Λαμπραντόρ, περίεργη συμπεριφορά

jackwhite

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Καλησπέρα παιδιά θα μπω κατευθείαν στο πρόβλημά μου καθώς έχω άγχος.

Έχω ένα λαμπραντόρ 7 μηνών ,η μητέρα του ήταν λαμπραντόρ 3 γενιών απο εκτροφείο και ο πατέρας λαμπραντόρ με λίγο μπόξερ,το παιδάκι τους (δηλαδή το δικό μου) σε χαρακτηριστικά είναι λαμπραντόρ δεν έχει βγάλει κάτι σε μποξερ.

Τα προβλήματα αρχίσανε πριν 1,5 μήνα .Στην αρχή άρχισε να γαβγίζει υπερβολικά και κυρίως χωρίς λόγο ενώ ότι είχε (φαγητό,ανάγκη,βόλτα κλπ) το είχε.Εδώ και 1 μήνα επίσης,αρχίζει να πηδάει συνεχώς,κι όταν λέμε συνεχώς σχεδόν συνέχεια,και σαν να μην έλειπε αυτό δαγκώνει όπου βρει εκτεθειμένο χέρι ακόμα και μανίκια ,ευτυχώς όμως όχι δυνατά.Τα παίρνει πολύ εύκολα αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη και συνέχεια παραπονιέται χωρίς εμφανή λόγο,τεστ γιατρούς κλπ όλα είναι εντάξει μια χαρά υγιέστατος και δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο ? πονάω η ψυχή μου να του βάλω φήμουτρο και δεν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο ,τι μπορώ να κάνω ? γιατί έτσι ξαφνικά ?

για τυχών απορίες ,ο σκύλος μου τρέφεται γενεώδωρα ,γερές βόλτες και αρκετό περπάτημα,τα παιχνίδια του δίπλα του όλα προβλεπόμενα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ετσι είναι τα γονίδια αγαπητέ.
Κάποια στιγμή, σκάνε μύτη.
Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις...

Ασε τα φίμωτρα και βρες εκπαιδευτή, να σου πει τι πρέπει να κάνεις.

jackwhite

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
5
0
γονίδια είναι οι 30 σπασμένες γλάστρες καρέκλες και με το που πας να τον χαιδέψεις να σε δαγκώνει λες και του έκανες τίποτα περίεργο ? τι γονίδια είναι αυτά γιατί ούτε το ροντβάιλερ του γείτονα δεν μου τα εχει κανει αυτα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Το rottweiller του γείτονα, μπορεί να είναι καθαρόαιμο και ενήλικο.
Το δικό σου, είναι κουτάβι ακόμη και ημίαιμο. Ενας Θεός ξέρει δηλαδή...
Δεν είναι συγκρίσιμες οι καταστάσεις.
Ετσι λοιπόν, κάνουν όλα τα κουτάβια. Αν δεν γνωρίζεις πως να ελέγξεις τέτοιες συμπεριφορές, συμβουλεύσου κάποιον που να γνωρίζει. Εναν καλό εκπαιδευτή δηλαδή.

jackwhite

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
5
0
μου λες δηλαδή να μην ανησυχώ ? γιατί έχω φρικάρει από το άγχος και την στεναχώρια
εγώ δεν έχω μερίδιο ευθύνης ? μήπως το προκάλεσα εγώ όλο αυτό ? παλιά παίζαμε δαγκώματα χέρια κλπ αλλά τα έκοψα πριν 3 μήνες,σαν να ειναι άλλος σκύλος εδώ κι ένα μήνα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Δεν σου λέω να μην ανησυχείς. Σου λέω να ασχοληθείς σοβαρά.

Εχεις στην ζωή σου ένα κουτάβι. Καθαρόαιμο/ημίαιμο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αυτή την στιγμή. Αν και...πάρα πολύ θα ήθελα να μάθω, από ποιό εκτροφείο είναι η μάνα του και θα ήθελα να μας πεις. Εχεις πρόταιρη εμπειρία από σκυλιά; Εικάζω πως όχι. Οπότε, πιθανότατα έχεις μερίδιο ευθύνης και σίγουρα ως ένα βαθμό το προκάλεσες, παίζοντας...δαγκώματα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Παλιά;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Πόσο παλιά δηλαδή; 7 μήνες ζει όλο κι όλο το κουτάβι σου. Ποιός σου είπε, ότι πρέπει να κάνεις τέτοια παιχνίδια; Που το άκουσες; Και γιατί τότε, παραπονιέσαι τώρα, που το κουτάβι σου συνεχίζει αυτό, που εσύ του έμαθες;

Ελπίζω να μην έχεις διανοηθεί να το μαλώσεις/δείρεις.

Βρες το συντομότερο έναν καλό εκπαιδευτή, να σου διδάξει τι πρέπει να κάνεις με το κουτάβι σου. Οσο είναι ακόμη κουτάβι. Γιατί όσο ο καιρός περνάει, αυτό μεγαλώνει κι εσύ συνεχίζεις τα λάθη, το βλέπω να διακοσμεί την βεράντα, μαζί με όσες γλάστρες και καρέκλες, έχουν απομείνει.

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
υποθετω ειναι της εφηβειας.κ ο δικος μου τα ιδια εκανε με το που εγινε 6 μηνων,αλλα επειδη ηδη κανουμε ΒΥ,το μαζεψαμε σχετικα ευκολα με τον εκπαιδευτη του.παντως ηρεμησε μετα απο 1.5 μηνα.
αυτα ειναι μεσα στο παιχνιδι.ο δικος μου ειδικα οταν βαριοταν το πρωι,μας εκανε ΤΙΣ ζημιες.μεχρι και εξωτερικη μοναδα αιρκοντισιον ξεπαστρεψε.

jackwhite

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
5
0
παιχνίδια δαγκώματα εννοώ όταν ήταν 1-2-3 μηνών και με χαζοδάγκωνε εγώ δεν έπαιρνα το χέρι,αυτο μόνο,ποτέ δεν έβαλα χέρι δλδ να δαγκώσει από μόνος του ως παιχνίδι,έχει τα ειδικά παιχνίδια του γι αυτά
η μητερα του ηρθε απο εκτροφείο της τσεχίας με τα χαρτια της και ολα ως δώρο στον ξαδερφό μου από φίλους του τσέχους,κι όταν με το καλό γέννησε απέκτησα το ένα

ναι μου έχει περάσει από το μυαλό να το μαλώσω γιατί συνέχεια μου λένε πως μου έχει πάρει τον αέρα αλλά νιώθω τόση στεναχώρια που δεν μου βγαίνει κάτι τέτοιο και δεν έχω και την εμπειρία να το κάνω σωστά σε αυτή την περίπτωση ,όσες φορές τον έχω μαλώσει στο παρελθόν ήταν όταν είχαμε θέματα με την τουαλέτα και τίποτα παραπάνω

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αν προερχεται απο εκτροφείο και εχει τα (γνησια) χαρτια της τοτε η μαμα ειναι καθαρόαιμη
και ο μπαμπας ημιαιμος..
Το κουταβι δεν ειναι καθαρόαιμο
Μπορεί να φταιει αυτο
Μπορεί και να μη φταιει. Και τα καθαρόαιμα μπορει ξαφνικά να "αφηνιάσουν"
Αρα δεν εχει σημασία τωρα πια που το εχεις και το αγαπας.
Σημασία εχει να βρεις λύση. Στη θεση σου θα απέκλεια πρώτα τα οργανικά αίτια (ειπες οτι οι εξετασεις οκ αλλα μπορεί να θέλει περισσότερο ψαξιμο) και σε δευτερη φαση επαφη με εκτροφεία ή και εκπαιδευτη .

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Τι σχεση εχει η καθαροαιμια οταν μιλαμε για ελειψη εκπαιδευσης?

Γιατι σχετιζουμε συμπεριφορες με ρατσες?

Ολα τα σκυλια περνανε μια δυσκολη περιοδο ειδικα οταν κοντευουν στην ενηλικιωση τους.

Μεχρι να βρεις τον καταλληλο εκπαιδευτη προσπαθησε να του μαθεις την εντολη αστο και οταν πηδαει πανω σας να γυρνατε πλατη και να εχετε σταυρωμενα τα χερια και να πηγαινετε σε αλλο δωματιο,κανενα σκυλι δε θελει να μενει μονο του.Οσο πιο πολυ κανει αυτες τις συμπεριφορες και τις διορθωνετε τοσο πιο γρηγορα θα μαθει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τι σχεση εχει η καθαροαιμια οταν μιλαμε για ελειψη εκπαιδευσης?

