"Κυνήγι" ΒΥΒ (Τι είναι ΒΥΒ?)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Τι είναι; (να το κάνουμε quiz :D:D)
ενας ανθρωπος που ζευγαρωνει τα σκυλια του για να βγαζει τα εξοδα του (+ ενα χαρζτιλικι) κάνοντας πολλα σε σχεση με αλλους που δεν κανουν τιποτα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
πως δινει πεντιγρι?
και τι σημαινει ξερει απο σκυλια ,αλλο αυτο ,αλλο ξερει απο μορφολογια!
και με λιγα λογια αφου δεν θελει να γινει εκτροφεας γιατι το κανει?
και αν δεν ειναι πως ξερει ακριβως τι εξετασεις πρεπει να κανει και με τι κρητιρια επιλεγει τους απογονους?
και αν τα κανει ολα αυτα τι ειναι αυτο που την κανει να μην γινει εκτροφεας?
και οταν λεει εχω καλα σκυλια και δεν εχω αναγκη να μου το πει κανεις αυτο τι ειναι?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δληλαδή αν οι γονείς δεν έχουν χαρτιά, τι αναγράφεται στο πεντιγκρι;
αν μπορει ιδιωτης να γραψει γεννα ρωτησες χωρις να εχει επωνυμια εκτροφειου

οχι χωρις να εχει pedigree

kango1

το κάνει γιατι ετσι γουσταρει

γιατι ειναι byb??? θα απαντήσεις ???????

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
γιατι ενας ανθρωπος που τα κανει γιατι γουσταρει ,χωρις να εχει γνωσεις μορφολογιας και χωρις να ξερει ακριβως τι εξετασεις να κανει και χωρις να εχει προφανως γνωσεις να επιλεξει σωστους απογονους και αληθεια ποιος θα του δωσει εναν π.χ καλο επιβητορα?
και χωρις να ασχοληθει για το καλο της φυλης αλλα απλα να βγαζει το χατζιλικι του..για μενα αυτος ειναι σκυλεμπορας και εκτροφεας της πισω πορτας..

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
απο που εβγαλες ολα αυτα τα συμπερασματα??

επειδη δεν πάει σε εκθεσεις μορφολογίας ή επειδη δεν εδωσε 250 ευρω για να καταχωρυση επωνυμια εκτροφείου??????

αν τα εκανε αυτα θα ηταν σοβαρη και τωρα ειναι byb???

κατια ξερεις τι ειναι το wobler???

το μελος sabavd ξερει από οτι λεει

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν την αποκάλεσα έτσι, αλλά επειδή ο όρος είναι γενικός θα σου πω τι σημαίνει για μένα: τον άνθρωπο που ζευγαρώνει σκυλιά χωρίς να είναι εκτροφέας.
Εδώ υπάρχουν και κατηγορίες έτσι? Εκείνος που ζευγαρώνει αβέρτα, χωρίς εξετάσεις, χωρίς τίποτα και μοσχοπουλάει κουτάβια κι εκείνος που κάνει και πέντε πράγματα.
Θα μπορούσε να κάνει ακριβώς τα ίδια, να συμμετέχει και σε καμιά έκθεση, να πάρει και επωνυμία και να είναι εκτροφέας.
Καλός-κακός, άλλο θέμα.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
θα συμφωνησω μαζι σου προμηθεα, γενικα οποιος ανυποψιαστος μπει θα τ' ακουσει και χωρις λογο...για να μπει καποιος στο φορουμ σημαινει οτι ενδιαφερεται να μαθει και να ψαχτει....λαθοι απ ολους γινονται ας μην τα κατακρινουμε ετσι και πολλες φορες αδικα (οπως κατα την γνωμη μου στη συγκεκριμενη περιπτωση)...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγω αυτα τα συμπερασματα εβγαλα..
οχι γιατι δεν παει σε εκθεσεις μορφολογιας..,αλλα δεν ειναι απαντηση εχω καλα σκυλια και δεν εχω αναγκη να μου το πει κανεις..δεν ειπε πουθενα με σαφηνια οτι ξερει απο μορφολογια.

οχι δεν ξερω τι ειναι ο wobler..

αλλα εγω δεν καταλαβαινω πως γινεται να λες δεν θελω να γινω ετροφεας αλλα να κανεις γενες χωρις να θελεις να τις δηλωσεις..
εσυ πιστευεις οτι ενας εκτροφεας που το κανει για το χατζιλικι ειναι σοβαρος εκτροφεας..?
να μου πεις απο χομπι ναι..
αλλα για το χατζιλικι..?
ειναι σοβαρος εκτροφεας?
και αν δεν ειναι εκτροφεας και δεν ειναι byb τι ειναι?

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Μάκη,
Πες οτι πέρνω μια σκύλα απο εκτροφείο.
Βρίσκω και ένα αρσενικό με χαρτιά (λέμε τώρα)
Θα μπορώ να δηλώση τα κουτάβια στον ΚΟΕ; και να πάρουν και χαρτιά;

Στα χαρτιά δεν αναγράφεται πάντα ο εκτροφέας;

Αν είναι έτσι γιατί υπάρχουν εκτροφείς; γιατί πληρώνουν όλοι τα 250 όπως λές, για να πάρουν όνομα;

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καταρχας δεν ειναι ο wobler

αρρωστεια ειναι οχι ανθρωπος

κατα δευτερο ειπε οτι τα κουταβια εχουν ελληνικο pedigree αρα την γεννα την δηλωνει

κατα τριτο εγω δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι ειναι εκτροφέας

εσεις λέτε οτι ειναι byb και ρωταω γιατι

απάντηση δεν εχω πάρει ακόμη

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
δηλαδη Λιζα για σενα τα 250 ευρω κάνουν την διαφορα του σωστού απο τον λάθος
Είπα ποτέ σωστό-λάθος?
Αντιθέτως είπα ότι δεν την αποκάλεσα έτσι.
Στην περίπτωσή της το θέμα είναι περισσότερο τυπικό (να δώσει τα 250 που λες και να συμμετέχει σε εκθέσεις ώστε να κρίνονται οι σκύλοι της και βάσει αυτών να αποφασίζει πότε, με τι σκυλιά και αν θα κάνει γέννες), αλλά και νοοτροπίας. Αν απαξιώνει τις εκθέσεις και θεωρεί ότι γνωρίζει από μορφολογία, πόσο καλό κάνει στη φυλή της?
Πάντως,
σωστό για μένα θα ήταν να ασχοληθεί με τα παραπάνω, να ζευγαρώνει λιγότερο τη σκύλα της και όχι μόνο με το σκύλο του γείτονα (επιλεκτική εκτροφή είναι αυτό?).
Και τέλος για γερμανικούς ποιμενικούς μιλάμε όχι για καμία σπάνια φυλή...
Μπορεί μια χαρά γίνει εκτροφέας με όλους τους τύπους.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
O ΜΑΚΗΣ έθεσε τα πράγματα σε μια πιο σωστή και πιο πραγματική βάση συζήτησης.
Το μέλος savavd είπε πως γνωρίζει από μορφολογία και πιστέψτε με πως δεν υπάρχει τρόπος να τον/την διαψεύσετε περί τούτου, τουλάχιστον όχι τώρα, τουλάχιστον όχι εδώ. Επίσης είπε πως κάνει εξετάσεις wobbler και δυσπλασίας. Είπε πως δεν εμπορευεται (στον κύριο όγκο τους) τα κουτάβια και κατέκρινε μάλιστα κάποιους άλλους που τα μοσχοπουλάνε. Αν σταθούμε σε αυτά, ίσως θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με άλλο ύφος? (λέω εγώ τώρα) Μην ξεχνάμε ότι οι αλλοδαποί έχουν μια διαφορετική παιδεία όσον αφορά την αντιμετώπιση των ζώων... εγώ αυτό, καλού κακού θα το είχα κάπου σε μια γωνιά του μυαλού μου και θα έδειχνα λίγο περισσότερο σεβασμό.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Μάκη,
Πες οτι πέρνω μια σκύλα απο εκτροφείο.
Βρίσκω και ένα αρσενικό με χαρτιά (λέμε τώρα)
Θα μπορώ να δηλώση τα κουτάβια στον ΚΟΕ; και να πάρουν και χαρτιά;

Στα χαρτιά δεν αναγράφεται πάντα ο εκτροφέας;

Αν είναι έτσι γιατί υπάρχουν εκτροφείς; γιατί πληρώνουν όλοι τα 250 όπως λές, για να πάρουν όνομα;
φυσικα και θα γραφτουν

και εκτροφεας ο ιδικοκτητης της θυληκιας

επωνυμια εκτροφείου υπάρχει για να υπαρχει αναγνωρισιμότητα

για να ξερουμε από που (ποιον εκτροφεα) προερχετε το σκυλι

οταν λοιπον βλέπεις σκυλια με την ιδια επωνυμια εκτροφειου να διακρινοντε ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ οτι το συγκεκριμενο εκτροφειο κάνει σωστη δουλεια

απο εκει και περα

αν εχεις χαρτια και στα δυο σκυλια κανεις δεν σε εμποδιζει να ζευγαρωσεις τον Πιπι με την Βibibo και να παρεις χαρτια καθροαιμιας στα κουταβια

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οκ το λυσαμε και το θεμα wobler..
αρα κανει εξετασεις..

Αν δεν ειναι εκτροφεας ρε παιδια τι ειναι τοτε?
και γιατι να μην γινει?
και πως ασχολειτε με την επιλεκτικη εκτροφη για το καλο της φυλης της αν δεν θελει να γινει εκροφεας..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr