Μέγεθως κομμένης ουράς

Status
Κλειδωμένο θέμα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
όχι ρεεεε
είχαν ακρωτηριαστεί πρίν τον νόμο
τι είπε το άτομο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όχι,δεν είναι παραλογη επειδή η απαγόρευση κοψίματος ουρων και αυτιών εφαρμόστηκε πριν από κάποια χρόνια Υπαρχουν σκυλιά που είναι σε μία ηλικία που όταν γεννήθηκαν επιτρεπόταν το κόψιμο Βέβαια σε λίγο θα πάψουν να κατεβάινουν σε εκθέσεις γιατί αρχίζουν και μεγαλώνουν

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
όχι ρεεεε
είχαν ακρωτηριαστεί πρίν τον νόμο
τι είπε το άτομο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και ο νομος, βεβαίως βεβαίως δεν πιανει αναδρομικα :D
Μα όλα πριν το νομο;
Τ λές βρε παιδι μου.
Ευτυχως πρόλαβαν και απεκατεστησαν την αισθητική τους πριν ψηφιστεί ο νομος και γεμισει ο κοσμος με άσχημα σκυλια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
φαντάσου να έπρεπε να ξανακολλήσουν την ουρά και τα αυτιά για να κατέβουν πάλι σε εκθέσεις :D

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
όχι,δεν είναι παραλογη επειδή η απαγόρευση κοψίματος ουρων και αυτιών εφαρμόστηκε πριν από κάποια χρόνια Υπαρχουν σκυλιά που είναι σε μία ηλικία που όταν γεννήθηκαν επιτρεπόταν το κόψιμο Βέβαια σε λίγο θα πάψουν να κατεβάινουν σε εκθέσεις γιατί αρχίζουν και μεγαλώνουν
Τωρα καταλαβα τι εννοείς.
Και στην Ελλαδα ο νόμος δεν έχει αυτην την "προϋποθεση";

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Από όλους αυτούς που απάντησαν σε 11 σελίδες, μόνο ένας έχει σχέση με τη φυλή. Οι υπόλοιποι απλά παπαγαλίζουν αυτά που άκουσαν απο άλλους και μάλιστα επιθετικά σε ένα νέο μέλος.

Όποια και αν είναι η άποψη σας, οφείλετε να σεβαστείτε την αντίθετη άποψη και όχι να κάνετε ομαδική επίθεση.

Όποιος απο αυτούς που απάντησαν σε προηγούμενα ποστ γνωρίζει πως, απο ποιό λόμπυ, με ποιές δικαιολογίες, με ποιές εξαιρέσεις και γιατί απαγορεύτηκε το κόψιμο της ουράς ας απαντήσει σε ένα νέο θέμα.

Ποτέ, κανένας απο τους εισηγητές αυτής της σύμβασης την οποία βλακωδώς υπέγραψε η Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις, (όπως έκαναν οι άλλες πιο προηγμένες κυνοφιλικά χώρες), δε ρώτησε τους άμεσα εμπλεκόμενους μετις φυλές στις οποίες παραδοσιακά κόβεται η ουρά.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δε βρίσκω λόγο να πρέπει να απαντάνε μόνο οι γνώστες των φυλών που κόβονται στο θέμα. Άλλωστε πρόκειται για ζήτημα ηθικής. Το ότι έχει απαγορευτεί νομικά για μένα προσωπικά είναι μόνο ένα εργαλείο για να παρακινήσω κάποιον να δει το οφθαλμοφανές.
Όσο αφορά την επιθετικότητα προς το νέο μέλος, νομίζω γίνεται αντιληπτό ότι όταν μιλάμε για ένα ζήτημα που προσωπικά το θεωρώ οριακώς μη κακοποίηση και για το οποίο η αντίθετη πλευρά δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό ("κρατς κρατς"), τότε ναι θα μου βγει επιθετικότητα.
Σχετικά με το πώς απαγορεύτηκε το κόψιμο της ουράς, ομολογώ πώς δε γνωρίζω (μου φάνηκε ως κάτι που έγινε επιτέλους δόξα το θεό και πιο πολύ με απασχολούσε τα παρελθόντα έτη το γιατί έκοβαν στα έρμα τα ζωάκια τα περισσευούμενα) και και θα μ ενδιέφερε να μάθω, οπότε αν θες πες μας.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Από όλους αυτούς που απάντησαν σε 11 σελίδες, μόνο ένας έχει σχέση με τη φυλή. Οι υπόλοιποι απλά παπαγαλίζουν αυτά που άκουσαν απο άλλους και μάλιστα επιθετικά σε ένα νέο μέλος.

