μπορει κανεις να μου απαντησει με ποια κριτηρια καταλαβαινουμε αν ειναι καλοσ ο κτηνιατρος??και αν ο κτηνιατρος που εκανε τα εμβολια στα σκυλακι μου δεν μου αρεσει πωσ θα επιλεξω καποιον καλυτερο???
το εξετασε το ψιλοακροαστηκε τα αυτακια του δεν τα ειδε τ π[ηρε θερμοκρασια δεν το ζυγισε μ εκανε καποιεσ ερωτησεισ απλα αυτο που με κανει να θελω να αλλαξω ειναι λογω φιλων που μενουν τριγυρω και μου λενε οτι δεν ειναι καλως και επειδη τ σκυλι μου ειχε βηχα ειπε οτι θα του περασει και δεν ειναι τιποτα μετα απο μια βδομαδα ηρεμησε κατα πολυ ο βηχας και μετα του ξανααρχισε και δεν θελω να ταλαιπωρω το σκυλι αν ειναι να του δωσω καποιο φαρμακο γ ν μην ταλαιπωρητε θα επιλεξω αυτην την τακτικη και οχι ν περασει μονος του ο βηχας με τα χιλια ζορια.περισσοτερο ομωσ με επηρεασε η γνωμη καποιων φιλων οταν εμαθαν οτι πηγα εκει τον σκυλο.δεν ξερω...πραγματικαμε τα ιδια κριτιρια που καταλαβαινουμε οτι ενας γιατρος ειναι καλος για εμας τους ιδιους.να κανει σωστες διαγνωσεις .να σου δινει καταλληλη αγωγη και να γινεσαι καλα. αν αυτο συμπιπτει και με λογικες τιμες τι καλυτερο. αν το πας πρωτη φορα θα πρεπει να το εξετασει ,να το ακροαστει να δει τα αυτακια του να ανοιξει το στοματακι του ,να παρει τη θερμοκρασια του να το ζυγισει κλπ, να φροντισει να σε ενημερωσει για τη συχνη εσωτερικη ,εξωτερικη αποπαρασιτωση ,να σε ρωτησει τι το ταιζεις κλπ.
Τα κριτήρια κάποιες φορές είναι και υποκειμενικά. Αν δε δεις αρκετούς κτηνιάτρους δε θα καταλάβεις τις διαφορές. Κάποια σημεία που ενδιαφέρουν εμένα:μπορει κανεις να μου απαντησει με ποια κριτηρια καταλαβαινουμε αν ειναι καλοσ ο κτηνιατρος??και αν ο κτηνιατρος που εκανε τα εμβολια στα σκυλακι μου δεν μου αρεσει πωσ θα επιλεξω καποιον καλυτερο???
Το τσιπ είναι υποχρεωτικό να υπάρχει βάσει νόμου και οπωσδήποτε είναι υποχρεωτικό, για να μπει το ζώο σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Κάθε κτηνίατρος είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει και να φροντίσει να τσιπαριστεί άμεσα, εφόσον επίκειται ταξίδι. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Αντιθέτως.Παράδειγμα κτηνιάτρου προς αποφυγή: μια φίλη μου ταξίδευε αεροπορικώς εσωτερικό. Παίρνει τηλ τις αεροπορικές. Τι χρειάζεται για μεταφορά κουταβιού; Μποξάκι της λένε με τάδε διαστάσεις και το βιβλιάριο του κτηνιάτρου με τα εμβόλια. Ένα βράδυ πριν το ταξίδι φρικάρει και νομίζει ότι πρέπει να τσιπάρει και το σκύλο για να ταξιδέψει. Της λέω μην αγχώνεσαι αφού δε στο ζήτησαν δεν υπάρχει πρόβλημα. Παίρνει τηλ έναν κτηνίατρο και της λέει "Α πρέπει να ειναι τσιπαρισμενη. Πότε φεύγετε;". Αυτός απλά κοίταξε να πάρει τα λεφτά για το τσιπάκι. Μπορεί να σκέφτηκε να πάρει και τίποτα παραπάνω για τον κόπο τουΤελικά η κοπέλα ταξίδεψε κανονικότατα και τον απέρριψε ως κτηνίατρο. Γιατί αύριο μεθαύριο δε θα είναι το τσιπάκι, αλλά ένα φάρμακο που πιο πιθανόν το σκυλί να μην το χρειάζεται.
Δε βλέπεις τι κάνουν οι γιατροί μας για να τα παίρνουν; Μέχρι και χειρουργεί σε περνάνε..
Συμφωνώ απόλυτα. Ο παραπάνω κτηνίατρος κάθε άλλο παρά κτηνίατρος προς αποφυγήν είναι. Άλλωστε ο νο1 λόγος που τσιπάρουμε το σκύλο μας είναι για εμάς τους ίδιους και όχι γιατί είναι υποχρεωτικό από το νόμο.Το τσιπ είναι υποχρεωτικό να υπάρχει βάσει νόμου και οπωσδήποτε είναι υποχρεωτικό, για να μπει το ζώο σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Κάθε κτηνίατρος είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει και να φροντίσει να τσιπαριστεί άμεσα, εφόσον επίκειται ταξίδι. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Αντιθέτως.
Το ότι δεν το τσέκαραν δεν λέει τίποτα. Πως να το τσεκάρουν; Σάμπως θα είχαν σκάνερ; Απλώς το βιβλιάριο θα κοίταζαν και ότι δήθεν καταλάβαιναν.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες κι εσύ όπως και με την επιλογή του συγκεκριμένου γιατρού.Τα κριτήρια κάποιες φορές είναι και υποκειμενικά. Αν δε δεις αρκετούς κτηνιάτρους δε θα καταλάβεις τις διαφορές. Κάποια σημεία που ενδιαφέρουν εμένα:
-Σωστή επιστημονική κατάρτιση. Κάτι που το θεωρούμε δεδομένο, αλλά δεν είναι πάντα.
-Αγάπη προς τα ζώα, και όχι αγάπη προς τα €€
-Ενημέρωση προς τον ιδιοκτήτη και φιλική σχέση.
Και ένας πολύ καλός κτηνίατρος κοντά στην περιοχή σου:
Small animal clinic - Απόστολος Κέστης
Ε; :?::-sπαιδια ηρεμα! Εδω μαζευουμε γνωμες δεν κρινουμε κανεναν!![]()
δλδ αν θελω να βγάλω τον σκύλο μου στην ελληνική TV δε θα τον ελέγξουν για τσιπάκι;:-kστα ΜΜΕ τα εγχώρια δε χρειάζεται