Γιατι σχετιζουμε συμπεριφορες με ρατσες?
Καθαροαιμία=εκτροφή=γονοτυπικός προσδιορισμός(και φαινοτυπικός)=κατεθύνση γονιδίων=χαρακτηροδομή=μετά από εκτροφή γεννεών παίρνεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά χαρακτηροδομής!

Να λοιπόν πως εξελίσσεις το μυαλό και...τον χαρακτήρα και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι ένας σκύλος έχει προβληματικό χαρακτήρα ή σωστό χαρακτήρα για την φυλή του!

Κάθε φυλή έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και όταν αυτός ο σκύλος είναι καθαρόαιμος αυτό συνεπάγεται και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά!

Άλλο της ηλικίας τα προβληματα και άλλο τα προβλήματα χαρακτήρα!

Ένα καθαρόαιμο Λαμπραντόρ δαγκώνει μικρό λόγο ηλικίας αλλά μετά με την βοήθεια σου(περιβαλλοντικά ερεθίσματα) χτίζεις έναν σκύλο όπου ως φυλή έχει εξ'ορισμού μαλακό δάγκωμα(εκτροφή=προσδιορισμός χαρακτηροδομής κτλ που λέγαμε πιο πάνω). Αν ένα Λαμπραντόρ λοιπόν μεγαλώσει και κρατσανάει τα πάντα ή δαγκώνει όπως μια άλλη φυλή τότε μιλάμε για πρόβληματικό χαρακτήρα και όχι για ανεκπαίδευτο σκύλο!

Σου έθεσα ένα πρόβλημα ίσως λίγο υπερβολικό για να σου δείξω την σχέση φυλής-καθαροαιμίας-δικών μας λαθών!

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Καταλαβα,ευχαριστω για την εξηγηση.

Στη συγκεκριμενη ερωτηση του φιλου μας που ανοιξε το θεμα ομως μπορουμε να κρινουμε με σιγουρια αν ειναι θεμα χαρακτηρα η διασταυρωσης?

Δεν ειναι λιγο αδικο χωρις να εχουμε δει το σκυλι να λεμε οτι ''φταει'' το γεγονος οτι ειναι ημιαιμο?

Ολοι προτινουμε σε φιλους και συγγενεις να παρουν ενα ημιαιμο γιατι πρωτα απο ολα εχει αναγκη ενα σπιτι και δευτερον πολλοι υποστιριζουν οτι με τα ημιαιμα υπαρχει η πιθανοτητα να ελαχιστοποιησουμε καθαρα γενετικες ασθενεις που περνουν αποκλειστικα σε καποιες ρατσες(αν δεν ειναι σωστο αυτο διορθωστε με σας παρακαλω,για να να μαθω τι ισχυει)

Το μαλακο δαγκωμα του λαμπραντορ δεν μπορει να εξελιχθει σε πιο δυνατο αν δεν εκπαιδευσουμε το σκυλο μας?Μας εξασφαλιζει παντα η ρατσα?

Σιγουρα πολλα χαρακτηριστικα ειναι ιδια σε σκυλια της ιδιας ρατσας αλλα περα απο εκεινα ο καθε σκυλος δεν εχει ενα μοναδικο χαρακτηρα που πλαθεται απο το αφεντικο του?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καταλαβα,ευχαριστω για την εξηγηση.

Στη συγκεκριμενη ερωτηση του φιλου μας που ανοιξε το θεμα ομως μπορουμε να κρινουμε με σιγουρια αν ειναι θεμα χαρακτηρα η διασταυρωσης?

Δεν ειναι λιγο αδικο χωρις να εχουμε δει το σκυλι να λεμε οτι ''φταει'' το γεγονος οτι ειναι ημιαιμο?

Ολοι προτινουμε σε φιλους και συγγενεις να παρουν ενα ημιαιμο γιατι πρωτα απο ολα εχει αναγκη ενα σπιτι και δευτερον πολλοι υποστιριζουν οτι με τα ημιαιμα υπαρχει η πιθανοτητα να ελαχιστοποιησουμε καθαρα γενετικες ασθενεις που περνουν αποκλειστικα σε καποιες ρατσες(αν δεν ειναι σωστο αυτο διορθωστε με σας παρακαλω,για να να μαθω τι ισχυει)

Το μαλακο δαγκωμα του λαμπραντορ δεν μπορει να εξελιχθει σε πιο δυνατο αν δεν εκπαιδευσουμε το σκυλο μας?Μας εξασφαλιζει παντα η ρατσα?

Σιγουρα πολλα χαρακτηριστικα ειναι ιδια σε σκυλια της ιδιας ρατσας αλλα περα απο εκεινα ο καθε σκυλος δεν εχει ενα μοναδικο χαρακτηρα που πλαθεται απο το αφεντικο του?
Στην κυνολογία προχωράς με τις ενδείξεις που έχεις!Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο σκύλος είναι ημαίμος αμέσως μας λέει ότι δεν ξέρεις που βαδίζεις. Προχωράς μέσω της εκπαίδευσης αλλά δεν έχεις μια βάση για να πατήσεις εκεί πάνω και να χειριστείς τον σκύλο βάσει φυλής!Έχεις έναν σκύλο που δεν ξέρεις τι είναι ουσιαστικά!

Άδικο είναι να μην κρίνεις ποτέ τίποτα!Και μόνο η λέξη ημαίμο στην κατάσταση αυτή επιβαρύνει την λύση του προβλήματος!Το γιατί το εξήγησα ακριβώς από πάνω!Εγώ αυτό το λέω αυτογνωσία, εσύ το λες "άδικο"!

Όλοι προτείνουμε σε φίλους και γνωστούς να πάρουν ημίαιμο με ό,τι συνεπάγεται αυτό!Είτε ο σκύλος διαθέτει σωστό χαρακτήρα, είτε είναι υγιής κτλ, είτε όμως και αν είναι προβληματικός και έχει προβλήματα υγείας. Τα πάντα είναι ρίσκο!Το ίδια σενάρια παίζουν και στην καθαροαιμία, απλώς εκεί έχεις το "μαξιλαράκι" ότι λόγω της εκτροφής έχεις πάρει σωστά σκυλιά.

Μιλώντας πάντα για καθαροαιμία η φυλή του Λαμπραντόρ επιβάλλεται να έχει μαλακό δάγκωμα!Έτσι έχει οριστεί για την εργασία που καλείται να φέρει εις πέρα!Ως πουλόσκυλο θα έπρεπε να πιάνει το θήραμα μαλακά και να το φέρνει ανέπαφο στον κυνηγό!Βέβαια με τα χρόνια εξελίχθηκε και αυτή η φυλή και από ανάγκη για μαλακό δάγκωμα στο κυνήγι εξελείχθηκε σε ανάγκη για σύντροφος στα παιδιά, είναι απολύτως εκπαιδεύσιμο και χρησιμοποιείται για να βοηθάει ανθρώπους στην καθημερινότητα τους, σκύλος οδηγός τυφλών, ιδανικό για οικογένεια κτλ κτλ.

Όταν έχεις έναν καθαρόαιμο σκύλο πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα γονίδια!Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο απλά δεν γνωρίζει!Το μυαλό και ο χαρακτήρας έχουν οριστεί ήδη!Ή μάλλον η κλίση του μυαλού και του χαρακτήρα έχουν οριστεί ήδη!Η προσφορά του ιδιοκτήτη ώστε να του θέσει τα περιβαλλοντικά κριτήρια παίζουν τον ρόλο τους αλλά όχι τόσο ώστε να αλλάξουν το γονίδιο!
Ένας σκύλος που έχει εκτραφεί για εργασία θα ψάχνει συνέχεια την εργασία.
Ένας σκύλος που είναι νευρικός θα είναι συνέχεια νευρικός.
Ένας σκύλος που έχει προβληματικό χαρακτήρα θα συνεχίσει αν έχει προβληματικό χαρακτήρα.
Ένας σκύλος που δαγκώνει, θα δαγκώνει συνέχεια, ή αν θέλεις θα επικοινωνεί με το στόμα πολύ!

Last edited:

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ωραια ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου :D

Άδικο είναι να μην κρίνεις ποτέ τίποτα!Και μόνο η λέξη ημαίμο στην κατάσταση αυτή επιβαρύνει την λύση του προβλήματος!Το γιατί το εξήγησε ακριβώς από πάνω!Εγώ αυτό το λέω αυτογνωσία, εσύ το λες "άδικο"!
Ειπα οτι ειναι αδικο γιατι δεν ξερουμε ακριβως σε τι κατασταση ειναι το σκυλι, πολλοι απο εμας οταν γραφουμε για ενα προβλημα που εχει ο σκυλος μας γινομαστε λιγο υπερβολικοι ειδικα στον γραπτο λογο.

Δεν ξερουμε ακριβως πως δαγκωνει, αν το κανει για παιχνιδι η οχι,δεν ξερουμε αν το πηρε νωρις απο τη μανα του και δεν εμαθε τα βασικα απο τη μανα του και τα αδερφια του , δεν ξερουμε ποσο λιγο μποξερ ειχε ο πατερας , δεν ξερουμε τιποτα.Ολα αυτα δεν επηρεαζουν συν τα γονιδια συν την βασικη υπακοη που εχει μεχρι στιγμης συν ενα σωρο αλλα?

Ας μη σε κουρασω αλλο,πολλες ερωτησεις κανω,ευχαριστω πολυ.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα εάν ένα πρόβλημα συμπεριφοράς οφείλεται στην απουσία καθαροαιμίας, επομένως από αυτη την οπτική ναί είναι άδικο. Μόνο εικασίες μπορεί κανείς να κάνει.

Τα πρότυπα φυλης καθορίζονται από τους ανθρώπους, όχι τη φυση !
Οι φυλές δεν προέκυψαν από φυσική επιλογή αλλά από ανθρώπινη παρέμβαση.
Τα πρότυπα που οι άνθρωποι καθόρισαν για καθε φυλη υπάρχουν αλλά δεν είναι σταθερά, ή πιο σωστά, θεωρούνται σταθερά για ορισμένο χρονικό διάστημα και μπορεί να τροποποιηθουν.
Το ταπεραμέντο της κάθε φυλής συμπεριλαμβανεται στο προτυπο αλλά με κάποιο εύρος διακύμανσης. Εντός αυτων των ορίων κινείται κάθε σκύλος της συγκεκριμενης φυλής λόγω κληρονομικότητας, μπορεί ωστόσο επίκτητα να αλλάξει, και πάλι όμως εντός ορισμενων πλαισίων. Για παράδειγμα, όταν συμφωνα με το πρότυπο, ο σκύλος της Χ ράτσας είναι απόμακρος απέναντι στους ξένους, μπορεί με έντονη κοινωνικοποίηση από νωρίς και σωστή εκπαίδευση, να ελαττώσει αυτο το χαρακτηριστικό, δε μπορεί όμως να το εξαλείψει και να μεταμορφώσει το σκύλο σε χαδιάρικο πλασματάκι που αποζητά την αγκαλιά του κάθε περαστικού
Στα ημίαιμα, το ευρος ειναι πολύ μεγαλύτερο και κυρίως είναι αγνωστο, δηλαδη δεν εχεις ασφαλή κριτηρια προσδιορισμου του χαρακτηρα βασει φυλης.
Σε όλα τα παραπανω υπάρχουν, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, εξαιρέσεις, μπορεί δηλαδη ένας απόγονος να "ξεφυγει" από το πρότυπο και να εκδηλωσει ανεπιθυμητη (με βαση παντα τον ορισμο του προτυπου) συμπεριφορά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Οταν νομίζεις ότι έχεις labrador, καμαρώνεις γι'αυτό [και καλά κάνεις] και το..."labrador" σου, σ'έχει ταράξει στο δάγκωμα 7 μηνών, είναι οπωσδήποτε άδικο...για την φυλή και μόνο. Για κανέναν άλλο. Καλά θα κάνεις λοιπόν, να ξέρεις τι είναι καθαρόαιμο και τι όχι, πέρα απ'όλα τα σωστά που λέει ο Στέλιος, και για να μην δυσφημίζεις την φυλή.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Προσωπικα πιστευω οτι μπορει να το εχουν κακομαθει και να φαιρεται ετσι.
Δεν παιζει παντα ρολο η καθαροαιμια. Εννοειται πως αν ενα σκυλι ειναι καθαροαιμο ξερεις πανω κατω τι χαρακτηρα θα βγαλει αλλα εχω δει καθαροαιμο λαμπραντορ που επαιζε διελκυστινδα επειδη το ειχαν μαθει απο μικρο (φυσικα με αυτο καταστρεφαν τη φυση του σκυλου).
Αυτο που χρειαζεται ειναι ενας καλος εκπαιδευτης οσο ειναι ακομα μικρο το σκυλι να του μαθει πως πρεπει να φαιρεται στο σκυλο του.

jackwhite

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
5
0
εγώ μπήκα εδώ να πω το πρόβλημα μου μήπως και βρω ή έστω φωτογραφίσω την λύση και σεις μου λέτε δυσφημίζω την φυλή του λαμπραντόρ ?
Παραπάνω ανέφερα πως η μητέρα είναι λαμπραντόρ από τσέχικο εκτροφείο κι ο άλλος συνεχίζει να μου λέει ότι η μάνα δεν είναι καθαρόαιμη,τι να πω
επίσης το λίγο μπροξερ που ανέφερα για τον πατέρα να το διευκρινίσω ,ο πατέρας στα χαρακτηριστικά εκ πρώτης όψεως είναι και μοιάζει με λαμπραντόρ,το μόνο που έμαθα σε σχέση με το πόσο μπόξερ είναι μου είπαν πως ο πατέρας του (παππούς του δικού μου) ήταν λαμπραντόρ και μισό μπόξερ .
Θέλετε να το πείτε λαμπραντόρ καθαρόαιμο θέλετε ημίαιμο θέλετε 1/8 ποσώς με ενδιαφέρει ο τίτλος,το σκυλί μου είναι αυτό που είναι το αγαπάω γι αυτό που είναι κι όχι για τον φυλετικό του τίτλο.
Τον σκύλο τον έχω από 1 μηνός
το δάγκωμά του επαναλαμβάνω είναι ελεγχόμενο,δεν πιέζει δυνατά ούτε έχει κόψει κανένα χέρι ποτέ ακόμα και με τα πρώτα κοφτερά δόντια .Δαγκώνει ακόμα κι όταν θα πάω να τον χαιδέψω στη κοιλιά .
Σήμερα ήταν κάπως πιο μαλακός αλλά μάλλον επειδή τον κούρασα αρκετά με περπάτημα και δεν είχε όρεξη για άλλα .
Σε εντολές ακούει ακόμα δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή ,τρελαίνεται όταν πάω δίπλα του και χοροπηδάει σαν τρελός,δεν ξέρω αν αυτό είναι χαρά ή νεύρα ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό .
εμ τι άλλο..
όταν τον βγάζω βόλτα τρελαίνεται λίγο παραπάνω,παλιά ακολουθούσε την διαδρομή και με άκουγε,τώρα όλο μυρίζει μυρίζει και ψάχνει,περνάει δίπλα από γάτες και σκυλιά και δεν τον πιάνει τρέλα,είναι αρκετά φιλικός σχεδόν περισσότερο απ ότι με τους ανθρώπους,όταν όμως δει πουλί κοκκαλώνει ...το καρφώνει στα μάτια και κάνει κάτι σαν να παίρνει θέση επίθεσης να το πω αναγνώρισης να το πω,κάτι τέτοιο τεσπα
πριν ένα μήνα τον χτύπησε ποδήλατο στο πόδι ευτυχώς τίποτα σοβαρό και ούτε είδα να έπαθε κανένα σοκ,συνέχισε την καθημερινότητα του κανονικά,το αναφέρω όμως γιατί συμπίπτει με χρονικά με την αρχή των παραπάνω προβλημάτων
Ο μόνος τρόπος για να ηρεμεί είναι όταν κάθομαι επίτηδες και κοιτάω στο υπερπέραν χωρίς να κάνω τίποτα,κάθεται κι αυτός και χαζεύει
όταν δαγκώνει έχω προσέξει ότι δαγκώνει με τα πίσω δόντια,τα δόντια του είναι τα καινούργια
τρελαίνεται όταν τον δένω,αν είναι να μπω σε ένα μαγαζί να πάρω κάτι κλπ
τους γονείς του δεν τους άκουσα ποτέ να γαυγίζουν και πάντα είχαν λαμπραντορίστικη συμπεριφορά καθώς οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν και είχαν και στο παρελθόν λαμπραντόρ
επειδή οι περισσότερες εντολές έχουν και χειρονομία (πχ δείχνω κάτω κλπ) μήπως έχει λογκάρει το χέρι σαν κάτι αρνητικό ? το ανησυχητικό είναι πως μερικές φορές με έχει δαγκώσει και πάνω από τον καρπό αλλά πάντα ως τράβηγμα με τα δόντια στο μανίκι και τίποτε παραπάνω
επίσης,συνέχεια μα συνέχεια πλέον ανεβάζει το χέρι του και το ακουμπάει πάνω μου,κάτι που δεν το έκανε καθόλου,ακουμπάει πάντα το χέρι του είτε στο πόδι μου είτε στο χέρι μου,αν βάλω το δικό μου από πάνω θα το περάσει από πάνω κι αυτός

αυτά προς το παρόν ,ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα συμβουλές