Λευκός Ελβετικός Ποιμενικός ο Λέων!!!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Δεν μπορώ να ξέρω για κάποια φυλή που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου! και ούτε καν έχω δεί απο κοντά! Γιαύτο είπα πως θέλω να μηλίσω με κάποιον που ξέρει απο την συγκεκριμένη φυλή διότι όπως ανάφερα και προηγουμένως τα χαρακτηριστίκα του θυμήζουν ΛΕΠ
Να μιλήσεις για ημίαιμα γενικότερα; Τι χαρακτήρα έχουν; Η φυλή του σκύλου σου δεν υπάρχει για αυτό κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει επειδή απλά δεν υπάρχει φυλή εκεί, ένα λευκό σκυλάκι είναι μεγαλόσωμο με όρθια αφτιά και τίποτε άλλο.

Anthi1993

Active Member
16 Μαϊου 2014
38
106
31
Θεσσαλονίκη
Κοίτα προφανώς δεν γεννήθηκε απο κυνιγόσκυλο η απο τσοπανόσκυλο η απο βέλγικο κ.ο.κ ... Η πρώτη ματιά θυμήζε ελβετικό αυτο με είπε και ο κτηνιάτρος τα χαρακτηριστικά του είναι ίδια μορφολογικά εκτώς απο το χρώμα που σε κάποια σημεία είναι απαλό εκρού περισότερο απο οτι θα έπρεπε!

• Like
Reactions: Katiariko

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ναι, ωραία, και? Τι σημασία έχει? Θα είχε αν είχες σκοπό να συμμετέχεις σε έκθεση. Από εκεί και πέρα τι? Αγάπα τον γι'αυτό που είναι κι όχι γι αυτό που θα μπορουσε να είναι

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Κοίτα προφανώς δεν γεννήθηκε απο κυνιγόσκυλο η απο τσοπανόσκυλο η απο βέλγικο κ.ο.κ ... Η πρώτη ματιά θυμήζε ελβετικό αυτο με είπε και ο κτηνιάτρος τα χαρακτηριστικά του είναι ίδια μορφολογικά εκτώς απο το χρώμα που σε κάποια σημεία είναι απαλό εκρού περισότερο απο οτι θα έπρεπε!
Aνθή το οτι μοιάζει με ελβετικό δεν σημαινει οτι ειναι. Το σκυλακι ειναι ημιαιμο, μπορει να προερχεται απο πολλες γενιες ημιαιμων, με πολλά μπερδεμένα γονιδιακα χαρακτηριστικα, και να βγηκε ετσι μπεζ με ορθια αυτια. Τα αδερφια του μπορει να ηταν μαυρα και καφε, διολου απιθανο το συγκεκριμενο.

Οποτε βγαλε απο το μυαλό σου οτι το σκυλι ειναι ΛΕΠ και αντιμετωπισε το όπως θα αντιμετωπιζες οποιοδηποτε άλλο ,ράτσας ή μη.

Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Kαλό είναι οι κτηνίατροι να κοιτάνε τη δουλειά τους και να την κάνουν σωστά αφενός και αφετέρου θα περίμενα από "επιστήμονες" (τους κτηνιάτρους εννοώ) να είχαν μια πιο σφαιρική γνώση περί καθαρόαιμων σκύλων γενικότερα.
Τέτοιες μ@λακίες λένε και ο κάθε άσχετος κομπάζει για τον σούπερ "καθαρόαιμο" σκύλο του και τον ζευγαρώνει με του άλλου άσχετου που κάποιος άλλος κτηνίατρος του είπε να την ζευγαρώσει γιατί θα πάθει καρκίνο.
Ο,τι είναι άσπρο μαλλιαρό και μικρό δεν είναι μαλτέζ και αντίστοιχα ό,τι είναι άσπρο, μεγαλόσωμο με όρθια αυτιά δεν είναι ελβετικός.

Οσον αφορά τον Λέων, προφανώς από κάπου προήλθε, αλλά κανείς δεν γνωρίζει - ούτε ο ίδιος προφανώς. Το οτι στο φαινότυπο θυμίζει κάτι δεν σημαίνει πως έχει και τον χαρακτήρα αυτού του κάτι που θυμίζει. Γιατί φαντάζομαι ο χαρακτήρας του είναι αυτός που θέλετε να μάθετε. Παρόλα αυτά τα ελβετάκια έχουν ένα πρότυπο - όπως κάθε καθαρόαιμη φυλή - και αν θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε για να δείτε αν υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία με τον Λέων σας.

Να τον χαίρεστε και συγχαρητήρια για την πράξη σας!

• Like
Reactions: Scalpel and Orilis

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Η πρώτη ματιά θυμήζε ελβετικό αυτο με είπε και ο κτηνιάτρος τα χαρακτηριστικά του είναι ίδια μορφολογικά εκτώς απο το χρώμα που σε κάποια σημεία είναι απαλό εκρού περισότερο απο οτι θα έπρεπε!
Οι κτηνίατροι έχουν χιούμορ τελικά, λένε πολλά τέτοια πετυχυμένα.

• Like
Reactions: dimitris_s2k

Anthi1993

Active Member
16 Μαϊου 2014
38
106
31
Θεσσαλονίκη
Aνθή το οτι μοιάζει με ελβετικό δεν σημαινει οτι ειναι. Το σκυλακι ειναι ημιαιμο, μπορει να προερχεται απο πολλες γενιες ημιαιμων, με πολλά μπερδεμένα γονιδιακα χαρακτηριστικα, και να βγηκε ετσι μπεζ με ορθια αυτια. Τα αδερφια του μπορει να ηταν μαυρα και καφε, διολου απιθανο το συγκεκριμενο.

Οποτε βγαλε απο το μυαλό σου οτι το σκυλι ειναι ΛΕΠ και αντιμετωπισε το όπως θα αντιμετωπιζες οποιοδηποτε άλλο ,ράτσας ή μη.
Μα δεν είπα οτι είναι αλλα οτι μοιαζει και ισος η μαμα του η ο μπαμπας του να ηταν! αυτο δεν το ξερω και ουτε θα το μαθω ποτε

Anthi1993

Active Member
16 Μαϊου 2014
38
106
31
Θεσσαλονίκη
Ναι, ωραία, και? Τι σημασία έχει? Θα είχε αν είχες σκοπό να συμμετέχεις σε έκθεση. Από εκεί και πέρα τι? Αγάπα τον γι'αυτό που είναι κι όχι γι αυτό που θα μπορουσε να είναι
Μα φυσηκα και τον αγαπω γιαυτο που ειναι... αλλωστε γιαυτο κ τον εσωσα..!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οπότε, το νόημα του συγκεκριμένου νήματος? Για να ξέρεις τι θα λες όταν σε ρωτάνε? Πολύ απλό:

-Άχου, τι ωραίος! Τι ράτσα/μάρκα(ναι ακούγεται ΚΑΙ αυτό) είναι?
-Δρομόσκυλο. :)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μοιάζει πάρα πολύ με Λευκό Ελβετικό Ποιμενικό. Μάλιστα, μέλος του φόρουμ, που έχει ΛΕΠ είπε "καλώς τον Ελβετό" αν δεν κάνω λάθος.

Στο εξωτερικό δεν έχουν κολλήματα με τις ονομασίες. Για μένα (τον άσχετο με τη φυλή), θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με White Swiss Sephered Rescue dog...

Nα σου ζήσουν όλα και μπράβο για την υιοθεσία του

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συμφωνώ με τον Τάκη.
Μιά μέρα ξεφύλλιζα ένα βιβλίο με φυλές και έπεσα πάνω σε ένα αμερικάνικο κυνηγόσκυλο που εκτός από τα αφτιά έμοιαζε πολύ με τον Τζιμάκο. Από περιέργεια άρχιζα να ψάχνω χαρακτηριστικά της φυλής εκείνης , χαρακτήρα περισσότερο, εκεί είδα ότι δεν είχαν πολλές ομοιότητες.
Δεν βρίκω κακό να ψάχνουμε τα ημίαιμα μας και με τι μοιάζουν. Δεν καταλαβαίνω που το μεμπτό. Δεν είπε η κοπέλα ότι θα το ζευγαρώσει , εκεί θα ήταν το πρόβλημα για μένα.
Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει μαζέψει ήδη 4 σκύλους και μάζεψε άλλον ένα που όντως μοιάζει πολύ με ελβετάκι. Ε και; Πειράζει κανέναν η αναζήτηση της αυτή ;

Σε ένα ξένο φόρουμ με λαμπς που παρακολουθώ αρκετά από αυτά είναι ημίαιμα. Κανείς δεν το επισημαίνει σε κανέναν. Ενημερώνουν μόνο για την στείρωση κλπ.

Να σου ζήσει ο κούκλος και μπράβο που τον έσωσες!

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Μιλάμε συνεχώς για ημίαιμα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Και τα ημίαιμα από κάπου έχουν προέλθει. Μπορεί να ξέρουμε την ιστορία τους μπορεί και όχι. Και για τον δικό μου τον Μπο που μας εμφανίστηκε ξαφνικά χωρίς να ξέρω τίποτα για την καταγωγή του αναρωτιέμαι τι φυλές μπορεί να έχει μέσα του. Μάλιστα όσους έχω συναντήσει με κάποια εμπειρία από μπόξερ, μου λένε ότι σίγουρα έχει μεγάλο ποσοστό από αυτή τη φυλή μέσα του. Έχω δει χαρακτηριστικά της φυλής σε αυτόν τόσο εμφανισιακά όσο και συμπεριφοράς.
Που είναι το κακό εάν χαρακτηριστεί ημίαιμο μπόξερ. Η λέξη ημίαιμος δεν δηλώνει κάποιο ποσοστό.

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Η αλήθεια είναι πως δεν με απασχόλει καθόλου που δεν είναι καθαρόαιμος και ούτε τον αγόρασα για να "κλαίω τα λεφτά μου" εγώ απλά τον έσωσα... απλά τα χαρκτηριστικά που έχει θυμήζουν ΛΕΠ... Οτι και να είναι εγώ τον αγαπώ! :) είναι δεν είναι καθαρόαιμος άλλωστε είναι πανέξυπνος και κούκλος αυτό μου φτάνει! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!

Η ιστορία του είναι η εξής... Τον βρήκα σε έναν δρόμο πού είχαν πρόσβαση πολλά λεωφορεία και φορτηγά... Επι μία βδομάδα τον έβλεπα στο ίδιο σημείο φοβησμένο και να κυνδινεύει το άφηνα τρόφη κάθε μέρα πηγαίνοντας για την σχόλη..... Όσπου σκέφτηκα τα χειρότερα και πως δεν θα ζήσει για πολύ ακόμα εκεί... τον πήρα με σκοπό να βρώ τυχών ιδιοκτήτη με αφίσες στη γύρω περιοχή και αγγελίες στο ίντερνετ... αλλά κανείς δεν τον έψαξε... τσιπάκι δεν είχε οταν πήγαμε για έλεγχο στον κτηνίατρο! Με τα πολλά έψαχνα να του βρω σπίτι διότι ένα 6ο σκυλί στο σπίτι θα ήταν κάπως... δεν λέω ενδιαφέρθηκαν πολοί για να τον υιοθετήσουν αλλά δεν το έπρνα απόφαση έλεγα θα βρώ κάποιν ποιο κοντά μετα έλεγα θα ψάξω κάποιν γνωστο... Όσπου βρέθηκε και γνωστός... και κατάλαβα πως στην πραγματικότητα δεν ήθελα να τον αποχοριστώ αλλά ουτε αουτός εμένα... Και έτσι έμεινε μαζί μου και θα μήνει για πάντα!! :)

ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ένα μπράβο και από μένα. Η στάση σου δείχνει ότι δεν είσαι μόνο θεωρητικά κυνόφιλη αλλά το στηρίζεις με πράξεις. Ευχομαι η αγάπη και συμπόνοια που δείχνεις για τα εγκαταλειμμένα ημίαιμα να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να διαβάζουμε συχνά παρόμοιες με τη δική σου ιστορίες . Οσο για την απουσία καθαροαιμίας ποσώς πρέπει να σε ενδιαφέρει, η ψυχούλα και αξία κάθε ζώου δε μετριέται με πεντιγκρί..

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Μπράβο σου και συγχαρητήρια που έσωσες το σκυλάκι... Επίσης καλά έκανες και δημιούργησες αυτό το ποστ...Έχεις δικαίωμα όπως και όλοι μας να κάνουμε ποστ..Το ότι το αγαπάς έτσι κι αλλιώς αυτό μετράει και μόνο...Χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε ημίαιμα και καθαρόαιμα...!!!!

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Είναι πολύ λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, το μπλα μπλα και την ουσία, την προσφορά αγάπης ως βίωμα ή ως μέσο αυτοικανοποίησης, τη βοήθεια ως ειλικρινή έκφραση ή αυτοπροβολή και χίλια μύρια άλλα παρόμοιας χροιάς.

Στο βαθμό που μπορώ να σε "κρίνω" Anthi1993 πατάς πολύ στέρεα στη σωστή πλευρά του φράχτη και γι αυτό μου βγήκε το αυθόρμητο μπράβο.

Διαισθάνομαι ότι λειτουργείς πάνω και πέρα από "φανφάρες" και αν το 1993 στο nickname σου αναφέρεται στη χρονολογία γέννησης τότε δικαιούμαι να έχω ελπίδες για τη νέα γενιά!

Περιττό να πω ότι συντάσσομαι απόλυτα με το σχόλιο του Ghostdoc.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Ένα μπράβο και από μένα. Η στάση σου δείχνει ότι δεν είσαι μόνο θεωρητικά κυνόφιλη αλλά το στηρίζεις με πράξεις. Ευχομαι η αγάπη και συμπόνοια που δείχνεις για τα εγκαταλειμμένα ημίαιμα να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να διαβάζουμε συχνά παρόμοιες με τη δική σου ιστορίες . Οσο για την απουσία καθαροαιμίας ποσώς πρέπει να σε ενδιαφέρει, η ψυχούλα και αξία κάθε ζώου δε μετριέται με πεντιγκρί..
'Ετσι ακριβώς...Έχω που έχω περίεργη διάθεση ,τα νεύρα μου έλειπαν ;)

Anthi1993

Active Member
16 Μαϊου 2014
38
106
31
Θεσσαλονίκη
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και τα καλά σας λόγια....!! :) Η Kyveli είπε αυτό ακριβώς που ήθελα να πώ και δεν το έλεγα με σωστα λόγια :) Έκανα απλά την αναζήτηση αυτήν για να δω απο που μπορεί να κρατάει η "σκούφια" του! Όσο για το ζευγάρωμα δεν το συζητώ καν μου φτάνουν ήδη αυτά που έχω... Άλλωστε ο Λέων μώλις μεγαλώσει ακόμα λίγο θα στειρωθει... :)

Anthi1993

Active Member
16 Μαϊου 2014
38
106
31
Θεσσαλονίκη
Είναι πολύ λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, το μπλα μπλα και την ουσία, την προσφορά αγάπης ως βίωμα ή ως μέσο αυτοικανοποίησης, τη βοήθεια ως ειλικρινή έκφραση ή αυτοπροβολή και χίλια μύρια άλλα παρόμοιας χροιάς.

Στο βαθμό που μπορώ να σε "κρίνω" Anthi1993 πατάς πολύ στέρεα στη σωστή πλευρά του φράχτη και γι αυτό μου βγήκε το αυθόρμητο μπράβο.

Διαισθάνομαι ότι λειτουργείς πάνω και πέρα από "φανφάρες" και αν το 1993 στο nickname σου αναφέρεται στη χρονολογία γέννησης τότε δικαιούμαι να έχω ελπίδες για τη νέα γενιά!

Περιττό να πω ότι συντάσσομαι απόλυτα με το σχόλιο του Ghostdoc.
Ευχαριστώ πολύ ναι το 1993 είναι η χρονολογία η οποία γεννήθηκα! Εγώ προσωπικά κάνω οτι μπορώ για όλα τα ζώα και βοηθάω όσα μπορώ! Αλλωστε και οι σπουδές που αποφάσησα να ακολουθήσω είναι γιαύτον τον λόγο...!!