Λεισμανιωση στην Ελλαδα

Ποσοστο λεισμανιωσης ανα γεωγρ.διαμμερισμα ελλαδος

• Θρακη

Votes: 2 14,3%
  • Μακεδονια

Votes: 1 7,1%
  • Ηπειρος

• Θεσσαλια

• Στερεα Ελλαδα

Votes: 5 35,7%
  • Πελοποννησος

Votes: 0 0,0%
  • Νησια Ιονιου Πελαγους

• Νησια Αιγαιου Πελαγους

Votes: 3 21,4%
  • Κρητη

Votes: 3 21,4%

• Total voters
    14

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
η δημοσκοπηση αυτη δεν ειναι για να μπει σε επιστημονικο περιοδικο ουτε για να το παρουμε ως δεδομενο, αλλα για να δουμε που υπαρχουν περισσοτερα περιστατικα και μεχρι εκει. ουτως ή αλλως οποιαδηποτε δημοσκοπηση εδω μεσα δεν ειναι αντιπροσωπευτικη γιατι οπως λετε τα πιο πολλα μελη ειναι απο αθηνα. οποτε μπορουμε να πουμε οτι αντιπροσωπευει την γνωμη των αθηναιων.
δηλ. ευθανασια ή οχι, στειρωση ή οχι, ξηρα τροφη ή οχι κτλ ολα ειναι γνωμη των αθηναιων. δεν εχω προβλημα να το κλεισετε παντως.
Βρε παιδί μου προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε γιατί δε στέκει! Οχι μονο για επιστημονικό περιοδικό, αλλά ούτε και για φόρουμ!
Τα άλλα παραδείγματα που φέρνεις αφορούν τις ΓΝΩΜΕΣ μας για θεωρητικά ζητήματα..... εδώ το ερώτημα αφορά συγκεκριμένα στοιχεία! Τι γνώμη να έχω εγώ για το που έχει περισσότερο καλααζαρ?? Είναι προφανές οτι παντού στην Ελλάδα υπάρχουν σκυλιά με καλααζαρ (δε νομίζω οτι χωράει γνώμη επ'αυτού). Το ερώτημα σου είναι που έχει περισσότερο! Η προφανής απάντηση είναι "Που να ξέρουμε??" . Το οτι το δικό μου σκυλί δεν έχει καλααζαρ (χτύπα ξύλο) δε σημαίνει τίποτα για τη γνώση που έχω για τα ποσοστά σκύλων με καλααζαρ ανά την Ελλάδα.

Κανείς απο δω δεν έχει στατιστικά δείγματα, εκτος ισως απο αυτούς που ασχολούνται με ΠΟΛΛΑ αδέσποτα. :)

Hλία, η λεϊσμάνια δεν είναι ιός! :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ναι αλλα εγω που ειμαι απο πελοποννησο και δεν εχει το σκυλι μου, ενω ξερω οτι εχει του φιλου μου απο πχ κρητη, ψηφιζω κρητη. ή εαν εσας απο αθηνα δεν εχει, ψηφιζετε κατι αλλο.
Μα το αν έχει ή δεν έχει το σκύλί μου καλααζαρ, ουδεμία πληροφορία μου δίνει για το αν έχουν ή δεν έχουν τα υπόλοιποα σκυλιά της Αττικής ή του Έβρου. Αυτό προσπαθώ να πω. Το οτι εσύ ξέρεις ένα σκύλο στην Κρήτη με καλααζαρ και ο δικός σου στην Πελοπόνησο δεν έχει, ΔΕΝ σου επιτρέπει να βγάλεις συμπέρασματα για το που είναι μεγαλύτερο το ποσοστό.
:)

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι εχεις δικιο, ειναι παρασιτο,οποτε το ΙΑΣΗ στο τελος παει στην αρρωστια και οχι στην ΙΩΣΗ στον ιο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εχει δίκιο η Αγγελική πάντως, επισήμως η αρρώστια λέγεται λεϊσμανίαση..... οι Γερμανοί τα τελειώνουν όλα αυτά τα ιατρικά σε -ose, οπότε απο κει δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.... :)

pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
Μηπως θα μπορουσαμε να κανουμε και μια δημοσκοπηση σχετικα με τον πιο αποτελεσματικο τροπο αντιμετωπισης??ενεσεις σιροπια η χαπι??
ειμαι καινουρια, δεν ξερω αν μπορω να το φτιαξω καπως εγω η χρειαζονται οι διαχειριστες?Νομιζω οτι ειναι ενα θεμα που αφορα πολυ κοσμο!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η σκν'ιπα του καλαζάρ εμφανίζεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ σε περιοιχές όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία και λιμνάζοντα νερά
Σε περιοχές με πολύ αέρα, είναι σπάνιες....σε περιοχές με πολύ κρύο ακόμα πιο σπάνια κλπ.κλπ.κλπ
Άρα..........δεν έχει σημασία η περιοχή γεωγραφικά...αλλά οι συνθήκες που περιέγραψα πιο πάνω
Πχ. στη Πελοπόννησο,σε κάποιες ίσως παραθαλάσσιες περιοχές με περισσότερη υγρασία θα έχει περισσότερα κρούσματα από ότι ίσως σε ένα χωρίο σε μεγάλο υψόμετρο
Άρα για μένα η δημοσκόπηση είναι άσχετη με το καλαζάρ1!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η σκν'ιπα του καλαζάρ εμφανίζεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ σε περιοιχές όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία και λιμνάζοντα νερά
Σε περιοχές με πολύ αέρα, είναι σπάνιες....σε περιοχές με πολύ κρύο ακόμα πιο σπάνια κλπ.κλπ.κλπ
Άρα..........δεν έχει σημασία η περιοχή γεωγραφικά...αλλά οι συνθήκες που περιέγραψα πιο πάνω
Πχ. στη Πελοπόννησο,σε κάποιες ίσως παραθαλάσσιες περιοχές με περισσότερη υγρασία θα έχει περισσότερα κρούσματα από ότι ίσως σε ένα χωρίο σε μεγάλο υψόμετρο
Άρα για μένα η δημοσκόπηση είναι άσχετη με το καλαζάρ1!!!
Αν λάβουμε υπ'όψιν όμως πως δεν είναι ο αριθμός τον σκνιπών γενικά αλλά ο αριθμός των μολισμένων σκνιπών αυτός που παίζει ρόλο, τότε γυρίζουμε ξανά πίσω στον αριθμό σκύλων με καλααζάρ!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όχι, δεν υπάρχουν περιοχές με μολυσμένες σκνίπες και περιοχές με σκνίπες που δεν είναι μολυσμένες. Αν πχ μένεις Σχοινιά που έχει το έλος , έχει πάρα πολλές σκνίπες και εννοείται ότι μέσα σε 1.000.000 σκνίπες ο αριθμός των μολυσμένων θα είναι πολύ μεγαλύτερος από μία ένα χωριό στον Όλυμπο πχ με 100 σκνίπες.
Άρα,πάλι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι παίζουν ρόλο οι συνθήκες και όχι η γεωγραφία.
Μπορούμε να πούμε ότι στην Αττική πχ τα βόρεια προάστεια που έχουν πολύ υγρασία η τα Μεσόγεια επίσης είναι πιο επικ'υνδινα από το Κωλονάκι ας πούμε.
Και πάντα εξαρτάται και από το κλίμα. Φέτος τα κρούσματα θα είναι αυξημένα και μάλιστα μέσα στον Νοέμβριο,που θεωρείται σχετικά ακίνδυνος μήνας....αλλά με τις βροχές και την υγρασία που έχουμε τώρα οι σκνίπες θα αυξηθούν άρα θα αυξηθούν και τα κρούσματα....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν είναι απαραιτητο αυτό. Αφενός ο σκύλος δεν είναι ο μόνος φορέας και αφετέρου οι σκνίπες δεν έχουν γεωγραφικά όρια. Διανύουν μεγάλες αποστάσεις και "ανακατεύονται". Απλά τα ποσοστά αλλάζουν.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Berna, δεν χρειάζεται να κάνουμε αντίλογο στα πάντα απλά και μόνο για να κάνουμε. Η δημοσκόπηση αυτή δεν στέκει από όπου και να το πιάσεις.
Πρώτον γιατί σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μολυσμένοι σκύλοι . Αυτό που αλλάζει είναι ο αριθμος τους και αυτό εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
εγώ νομίζω ότι στέκει λίγο αυτή η δημοσκόπηση και συμφωνώ με ομαρόκ, στα Μεσόγεια θερίζει, δεν είναι τυχαίο πως όλοι έχουμε ακούσει κάτι. Και δεν το λέω επειδή μένω εκεί τον τελευταίο χρόνο, τη φήμη αυτή την είχα ακούσει από πολύ παλιά.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna, δεν χρειάζεται να κάνουμε αντίλογο στα πάντα απλά και μόνο για να κάνουμε. Η δημοσκόπηση αυτή δεν στέκει από όπου και να το πιάσεις.
Πρώτον γιατί σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μολυσμένοι σκύλοι . Αυτό που αλλάζει είναι ο αριθμος τους και αυτό εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά.
Αυτή η δημοσκόπηση δεν στέκει σίγουρα, δεν διαφωνούμε. Αλλά δεν νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει μια μεθοδολογικά σωστή δημοσκόπηση σε δείγματα από όλη την Ελλάδα και μετά να βγουν συμπεράσματα. Παράδειγμα, και στη Σερβία υπάρχει η συγκεκριμένη σκνίπα. Τα κρούσματα όμως είναι πολύ λιγότερα κι ας έχει 20 βαθμούς τώρα σα μέσα Νοεμβρίου.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι, γιατί στα Μεσόγεια θερίζει? Γιατί θερίζει στη Κηφισιά?
Γιατί έχει περισσότερη ζέστη. Γιατί έχει περισσότερη υγρασία.
Εάν θέλουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα πρέπει να ορίσουμε τις περιοχές και όχι να λέμε γενικά Θεσσαλία η Ήπειρος....
Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα.
Συν ότι πλέον το καλαζάρ είναι και θέμα πρόληψης και σωστή ενημέρωσης των ιδιοκτητών....
Και, συμπεράσματα σωστά δεν πρόκειται να βγούνε με μία τέτοια απλή και αφελής δημοσκόπηση. Υπάρχουν γιατροί που κάνουν χρόνια έρευνες για τις περιοχές ,τις συνθήκες και τους λόγους που υπάρχουν λιγότερα η περισσότερα σκυλιά με καλαζάρ...........και εμεις γράφουμε Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Νησιά κλπ για να καταφέρουμε τι ακριβώς? Ας μου εξηγήσει κάποιος να καταλάβω.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οι κλιματικες συνθηκες σιγουρα ευνοουν την εξαπλωση της ασθενειας στη Μεσογειο, αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι το κλιμα δεν ειναι ο μονος παραγοντας. Κοβω το λαιμο μου πως το μεγαλυτερο % κρουσματων ετησιως στην Ελλαδα θα ειναι στην Αττικη (γιατι εκει ειναι και η μιση Ελλαδα). Και αν, οπως προαναφερθηκε, η σκνιπα οντως μπορει να κανει πολυ μεγαλες αποστασεις, ισως να μην υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στους νομους.

Θα ειχε ενδιαφερον παντως αν οντως γινονται ή εγιναν σχετικες ερευνες. Τα υπολοιπα ειναι ολα εικασιες.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
To θεμα ειναι πολυ συνθετο ...παιζει ρολο το κλιμα αλλα οχι μονο το κλιμα.

Στην κεντρικη Τυνισια το 1982-83 αναφερθηκε εξαρση της ζωονοσου λεισμανιωσης ...αποδοθηκε στην κατασκευη ενος φραγματος (Sidι Saad) που αποπερατωθηκε το 1982

Στο Ιραν , μια εξαρση ανθρωπονοσου λεισμανιωσης αποδοθηκε στα χιλιαδες των τρωκτικων που κατεκλεισαν μια περιοχη , συνεπεια εκτεταμμενης δενδροφυτευσης.Οι ανθρωποι φυτευσαν συγκεκριμμενα δεντρα για να κρατησουν το χωμα.Τα δεντρα αυτα ''εφεραν'' τρωκτικα , τα οποια τρωκτικα αποτελεσαν ιδανικους φορεις για την εξαπλωση της νοσου...τρεχα γυρευε δηλαδη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης