Λύκος για φίλημα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Ωραία η φωτό, πραγματικά ωραίος και ο λύκος. Εμένα όμως, το ύφος του μου μοιάζει σαν να λέει: "...κάτσε να γλύψω λίγο, να δω θα μου αρέσει ο μεζές ή να παραγγείλω κάτι άλλο...;;;"

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
στο στάνταρ του Λάμπραντορ γράφει οτι τα μάτια πρέπει να εκπέμπουν καλοσύνη, εαν υπήρχε το στάνταρ του Λύκου θα έπρεπε να περιγράφει αυτό ακριβώς το βλέμμα.
Καταπληκτικό ζώο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
στο στάνταρ του Λάμπραντορ γράφει οτι τα μάτια πρέπει να εκπέμπουν καλοσύνη, εαν υπήρχε το στάνταρ του Λύκου θα έπρεπε να περιγράφει αυτό ακριβώς το βλέμμα.
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν για το βλέμμα του λύκου!:D:D

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ναι, μες τη γλύκα είναι!! :shock:

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο (είναι σχετικό με το λύκο όμως :D, υπάρχει περίπτωση, λέω εγώ τώρα, να υπάρχουν λύκοι στην Πάρνηθα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
99,9% όχι!
ΑΝ υπήρχαν θα είχε γίνει αντιληπτή η παρουσία τους ή η φωνή τους απο τον πολυ κόσμο και τους φύλακες καθώς επίσης θα είχε γίνει αισθητή στον πληθυδμό των ελαφιών!

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει αναφορά λύκων ούτε σε σχετικά γειτονικές περιοχές!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
foibos κι εγώ αυτό πιστεύω, αλλά άκου σκηνικό, φίλοι μου πάνε συχνά στην Πάρνηθα για off road οδήγηση (εντελώς off road όμως). Έχουν δει ελάφια δυο τρεις φορές.
Πριν δεκαπέντε μέρες περίπου έχουν πάει για οδήγηση βράδυ (μαύρη νύχτα, όχι απόγευμα) και τελοσπάντων πέρασε μπροστά τους ένα ελάφι το οποίο το κυνηγούσε κάτι σαν σκύλος αλλά πολύ πιο μεγαλόσωμο, με φουντωτό γκρίζο τρίχωμα. Τα γράφω ακριβώς όπως μου τα είπαν. Η σκηνή κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα ζώα χάθηκαν στο σκοτάδι και οι φίλοι μου έμειναν σα βλάκες να αναρωτιούνται τι είδαν μέχρι που υπέθεσαν ότι μπορεί να είναι λύκος και τα'καναν πάνω τους! Ορκίζονται δε ότι ήταν απολύτως νηφάλιοι κατά το συμβάν! :D

Προσωπικά μου φαίνεται εντελώς απίθανο να ήταν λύκος, για αλεπού το σκέφτηκα αλλά επιμένουν ότι το ζώο ήταν μεγάλο. Επίσης η αλεπού θα κυνηγούσε ελάφι? Αν ήταν σκύλος ποιμενικοειδές (το οποίο δικαιολογεί και το μέγεδος και το πυκνό τρίχωμα) θα κυνηγούσε ελάφι?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κάποιος βοσκός της περιοχής μου μίλησε για λύκους απο την πλευρά της βοιωτίας αλλά δεν τον πήρα στα σοβαρά... λές?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
κάποιος βοσκός της περιοχής μου μίλησε για λύκους απο την πλευρά της βοιωτίας αλλά δεν τον πήρα στα σοβαρά... λές?
Θα με κράξετε αν πω "μακάρι" ;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
στο εθνικό πάρκο των ΗΠΑ yellostone επανέφεραν τον λύκο εισάγωντας λύκους απο τον Καναδά, γιατί καταστρεφόταν το οικοσύστημα απο την ανεξέλεγκτο πλυθησμό των ελαφιών, εμείς ακόμα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. :rolleyes:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα τελευταία χρονια παρατηρείται μια ανάκαμψη του πληθυσμού του λύκου στην Στερεά Ελλάδα, αλλά κυρίως στην περιοχή της Νότιας Πίνδου!

Η περιγραφή που κάνεις θα μπορούσε να ταιριάζει με λύκο...
Έχω συναντήσει κάποιες φορές στην Πίνδο και μου θύμησε αυτές τις συναντήσεις!

Μακάρι να ανακάμψουν οι λύκοι!Είναι η απόλυτη ένδιεξη ενός υγιούς οικοσυστήματος!
Αλλά το κακό είναι ότι δεν είναι υγιές το οικοσύστημα και φοβάμαι ότι η ανάγκη του για τροφή θα προκαλέσει αντιδράσεις από αμυαλους ανθρώπους....

Αλεπού σίγουρα δεν θα κυνηγούσε ελάφι!Για αδέσποτα σκυλιά πάλι μπορεί....όχι πολύ πιθανό, αλλά μπορεί....