Κριτές Εκθέσεων δια χειρός... kabuki

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Με ποιο σκεπτικό καλείται /επιλέγεται κάποιος κριτής σε κάποια έκθεση, έναντι κάποιου άλλου;
Απαντησεις από την Βίβλο δεν γινονται δεκτες, γιατι δεν ρωταω «τι πρέπει», αλλα «τι γίνεται»!
Γιατι δεν αλλάζει το σύστημα από την Αγία Εκκλησία ώστε να γίνεται αυτό που «πρέπει»;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Υποτειθεται οτι γνωριζει καλυτερα απο ολους ωστε μεσα απο την κριση του κ την αναδειξη ενος σκυλου, να διασφαλιστουν ολα τα παραπανω.

Αλλα..... γιατι ειπαμε οτι παμε στις εκθεσεις;;;
Για να ακούσουμε την άποψη ενός εμπειροτερου από εμάς, να μας επισημάνει πράγματα που ίσως δεν είχαμε δώσει βάση, να μας κάνει να αισθανθούμε περήφανοι για την ποιότητα της εκτροφής μας ή να μας ταρακουνήσει για να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Δεν είναι όλοι οι κριτές ίδιοι.
Υπάρχουν λιγομιλητοι, όπως είπες και ίσχυε στην προηγούμενη έκθεση, υπάρχουν άλλοι που σου εξηγούν προφορικά πολλά πράγματα και δικαιολογούν προφορικά τις επιλογές τους.

Από κει και πέρα, έχουμε συναντήσει κριτές που ξέρουν τη φυλή μας, κριτές που έκριναν για 2η φορά γιόρκι, κριτές που ενώ είναι χρόνια στον χώρο δεν είχαν ιδέα κλπ.

Από όλα έχουμε συναντήσει.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
@spyv
Ωραιο το βιντεο!
Τα Ιταλικα μου βεβαια ειναι λιγο...... ε..... τελοσπαντων.... αλλα το αναφερει ως "Ιταλικο μολοσο, απογονο του Ρωμαικου μολοσσου".....
Οχι δεν θα πω τι μου ερχεται στο μυαλο με αυτο....

• Like
Reactions: spyv

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
αυτη η συνδεση θεωρειται πως εγινε για πατριωτικους λογους. η ιταλια ειχε μολις χασει εναν πολεμο.

• Like
Reactions: GRDANE

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
αυτη η συνδεση θεωρειται πως εγινε για πατριωτικους λογους. η ιταλια ειχε μολις χασει εναν πολεμο.
Οχι δεν εννοω αυτο...... δεν το εγραψα καλα....
Αυτος ο "ορισμος" συνανταται στην ιστορια του cane corso, με το οποιο μοιαζει κ ο σκυλος του βιντεο περισσοτερο απ οσο με μαστινο......
Βεβαια βρισκομαστε κοντα 30 χρονια πισω απο την.... αρχη της συγχρονης ιστοριας του corso οποτε πιθανολογω οτι τοτε ηταν "ο ιδιος σκυλος" απλα....

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
το παρατηρησα κι εγω αυτο που λες, πιστευω ομως οτι το σκυλι στο φιλμ ειναι βαρυτερο (σαν τυπος) απο το cane.

• Like
Reactions: GRDANE

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
το παρατηρησα κι εγω αυτο που λες, πιστευω ομως οτι το σκυλι στο φιλμ ειναι βαρυτερο (σαν τυπος) απο το cane.
Ανασκαφη απο το αρχειο:
Σελιδα απο το βιβλιο του
piero scanziani

Το 1949 και τα δυο θεωρουνταν η ιδια φυλη.
Το ποσο αλλαξε το mastino του τοτε με του σημερα, η απαντηση ειναι οσο κοντευει να αλλαξει κ το corso με την συμβολη των κριτων βεβαιως βεβαιως...

• Like

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
μεχρι να δω τη διευθυνση του site νομιζα οτι ηταν σκαναρισμα δικου σου βιβλιου... και ειπα απο μεσα μου: που το βρηκε αυτο ο π...ης :D!

(χωρις παρεξηγηση east :))

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ειναι κατεβασμενες φωτο απο ιντερνετ.
Το site αυτο εχει κ τρομερο φωτογραφικο αρχειο γενικα κ πληρη ιστορικα στοιχεια της φυλης των cane corso.....

• Like

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
Ειναι κατεβασμενες φωτο απο ιντερνετ.
Το site αυτο εχει κ τρομερο φωτογραφικο αρχειο γενικα κ πληρη ιστορικα στοιχεια της φυλης των cane corso.....
σ' ευχαριστω, δεν το γνωριζα. θα το επισκεφτω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
σ' ευχαριστω, δεν το γνωριζα. θα το επισκεφτω.
Και μολις το κανεις, πρωτα θα απογοητευτεις κ μετα θα σου ερθει να πυροβολησεις οποιον εφτασε την εκτροφη στους σημερινους "πρωταθλητες".....
Οταν το κανεις πες μας τι εντυπωσεις απεκομισες.....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
για να καταλαβω ισως ποιο ειναι το σκυλι ???γιατι παιζει να το εχω δει λαιβ
Είναι η Γλύκα, γνωστού εκτροφέως

Ένοχος παιδιά! Ομολογώ! :)

Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι χρήσιμο.

Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μπαναριστεί ο Canis και μετα να......εεεεεεεεε......de ja vu

• Like
Reactions: matilda

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
Και μολις το κανεις, πρωτα θα απογοητευτεις κ μετα θα σου ερθει να πυροβολησεις οποιον εφτασε την εκτροφη στους σημερινους "πρωταθλητες".....
Οταν το κανεις πες μας τι εντυπωσεις απεκομισες.....
δε γνωριζω τη φυλη, ουτε τους σημερινους πρωταθλητες οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη :). δεν απαντω διπλωματικα, ισχυει για μενα αυτο που γραφω.

πολυ χρησιμο site και με πληθος πληροφοριων.
λυσε μου ομως μια απορια για να μην τρελαθω... σε τι γλωσσα στο εμφανιζει;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Δηλαδη δεν υπαρχει υπερτυπισμος, δεν εχουν καταστραφει φυλες και πολλες πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο, και ολα βαινουν καλως ή τελωσπαντων οσο καλυτερα γινεται στον κοσμο της καθαροαιμης κυνοφιλιας?
Robert Bakewell, Δαρβίνος, ευγονική,
εκθέσεις, όμιλοι, φυλές, επιλογή των "καλύτερων", πρότυπα "τελειότητας".
Δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει το θέμα.
Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Οι κριτές κρίνουν τα δικά μας δημιουργήματα με τους κανόνες και τους όρους που εμείς οι άνθρωποι θεσπισαμε. Όχι με τους κανόνες της φύσης. Δεν υπάρχει πλέον φυσική επιλογή. Και αν υπάρξει είναι κατακριτέα.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η ιστορία και η εξέλιξη του σκύλου στα χέρια μας.
Αυτό όμως είναι μια εντελώς διαφορετική κουβέντα.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
@spyv στα Γαλλικά :). Και για κάποιο λόγο αλλάζει μόνο του την κατάληξη από .com σε .gr
ευχαριστω και σε μενα στα γαλλικα εμφανιζεται :).
θα ορκιζομουν ομως οτι χτες που μπηκα πρωτη φορα ηταν στα ιταλικα...o_O:confused:.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Διάλυμα για διαφημίσεις....

....με μιάν μικράν αφιέρωση στο τρίπτυχο εκτροφή-σόου-κριτές

"....βράσε με σαν την χελόνα, γδάρε με σαν τον λαγό
βαλε τα υπάρχοντα μου σε κοινό λογαριασμό
φτιάξε με με ματσακόνι, τιναξέ μου την σκουριά
και ξανοίξου απ´ το καρνάγιο, πέταξέ με στα βαθιά...."

ειμαστε ξανα μροστα σε ενα "εθνικό έλλειμα"

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
ευχαριστω και σε μενα στα γαλλικα εμφανιζεται :).
θα ορκιζομουν ομως οτι χτες που μπηκα πρωτη φορα ηταν στα ιταλικα...o_O:confused:.
Και σε εμένα χθές ήταν στα Ιταλικά με κατάληξη .com και σήμερα στα Γαλλικά με κατάληξη .gr WTF?!?