Λεισμανιωση στην Ελλαδα

Ποσοστο λεισμανιωσης ανα γεωγρ.διαμμερισμα ελλαδος

• Θρακη

Votes: 2 14,3%
  • Μακεδονια

Votes: 1 7,1%
  • Ηπειρος

• Θεσσαλια

• Στερεα Ελλαδα

Votes: 5 35,7%
  • Πελοποννησος

Votes: 0 0,0%
  • Νησια Ιονιου Πελαγους

• Νησια Αιγαιου Πελαγους

Votes: 3 21,4%
  • Κρητη

Votes: 3 21,4%

• Total voters
    14

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
Στοχος ειναι να δουμε σε πιο γεωγραφικο διαμμερισμα της ελλαδος εμφανιζεται περισσοτερο αυτο το προβλημα. μπορουν να ψηφισουν ολοι οσοι εχουν ή ειχαν σκυλακι με λεισμανιωση αλλα και οσοι γνωριζουν καποιον φιλο ή γειτονα που το αντιμετωπισε.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Βασικά δεν νομίζω να βγει αντικειμενικό αποτέλεσμα μιας και που η πλειοψηφία των μελών είναι από αττική, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε παιδιά, εσείς οι τρεις που απαντήσατε, σε ποιο ερώτημα απαντάτε?? Για να βγάλεις ποσοστό, πρεπει να υπάρχει για κάθε περιοχή ΝΑΙ ή ΟΧΙ (και πάλι μάπα θα είνια η δημοσκόπιση, αλλά τουλάχιστον θα βγάζει νόημα).

Ετσι όπως είναι απλά αντικατοπτρίζει το που βρίσκεται ο καθένας!
Προτείνω να κλειδώσουμε την παρούσα, να την ξανασχεδιάσετε καλύτερα και να την ξανανοίξουμε, αν και ο μόνος τρόπος να βρει κανεις σοβαρά στοιχεία είναι να πάρει σβάρνα τα εργαστήρια που κάνουν εξετάσεις για καλααζαρ και να τους ρωτήσει απο τα δείγματα που τους έρχονται πόσα είναι θετικά. :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ ψήφισα αν και διαφωνώ με το πολ.
Είχα σκύλα με Καλαζάρ στην τάδε περιοχή και ψήφισα.
Νομίζω πως το νόημα να δούμε σε ποια περιοχή είχαμε περιοσσότερα κρούσματα,βέβαια συμπέρασμα γι αυτό δεν θα βγει ποτέ από εδώ.
Συμφωνώ με την κοπρίτης να κλειδωθεί.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
καταλαβαινετε τι γραφω? αφηστε λιγο να δουμε τι εχουν να πουν και οι αλλοι. δεν θελω να μαθω ποσοι εχουμε σκυλια με λεισμανιωση αλλα που συνανταται πιο πολυ ανα την ελλαδα. το ολο ξεκινησε οταν ενας φιλος μου, μου ειπε πως κ κορινθος ειναι πηγη λεισμανιωσης ενω εμενα τα σκυλια μου τοσα χρονια δεν εχουν τιποτα. μια δημοσκοπηση δεν ειναι μονο ναι ή οχι....ουτε ειναι μιαα ερωτηση

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
επισης εχει και περισσοτερες επιλογες. δηλαδη αν εμενα το σκυλι της θειας μου απο κρητη ειχε την ασθενεια μπορω να ψηφισω κι 2 και 5 διαμμερισματα

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
και επισης ουτε η ''ροκ βραδια'' ηταν ερωτημα και δεν απαντουσες ναι ή οχι. διαλεγες που ηθελες να πας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
καταλαβαινετε τι γραφω? αφηστε λιγο να δουμε τι εχουν να πουν και οι αλλοι. δεν θελω να μαθω ποσοι εχουμε σκυλια με λεισμανιωση αλλα που συνανταται πιο πολυ ανα την ελλαδα. το ολο ξεκινησε οταν ενας φιλος μου, μου ειπε πως κ κορινθος ειναι πηγη λεισμανιωσης ενω εμενα τα σκυλια μου τοσα χρονια δεν εχουν τιποτα. μια δημοσκοπηση δεν ειναι μονο ναι ή οχι....ουτε ειναι μιαα ερωτηση
Ειναι λάθος η μεθοδολογία σου!! Αν το ερώτημα είναι "που συναντάται πιο πολύ στην Ελλάδα", οι μόνοι που μπορούν να το απαντήσουν είναι οι κτηνίατροι ή τα κέντρα που κάνουν τις εξετάσεις.

ΟΙ μεμονομένες περιπτώσεις που έχουν ένα σκυλί με καλααζαρ στην τάδε περιοχή, δεν μπορούν να απαντήσουν "που συναντάται πιο πολύ στην Ελλάδα" για δύο βασικούς λόγους:
1. Δεν ξέρουν ποσα άλλα σκυλιά στην περιοχή τους έχουν ή δεν έχουν καλααζάρ (και άρα το ποσοστό).
2. Δεν ξέρουν τι γίνεται σε άλλες περιοχές ωστε να βγάλουν συμπέρασμα για το αν η δική τους περιοχή είνα καλύτερη ή χειρότερη.

Με κατάλαβες?

Edit: Ουδεμία σχέση έχει το ερώτημα με αυτό της δημοσκόπισης "σε ποιο ροκάδικο θέλετε να πάτε", ερωτημα το οποίο μπορεί να απαντήσει ο καθένας ώς μονάδα.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ε ναι!!!

τώρα απλώς θα βγεί απο πού είμαστε εμείς του φόρουμ καθότι όλοι ξέρουμε για περιπτώσεις καλαζάρ

γενικά υπάρχει παντού...:(

το αισιόδοξο είναι ότι κάποια σκυλιά φαίνεται να μην προσβάλλονται ή να μην εκδηλώνουν συμπτώματα

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ναι αλλα εγω που ειμαι απο πελοποννησο και δεν εχει το σκυλι μου, ενω ξερω οτι εχει του φιλου μου απο πχ κρητη, ψηφιζω κρητη. ή εαν εσας απο αθηνα δεν εχει, ψηφιζετε κατι αλλο. δεν ειναι καταγραφη του απο που ειστε.τι να πω, αν δεν σας αρεσει κλειστε το. οτι πει ο λαος

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ναι αλλα εγω που ειμαι απο πελοποννησο και δεν εχει το σκυλι μου, ενω ξερω οτι εχει του φιλου μου απο πχ κρητη, ψηφιζω κρητη. ή εαν εσας απο αθηνα δεν εχει, ψηφιζετε κατι αλλο. δεν ειναι καταγραφη του απο που ειστε.τι να πω, αν δεν σας αρεσει κλειστε το. οτι πει ο λαος
Από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν μπορεί να βγει κανένα αποτέλεσμα που θα μπορείς να πεις, παράδειγμα "το μεγαλύτερο ποσοστό των σκύλων που έχει λεϊσμανίαση είναι από τη Στεραιά Ελλάδα" (για να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα πρέπει να έχεις ένα δείγμα που να εκπροσωπεύει τα σκυλιά της Στεραιάς Ελλάδας και να έχεις υπ'όψιν τον αριθμό των σκύλων στη Στεραιά Ελλάδα, κ.ο.κ). Επίσης, παίζει μεγάλο ρόλο από πού είναι τα περισσότερα μέλη του forum (και οι γνωριμίες τους, που λες) γεγονός το οποίο πάλι δυσκολεύει πολύ στο να βγει κάποιο συμπέρασμα. Το μόνο που θα μπορέσει ίσως να δείξει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι πόσα κρούσματα γνωρίζουν τα μέλη του φόρουμ που ψήφισαν (ούτε καν όλα τα μέλη του φόρουμ). Δεν μπορείς όμως να το γενικεύσεις αυτό, με τίποτα...

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
η δημοσκοπηση αυτη δεν ειναι για να μπει σε επιστημονικο περιοδικο ουτε για να το παρουμε ως δεδομενο, αλλα για να δουμε που υπαρχουν περισσοτερα περιστατικα και μεχρι εκει. ουτως ή αλλως οποιαδηποτε δημοσκοπηση εδω μεσα δεν ειναι αντιπροσωπευτικη γιατι οπως λετε τα πιο πολλα μελη ειναι απο αθηνα. οποτε μπορουμε να πουμε οτι αντιπροσωπευει την γνωμη των αθηναιων.
δηλ. ευθανασια ή οχι, στειρωση ή οχι, ξηρα τροφη ή οχι κτλ ολα ειναι γνωμη των αθηναιων. δεν εχω προβλημα να το κλεισετε παντως.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στην Ανατολικη Αττικη μπορει στον υπολοιπο κοσμο λεγεται ΛεισμανΙΑΣΗ( ιος)και ΛεισμανΙΩΣΗ(ιος)και στα Γερμανικα ακομη leishmaniose(ιος)η Λεισμανια ειναι ο ιδιος ο ιος αυτοπροσωπος που θα ελεγε και Χαραλαμπος Τραμπακουλας:p:p:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης