Λούση, το αγαπημένο μου λουλουδάκι

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Βασικά Ειρήνη όσο γερνάει ο σκύλος,τόσο αυξάνονται οι ανάγκες του για υψηλότερη πρωτείνη.

Η χαμηλή πρωτείνη στα senior dogs είναι ένας ακόμα μύθος,από τους πολλούς που περιβάλλουν τα επίπεδα πρωτείνης στη σκυλοτροφή.Όπως είναι μύθος ότι σε πρόβλημα με νεφρά πχ πρέπει να ταίζει κανείς μικρή ποσότητα πρωτείνης.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί μάλιστα σε σκυλιά με προβληματικά νεφρά,είναι πως η μείωση της πρωτείνης στη διατροφή έκανε το πρόβλημα ακόμα χειρότερο.Τα επίπεδα του φωσφόρου είναι αυτά που πρέπει να μειωθούν και όχι η πρωτείνη.

Στο παρακάτω video,εξηγεί σχεδόν ότι έχει να κάνει με την τροφή σε 8 λεπτά.

Είναι στα αγγλικά αλλά έχει πολλές συσσωρευμένες γνώσεις συγκεντρωμένες!

[video=youtube;V-MzXLdtAro]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V-MzXLdtAro[/video]

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Από χθες που της έκανε την ένεση για την εξέταση ο σκύλος είναι κουρασμένος και άκεφος. Παίρνω τον γιατρό αλλά χειρουργεί. Έχει κάνει κανείς την εξέταση να μου πει;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
βασικα Μιχαλη θα μιλησω πως το σκεφτομαι. . . Σκυλος που δεν αθλειται πολλες ωρες δηλαδη δεν κανει καποιο κυναθλημα, δεν απαιτει η ρατσα του τρεξιμο 10 χιλιομετρα την ημερα κτλ αλλα αρκειται με μια βολτα το πρωι της 30 ωρας και μια βραδινη της 1 ωρας θεωρω οτι με 25-27% πρωτεινη ειναι μια χαρα. Η πολυ πρωτεινη τα τουμπανιαζει τα σκυλια που δεν κινουνται ισως οσο θα επρεπε. Οποτε και ειδικα για σκυλο μεγαλο σε ηλικια και με προβλημα παχους εγω προσωπικα δεν θα εδινα πανω 30% πρωτεινη. Ο καθενας βεβαια κρινει και πραττει αναλογως. . . :)

Μυρτω ειχα κανει παλιοτερα στην Σοκο εξεταση θυροειδη και θυμαμαι οτι της πηρε μονο αιμα για να το στειλει στην Αγγλια για τα αποτελεσματα.
Δεν θυμαμαι τιποτα για καμια ενεση. . . Δεν σου ειπε τι ειναι αυτη η ενεση?
Πως ειναι το κοριτσι σου σημερα?

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
βασικα Μιχαλη θα μιλησω πως το σκεφτομαι. . . Σκυλος που δεν αθλειται πολλες ωρες δηλαδη
δεν κανει καποιο κυναθλημα, δεν απαιτει η ρατσα του τρεξιμο 10 χιλιομετρα την ημερα
κτλ αλλα αρκειται με μια βολτα το πρωι της 30 ωρας και μια βραδινη της 1 ωρας
θεωρω οτι με 25-27% πρωτεινη ειναι μια χαρα. Η πολυ πρωτεινη τα τουμπανιαζει τα σκυλια
που δεν κινουνται ισως οσο θα επρεπε. Οποτε και ειδικα για σκυλο μεγαλο σε ηλικια και
με προβλημα παχους εγω προσωπικα δεν θα εδινα πανω 30% πρωτεινη. Ο καθενας βεβαια
κρινει και πραττει αναλογως. . . :)
Συμφωνώ κι εγώ. Η φαρμακευτική που της πήρα έχει 30%.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Συμφωνώ κι εγώ. Η φαρμακευτική που της πήρα έχει 30%.
Προσωπικα και χωρις ειδικες γνωσεις θεωρω και το 30% πολυ. Ειναι σκυλια διαμερισματος που δεν δουλευουν ουτε αθλουνται εντατικα, και 1-2 ωρες περπατημα την ημερα δεν ειναι ασκηση που να απαιτει τοση πρωτεινη κατα τη γνωμη μου. Απο τον καιρο που την χαμηλωσα στον Λανς με την τροφη, αλλα πηραμε και grain free σταματησαν τα μαλακα κοπρανα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kι εγώ , αλλά επειδή φαρμακευτικές τροφές για αδυνάτισμα έχει λογική. Δεν πρέπει ο σκύλος να χάσει μυικό ιστό αλλά λίπος. Γι'άυτό και η υψηλή πρωτείνη στις τροφές αυτές.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Και σε εμας μονο αιμα πηρε. Μου ειπε οτι υπαρχει και πιο εξειδικευμενη εξεταση σε περιπτωση που οι τιμες ηταν απλως υποπτες, που δεν χρειαστηκε ομως να κανουμε αφου οι τιμες ηταν καραμπινατες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Και σε εμας μονο αιμα πηρε. Μου ειπε οτι υπαρχει και πιο εξειδικευμενη εξεταση σε περιπτωση που οι τιμες ηταν απλως υποπτες, που δεν χρειαστηκε ομως να κανουμε αφου οι τιμες ηταν καραμπινατες.
Σε εμάς δεν πήρε μόνο αίμα, έκανε παράλληλα με την πρώτη λήψη και μια ένεση με ένα φάρμακο. Από τότε κοιμάται η Λούση :p

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δηλαδη πρωτη ληψη, φαρμακο, δευτερη ληψη καποιες ωρες μετα.

Μηπως σου εκανε και την απλη και την εξειδικευμενη μαζι για να διπλοτσεκαρει τα αποτελεσματα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν ξέρω. Δεν μου μίλησε για απλή και για εξειδικευμένη. Το μόνο που είδα είναι ότι το φάρμακο της έφερε κόπωση και κοιμάται συνέχεια. Έφαγε βέβαια εννοείται κανονικά..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μυρτω εχεις δοκιμασει στην Λουσυ grain free τροφη? Το συζητουσαμε και με τον
Μιχαλη (nfeel)στην πιτα και ψηνομαι παρα πολυ να δοκιμασω στα δικα μου αυτη
James Wellbeloved Adult Lamb and Vegetable Kibble 10 kg: Amazon.co.uk: Pet Supplies

εχει τρεις κωδικους με αρνι και λαχανικα, με γαλοπουλα και με ψαρι. . .
εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες και το 10 κιλα βγαινουν περιπου στα 40 ευρω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Έχω δοκιμάσει grain free τροφή ας χάσει πρώτα κάποια κιλάκια και μετά βλέπω. Ο γιατρός που μου πρότεινε φαρμακευτική δεν νομίζω ότι το έκανε για τους λόγους που το κάνουν κάποιοι, γιατί δεν μου συνέστησε κάποια μάρκα , μου είπε ότι 3-4 εταιρίες βγάζουν ειδική για παχύσαρκα σκυλιά και να επιλέξω μία από αυτές.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Πάντως είχα δώσει light στη δικιά μου και κόντεψα να την ξεπαστρέψω. Χμ! ίσως για λίγο καιρό μόνο αλλιώς δοκίμασε μαγειρευτό θα έλεγα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αυτό που πρέπει να μειωθεί στα παχύσαρκα σκυλιά,είναι ο αριθμός των θερμίδων που λαμβάνουν και όχι απαραίτητα η πρωτείνη.Ακόμα κ μηδενική άσκηση να έχει ο σκύλος,χρειάζεται μια καλή πηγή πρωτείνης που να είναι εύκολα αφομοιώσιμη για να βρίσκονται σε καλή κατάσταση τα όργανά του.

Tα δημητριακά περιέχουν μεν πρωτείνη αλλά είναι εντελώς άχρηστη για τα σκυλιά.Είναι σαν να ταίζεις μισό κιλό φτερά πουλιού πχ στο σκύλο,έχουν κ αυτά πρωτείνη αλλά είναι εντελώς άχρηστη πηγή σε θρεπτική αξία.Οπότε η ανάγκη σε senior dogs για τροφή χωρίς δημητριακά είναι ακόμα μεγαλύτερη,αφού το όφελος για έναν οργανισμό που αρχίζει πλέον να κουράζεται κ να κατεβάζει στροφές είναι εξίσου μεγάλο.

Μυρτώ χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω στην επιλογή,έχω καταλήξει πως το θέμα "τροφή" είναι ένα μεγάλο θέμα που οφείλει να εντριφύσει κανείς μόνος και να κάνει τις επιλογές του.
Οι περισσότεροι κτηνίατροι παίζουν με τις επιλογές που κινούνται στην αγορά,προτείνουν τις κτηνιατρικές από την χ,ψ εταιρία κ γίνεται η ζωή όλων πιο εύκολη.

Άν έχεις όρεξη για λίγο διάβασμα στα αγγλικά,ρίξε μια ματιά

Surprising Findings about Dog Food for Older Dogs

Pet Food Mistake that Could Destroy Their Kidney and Liver

The 3 Best Pet Foods for Your Canine or Feline

http://healthypets.mercola.com/site...e-quality-of-pet-food-ingredients-part-2.aspx

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Λοιπόν η Λούση δεν είχε κανένα ορμονικό πρόβλημα και ακολουθώντας διατροφή με την obesity της royal canin έχει χάσει αρκετό βάρος. Για την ηλικία της μια χαρά είναι δεν θα γίνει και τουίγκυ ξαφνικά στα γεράματα, τα πόδια της να μην υποφέρουν με νοιάζει μόνο..
Το μόνο που δεν ξέρω είναι πόσο μπορώ να τραβήξω μια τέτοια διατροφή..

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Αυτό ακριβώς έκανε και μια φιλη στη σκυλίτσα της που είχε παχύνει λόγω στείρωσης με την ίδια τροφή αδυνατησε. Αλλά δεν την συνέχισε τελικά γιατί από άποψης συστατικών δεν είναι ότι καλύτερο και έκανε και έξι φορές την ημέρα κακα. Τελικά επέλεξε την ακανα αρνί και μήλο που είναι αρκετά χαμηλή σε λιπαρά και δίνει λίγο λιγότερο από όσο θα έπρεπε και η σκυλίτσα δεν ξαναπαχυνε. Και βέβαια μεζέδες και τα σχετικά κομμένα μαχαίρι.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ευχαριστώ πολύ Νάσια, έδινα παλιά κι εγώ την apple, το κακό είναι ότι τα μεζεδάκια ποτέ δεν κόβονται, αυτό σκέφτομαι μόνο, δεν τα δίνω εγώ βλέπεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Όλων μας τα σκυλάκια ήταν κάποτε κουτάβια!
Και όσοι δεν τα ζησαμε κουταβάκια χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βρίσκουμε παλιές φωτογραφίες τους.
Το κοριτσάκι μου λίγων μηνών, με την πρώτη της μαμά!