Κρυμμένες παραλίες «δυο βήματα» από την Αθήνα


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Λοιπόν, μιας και το είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα για αν γνωρίζει κανένας μας καλές παραλίες με όχι πολύ κόσμο που να μπωρούμε πιθανότατα να πηγαίνουμε με τα τετράποδα μας το έψαξα και βρήκα αυτό το ωραίο θεμά απο την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και είπα να σας το αναρτήσω να έχετε υπόψιν σας τις παρακάτω παραλίες:



Λαιμός Βουλιαγμένης
Η κάθοδος των λίγων


Δεν πάσχουν από την πολυκοσμία των δημοτικών πλαζ της Βουλιαγμένης ούτε απαιτούν το τσουχτερό εισιτήριο του Αστέρα. Κι όμως τα νερά είναι πεντακάθαρα και ο κόσμος ελάχιστος. Ο λόγος, για τους καλά κρυμμένους βραχώδεις κόλπους που βρίσκονται κάτω από το τέρμα του δρόμου στον Λαιμό Βουλιαγμένης, εκεί όπου καταλήγει σε αδιέξοδο. Σε ορισμένα σημεία υπάρχουν υποτυπώδη σκαλοπάτια, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα απαιτεί σχετικά απότομη κατάβαση, συνεπώς προμηθευτείτε αθλητικά παπούτσια. Η θέα της ασφυκτικά γεμάτης παραλίας από μακριά θα σας αποζημιώσει καθώς θα χαλαρώνετε στα βράχια με (πολύ) λίγο κόσμο.

Θυμάρι
Χωρίς beach bar

Μια υπέροχη αμμώδης παραλία, την οποία το ευρύ κοινό επιμένει να υποτιμά, είναι το Θυμάρι, που βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια στο 54ο χλμ. της Παραλιακής. Η πρόσβαση στην αμμουδιά είναι εύκολη, ωστόσο η απουσία οργανωμένων beach bar περιορίζει τον αριθμό των λουομένων. Η τοποθεσία, μάλιστα, επιφυλάσσει και μια έκπληξη γι΄ αυτούς που αγαπούν την απομόνωση: τον μικροσκοπικό βραχώδη κολπίσκο στο βόρειο άκρο της παραλίας, ο οποίος δεν είναι ορατός από τον δρόμο.

Ραμνούντας
Για τολμηρούς

Η πρόσβαση στην παραλία κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα απαιτεί προσοχή και αντοχές, γι΄ αυτό και οι Αθηναίοι που φτάνουν εκεί για το κυριακάτικο μπάνιο είναι ελάχιστοι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η εν λόγω παραλία είναι εδώ και χρόνια αγαπημένη επιλογή των γυμνιστών της Αττικής. Με πορεία προς το Γραμματικό στρίψτε δεξιά λίγο, πριν από το χωριό, στην ταμπέλα που αναγράφει Λιμνιώνας και συνεχίστε με προσοχή στον πολύ απότομο χωματόδρομο έως την πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι. Τότε στρίψτε δεξιά και μια απότομη κατηφόρα θα σας οδηγήσει στην εκκλησία όπου θα παρκάρετε και θα κατευθυνθείτε προς την ακτή.

2ο Λιμανάκι Δασκαλειού
Οπως... Κύθνος!

Οι εκδρομείς που επιλέγουν το Δασκαλειό για το κυριακάτικο μπάνιο τους φτάνουν συνήθως έως το ασφυκτικά γεμάτο και περιτριγυρισμένο από ταβέρνες 1ο λιμανάκι. Και όμως, μόλις ένα χιλιόμετρο νοτιότερα βρίσκεται το 2ο λιμανάκι, το οποίο η πλειονότητα επιμένει να αγνοεί: πολύ πιο γραφικό και με καθαρότερα νερά, με ένα συνδυασμό άμμου και βοτσάλων και με μικρά σπιτάκια πάνω στην άμμο που θυμίζουν τοπίο της Κύθνου.

ΚΑΠΕ
Σπηλιές και γυμνιστές
3

Λίγο προτού φτάσετε στα Λεγρενά με κατεύθυνση προς το Σούνιο, στο τέλος της μεγάλης ευθείας μετά τον οικισμό Χάρακας, μια μεγάλη ταμπέλα κατεστραμμένη από γκραφίτι σηματοδοτεί το σημείο όπου πρέπει να στρίψετε δεξιά στον χωματόδρομο. Λίγα μέτρα πιο κάτω η ταμπέλα που αναγράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» θα σας διαβεβαιώσει ότι βρίσκεστε στο σωστό σημείο.

Καλωσήρθατε σε έναν κρυμμένο παράδεισο γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις. Ακολουθήστε τον χωματόδρομο μέχρι να φτάσετε στο πλάτωμα, από όπου θα στρίψετε προς τα αριστερά και θα βρεθείτε σε μια καλά κρυμμένη αμμώδη παραλία, που έχει γίνει γνωστή από στόμα σε στόμα ως «παραλία στο ΚΑΠΕ». Αν θέλετε, όμως, πραγματικά να απομονωθείτε, παρκάρετε στο πλάτωμα και πάρτε το μονοπάτι προς τα δεξιά. Η δύσβατη κατάβαση θα σας αποκαλύψει μια μικροσκοπική παραλία (όπου ενίοτε βρίσκονται και γυμνιστές), καθώς και βραχώδεις όρμους και σπηλιές για τους λάτρεις της υποβρύχιας περιπέτειας.

Μαραθώνας
Πάρτε και το ποδήλατο

Στο σημείο που ενώνει την πολυσύχναστη παραλία του Μαραθώνα με την ασφυκτικά γεμάτη παραλία του Σχινιά βρίσκεται μια μικρή (και άγνωστη) παραλία γεμάτη βότσαλα και με υπέροχη θέα. Κινηθείτε στον κεντρικό δρόμο της παραλίας Μαραθώνα έως το τέρμα, όπου ξεκινά ένας ποδηλατόδρομος. Ακολουθήστε τον με τα πόδια και θα βρεθείτε σε μια γραφική ταβέρνα, ακριβώς κάτω από την οποία βρίσκεται η παραλία.


Μάτι
Πίσω από τα πεύκα

Κινούμενοι από το Μάτι προς τη Νέα Μάκρη στον κεντρικό δρόμο της Ραφήνας, λίγο πριν από την ταμπέλα που αναγράφει Οικισμός Αμπελούπολης, τα πυκνοχτισμένα σπίτια ξαφνικά διακόπτονται από μερικά εγκαταλελειμμένα χωράφια με πεύκα. Κατεβαίνοντας στο σημείο αυτό προς τη θάλασσα αντικρίζετε έναν μικρό κόλπο όπου τα πεύκα φτάνουν έως τα πεντακάθαρα νερά και η στενή παραλία δεν επιτρέπει την πολυκοσμία.
 




Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Στο ματι που ειχα παει πριν καποια χρονια η παραλια δεν ηταν και οτι το καλυτερο. Βρωμικη αρκετα. Τωρα βεβαια δεν ξερω αν εχει φτιαξει η κατασταση.
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Γι να πας σ'αυτές τις παραλίες πρέπει να χεις δίπλωμα αναρριχητή ή πας και ετσι?Μου φαίνονται πολύ βραχώδεις...Εγώ πάντως παίρνω το μικρό μου και πάμε στη λούτσα στο τρόλευ όπου έχουν αφήσει τα φύκια της θάλασσας τοποθετημένα στην άκρη της παραλίας και έτσι κανείς δεν κάθεται εκεί και έχουμε χώρο να τρέξουμε....Θα μου πεις το δικό μου το σκυλί είναι και τσέπης...αλλά και για μεγάλο μια χαρά θα ήτανε πιστεύω...
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Στο ΚΑΠΕ αν πας Κυριακη, δεν θα βρεις να απλωσεις την πετσετα σου απο τον κοσμο και το σχετικα μικρο μεγεθος της παραλιας. Ωστοσο ειναι απο τις πιο ωραιες και καθαρες παραλιες στην Αττικη.
 




maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
Στο Δασκαλειο γινεται πανικος απο κοσμο Σ/Κ και επιπλεον στο συγκεκριμενο λιμανακι εχουν βαλει κ πινακιδα οτι απαγορευονται τα σκυλια!!!! Πλεον γινεται παντου χαμος στις παραλιες...ακομα και στα βραχια πανε κ καθονται! Ασε που πλεον ειναι ολες οι παραλιες βρωμικες !
 




maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Αχ και γω αυτης της άποψης είμαι και αμολάω το σκυλί μέσα στο χαμό να τρέξει.Συγγνώμη κιόλας δηλαδή τα παιδάκια που τρέχουν πέρα δώθε και σου πετάνε την άμμο στα μούτρα με τα πόδια τους και κατουράνε και κάνουν κακά και τσιρίζουν ενώ εσύ θέλεισ να κοιμηθείσ ή να χαλαρώσεις και οι μαμάδες χαίρονται είναι καλύτερο???? Γιατί λοιπόν εγώ να γίνω αναρριχητής και να καβαλάω τα βράχια για να πάω να κάνω ένα ριμαδομπάνιο με το σκύλο μου??Ε όχι!!!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Τώρα εντάξει είπαμε...
Καλά τα σκυλιά μας, τα αγαπάμε, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να φτάνουμε σε υπερβολές....
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
foibos εγώ είμαι και λίγο τυχερή γιατί το σκυλί είναι τσέπης οπότε δεν σπέρνει τον πανικό στον κόσμο...οι πιο πολοί γελάνε όταν πάει στην ξαπλώστρα τους και τους μυρίζει...Αν όμως είχα ένα rottweiler κι αυτό θα το έπερνα μαζί μου αλλά δεν θα το άφηνα να τρέχει στις πετσ
ετες του ξένου κόσμου.Δεν νομίζω πως έχει κάνεις το δικαίωμα να σου κάνει παρατήρηση επειδή ο σκύλος κάθεται ήσυχα δίπλα σου και δεν τους ενοχλεί...
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Maltezzzz στην παραλία ισχύει ότι και στο δρόμο. Το λουρί είναι υποχρεωτικό.
Ακόμη και αν δεν το όριζε ο νόμος όμως, δεν κάνει κακό λίγος σεβασμός στους διπλανούς μας.
Πώς έχουμε την απαίτηση να σεβαστούνε την επιθυμία μας να πηγαίνουμε παντού με τα σκυλιά μας αν δεν φροντίζουμε να μην ενοχλούν?

Ok, κάποιοι ενοχλούνται και μόνο που υπάρχουν σκύλοι γενικώς. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να αφήνουμε τους σκύλους μας να αλωνίζουν σε ξένες πετσέτες υπάρχει μεγάλη διαφορά...
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Για εμένα, σε μία "κοσμική" παραλία ο σκύλος μου δεν έχει θέση....
Αν τον πάρω στην θάλασσα θα το κάνω για να περάσει κι αυτός καλά κι εγώ καλά...να τρέξουμε, να παίξουμε, να κυλιστούμε, να γίνουμε γουρούνια...
Να τον πάρω μαζί μου να κάθεται κάτω από την ομπρέλα και να μην μπορεί να κουνήσει, γιατί θα ενοχλήσει, δεν βρίσκω κανένα λόγο να το κάνω!

Νομίζω ότι για όλες τις καταστάσεις και για όλες τις επιθυμίες μας υπάρχουν οι κατάλληλες επιλογές!
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
foibo συμφωνω απολυτα..το βρισκω το λιγοτερο ανουσιο να παρω το σκυλι μαζι και να μην μπορει να κουνηθει κατω απο την ομπρελα μεσα στην ζεστη..εκτος βεβαια αν ειναι σκυλι που γουσταρει και καθεται και ξερει ο ιδιοκτητης οτι δεν ταλαπωρειται..
εγω δεν μπορω να φανταστω σκηνικο να παμε σε πολυσυχναστη παραλια και να την εχω περιορισμενη με μη και οχι..αν δεν κανουμε την μπαναρα μας μαζι ποιο το νοημα???
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
και γω συμφωνώ εν μερει αλλά προτιμώ να το παίρνω μαζί μου να κάθεται κάτω απο την ξαπλώστρα, παρά να το αφήνω μόνο του τόοσες ώρες...φυσικά κρίνω με κριτήριο το δικό μου σκυλί που δεν θέλει λεπτό να κάθεται μόνο του..όταν υπάρχει βάβαια η επιλογή να πάμε σε παραλία μη κοσμική θα διαλλέξουμε αυτην ωστε να μπορεί το σκυλί να τρέξει όπου θέλει!!
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
maltezzzz εμενα με φανταζομαι,να με κανει βολτες σερνοντας με με το λουρι..δεν ειναι οτι καλυτερο,ασε που μπορει να μπλεχτει το λουρι στα ποδια μου και να πνιγω:D
λαμπραντορ+νερο+απαγορευση = σιγουρη καταστροφη...:p:D
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Χαχαχαχα!!!Σας καταλαβαίνω γιατί αρνήστε να πάρετε τα μεγαλόσωμα σκυλάκια σας στην παραλία και να τα βάλετε να κάτσουν ήσυχα κάτω απ την ομπρλέλα....Θα είναι σίγουρη καταστροφή!!!Εμένα το καημένο μου κάθετε ήσυχο αρκεί να του δώσω το καπάκι απο το μπουκάλι του νερού να μασουλάει...:)))
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλησπέρα σας!
Έχει κανείς να μου πει κάτι για το μήνυμα που έγραψα στο θέμα "εγκύκλιος που επιτρέπει τα σκυλιά μέσα στη θάλασσα" που άνοιξε το μέλος Skylakos στα Γενικά Θέματα και που αφορά στην παραλία του Χάρακα ????
Είναι στη σελίδα 9, αλλά για να μην ψάχνετε θα σας κάνω ένα copy :

""" ... Είμαι καινούργια στην παρέα σας, αλλά θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με "τα χαριτωμένα μικρόσωμα που δεν φοβίζουν τον κάθε βλάκα"... Δυστυχώς φίλε μου δεν είναι έτσι. Τα τελευταία δύο χρόνια που έχω το μικρό μου, ένα χαριτωμένο west highland terrie, μόλις 7,5 κιλά, πηγαίνω σε μια παραλία της Αττικής, ήσυχη τις καθημερινές, όπου ξέρω ότι εκεί συχνάζουν όσοι έχουν σκυλιά. Μέχρι τώρα δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς, γιατί όπως είπα και πριν υπάρχουν κι' άλλοι που βάζουν τους πιστούς τους φίλους στην θάλασσα. Συγκεκριμένα όμως εχθές που πήγα για μπάνιο βρέθηκε κάποιος παράξενος ηλικιωμένος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ με απείλησε με τις φράσεις "θα του τραβήξω κλωτσιά να πάει απέναντι" και "αν σε ξαναδώ εδώ θα το σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια".
Υπ' όψιν ότι λίγο πιο πέρα υπήρχαν δύο παρέες με σκύλους τους οποίους δεν πλησίασε καν και ότι στην συγκεκριμένη παραλία κυκλοφορούν τουλάχιστον τρία-τέσσερα αδέσποτα σκυλιά, ήσυχα και φιλικά, τα οποία κολυμπούν συνεχώς και παίζουν μέσα στην θάλασσα. Αλλά ο "κύριος" φυσικά δεν μπορούσε να πλησιάσει τα αδέσποτα γιατί φοβόταν και μάλλον το ίδιο ίσχυε και για την άλλη παρέα που αποτελούνταν από άντρες.
Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει όλη τη μανία του επάνω μου, βλέποντας μια γυναίκα μόνη με ένα σκυλάκι, σε σημείο που αναγκάστηκα να φύγω μόνο και μόνο γιατί φοβήθηκα για την ασφάλεια του μικρού μου αλλά και για την δική μου.
Όπως βλέπεις, και συγγνώμη για τον ενικό, δεν αφορά πάντα το μέγεθος του ζώου. Πιστεύω ότι είτε με το μικρόσωμο σκυλάκι μου, είτε με λυκόσκυλο, πάλι ο τύπος θα μου είχε επιτεθεί, γιατί τον έπαιρνε να το κάνει σε μια γυναίκα.
Και αυτό που με στενοχώρησε πιο πολύ είναι ότι το σκυλάκι μου λατρεύει την θάλασσα και πραγματικά την απολαμβάνει (έχει και σανίδα του surf) και όταν φύγαμε από εκεί έκλαιγε σε όλο το δρόμο...
..... """"
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Τέτοιοι ηλίθιοι άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσα μας πάντα...το θέμα είναι τί κάνουμε εμείς!!!Γιατί λοιπόν να φύγω εγώ απτην παραλία καλή μου φίλη?Γιατί να του επιτρέψω να μου μιλήσει έτσι για μένα και τον σκύλο μου?Μ'αυτόν τον τρόπο του δίνω αέρα να το ξανακάνει σε αντίστοιχη περίπτωση...Θα ήταν σεβαστό να μου πει με ευγενικό τρόπο την αντίρρηση του για το μπάνιο του σκύλου μου,αλλά όταν μιλάνε απειλητικά κάτα την δική μου ταπεινή γνώμη του απαντάς με τον ίδιο τρόπο!!!...Βέβαια δεν είμουν μπροστά για να καταλάβω το ύφος του που σε έκανε να ανησυχίσεις για την ασφάλεια σας αλλά εγώ θα πω....όπου ακούσ πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι!!! Δεν μπορούν να επιβληθούν σε κανέναν και το παίζουν νταήδες στις γυναίκες και στα μικρά σκυλάκια για να ικανοποιήσουν τον ανδρισμό τους...
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν ήταν μόνο το ύφος του που με έκανε να ανησυχήσω...
Ήταν η πέτρα που σήκωσε από κάτω !!!

Και αν πετούσε την πέτρα και έβρισκε το μωρό μου στο κεφάλι θα είχαμε ιστορίες... ο Σπούκυ στον κτηνίατρο και εγώ στη φυλακή γιατί θα τον σκότωνα :mad::mad::mad: