Κυνολογικός τύπος

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μετά την προτροπή του Oscar, αποφάσισα να ανοίξω καινούργιο θέμα σχετικά με τα κυνολογικά περιοδικά και τις εφημερίδες στην χώρα μας.
Ποια είναι λοιπόν η γνώμη σας για τον κυνολογικό τύπο στην Ελλάδα? Διαβάζετε τα περιοδικά και τις εφημερίδες του χώρου? Πως σας φαίνονται? Σας καλύπτει το περιεχόμενό τους?
Ας το συζητήσουμε!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω εχω δουλεψει σε τρια κυνολογικα περιοδικα εδω περα (Στην Ελλαδα)
Κυνολογια, Κοσμος του σκυλου και ΓΑΒ!

Η κυνολογια ηταν μακραν το καλυτερο περιοδικο.
Εχω διαβασει καθε τευχος και στενοχοριθηκα πολυ, οταν σταματησε να κυκλοφορει.
Τα αρθρα της Μαριας Γκιναλα- για την τοτε εποχη- ανεπαναλυπτα για ελληνηκα δεδομενα.

"Ο κοσμος του σκυλου" καλο περιοδικο- αλλα γρηγορα σταμτησε να κυκλοφορει.

Το ΓΑΒ ειναι για απολυτα αχαριους κυνοφιλους.
Στερειται απο αρθρα που να κατατοπιζουν τον αναγνοστη πραγματικα- απο φοτωγραφιες και αλλα πολλα.

"Τα σκυλια μας και εμεις" εχω πολυ καιρο να ριξω μια ματια- παλια δεν μπορουσα να συμβιβαστο με την ιδεα οτι τα αρθρα τα γραφουν σκυλεμποροι και "μαζικη παραγωγοι κουταβιων".

Ενα επισης καλο περιοδικο ηταν τα "Κατοικιδια Ζωα".
Και οταν λεμε "Καλο" δεν εννοω μονο τα αρθρα, αλλα και την πιοτητα των φωτογραφιων, την εκτυποση, το χαρτη κλπ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
denis said:
Το dogs το θυμάστε? Αυτό είχε αρκετά καλά στοιχεία ...
Ναι αμε!
Οταν το παρατησε η Γκιναλα, το αγορασε η Βατου και εγινε "Ο Κοσμος των σκυλων" επειδη κατι εγινε με την ονομασια Dogs.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Κατά την γνώμη μου το καλύτερο κυνολογικό περιοδικό στην Ελλάδα ήταν το ΄Βλέμα΄με δεύτερο την ΄Κυνολογία΄.

Τα κατοικίδια ζώα είχαν εντελώς διαφορετκό προσανατολισμό και ήταν πολύ καλύτερο σε κάποιον που τον ενδιέφερε να δει πιο πολύ φωτό από εκδηλώσεις και εκθέσεις.

είχε πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ΄ανταποκρίσεις΄από όλες τις εκθέσεις.

τα σημερινά περιοδικά τα πέρνω μάλλον από συνήθεια ή μαζοχισμό αφού μόλις τα ξεφυλίσω (διάβασμα δεν) κλέω για ακόμη μια φορά τα λεφτά μου.

τώρα βέβαια ησύχασα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
την ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ οπως και ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ μπορουσες να τα διαβασεις ,ειδικα εκεινα τα χρονια που διψουσαμε για γνωσεις αλλα τις περναμε με το σταγονομετρο..σημερα να ναι καλα το ιντερνετ...
τι ειχαμε μεχρι τωρα...
ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
ΤΟ ΓΑΒ
ποιο αλλο ξεχναω?
** το τελευταιο που ειδα κρεμασμενο πριν κανα μηνα ουτε να το αναφερω δεν θελω :D

δεν θα ξεχασω και γω Γκιναλα με κορυφαια αρθρα ,αλλα και "Δαγκωνιες"

μου την εδιναν απιστευτα τα περιοδικα με πρωτοσελιδο ηθοποιους ,τραγουδιστες αγκαλιτσα με το σκυλακι τους...αλλα σαν τον μακη και γω μαζοχας τα επαιρνα..
αξεχαστο το "ο κοσμος του σκυλου" με πρωτοσελιδο λιτσα γιαγκουση εαν δεν με απατα η μνημη μου :D και αλλο ενα με Εβερτ...

Σε ξεχωριστη θεση μιας και εχει γινει φιλο και φτερο το ΖΩΗ & ΖΩΑ

και cult το ασπρομαυρο τοτε "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΟΕ"

με εξαιρεση τα πρωτα τευχη της ΚΥΝΟΛΟΓΙΑΣ και αργοτερα το ΒΛΕΜΜΑ (απο θεσσαλονικη δεν ηταν?) τα θεωρω ΟΛΑ απαραδεκτα.τα εχω ομως ολα..

να ναι καλα ο κυρ Σαββας που παιρναμε κανα DOG WORLD η DOG FANCY να ξεχαρμανιαζουμε...

ξεχασα αλλο ενα το ΖΩΟΦΙΛΙΑ $ φυσικη ζωη 1994 δρχ 600 το καλιτερο απο ολα .... :D

βρηκα το 1ο τευχος ΚΥΝΟΛΟΓΙΑΣ ...ειχε μεσα..
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ & ΤΑ ΜΑΣΤΙΦ
ΜΠΟΣΤΟΝ ΤΕΡΡΙΕΡ (μετα καταλαβα γιατι... :D )
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ (ουτε καν γερμανικο :D )
ΓΕΝΕΤΙΚΗ :Ο ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ κλπ...

οταν ενα τυχαιο ΓΑΒ ειχε

snoopy "γεννηθηκα διαφορετικος"
αποστολη στους διδυμους πυργους
ο αγιος βασιλης χρησιμοποιουσε χασκι..
ποιος ειναι το αφεντικο
υγεια:παρασιτα ...ξουτ
labrador vs golden

ενω ενα DOG FANCY

DIABETES :NEW HOPE FOR THE FUTURE
Rewriting canine history
DNA study sheds light on the past
THE IMPORTANCE OF PLAY
AUSTRALIAN CATTLE DOG
LAKELAND TERRIER

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Η Γιαγκούση δεν μπήκε τυχαία σε εξώφυλο.

εκτός ότι τότε ήτaν στα πάνω της (άρα λίγο δημοσιότητα παραπάνω δεν έβλαπτε) ήταν και ιδιοκτητρια του Dark of Kraft Hill.

με τον dark τότε πολυ στα πάνω του.

εαν το Βλέμμα δεν αναλωνόταν σε δικομαχία με τον Φωτακόπουλο θα ήτο ακόμη καλύτερο.

τα άλλα που αναφέρεις στο τέλος δεν τα ξέρω.

αγέννητος θα είμουν :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
snoopy "γεννηθηκα διαφορετικος"
αποστολη στους διδυμους πυργους
ο αγιος βασιλης χρησιμοποιουσε χασκι..
ποιος ειναι το αφεντικο
υγεια:παρασιτα ...ξουτ
labrador vs golden
:D :lol: :lol: :lol:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ήταν και ιδιοκτητρια του Dark of Kraft Hill
μπραβο !!!! τωρα που το λες κατι μου θυμιζει..ναι με ντομπερμαν αγκαλια πρεπει να ηταν στις φωτο

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
καλα αυτο το γαβ ειναι ποιο αχρηστο και απο το διαδικτυο!!

οι τυποι που το γραφουν πρεπει να εχουν ριξει τρελη μεταφραση

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ βρίσκω τα άρθρα της TOP DOGS πολύ ενδιαφέροντα. Μου θυμίζουν όαση στην έρημο!
Όσον αφορά την σοβαρότητα των περιοδικών που κυκλοφορούν στα περίπτερα, αρκεί ένα απλό ξεφύλλισμα για να δει ο αναγνώστης πως οι διαφημίσεις ξηρών τροφών, κτηνίατρων, σκυλοξενοδοχείων και εκπαιδευτών είναι περισσότερες από τα άρθρα του περιοδικού τα οποία γράφουν αυτοί που διαφημίζονται! :shock:
Πως είναι δυνατόν λοιπόν να ενημερωθεί σωστά και αντικειμενικά ο κυνοφιλος διαβάζοντας αυτά τα έντυπα? :roll:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
κάποτε κάποιος γνωστός μου που δούλευε στο Αθηναικό πρακτορείο τύπου μου είχε πει το εξείς.

εαν θες να καταλάβεις τι βιωσημότητα έχει ένα περιοδικό μέτρα τις σελίδες με τις διαφημίσεις.

εαν το 30% ΔΕΝ είναι διαφημίσεις τότε δεν υπάρχουν έσοδα άρα θα κλείσει.

αν δεν υπάρχουν διαφημίσεις λοιπόν δεν υπάρχουν και έντυπα.

το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι στο τι - πως και πόσο διαφημίζετε αλλά στο τι υπάρχει στις υπόλοιπες σελίδες.

στην περίπτωση μας .......................... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Στο internet (φυσικά είναι απείρως καλύτερο και πολύ ενημερωτικό) όμως, πολλές φορές γράφονται πράγματα (κυρίως ανώνυμα) που δεν θα γραφόντουσαν σε έντυπο και είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας, πχ αν εγώ έγραφα ότι το poodle που έχεις στο avatar δέν έχει χρώμα που συμφωνεί με το πρότυπο της φυλής, θα το διάβαζαν 100 άτομα - οι 15 θα με απέρριπταν, οι 35 θα το έψαχναν, και υπόλοιποι 50 θα είχαν μια αμφιβολία και θα κατέληγαν κάπου ανάλογα με το πόσο θα είχαμε τσακωθεί και ποιόν θα είχαν συμπαθήσει ... έστω οι 20 θα νόμιζαν ότι έχω δίκιο ... ΑΝ φτιαξω και μια ιστοσελίδα που να λέει ότι τα poodle δεν πρέπει να είναι άσπρα για τους χ λόγους, χωρίς αντίλογο ... σε 1 χρόνο 500 άτομα θα το πιστεύουν ...! γι'αυτό χρειάζεται κριτική αντιμετώπιση και επιφυλακτικότητα στα όσα διαβάζουμε, πολύ συχνά ας πούμε σε αναζητήσεις στο google σχετικές με σκυλιά, διαβάζουμε τι ισχύει στο USA ... :wink:

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Sorry
αλλα το χρώμα που έχει το Poodle μου στο Avatar είναι μέσα στο πρότυπο της φυλής :shock:
Μετά την αναθεώρηση του προτύπου τον Μάρτιο του 2007 το κόκκινο χρώμα στα κανίς αναγνωρίζεται κανονικότατα !!!!!! Απλά καποιος που δεν ασχολείτε με την συγκεκριμένη φυλή μπορεί να μην γνωρίζει τις εξελίξεις για την φυλή. Στο internet ομως θα βρεις τις εξελίξεις αν σε ενδιαφέρει συγκεκριμένη φυλή απο επίσημες πηγές (π.χ site της FCI)και όχι απο ανώνυμες !
Γενικά ακόμα και στο internet δεν ειναι τα πάντα αγγελικά πλασμένα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι υιοθετούμε και τι απορρίπτουμε.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Sorry
αλλα το χρώμα που έχει το Poodle μου στο Avatar είναι μέσα στο πρότυπο της φυλής
Nόμιζα ότι ήταν βερύκοκο ... κόκκινο είναι? Εχει διαφορά? Είδες? Αυτό που έλεγα έγινε, χωρίς να το θέλω βέβαια ... ποιός τώρα θα τρέξει να δει το standart της fci ?? Εγώ θα ο δώ, ενημερωτικά πάντως ... :wink:

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Το βερυκοκι χρώμα στα κανις πάντα ήταν αποδεκτό. Το κοκκινο αν και υπήρχε δεν γινόταν αποδεκτό απο μερίδα κριτών στις εκθέσεις. Τελευταια εγινε προσπάθεια απο εκτροφείς και έγινε τελικα αποδεκτό, αφού εγινε τροποποιηση στο πρότυπο !!!!
Ειδες που πάντα μαθαίνεις πράγματα όσο ενημερώνεσαι :D :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Mπράβο, εγώ νόμιζα ότι ήταν βερυκοκί και ότι στη λέω εκ του ασφαλούς! Αμ δε ... internet σου λέει μετά ... όλα πάνω σε τεντωμένο σκοινί ... :lol:
ΥΓ ωραίο το κόκκινο (όχι δεν γλείφω ... :lol: )