Λούση, το αγαπημένο μου λουλουδάκι


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Μακάρι να είχα να γράψω ευχάριστα για το κορίτσι μου.
Μακάρι όπως και πέρσι να ξεγέλαγε τον χάρο και φέτος και να συνέχιζε ακάθεκτη.
Δεν ήταν όμως γραφτό να πάρουμε άλλο ένα χρόνο αναβολή..Σήμερα, σε μία ψυχρή αίθουσα κλινικής είπαμε το τελευταίο αντίο..Έφυγε στην αίθουσα αναμονής, την ώρα που περιμέναμε την εξέταση της. Η δεκάλεπτη βόλτα με το αυτοκίνητο ώσπου να φτάσουμε στην κλινική ήταν αρκετή για να της προκαλέσει ανακοπή..
Δεν περπάτησε μέχρι το αυτοκίνητο..Σηκωτή την μεταφέραμε και την βάλαμε μέσα. Φτάσαμε γρήγορα και σηκωτή και πάλι την βάλαμε στην κλινική..Η αναμονή μεγαλύτερη από ότι νόμιζα. Είχαμε 4.30 ραντεβού, φτάσαμε εκεί 4.15 και περίμεναμε αρκετά..πήγα στην ρεσεψιόν και τους είπα ψιλοεκνευρισμένη ότι τους είχα ενημερώσει από το πρωί ότι ήταν επείγον περιστατικό και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολύ...η αναπνοή της, που από χθες ήταν "δύσκολη" είχε γίνει κοφτή και ξαφνικά είδα την γλώσσα της μπλε..το σκυλάκι μου δεν έπαιρνε οξυγόνο..ήρθε τρέχοντας επιτέλους ο γιατρός αλλά εμείς είχαμε ήδη δει ότι το σκυλάκι μου δεν ανέπνεε πια...την άρπαξε και τρέχοντας την πήγε σε δωμάτιο ανάνηψης..από ότι μας εξήγησε μετά προσπάθησε να την επαναφέρει 5 λεπτά, περισσότερο δεν προσπαθούν λόγω των εγκεφαλικών βλαβών που θα είχε η επίπτωση της μη οξυγόνωσης στον εγκέφαλο..
Είχε ασκήτη μας είπε, υγρό στους πνεύμονες, από την καρδιά..Έπαθε ανακοπή. Αύριο μεθαύριο θα "έφευγε" μας είπε αν δεν σοκαριζόταν από την βόλτα στο γιατρό.
Η Λούση προχθές ήταν καταπονημένη μεν, αλλά καλά..έτρωγε και κινιόταν κανονικά..οι βόλτες της ωστόσο μικρές και προβληματικές. Η υγεία της πολύ πιο επιβαρυμένη από ότι έδειχνε. Ένας δυνατός σκύλος, ένας μαχητής, που ξεπέρασε στα 14 της σοβαρή εγχείρηση στο συκώτι, που ζούσε χρόνια με βαριά φαρμακευτική αγωγή για την καρδιά της και που ήταν επιληπτική από μικρό σκυλάκι.

Εύχομαι το σκυλάκι μου να αντάμωσε αμέσως μόλις σταμάτησε η καρδούλα της την μαμά της σήμερα..Επτά χρόνια που ήταν χωριστά ήταν πολλά και ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούν.
Την φίλησα , της έκλεισα τα ματάκια, της ευχήθηκα καλή αντάμωση και χαιρετισμούς σε όλους αυτούς που χάσαμε με το πέρασμα των χρόνων.
Αντίο Λούση μου, κανένα σκυλάκι ποτέ δεν θα βρεθεί τόσο καλό και τόσο όμορφο, τόσο ήρεμο και τόσο τρελό, τόσο έξυπνο και τόσο υπέροχο να πάρει την θέση σου, λυκάκι μου αγαπημένο..
Καλο ταξίδι στην Λούσι.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.643
7.753
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα συγκινητικά σας μηνύματα όλους σας. Και για τις ευχές το πρωί και για την συμπαράσταση τώρα. Να είστε καλά όλοι παιδιά και να χαίρεστε τα σκυλάκια σας. Η Λούση μου στην ζωή της έφερε μόνο χαρά και ηρεμία.Ήταν το σκυλάκι που ονειρεύονται οι περισσότεροι, απροβλημάτιστο και καλοσυνάτο. (Εκτός από όταν έβλεπε θηλυκές που πολύ απλά ορμούσε και τις δάγκωνε...Άλλωστε η τελειότητα είναι βαρετή και το σκυλάκι μου μόνο βαρετό δεν ήταν).
Δεν έχει σημασία που γέρασε για μας. Κανείς για τον δικό του σκύλο δεν σκέφτεται, έλα μωρέ γέρασε δεν πειράζει...Απλώς όταν η απώλεια δεν σε σοκάρει τόσο όσο αυτή ενός νεαρού ζώου, και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έφεραν πολλές απώλειες αγαπημένων ζώων που είχαν τόση ζωή μπροστά τους...Μακάρι να είναι πράγματι όλα μαζί κάπου και να περνάνε καλά..Όπως καλά πέρασαν και στη ζωή τους γιατί αγαπήθηκαν πολύ από όλους εμάς.
Η Λούση μου ήταν πάνω από όλα αστεία. Θα την θυμάμαι πάντα όχι τόσο για την ομορφιά της όσο για τις αστείες γκριμάτσες της και τα καμώματα της..
Εδώ με την πρώτη της και πολυαγαπημένη μαμά, που την λάτρεψε όσο κανείς.


Ας είναι και πάλι αγκαλιά.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.643
7.753
Κι έτσι όπως προσπαθώ να κοιμηθώ και να ηρεμήσω μια σκέψη με βασανίζει την οποία δεν θα ήθελα να αφήσω χωρίς να πω. Εκείνο το τέταρτο-εικοσάλεπτο που περιμέναμε να μας πάρουν κι ενώ είχα ενημερώσει ότι ο σκύλος δεν είναι καλά δεν βγήκε ένας γιατρός να αξιολογήσει την κατάσταση. Η ρεσεψιονίστ εντελώς στην κοσμάρα της, ενώ της είπα ότι δεν αναπνέει καλά και να περάσουμε στο εξεταστήριο χωρίς να πτοηθεί μου είπε ο γιατρός έχει άλλον τώρα...
Στεναχωριέμαι και τα βάζω μαζί μου που δεν σηκώθηκα πάνω να κάνω ένα χαμό, μάλλον μόνο έτσι θα με υπολόγιζαν και θα έπαιρναν την Λούση μέσα ζωντανή. Δεν λέω ότι απαραίτητα θα την γλύτωνε, ούτε θα γινόταν καλά αφού έπασχε από σοβαρό καρδιακό νόσημα αλλά τουλάχιστον αν της έδιναν λίγο οξυγόνο όταν η γλώσσα της είχε γίνει μπλε θα την ανακούφιζαν..ίσως δεν πέθαινε. Τα βάζω με εμένα που δεν αντιδράσαμε πιο δυναμικά..Έστω και με καθυστέρηση πάντως θα μιλήσω μαζί τους για αυτό, για την ανάγκη να υπάρχει κάποιος που να αξιολογεί τα περιστατικά καθώς βρίσκεται ο κόσμος στην αίθουσα αναμονής...
 


SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Μυρτώ,

Σε καταλαβαίνω, κι εμείς σε σοβαρό περιστατικό με τους χρόνους αναμονής έχουμε βλαστημήσει θεούς κι αγίους, κι ιεραπόστολους παρέα... Μα, μην το σκέφτεσαι τώρα, στη τελική έφυγε κοντά σας, στα χέρια σας, αντί σε μία ξερή αίθουσα νοσηλευτηρίου, κι εσείς κάνατε ό,τι μπορούσατε γι' αυτήν.


Λουσίτσα,

15 (και βάλε?) χρόνια αγάπης δεν είναι λίγα, καλή αντάμωση, γλύκα!
 










Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Ετσι όπως διάβαζα την ανάρτησή σου ένιωσα σαν να το βιώνω και εγώ.. :cry:
Θερμά συλληπητήρια για την απώλειά σας, εύχομαι να ησύχασε και να είναι καλύτερα από ποτέ. Πήρε και έδωσε αγάπη, είμαι σίγουρη ότι έφυγε πλήρης.. Καλό της ταξίδι.. :(
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.885
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλα μην το σκέφτεσαι έτσι. Εσύ έκανες ό,τι μπορούσες. Αν την γλύτωνε, που ούτε αυτό μπορείς να το ξέρεις, είχε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά και πόσο θα μπορούσε να ζήσει ακόμα; Ούτε αυτό το ξέρεις. Μπορεί μέρες, μπορεί ώρες. Θα τυραννιόσασταν όλοι και αυτή μαζί με εσάς. 15 χρονών, γουάου! Και τι δεν θα έδινα, αν και γνωρίζω πως πάντα θα είναι "λίγα".
Εκανες ό,τι μπορούσες Μυρτώ. Φυσιολογικό το σοκ.
 




HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
ανθρωπινο ειναι αυτο που σκέφτεσαι. Παντα μα ΠΑΝΤΑ κατι θα βρούμε να σκεφτουμε εκείνο το πρώτο-δεύτερο βράδυ και θα πούμε "και ΑΝ ειχα κανει αυτο..; ΑΝ ειχα κανει εκείνο;". Λογικό και αναμενόμενο αλλα τελικα άσκοπο και μονο επιπλέον πίκρα επιφέρει. Διώξε τη σκέψη οσο μπορεις γιατι "undo" δεν εχει στη ζωη. Εκανες οτι περνούσε απο το χέρι σου. Πέτυχες αυτο που θελουμε ολοι. Να φυγει στην αγκαλιά σου στα βαθειά της γεράματα. Αυτο μετράει στο τελος και αυτο ειναι η ευχή όλων μας για τα σκυλακια μας..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.653
19.887
Πέτυχες αυτο που θελουμε ολοι. Να φυγει στην αγκαλιά σου στα βαθειά της γεράματα. Αυτο μετράει στο τελος και αυτο ειναι η ευχή όλων μας για τα σκυλακια μας..
Συν...όσο πιο ανώδυνα γίνεται :(
 














Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.870
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki