Λυκος σκοτωσε κουταβι δεμενο σε αυλη


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Εντιτ : συμφωνω απολυτα για τις συνθηκες εκτροφης ζωων που προοριζονται προς καταναλωση
Αλλά αυτο δεν αλλαζει πια,
η θα αλλαξει δυσκολα κ μετα απο χρονια

Τελείως λάθος τρόπος σκέψης. Με την ίδια λογική δεν θα πρέπει να περιορίσουμε και την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου γιατί και το φαινόμενο του θερμοκηπίου δύσκολα θα αλλάξει και μετά από χρόνια (btw η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 51% της παραγωγής όλων αερίων του θερμοκηπίου) και με τα CFCs δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε γιατί και η τρύπα του όζοντος μια απ τα ίδια, χαμένη υπόθεση είναι...και πάει λέγοντας...

(καποια που τα βαφτιζουν βιολογικα κ ελευθερας οι διαφορες μπουτικ κρεατων που ξεπηδανε ολοενα κ πιο συχνα μονο κ μονο για να χρεωνουν 30€ το χοιρινο ελα να δεις φυρα που πεφτει να μην ξερεις αν πρεπει να γελασεις ή να κλαψεις),

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, ιδικά τα επονομαζόμενα "ελευθέρας βοσκής" με ένα εξάωρο προαυλισμού (βάση της εφημερίδας της κυβέρνησης) παίρνουν τον "τίτλο" και ποιος ξέρει και κατά πόσο ελέγχονται...
______________________________________
βλέπε:

http://www.cowspiracy.com/

ετσι κ αλλιως Λοιπον
καθημερινα σφαγιαζονται τόνοι
κ παλι καθημερινως πετιουνται τόνοι κ μαλιστα πριν καν προλαβουν να φτασουν στα ραφια των σουπερ μαρκετς κ των χασάπηδων!
Γιατι να πετιουνται?

Σφαγιάζονται και πετιούνται τόνοι γιατί υπάρχει ζήτηση και επομένως αυτά είναι οι συνέπειες. Με το συνεχίζουμε το ίδιο βιολί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χειροτερέψει.


Να βλεπεις σε αλλες χωρες να πεθαινουν απο ασιτια,κ μεις οι ανεπτυγμενες υποτιθεται,οχι μονο να τα πετάμε
Αλλα σαν να μην εφτανε αυτο να βγαινουμε κ παγανια απο πανω να σκοτωνουμε κ αλλα ζωα...λες κ το εχουμε ανάγκη?!?
Γιατί?

Ανάγκη δεν το έχουμε αλά αν κάποιος μπορεί να καλύψει τοις ανάγκες του για τον μίνα σε κρέας και να αποφύγει να αγοράσει είναι πιο ωφέλιμο και για τον ίδιο και για το περιβάλλον.
*Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη λύση και θα λύσουμε όλα μας τα προβλήματα κυνηγώντας (αν και μπορούμε να λύσουμε μερικά πχ στην Αυστραλία τα κουνέλια προκαλούν τεράστιες καταστροφές για να μην πω πάλι για τις αδέσποτες κατσίκες της Κρήτης) **Και δεδομένου οτι γίνετε σωστά όπως προανέφερα είναι σίγουρα καλύτερη λύση απ το να αγοράσεις ***Μπορούμε βέβαια να μεγαλώσουμε τις δικές μας κοτούλες ή να περιορίσουμε σημαντικά (για να μην πω σταματήσουμε) την κατανάλωση κρέατος που είναι μια αρκετά καλή και βιώσιμη λύση αλλά καταλαβαίνω οτι αυτό δεν είναι εφικτό για όλους.
Για ποιο λογο?
Για να συνεχισουν οι θειος/πατερας/γνωστος να κυνηγανε κ σκοτωνουν μεχρι να μη μεινει τιποτα,οπως δεν εχει μεινει,

Για να μην συμβάλουμε (παραπάνω από ότι πρέπει) στο να συνεχίσει το κάθε εκτροφείο να σφαγιάζει να πετάει κρέας και να κακοποιεί ζώα

Κ υστερα οταν θα αναγκαζεται ο λυκος να κατεβαινει σπιτια τους να βρει να φαει,αφου θα του έχετε φαει εσεις τα αγριογουρουνα που προοριζονταν γιαυτον κ τα μικρα του,να σκοτωνεται ύστερα κ τον ιδιο?

Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος και όχι στο κυνήγι στον βαθμό που πιστεύεις αν και το φαινόμενο που περιγράφεις (ότι δλδ τα άγρια ζώα "κατεβαίνουν" σε κατοικημένες περιοχές η και υποσιτίζονται) είναι παραπάνω από αλήθεια ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και πάλι όμως αυτό οφείλετε σε διάφορους παράγοντες και όχι τόσο στο κυνήγι
______________________________________


Οποιος θελει να ελεγχει το τι καταληγει στο πιατο του,που 100% δεν γινεται αυτο στην εποχη μας,το εκτρεφει,το μεγαλωνει μονος του!

Συμφωνώ είναι και αυτό μια καλή λύση. Ωστόσο (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα) δεν θεωρώ βάσιμο να ενοχοποιείτε το κυνήγι σε αυτό το βαθμό.

**Δεν τα λέω αυτά επειδή κυνηγάω και προσπαθώ να υποστηρίξω ή να δικαιολογήσω τις πράξεις μου τα λέω βάση όσων έχω διαβάσει (αναφορικά και με τις δυο απόψεις) και αυτά είναι τα συμπεράσματα που έχω βγάλει. Ούτε όλοι πρέπει να βγούμε να κυνηγάμε για να σώσουμε τα ζώα των κτηνοτροφείων ούτε είναι σωστό να αποκαλούμε όσους κυνηγούν υπεύθυνα ψυχρούς δολοφόνους που ταράζουν την ισορροπία της φύσης.

Με αυτά λοιπόν και με τα προηγούμενα πιστεύω να σας κάλυψα λίγο - πολύ όλους...

ΥΓ: θα σας έγραφα νωρίτερα αλά καιγόμασταν (κυριολεκτικά!)
 




Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Οι ευτυχισμένες φωτογραφίες του κουταβιού με τους ανθρώπους του που είναι; Ή υπάρχουν μόνο φωτογραφίες στο πεζοδρόμιο και απ' το αιματοκύλισμα;

Τί είναι το κουμάσι;

Πέραν απ' το ανόητο της παρουσίασης του θέματος, το σημαντικό είναι γιατί δεν υπάρχουν περισσότεροι προστατευμένοι βιότοποι ώστε να περιοριστούν για να διασωθούν τα μη οικόσιτα ( συνήθως ) ζώα; Δεν απαιτούνται πολλά χρήματα για κάτι τέτοιο. Εκτάσεις έχουμε. Μεράκι χρειάζεται και σεβασμός των ανθρωποενοίκων του πλανήτη προς τους ζωοενοίκους.
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
και σεβασμός των ανθρωποενοίκων του πλανήτη προς τους ζωοενοίκους.
Δυστυχως οι ανθρωποι δεν σεβονται ο 1 τον αλλο οποτε σεβασμος για τα ζωα δεν περισευει.....
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Ενα ωραιο αρθρο για την αυξηση του πληθυσμου των λυκων στην Ευρωπη και τις επιτωσεις στην οικονομια και την ελευθερη βοσκη.
Τελικα τα ποιμενικα απο μονα τους ποσο αποτελεσματικα ειναι σαν αποτρεπτικο μεσο;
Φανταζομαι οτι οι κτηνοτροφοι εχουν σκυλους στα κοπαδια τους ομως οι απωλειες ειναι μεγαλες.
https://dasarxeio.com/2018/04/14/55325/
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3