ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΟΥ!!! ΒΟΗΘΕΙΑ...

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Επεισης εχει παρει συμπληρωμα το Arthroluxyl το οποιο συνησταται κατα την αναπτυξη ασχετος τροφης για οστα και για τους χονδρους.
Τα συμπληρώματα αυτά γιατί στα δώσανε; Λόγω της εικόνας του ζώου ή άσχετα με αυτό, έτσι για καλύτερη ανάπτυξη;

Souless

Member
5 Οκτωβρίου 2009
16
0
Βασικα για καλυτερη αναπτυξη των χονδρων και των οστων...checkara μερικα site και ειμαι πολυ κοντα στο να πιστεω πως εχεις πεσει διανα. Ειδα καποιες foto και ειδα ενα Γ.Π. που ηταν σαν να εβλεπα το δικο μου ειδικα οταν καθοταν. Το θεμα ειναι τωρα τι κανουν γι αρχη λεω να κοψω την puppy και να παω σε adult. Ειδα οτι ειναι αναστρεψιμο παντως...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Χωρις να δω τον σκυλο,περιπου στην τυχη θα πω κοψε αμεσως το συμπληρωμα και τις βιταμινες,κατα την γνωμη μου παιρνει η πολλες η δεν βλεπει η εβλεπε το κουταβι φως και ηλιο.
Που το εχεις μηπως βγαινει μονο βραδυ?
Αν ναι,δεν μπορει να παιρνει συμπληρωματα και βιταμινες και να ειναι μονο στο σπιτι.
Ασε που εδω στην Ελλαδα δεν τα χρειαζεται με τοσο ηλιο,ποτε θα το καταλαβετε οτι σαν τον ηλιο για τα κοκκαλα δεν υπαρχει βιταμινη.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το θεμα ειναι τωρα τι κανουν γι αρχη λεω να κοψω την puppy και να παω σε adult. Ειδα οτι ειναι αναστρεψιμο παντως...
Γιατί? Λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη? Και η Orijen adult και η Orijen puppy έχουν το ίδιο ποσοστό πρωτεΐνης (min40%). ;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Αν είναι κάτι τέτοιο μην ανησυχείς, είναι εύκολα αναστρέψιμο.
Πρόσεχε τη διατροφή (ρίξε την πρωτείνη, πάρε adult, ξέχνα την orijen), πού και πώς κινείται το ζώο και να το βλέπει ήλιος, πολύ σημαντικό! Εγώ θα έδινα και βιταμίνη C, ψάξτο λίγο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
1. Υπάρχουν puppy τροφές με 28-30% πρωτεΐνη. Γιατί να πάρει adult για ένα κουτάβι 3,5 μηνών?

2. Γιατί να πάρει συμπληρώματα βιταμίνης C? Αφ' ενός ο σκύλος δεν χρειάζεται βιταμίνη C διότι την συνθέτει μόνος του και αφ’ ετέρου οι ξηρές τροφές περιέχουν αρκετή ως συντηρητικό (ασκορβικό οξύ).

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Γιατί αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς το carpal laxity ΑΝ αυτό είναι που έχει ο σκύλος.
4-5 βασικά πράγματα είναι που πρέπει να κάνει κανείς σε τέτοια περίπτωση, τα 2 είναι αυτά.

1. Ή θα δώσεις τροφή puppy αλλά μεγαλύτερης φυλής από αυτήν που ανήκει ο σκύλος (ακόμη καλύτερα τύπου controlled growth) και ήδη μιλάμε για σκύλο μεγαλόσωμης φυλής (λίγες εταιρείες βγάζουνε giant puppy, προσωπικά μόνο τη royal ξέρω, την κτηνιατρική σειρά) ή θα το γυρίσεις σε συντήρησης (adult).
Συνήθως ρίχνουνε την πρωτεϊνη στο 22% σε τέτοιες περιπτώσεις.

2. Έρευνες έχουνε δείξει ότι συμπληρώματα βιταμίνης C δίνουν στο σκύλο τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ευκολότερα το ασβέστιο που υπάρχει στον οργανισμό του.
Η βιταμίνη C, είναι μέρος του ενζύμου που συνδέει και ενισχύει ένα κολλαγόνο, ζωτικής σημασίας συστατικό των τενόντων, των συνδέσμων, και των ενώσεων.
Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να κάνει ζημιά, όπως πχ τα συμπληρώματα ασβεστίου.
Και σε συνδυασμό με ηλιοθεραπεία βοηθάμε να απορροφηθεί η βιταμίνη c από τον οργανισμό.

Souless
Αν τα αγγλικά σου είναι σε καλό επίπεδο, μπες σε κάποιο φόρουμ του εξωτερικού για γερμανικούς πομενικούς. Θα δεις και μόνος σου ότι την puppy την κόβουνε νωρίς και τί προτείνουνε σε περίπτωση carpal laxity. Σε σκυλιά 2 και 3 μηνών, περνάνε κατευθείαν σε adult για να τα συνεφέρουνε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεται το carpal laxity (Ελληνιστί?), ούτε εάν το κουτάβι του φίλου μας Souless, πάσχει από carpal laxity ή κάτι άλλο.
Εγώ κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω:

Μήπως οι έρευνες που έχεις υπόψη σου, έχουν δείξει ποιες είναι οι συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης βιταμίνης C στον οργανισμό του σκύλου?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Γενικά αυτό που είναι γνωστό για τη βιταμίνη C, είναι ότι
- είναι υδατοδιαλυτή, επομένως όση δε χρειάζεται ο οργανισμός την αποβάλλει με τα ούρα
- επειδή βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου που υπάρχει στον οργανισμό, ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων του οργανισμού (μπακαλίστικη επεξήγηση με δικά μου λόγια:D). Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει χρόνια υπερκατανάλωση βιταμίνης C.

Το να δώσει κάποιος βιταμίνη C για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένο λόγο, δεν μπορεί να κάνει κάποια ζημιά. Εδώ πχ (αν μιλάμε για carpal laxity που δεν έχω ιδέα πώς λέγεται στα ελληνικά) δίνουνε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο στόχο.

Φυσικά γιατρός δεν είμαι, καλό είναι ό,τι κάνει κανείς να το κάνει σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό του.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
κτηνιατρος δεν ειμαι,ουτε εκτροφεας για να εχω αποψη.απ την εμπειρια μου κ μονο που εχω πανω στην φυλη διαπιστωνω οτι αυτος ο σκυλος εχει υπερβολικη γωνιωση στα πισω ποδια,το οποιο ισως να του προκαλει αυτην την κακη σταση.
βεβαια κ αυτο το λεω οχι με μεγαλη σιγουρια οτι βλεπω απ τις φωτο..τι να πω,κριμα ειναι το κουταβι διοτι θα πρεπει να κουραζεται παρα πολυ...κουραγιο κ ελπιζω να βρεθει λυση.
ευχομαι οτι καλυτερο!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
επισης παρατηρισα περισσοτερο τις φωτο κ βλεπω ποσο μακρυτερα ειναι τα πισω ποδια σε σχεση με τα μπροστινα!!!!

Souless

Member
5 Οκτωβρίου 2009
16
0
Ok λοιπον στο θεμα με το Arthroluxyl C ηταν οτι συνηστατε για τις φυλες που αναπτυσουν κοκκαλα και χονδρους γρηγορα και οταν λεω γρηγορα θα σασ πω πως ο μικρουλης λιγο πριν τισ 15 Αυγουστου ηταν 6,8 kg και τωρα ειναι 20 χωρις να ειναι παχυς επεισης ειναι 3 φορες μεγαλυτερος σε μεγεθος. Το συνηστουν σε Γ.Π. retrievers κλπ. Περιεχει βιταμινη C κατα κυριο λογο. Τελικως μιλησα και με καποιον εκτροφεα της φυλης που βρηκα μεσω ΚΟΕ και τον ρωτησα γι αυτο και μου προτεινε Royal Canine για Γ.Π. και επεισης καποιο Cag απο φυκια για συμπληρωμα.

Για το θεμα του ηλιου τωρα δεν εβγαινε μονο βραδυ ηταν ολη την ημερα ανοιχτο το σπιτι και πηγαινε που και που στο μπαλκονι αλλα λογω οτι ηρθε καλοκαιρι ,ειναι ολομαυρη η ραχη του και ζω σε πολη απεφευγε τον πολυ ηλιο γιατι καιγοταν.

Τον τελευταιο καιρο οι περισσοτερες βολτες του εχουν καταληξη την παραλια οπου οδηγω 40 km για να παμε σε αμμο και κανει και μπανιο στη θαλασσα οταν δεν κανει κρυο. Απο τη μερα που πηγε στην αμμο μεχρι σημερα εχω δει την εξης βελτιωση : μονο στα πισω ποδια πατουσε με τουσ αγκωνες σχεδον ενω τωρα σηκηθηκαν και πατα κανονικα σαν στηριξη. Το προβλημα ποθ εντοπιζω ειναι πως δεν παταει στο σωστο σημειο στην πατουσα του και φυσικα στα μπροστινα που παταει λιγο πιο κατω. Σας δινω αυτο να δειτε και πργματικα ηταν σαν να βλεπω το σκυλακο μου.

http://www.bullybreedresource.com/forums/showthread.php?t=2123

Επεισης οσο και να ψαχνω δεν βρηκα Ελληνικη ονομασια γι αυτο ουτε σε αλλα sites πχ shar-pei ενω στα αγγλικα το γραφει στα Ελληνικα παραληφθηκε. Και κατι τελευταιο για να δειτε ποσο πισω ειμαστε στην Ελλαδιτσα πηρα μια απο της κτηνιατρους που τον εχουν δει και μου ειπε πως 1η φορα το ακουει ως ασθενεια και οτι στο πανεπιστημιο οταν ηταν το ελεγαν ραχητισμο και οτι ειναι προβληματικα απο τη γεννα και δεν στρωνουν ποτε lol...

Souless

Member
5 Οκτωβρίου 2009
16
0
επισης παρατηρισα περισσοτερο τις φωτο κ βλεπω ποσο μακρυτερα ειναι τα πισω ποδια σε σχεση με τα μπροστινα!!!!

αυτο ειναι ενα απο τα συμπτωματα να φαινονται μακρυτερα αλλα δεν ειναι. Απλα ειναι λεπτα και στηριζεται στους αγκωνες...

Souless

Member
5 Οκτωβρίου 2009
16
0
Και 1 ερωτηση ισως ασχετη μπορει και σχετικη. Εχει καμια σχεση που τα κοπρανα του μυριζουν απιστευτα ασχημα οπως και τα ουρα του το ιδιο? Ρωταω γιατι στο αλλο το σκυλακι που εχει η οικογενεια μου δεν μυριζαν τοσο καμια σχεση δηλαδη.

Αν τα κανει βραδυ στο μπαλκονι πχ ξυπναω απο τη βρωμα!!!:eek:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Σχετικά με τα κόπρανα, έχει να κάνει με τη διατροφή.
Κάποιοι έχουνε αναφέρει ότι με την orijen μύριζαν άσχημα τα κόπρανα. Αυτό βέβαια δεν κάνει τη συγκεκριμένη τροφή κακή, απλά δεν ταίριαξε στο σκύλο τους, προφανώς δεν ταιριάζει και στο δικό σου.

Σχετικά με το σκύλο τώρα, αφού τρέχεις έτσι κι αλλιώς σε γιατρούς (και μπράβο σου!) μήπως να επικοινωνούσες με τον Panos0685 μια και πιθανόν να έχετε το ίδιο πρόβλημα να σου συστήσει το γιατρό που τον βοήθησε;;)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον τωρα ειδα τις φωτογραφιες(τυφλα)
το σκυλακι εχει παρει πολλες βιταμινες και δεν εχει δει ηλιο για να τις καψει(τα μαυρα αντεχουν πιο πολυ στον ηλιο,τα δικα μου κοιμουνται στον ηλιο τουλαχιστο 1 ωρα οταν δεν καιει πολυ).
1ον ενα σκυλι μεσαιας μεγαλης ρατσας δεν το πλακωνουμε στις δυνατες τροφες,πρωτεινες,και βιταμινες γιατι ετσι και αλλιως μεγαλωνει γρηγορα,για εμενα προσωπικα ειναι καλυτερα μια χαμηλης περιεκτικοτητας σε πρωτεινες τροφη ετσι ωστε να μεγαλωνει σιγα σιγα(οπως τα στειρωμενα,και με γερα κοκκαλα και αρθρωσεις).
Τωρα τελευταια ολοι με τα μεγαλοσωμα σκυλια το εχουνε παρει χαμπαρι και δεν υπερβαλουν με τις τροφες,οτι ειναι να γινει θα γινει μονο και μονο λογω DNA και αυτο δεν μπορει να το αλλαξει καμμια τροφη,μονο να το επιταχυνει,η να το φρεναρει.
Οποτε οτι και να ταισεις αν ειναι π.χ να μεινει κοντο θα μεινει κοντο,αν ειναι να γινει ψηλο θα γινει ψηλο.
Αμμος και θαλασσα πολυ καλο για μυκητιασεις και μικρο τραυματισμους,για εσενα ακαταληλο ειδικα αν υπερβαλεις,μιας και ο σκυλος εχει αδυναμες αρθρωσεις,θα ανοιξουν οι πατουσες του και δεν θα μπορει να περπατησει(προσωπικη εμπειρια με Γ.Π στους αμμολοφους Καβαλας παιζοντας φρισμπυ το 1986).
2ον ασκηση αρχιζει απο τον 6ο μηνα οχι νωριτερα και οχι στο φουλ,το κουταβι χρειαζεται παρα πολυ υπνο,κοψε τα πειραματα με τις τροφες δωσε του μια απλη τροφη,αυτο που βλεπουμε στα ποδια του υπαρχει και στα υπολοιπα κοκκαλα αλλα δεν φαινετε,ισως καποιο αλλο κουταβι να μην παθαινε τιποτα με ολα αυτα αυτος ομως δεν αντεχει(δεν ειναι κακο)ειδικα αν η μητερα του στην διαρκεια της εγκυμοσυνης δεν ετρωγε τροφη φουλ πρωτεινη puppy(πολυ πιθανο) πως τωρα αυτο ξαφνικα το πλακωνεις στις πρωτεινες και βιταμινες?
Μεγαλωσε το σκυλι σου σαν σκυλι,και οχι σαν γουρουνι για σφαξιμο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Κάνει βόλτες το κουτάβι χωρίς να ζορίζεται - κουράζεται;

Είναι και αυτές απαραίτητες.

Συμφωνώ με despoina για το πόσο δυσανάλογα φαίνονται τα πίσω πόδια. Φυσικά μπορεί να είναι λόγω προοπτικής από το φακό της φωτογραφικής μηχανής.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48