ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΑΤΣΑΣ???


Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Καλημέρα! Μόλις τις τελευταίες μέρες εγώ και ο σύντροφός μου αποφασίσαμε να αγοράσουμε σκυλάκι. Μπορώ να ομολογίσω ότι η επιλογή της σωστής ράτσας δεν περίμενα να είναι και τόσο δύσκολη. Μπαίνουμε συνέχεια σε διάφορα site και μπορώ να πω πως έχουμε λίγο μπερδευτεί!!!!!!
Μένουμε σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και θα θέλαμε ένα σκυλάκι το οποίο να είναι φιλικό με τα παιδιά, να μην γαυβγίζει και αναστατώνει την πολυκατοικία, να μπορεί να μείνει κάποιες ώρες μόνο του χωρίς να φέρνει την καταστροφή και αν γίνεται να μην έχει και πολύ τρίχωμα. Είχαμε καταλήξει στο pincher αλλά μας είπαν ότι είναι πολύ ζωηρό και ότι γενικά δεν είναι πολύ καλό. Τις τελευταίες μέρες σκεφτόμασταν το shiba inu αλλά είδα στο site ότι δεν μπορείς να βρεις εδώ στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ μπερδεμένοι και δεν ξέρουμε ποιό να επιλέξουμε. Μηπως θα μπορούσε κάποιος να μας προτείνει κάποια ράτσα??
Σας ευχαριστώ πολυ!!!!!
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν υπάρχει σκυλί που δε γαυγίζει. Ξέχνα το.

- poodle (κανίς δηλαδή, toy ή μίνι): Δεν χάνει μαλλί (καθόλου όμως), είναι καλό με τα παιδιά και γαυγίζει όταν πρέπει ΑΝ δεν το κάνετε υστερικό λόγω υπερπροστατευτικότητας.
- Boxer: Ίσως η καλύτερη ράτσα για παιδιά αλλά άτακτο
- Bichon Frise: Καταχαρούμενο πλάσμα, δεν μαδάει πολύ, γαυγίζει με κουδούνια και τέτοια, αλλά θέλει από νωρίς κοινωνικοποίηση με τα παιδιά.
- Basset Hound - Ήηηηησυχοοοοοοοοοοοο, δεν πολυγαυγίζει, ψιλοβγάζει τρίχα, μια χαρά με τα παιδιά. Προσωπικά αυτό θα επέλεγα ή το κανίς.
- Beagle - ΤΕΛΕΙΟ με τα παιδιά, πολύ άτακτο και παιχνιδιάρικο όμως.
- Λαμπραντόρ - γκόλντεν ριτρίβερ - Άψογα με τα παιδιά και την οικογένεια, χάνουν πολλή τρίχα.
- Όσο περίεργο κι αν ακούγεται Μεγάλος Δανός, επίσης τέλειο με τα παιδιά, δεν πολυγαυγίζει, χάνει τρίχα αλλά όχι τρελά πράγματα, δεν έχει και τις τρελές ανάγκες σε άσκηση παρά το μέγεθός του και γεμίζει την αγκαλιά σου :)
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
και θα θέλαμε ένα σκυλάκι το οποίο να είναι φιλικό με τα παιδιά, να μην γαυβγίζει και αναστατώνει την πολυκατοικία, να μπορεί να μείνει κάποιες ώρες μόνο του χωρίς να φέρνει την καταστροφή
Αυτά είναι πιο πολύ θέμα κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης παρά φυλής

Ιδιοσυγκρασία, μέγεθος, τρίχωμα κτλ έχουν σχέση με τη φυλή. Κοίτα επίσης ποιες είναι οι ανάγκες του σκύλου αν ταιριάζουν με το τρόπο ζωής της οικογενείας
 


Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Το γνωρίζω ότι θα γαυβγίζει και είναι απόλυτα φυσιολογικό απλά επειδή μένουμε σε πολυκατοικία γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες ράτσες που γαβγίζουν πάρα πολύ και χαλάνε τον κόσμο τις οποίες για αυτονοήτους λόγους θα ήθελα να αποφύγω.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες Nala!:)

Μας έγραψες πως μόλις τις τελευταίες ημέρες αποφασίσατε να πάρετε σκύλο. Πως καταλήξατε σε αυτήν την απόφαση?
Γιατί θέλετε να πάρετε σκύλο?
Έχει κανείς από τους δυο σας προηγούμενη εμπειρία? Τι ξέρετε για τα σκυλιά?
Εργάζεστε και πόσες ώρες καθημερινά?

Και κάτι άλλο: Μπορείς να θεωρείς αυτονόητο να θέλεις να αποφύγεις ένα σκύλο που γαβγίζει, αλλά για το σκύλο είναι αυτονόητο να γαβγίζει. ;)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ακριβώς σκυλί που δεν γαυγίζει δεν υπάρχει..
Είναι θέμα εκπαίδευσης από εκεί και πέρα..

Τέλειο με τα παιδιά είναι και τα westie όπου βγάζουν ελαχιστη τρίχα και είναι τέλειο με τα παιδιά ,τα λατρεύουν..!!
Είναι πολύ ζωηρά και έχουν την ενέργεια που τη θέλουν για να τρέχουν και να παίζουν τα παιδιά με τις ώρες!!
Λαμπραντόρ και golden είναι πολύ καλά με τα παιδιά αλλα όντως χάνουν τρίχα και θέλουν οπωσδήποτε εκπαίδευση αν δεν έχεις ανάλογη εμπειρία από την ράτσα και το μέγεθος..
Θα κανεις τρελες εξορμήσεις στα βουνά μαζί τους(αν είσαι αθλητικός τύπος)..
Το μαλτεζάκη είναι αρκετά ήρεμο ,αρκετά φιλικό με τα παιδιά (όχι ομως πολυ μικρής ηλικίας) ,αλλα χάνουν πολύ τρίχα..
Είναι άπειρες οι επιλογές που έχεις...
Αλλα πες μας κάτι..,θέλεις μεγαλόσωμο η μικρόσωμο?
 


Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Ο σύντροφός μου παλιότερα είχε ένα σκυλάκι΄τον "ΤΑΡΖΑΝ" το οποίο είχε εκπαιδεύσει ο ίδιος, δυστυχώς όμως αρρώστησε και πέθανε. Δεν αποφασίσαμε να πάρουμε σκυλί ξαφνικά απλά τώρα τακτοποιηθήκαμε σε δικό μας σπίτι. Όσο για τις ώρες που θα λείπουμε, εργαζόμαστε και οι δύο τα πρωινά οπότε και αναγκαστικά θα πρέπει να μένει μόνο του το πολύ 8 ώρες. Γνωρίζουμε και οι δύο ότι είναι μεγάλη ευθύνη η φροντίδα ενός σκυλιού και για το λόγο αυτό θα θέλαμε να πάρουμε κάποιο που δεν θα βασανίζεται αλλά και θα μπορούμε να του προσφέρουμε την φροντίδα που απαιτείται και χρειάζεται. Θα θέλαμε ένα μικρόσωμο σκυλάκι όπως το Pincher αλλά όχι και πάρα πολύ μικρό δηλαδή νανοειδές όπως τα Chihuahua.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το basset δεν είναι και πολύ μικρόσωμο, αλλά πιστεύω ότι υπερ-καλύπτει τις ανάγκες σας. Ούτε γαυγίζει πολύ, ούτε πολλή άσκηση θέλει, ούτε και πολλή τρίχα βγάζει και είναι και τέλειο με τα παιδιά. Επίσης... κοίτα πλάσμα!





(έχω κόλλημα με αυτό το σκυλί)
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Συμφωνα με αυτα που γραφεις (καταλαβαινεις οτι τα ακιτα ειναι αρκετα μεγαλα)

εκτος απο αυτα που εγραψε η χλοη υπαρχουν και τα γαλλικα μπουλντογκ και τα αγγλικα μπουλντογκ. αν σας αρεσουν!
υπαρχει και το american stafordshire terrier, και stafordshire bull terrer

αυτο που ειπες περι φασαρια αντιλαμβανεσαι οτι δεν εχει να κανει τοσο με την ρατσα οσο με την εκπαιδευση και την ασκηση που θα λαμβανει το σκυλι. απλα υπαρχουν ρατσες με περισοτερες αναγκες ασκησης!
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τέλειο με τα παιδιά είναι και τα westie όπου βγάζουν ελαχιστη τρίχα και είναι τέλειο με τα παιδιά ,τα λατρεύουν..!!
Είναι πολύ ζωηρά και έχουν την ενέργεια που τη θέλουν για να τρέχουν και να παίζουν τα παιδιά με τις ώρες!!
Λαμπραντόρ και golden είναι πολύ καλά με τα παιδιά αλλα όντως χάνουν τρίχα και θέλουν οπωσδήποτε εκπαίδευση αν δεν έχεις ανάλογη εμπειρία από την ράτσα και το μέγεθος..
Πιστεύεις ότι το westie δεν χρειάζεται εκπαίδευση; Με την μικρή των 16 μηνών πάω ακόμα σχολείο, κι ας έχω αρκετή εμπειρία με westie. Άρχισε με puppy class σε ηλικία 10 εβδομάδων, μετά την βασική υπακοή και τώρα την συνεχεία. Terrier είναι και αν δεν το προσέξεις δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει το ρόλο του αρχηγού της οικογένειας.
 








sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Πολύ δραστήρια και ζωηρά, οπωσδήποτε πρέπει να εκτονώνεται και οπωσδήποτε να εκαιδευτεί γιατί όπως είπε και η συμφορουμίτισσα
Terrier είναι και αν δεν το προσέξεις δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει το ρόλο του αρχηγού της οικογένειας.
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ρε παιδιά δεν είναι δημοσκόπηση ''ποιός σκύλος σας αρέσει''

Είπε η γυναίκα

Μένουμε σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και θα θέλαμε ένα σκυλάκι το οποίο να είναι φιλικό με τα παιδιά, να μην γαυβγίζει και αναστατώνει την πολυκατοικία, να μπορεί να μείνει κάποιες ώρες μόνο του χωρίς να φέρνει την καταστροφή και αν γίνεται να μην έχει και πολύ τρίχωμα.
Και προτείνεται μέχρι Τζακ Ρασελ και Amstaff ? :rolleyes:

Bulldog
Basset Hound
Bulldog γαλλικό
Βasenji
Pug

και πιο μεγαλόσωμα
Labrador
Golden
Boxer
Great Dane
 




Bridget

New Member
10 Ιουνίου 2008
4
0
Θεσσαλονίκη
Γεια σας και από εμένα!!

Εγώ θα ήθελα να προτείνω τα shih tzu (από προσωπική εμπειρία). Είναι μικρόσωμα (4 έως 7 κιλά), δεν γαυγίζουν γενικώς, είναι ήσυχα, δεν χρειάζονται ατελείωτες ώρες βόλτας και άσκησης, είναι ΤΕΛΕΙΑ με τα παιδιά (έχω και μια κόρη 7,5 ετών), έχουν μεν αρκετό μαλλί αλλά μαδάνε λίγο (αν το χτενίζεις συχνά δεν θα βρίσκεις καθόλου τρίχα), μπορούν να μένουν για κάποιες ώρες μόνα τους.

Είναι τρισχαριτωμένα πλάσματα (όπως όλα τα σκυλιά βέβαια), και ζουν για να τα χαϊδεύεις, να τα αγκαλιάζεις, να κουρνιάζουν δίπλα σου-στην αγκαλιά σου-στα πόδια σου. Βέβαια, προσοχή, μην παρασυρθείς από την "τρισχαριτωμενιά" τους, και τα κακομάθεις!....
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ξέχασα το chinese crested και εκείνο το άλλο το μεξικάνικο - που ποτέ δε θυμάμαι πώς λέγεται. Αυτά δε βγάζουν τρίχα γιατί δεν έχουν (τουλάχιστον η άτριχη εκδοχή του chinese cresred). Άντε να τα βρεις στην Ελλάδα όμως, ειδικά το δεύτερο.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU