Κόμποι ... κόμποι ... κόμποι!!!! ΠΑΝΤΟΥ!!!


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έχει δίκιο η Αλεξία...υπαρχουν τύποι τρίχας..και δεν έχουν όλοι οι τυποι την ίδια αντιμετώπιση στους κόμπους, ξέμπλεγμα, grooming...κλπ!!
 


mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
το ταλκ η groomer μου το συστησε και μενα...και μοσχοβολαει σαν κ@λ@Σ μωρου μετα..:D:D:D:D
Μιλάμε για το ταλκ που βάζουν στα ανθρώπινα μωρά ή υπάρχει ειδικό για σκύλους;
Δηλαδή απλά πασπαλίζουμε στον κόμπο και χτενίζουμε;
Υπάρχει κίνδυνος για το δέρμα του σκύλου (αλλεργία πχ, ή να στεγνώσουν τα έλαια της επιδερμίδας του);
Πόσο συχνά πρέπει να μπαίνει η πούρδα-ταλκ για το ξεμπέρδεμα των κόμπων?
Κι όταν λέμε για μαλακτικό, εννοούμε ειδικό για σκύλους; Γιατί μια γνωστή μου έβαζε στο σκυλί της μια φορά το μήνα από το μαλακτικό της σε μαλτέζ και παρέμενε μεταξωτό και μυρωδάτο.
 


konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
Εμενα η γιατρος μου προτεινε ταλκ αυτο που ειναι για τα μωρα και μετα χτενισμα.Εγω τον βαζω στην μπανιερα τον πασπαλιζω καλα καλα, σαν κουραμπιες γινετε στο τελος και αρχιζω το χτενισμα.μαλακωνει η τριχα και ασε που μετα μοσχομυριζει για μερες σαν μωρο.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κάθε πότε χτενίζεις τον σκύλο και έχει πρόβλημα με τους κόμπους; Παράξενο μου φαίνεται.

Επίσης, φυσικά και ΔΕΝ θα υπήρχει τέτοιο θέμα (κόμποι) αν δεν κούρευες τον σκύλο.

Ναι, έχεις χαλάσει την τρίχα. Έχει μαλακώσει σαν μαλτέζ, και κομπιάζει σαν μαλτέζ. Θα φτιάξει (σε 1-2 χρόνια) αν τον αφήσεις ακούρευτο μερικούς μήνες (και τον χτενίζεις κάθε μέρα) και ξεκινήσεις να τον στριπάρεις την άνοιξη.

Και πάλι όμως οι κόμποι που περιγράφεις είναι παράξενοι. Μήπως ξύνεται ο σκύλος και τους κάνει μόνος του; Μήπως έχει ψύλλους; Ή κάποιο άλλο παράσιτο που δεν φαίνεται με το μάτι; Ξύνεται; Που είναι οι κόμποι συνήθως (σε πιο σημείο του σώματος).

Πάντως, δεν ξυρίζουμε έναν σκύλο για να αποφύγουμε τους κόμπους...
τον χτενίζουμε. ΟΤΙ φυλή και να είναι.

Το Σνάουτσερ (πληροφοριακά) θέλει πολύ σπάνια μπάνιο (χωρίς μαλακτικό) και στριπάρισμα 4 φορές τον χρόνο τουλάχιστον.
Το δέρμα του παράγει πολύ σμήγμα όταν πλένεται συχνά (πιο συχνά από κάθε 6 εβδομάδες) και κάνει διάφορα προβλήματα (συν του ότι βρωμάει). Μόνο τα μουστάκια πλένουμε κάθε εβδομάδα. Δυό -τρεις φορές την εβδομάδα χτένισμα (σε σνάουτσερ με κοντά μαλλιά) είναι αρκετό.
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ξέχασα να επισημάνω πως μετά το στριπάρισμα αφαιρούμε και το υπόστρωμα του σκύλου (με το ειδικό μαχαιράκι) και αυτό σίγουρα βοηθάει στο να μην κομπιάζει. Το στριπάρισμα όμως δεν μπορεί να γίνει όποτε θες (πρέπει να είναι γόνιμες οι τρίχες) και ούτε καν σε όλους τους σκύλους.

Κάποια Σνάουτσερ έχουν κληρονομίσει τόσο κακή ποιότητα τρίχας (λάθος μανδύα τελείως) που δεν στριπάρονται γιατί πονάει. Αυτά τα σκυλάκια, ή τα στριπάρουμε λίγο, λίγο όλον τον χρόνο (κάθε εβδομάδα από λίγο) ή τα ξυρίζουμε και δεχόμαστε το ελλάτωμα.

Το Αλατοπίπερο Σνάουτσερ (όπως το δικό σου) χαλάει και στο χρώμα όταν ξυρίζεται (δεν θαμπώνει μόνο όπως το μαύρο αλλά γίνεται ένα ομιόμορφο "ποντικί"). Για αυτόν τον λόγο πιστεύω πως αξίζει με το παραπάνω να προσπαθήσεις να "φτιάξεις" το τρίχωμα πάλι (με στρίπινγκ). Μικρός είναι ακόμη...
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Στον άνθρωπο πάντως η υπερβολική χρήση ταλκ έχει ενοχοποιηθεί για κάποιες καταστάσεις...
Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι αντίστοιχο και στα σκυλιά, αλλά νομίζω ότι "μέτρον άριστον"!;)
 


konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
Στον άνθρωπο πάντως η υπερβολική χρήση ταλκ έχει ενοχοποιηθεί για κάποιες καταστάσεις...
Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι αντίστοιχο και στα σκυλιά, αλλά νομίζω ότι "μέτρον άριστον"!;)
Εννοειται πως αυτο με το ταλκ δεν γινετε καθε μερα ουτε και το χτενισμα του.μια με δυο φορες την εβδομαδα νομιζω πως ειναι καλα.σιγουρα η συχνη χρηση δεν θα κανει καλο λογικα.Καλυτερα ασ συμβουλευτει και τον γιατρο για καθε ενδεχομενο.
 
Last edited by a moderator:


mar8ahou

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
55
0
Τα κομπάκια που εντοπίζω είναι πολύ κοντά στο δερμα!!της κάνω κανονικά την αποπαρασίτωση και ξύνεται πολύ σπάνια μετά τις βόλτες της!!! Τίποτα άλλο!!! Άρα η για να καταλάβω η πρότασή σας είναι να την αφήσω ακούρευτη και να την χτενίζω κάθε 2 μέρες!!! δεν το πιστεύω πως την πάτησα έτσι ... έχω στεναχωρηθεί πολύ για το σκυλάκι!!! λάθος groomer ή καλύτερη άσχετη groomer!!! από βιταμινούλες τίποτα μπας κ δυναμώση λίγο η τρίχα της???