Λεισμανιαση κ ψωρα

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Καλησπερα...θα ηθελα τη βοηθεια σας..εχω ενα ντογκ ντε μπορντω 2.5 χρονων το οποιο μετα απο πολλες περιπετειες που περασαμε εχει καλαζαρ κ ψωρα...απο την πρωτη φορα που πηγα τον σκυλο κ μαθαμε για το καλαζαρ ειχε κ δερματικα κ η κτηνιατρος μου εκανε ενεση που επανεβαλε μετα απο 10 μερες κ τριτη φορα που πηγα γιατι το σκυλι γινοταν χειροτερα μου ειπε οτι εχει ψωρα demodex αν το γραφω καλα κ καναμε ενεση για την ψωρα που πρεπει να γινεται καθε 10 μερες.το φαρμακο για το καλαζαρ θα το ξεκινησω την τριτη γιατι τοτε θα μου ερθει απο εξω...του δινω ζυλαπουρ πρωι βραδυ κ στην αρχη του ειχαμε δωσρι κ αντιβιωση για 10 μερες.προχτες ηταν χειροτερα κ ουτε ετρωγε κ πηγα σε μια αλλη κτηνιατρο για μια δευτερη γνωμη.ειχε πυρετο κ του εκανε 2 ενεσεις αντιβιωσης.κ αν κανα πεσει μου ειπε να ξανα κανω...γενικα συμφωνησε με την κτηνιατρο μου απλα μου ειπε να κανω κ τεστ για ερλιχεια;το λεω καλα;γιατι το καλοκαιρι επιασε ψυλλους κ τσιμπουρια κ τον πηγα στον κτηνιατρο που τον πηγαινα κ μου εβαλα απλα αμπουλα δεν μουβειπε να κανω κατι αλλο...εγω του ειχα κολαρο κ αμπουλα βαλει κ ψεκαζουμσεμπασιλ το χωρο εξω δεν ξερω πως επιασε...μην τα πολυλογω εγινε καλα...καποια στιγμη πριν τα χριστουγεννα ηταν αδιαθετος κ τον ξανα πηγα γιατι ειχε κατι δερματικα καθολου ορεξη κ μου ειπε οτι εχει ωτιτιδα...κ για τα υπολοιπα οτι εχει καταθλιψη θα του περασει.εγινε καλα κ απο την ωτιτιδα κ τον τελευταιο μηνα εχω παθει οκα ςυτα που εγραψα στην αρχη φυσικα παω σε αλλο κτηνιατρο.απλα κ εγω δεν ειχα ποτε σκυλι πριν απο αυτο κ δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα αν ο αρχικος κτηνιατρος ηταν της προκοπης θα ειχα γλιτωσει τοσες περπετειες.θελω τη βοηθεια σας...τωρα το σκυλι μετα τις τελευταιες ενεσεις αντιβιωσης ειναι λιγο καλυτερα αλλα το σωμα του ειναι ολο σαγρε κ του πεφτουν οι τριχες σε μια βδομαδα πιστευω δεν θα εχει καθολου....τρωει γενικα...τι αλλο να κανω να τον βοηθησω...δεν θελω να ποναει...πριν ηταν ενα σκυλθ που ολο ετρεχε επαιζε...του βαλαμε κ αμπουλα για την ψωρα advocate κ μου ειπαν να του βαλω σε 10 μερες κ για ψυλλους κ τσιμπουρια...γενικα πολλα φαρμακα...μου ειπαν οτι ειναι μικρος κ λογικα θα τα καταφερει...εκτος κ αν απο τα φαρμακα πειραχτουν ζωτικα οργανα...γιατι τωρα δεν εχουν πειραχτει...συγνωμη για τα τοσα πολλα που γραφω...αλλα τον τελευταιο μηνα δεν θτμαμαι μια μερα που να κοιμηθηκα ησυχα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
Την demodex πως την ανακάλυψε? Οπτικά ή πήρε δείγμα?
Το λέω γιατί μου είχε τύχει σκυλί όπου ο γιατρός είχε διαγνώσει demodex και έκανε επίσης μια φορά την εβδομάδα ενέσεις ιβερμεκτίνης συν χάπια αντιβίωση. Βελτίωση υπήρξε αλλά όχι εξ ολοκλήρου - το σκυλί έβγαζε καινούργια καραφλά σημεία. Τελικά επέμεινα να πάρουν δείγμα για βιοψία δέρματος όπου αποδείχτηκε ότι πέρασε και demodex και είχε και έναν μήνυτα (δεν υμάμαι ποιον). Οπότε η θεραπεία προσαρμόστηκε εκ νέου.
Βέβαια για να πάρει ο γιατρός δείγμα έκανε μέθη που στην κατάσταση του σκύλους σου τώρα δεν ξέρω αν ενδείκνυται.
Στην demodex επίσης βοηθά μπάνιο μια φορά τη βδομάδα με tactic.
Που ζει ο σκύλος - έξω ή μέσα σε σπίτι?

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Οπτικα μου το ειπε...ζει εξω απο το σπιτι...κ δυστυχως δεν μπορω να τον βαλω μεσα...του εχω αφησει κ το υπογειο ανοιχτο να μπαινει το οποιο το ψεκαζουμε συχνα...του εχω βαλει κ στρωματα που τα ψεκαζω κ αυτα σε 2 μερη να ξαπλωνει για να μην ποναει...γενικα ειναι καταβεβλημενο κ θελω να τον βοηθησω οσο μπορω...γιατι ξερεις στεναχωριεμαι οταν τυρρανιεται το ζωο...για το τακτικ καπου ακουσα...θα την ρωτησω α ειναι να τον βοηθησει...

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Θα σου μιλήσω για το δικό μου σκυλάκι, το οποίο είχε και αυτό demodex. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που έκανε ο κτηνίατρος όταν το πήγα, ήταν να πάρει δείγμα από διάφορα σημεία.
Τα αποτελέσματα έδειξαν γενικευμένη δεμοδήκωση, η οποία όμως συνήθως συνοδεύεται με κάτι άλλο, διότι όταν ο οργανισμός του σκύλου είναι καταβεβλημένος, βρίσκουν ευκαιρία και άλλα μικρόβια να...κατασκηνώσουν στο δέρμα του, πέραν του demodex.
Η θεραπεία αρχικά ήταν Bravecto (1 χαπάκι με διάρκεια 3 μήνες)+Sinulox (για 40 ημέρες), η οποία μετά αντικαταστάθηκε με Vetoskin (βιταμίνες)+Malaseb (κλινικό σαμπουάν). Τα αποτελέσματα με λίγα λόγια ήταν εντυπωσιακά.
Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω ο νέος κτηνίατρος να σε βοηθήσει περισσότερο από τους άλλους. :)

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Κ που να τον βαλω;σκεψου οτι τους χωρους του του καθαριζουμε καθε μερα...του εχω φτιαξει κ ενα χωρο περιφραγμενο σαν σπιτακι κ εχω κ το box του εκει...να τον εχω καλυτερα εκει ολη μερα εκτος απο τις ωρες φυσικα που τον βγαζω για βολτα κ λιγο παιχνιδι αναλογα τα κεφια του...

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Θα σου μιλήσω για το δικό μου σκυλάκι, το οποίο είχε και αυτό demodex. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που έκανε ο κτηνίατρος όταν το πήγα, ήταν να πάρει δείγμα από διάφορα σημεία.
Τα αποτελέσματα έδειξαν γενικευμένη δεμοδήκωση, η οποία όμως συνήθως συνοδεύεται με κάτι άλλο, διότι όταν ο οργανισμός του σκύλου είναι καταβεβλημένος, βρίσκουν ευκαιρία και άλλα μικρόβια να...κατασκηνώσουν στο δέρμα του, πέραν του demodex.
Η θεραπεία αρχικά ήταν Bravecto (1 χαπάκι με διάρκεια 3 μήνες)+Sinulox (για 40 ημέρες), η οποία μετά αντικαταστάθηκε με Vetoskin (βιταμίνες)+Malaseb (κλινικό σαμπουάν). Τα αποτελέσματα με λίγα λόγια ήταν εντυπωσιακά.
Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω ο νέος κτηνίατρος να σε βοηθήσει περισσότερο από τους άλλους. :)
Εμενα μου ειπαν ιβερμεκτινη ενεσεις για 3 μηνες...τι να σου πω...

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Σπίτι σας? Ειδικά τώρα που είναι καταβεβλημένος.
Αν εξαρτιοταν απο μενα πιστεψε με οτι θα τον ειχα βαλει ηδη...αλλα δεν γινεται...δεν ζω μονη μου κ δεν εχω κ χωρο να τον βαλω...

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Χωρίς να το εξετάσει; Απλά το έκοψε με το μάτι;
Ναι δεν μου πηρε καποιο δειγμα για βιοψια...αλλα κ η δευτερη κτηνιατρος μου ειπε το ιδιο...

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Ξεκίνα να ψάχνεις για τέταρτο κτηνίατρο...
Για αρχη την τριτη που θα παω παλι στην κτηνιατρο θα τη ρωτησω για δειγμα βιοψιες κτκ να δω τι θα μου πει κ αν δεν βρω ακρη θα παω κ αλλου...

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Και ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να σταθείς πιο τυχερή.
Επίσης, άμα έχεις γνωστούς με σκυλιά, ρώτα τους σε ποιον κτηνίατρο τα πηγαίνουν και πόσο ικανοποιημένοι είναι. Ίσως βοηθηθείς έτσι. :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Λίγο δείγμα παίρνουν και το κοιτούν απευθείας στο μικροσκόπιο φαίνονται τα άτιμα parasites κατευθείαν απορώ γιατί δεν το έκανε ο γιατρός σου..τέλοςπάντων... οι ενέσεις δεν είναι λάθος σαν θεραπεία πάντως,σε εμάς λειτούργησαν.. βασικά το σχήμα ορίζεται από την κατάσταση. Ξέρω σκυλιά με ήπια και εντοπισμένη δεμοδηκωση που το ξεπέρασαν χωρίς θεραπεία...

Ναι να κάνετε εξετάσεις για ερλίχεια αφού είχε τσιμπούρι ο σκύλος...

Είναι λογικό να είναι πεσμένος είναι σοβαρό θέμα υγείας το καλάζαρ. Η δεμοδηκωση υπάρχει από την γέννηση του λόγω θηλασμού από τη μητέρα του,αλλά έσκασε τώρα που ο οργανισμός ασθενεί...

Πρέπει να μπει μέσα όμως κανε ότι μπορείς!! Πρέπει να το παρακολουθείς. Εξω τώρα έχει Καλές θερμοκρασίες αλλά αρκετή υγρασία. Μετά θα πιάσει πολύ ζέστη. Θέλει προστασία από όλα αυτά...

Δεν καταλαβαίνω πόσο χώρο θα πιάσει και δεν έχεις?!ένα κρεβάτι σε μια γωνιά στο δωμάτιο σου μπορείς να διεκδικήσεις...οι δίκαιοι αγώνες πάντα νικούν στο τέλος!;)

Dwra1984

Member
2 Απριλίου 2016
8
0
41
Λίγο δείγμα παίρνουν και το κοιτούν απευθείας στο μικροσκόπιο φαίνονται τα άτιμα parasites κατευθείαν απορώ γιατί δεν το έκανε ο γιατρός σου..τέλοςπάντων... οι ενέσεις δεν είναι λάθος σαν θεραπεία πάντως,σε εμάς λειτούργησαν.. βασικά το σχήμα ορίζεται από την κατάσταση. Ξέρω σκυλιά με ήπια και εντοπισμένη δεμοδηκωση που το ξεπέρασαν χωρίς θεραπεία...

Ναι να κάνετε εξετάσεις για ερλίχεια αφού είχε τσιμπούρι ο σκύλος...

Είναι λογικό να είναι πεσμένος είναι σοβαρό θέμα υγείας το καλάζαρ. Η δεμοδηκωση υπάρχει από την γέννηση του λόγω θηλασμού από τη μητέρα του,αλλά έσκασε τώρα που ο οργανισμός ασθενεί...

Πρέπει να μπει μέσα όμως κανε ότι μπορείς!! Πρέπει να το παρακολουθείς. Εξω τώρα έχει Καλές θερμοκρασίες αλλά αρκετή υγρασία. Μετά θα πιάσει πολύ ζέστη. Θέλει προστασία από όλα αυτά...

Δεν καταλαβαίνω πόσο χώρο θα πιάσει και δεν έχεις?!ένα κρεβάτι σε μια γωνιά στο δωμάτιο σου μπορείς να διεκδικήσεις...οι δίκαιοι αγώνες πάντα νικούν στο τέλος!;)
Το ξερω οτι θελει παραπανω προστασια τωρα αλλα ο σκυλος ειναι αρκετα μεγαλος για το δωματιο μου κ λογω της ψωρας μυριζει παρα πολυ...πιστεψε με δεν αντεχεται να μεινει στο δωματιο μαζι μου...θα προσπαθησω να βρω λυση βεβαια γιατι δεν ειμαι αναισθητη ισα ισα που ποναω πιο πολυ απο το ζωο...σιγουρα κατι θα του κανω...απο τριτη που θα εχω νεοτερα γενικα θα σας ενημερωσω...του βγηκαν ολα μαζι του κακομοιρη...αλλα θα τα παλεψουμε μαζι ολα...ευχαριστω ολους για τις συμβουλες...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Δεμοδήκωση ( απο ότι καταλαβαίνω απο την περιγραφή σου γενικευμένη, δηλαδή σε πολλά σημεια του σώματος...)
Καλαζάαρ...
Και μόνος του έξω....
Δεν απορώ με την κατάθλιψη....
Ευχομαι περαστικά και γρήγορα στο σκυλάκι σου...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ψύλλοι, τσιμπούρια, καλαζάρ, ψώρα, δεμοδήκωση :confused:
Από που τον πήρατε τον σκύλο;

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τι σχεση εχει απο που τον πηρε?o_O

Κ μας αμα μας παραταγαν εκτεθειμενους θα μας καναν τον κ@λο σουρωτηρι τα διαφορα χαριτωμενα ζωυφια κ εντομα που κυκλοφορουν.

Το προβλημα ξεκιναει κ τελειωνει με το σκυλι που ζει εξω στην προκειμενη
αυτο θελει φροντιδα 24/7