσούμπαλος σκύλος . Μπορεί να στραμπούληξε το πόδι του. Του ξεκίνησα arthroluxil που είχα σπίτι, θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να είναι; Να τον πηγαίνω βόλτα; Σε πόσες ημέρες αν το συνεχίσει να πάει γιατρό; Αύριο ή να περιμένω κι άλλο;

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Πέρσι τον χειμώνα έπαθε κάτι αντίστοιχο ο Τζόκερ, μίλησα με τον κτηνίατρο στο τηλέφωνοκαι μου είχε πει να παρατηρήσω αν πονάει ή αν πρηστεί (τίποτε απ' τα δύο) και να τον πάω σε μια-δυο μέρες αν εξακολουθήσει να το κρατάει αλλά χωρίς πόνο ή πρήξιμο. Έτσι κι έγινε, και είπε ότι μάλλον είναι κάτι μυικό (του είχε δώσει metacam). Δεν είχε απαγορεύσει τη βόλτα, αλλά είχε πει να μην το ζορίσει. Περαστικά!

• Like
Reactions: mareco and l.Kyveli

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Μπορεί να είναι και κράμπα από την ζέστη. Χρήσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις (κράμπες, ελαφρά διαστρέμματα κλπ.) για πρώτες βοήθειες είναι η άρνικα. Κυκλοφορεί και σαν βάση σε σκεύασμα για αθλητές το Traumeel.

• Like
Reactions: mareco and l.Kyveli

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
φανταζομαι οτι αν ηταν κατι σοβαρο θα το καταλαβαινες. εγω θα προτεινα να δεις πως θα παει κι αυριο και μετα να περασεις μια βολτα απο τον γιατρο. περαστικα του.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μερικές μέρες ξεκούραση και βόλτες μικρές αποκλειστικά με λουρί, να μην τον αφήνεις να κατσικιάζει. Αν δεν τον δεις να πάει καλύτερα, κτηνίατρο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Τον έψαξες υποθέτω, μην έχει κοπεί πχ πουθενά ε;
Η μην του έχει καρφωθεί τίποτα;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τον έψαξα, δεν έχει πατήσει τίποτα.
Το περίεργο είναι ότι ενώ επικεντρώνεται στο αριστερό πόδι, σε μερικές περιπτώσεις δεν πατάει ούτε το δεξί. Αυτό με ανησύχησε. Θα κλείσω ραντεβού με ορθοπεδικό μερικές μέρες μετά, και αν του περάσει στο μεταξύ το ακυρώνω. Βόλτα δεν τον πήγα χθες, δεν μπορώ όμως να τον κλείσω μέσα οπότε θα τον πηγαίνω μικρές.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μήπως κάηκαν τα πατουσάκια του;
To σκέφτηκα κι εγώ, αλλά 1ον, πάει βόλτα πολύ πρωί και απόγευμα μετά τις 7 και 2ον δεν θα φαινόταν κάτι; Δεν θα τον πονούσαν και τα πίσω;

riky _ giota

Member
17 Μαρτίου 2016
5
1
52
καλησπέρα σας
και ο δικός μου σκύλος ενός έτους έχει αρχίσει να κουτσαίνει λίγο, περίπου μετά το Πάσχα παρατήρησα ότι άρχισε το πρόβλημα. είχε κάνει στείρωση την μεγάλη βδομάδα
είναι ημίαιμο 5 κιλάκια περίπου, γνωρίζει κανείς αν μπορεί να φταίει η στείρωση?
έχω πάει σε 2 γιατρούς, έχουμε βγάλει ακτινογραφία δεν έδειξε κάτι
πήρε αντιφλεγμονώδη για 8 μέρες και πάλι τίποτα
δεν τον βλέπω να πονάει γιατί τρέχει σαν κατσίκι κ χοροπηδάει από καναπέ σε καναπέ. Αν και προσπαθώ να τον έχω περιορισμένο σε κινήσεις δεν ακούει καθόλου

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κοίτα το ότι πηδάει σαν κατσίκι δεν έχει να κάνει. Αν δεν πονούσε δεν θα το κράταγε.
Κι εμένα στη βόλτα χοροπηδούσε σαν μοσχάρι και αναγκάστηκα να γυρίσω άρων άρων πίσω.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
καλησπέρα σας
και ο δικός μου σκύλος ενός έτους έχει αρχίσει να κουτσαίνει λίγο, περίπου μετά το Πάσχα παρατήρησα ότι άρχισε το πρόβλημα. είχε κάνει στείρωση την μεγάλη βδομάδα
είναι ημίαιμο 5 κιλάκια περίπου, γνωρίζει κανείς αν μπορεί να φταίει η στείρωση?
έχω πάει σε 2 γιατρούς, έχουμε βγάλει ακτινογραφία δεν έδειξε κάτι
πήρε αντιφλεγμονώδη για 8 μέρες και πάλι τίποτα
δεν τον βλέπω να πονάει γιατί τρέχει σαν κατσίκι κ χοροπηδάει από καναπέ σε καναπέ. Αν και προσπαθώ να τον έχω περιορισμένο σε κινήσεις δεν ακούει καθόλου
Κουτσαινει μπροστά ή πίσω;
Αν κουτσαινει πίσω, είδατε
τις επιγονατιδες;

riky _ giota

Member
17 Μαρτίου 2016
5
1
52
το πίσω πόδι και έχει εξεταστεί από 2 κτηνίατρους επιγονατίδες, για χιαστό, όλα και όλα είναι οκ
μέσα στη βδομάδα θα πάω κ σε άλλον κτηνίατρο αλλά έχω αρχίσει να ανησυχώ πλέον

• Like
Reactions: Yorkaddict

riky _ giota

Member
17 Μαρτίου 2016
5
1
52
τελικά ήταν άσχετοι οι κτηνίατροι, το πρόβλημα είναι σε χιαστό και αρχίσαμε θεραπεία, λόγω κιλών μου είπε ότι θα πάει καλά αν τον προσέχω και δεν το κουράζει με πηδήματα, τρέξιμο κλπ
αυτό είναι και το δύσκολο καθώς ανεβαίνει - κατεβαίνει ήδη σε καναπάδες, καρέκλες, τρέχει σαν παλαβός, γενικά
είναι μόλις 1 χρόνου και πολύ ενεργητικός, καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω ? αν τον περιορίσω και άλλο τότε νομίζω θα τρελαθεί, ήδη υποφέρει που δεν βγαίνει να τρέξει