Όποια και αν είναι η άποψη σας, οφείλετε να σεβαστείτε την αντίθετη άποψη και όχι να κάνετε ομαδική επίθεση.
Δηλαδή με τα λεγόμενα σου η άποψη μας που θεωρούμε το κόψιμο ουράς κακοποίηση δεν θα έπρεπε να τεθεί? Άρα υπο τον ίδιο τρόπο αν κάποιος μπεί εδω μέσα και πει ότι δέρνει τον σκύλο του και του κάνει τρελά "γυμνάσια" μέχρι να χύσει αίμα το σκυλί για να γίνει σωστός σκληραγογημένος σκύλος για να αντέχει απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο σκυλί ή άνθρωπο γιατί έτσι θέλει να σκληραγωγίσει αυτός το σκυλί του θα έπρεπε και αυτό να το σεβαστούμε και να μην πούμε τίποτα και να αφήσουμε μόνο τους "ειδικούς" να μιλήσουν? Δεν νομίζω......

Το φόρουμ είναι ελευθερο να εκφράσουμε την γνώμη μας και τις γνώσεις μας ακόμα και "σκληρά" αν χρειαστεί, όταν ειδικά ένα νέο μέλος δεν ακούει στην λογική και προτιμάει να κακοποιεί το σκυλί του μόνο και μόνο για να το πέζει ο ίδιος άντρακι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δηλαδή δεν είναι υποκειμενικό θέμα αισθητικής?

γιατί πρέπει να είμαι ειδικός σε μιά φυλή για να απαντήσω περι του "3 μηνών ροτβάιλερ-να ξανακόψω την ουρά του?"
δεν ρώτησε δα και για γραμμές αίματος.....

ο δε κυνισμός και η επιθετικότητα ,αν διαβάσεις απο την αρχή προς το τέλος είναι ανάλογη του στύλ του νεοεισερχόμενου "κρατς κρούτς"

προσωπικά περιμένω με τεράστιο ενδιαφέρον την διασάφηση του θέματος "ουρά,περιττή χρήσιμη ή προβληματική"

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα

Όποιος απο αυτούς που απάντησαν σε προηγούμενα ποστ γνωρίζει πως, απο ποιό λόμπυ, με ποιές δικαιολογίες, με ποιές εξαιρέσεις και γιατί απαγορεύτηκε το κόψιμο της ουράς ας απαντήσει σε ένα νέο θέμα.

Ποτέ, κανένας απο τους εισηγητές αυτής της σύμβασης την οποία βλακωδώς υπέγραψε η Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις, (όπως έκαναν οι άλλες πιο προηγμένες κυνοφιλικά χώρες), δε ρώτησε τους άμεσα εμπλεκόμενους μετις φυλές στις οποίες παραδοσιακά κόβεται η ουρά.
Δεν ήξερα ότι έπρεπε να έχουμε ροτβάιλερ για να μπορούμε να εκφέρουμε δημόσια άποψη για την απαγόρευση του κοψίματος της ουράς!:confused::confused:

Εξ'αλλου η συζήτηση δεν είναι για τα ροτ, είναι για το "μεγεθος κομμένης ουράς".
Αναφέρθηκαν και τα ντομπ και τα πιτ κλπ.
Μιας και έγραψα πολλές φορές στις προηγούμενες 11 σελίδες, σε πληροφορώ πως δεν παπαγάλισα τίποτα, όπως πιστεύω και οι υπόλοιποι. Και έτσι για τη ροή της συζήτησης, είχα αρκετά σκυλιά κουρτσχααρ στο παρελθόν, και σε αυτά κόβουν την ουρά, και θεωρητικά αυτά εκτελούν ακόμα την εργασία για την οποία εκτράφησαν και για την οποία κόβουν τις ουρές υποτίθεται.
Όποτε ξέρω από πρώτο χέρι, και έχω δει πως κόβεται η ουρά, και έχω δει και άκοπο σκυλί, που ποτέ δεν το ενόχλησε η περιττή ουρά του... :cool:

Πιθανώς και άλλα μέλη να έχουν ανάλογες εμπειρίες, ας μην υποτιμάμε την νοημοσύνη τους λέγοντας ότι παπαγαλίζουν.

Δεν φερόμαστε επιθετικά στο νέο μέλος επειδή μας κάπνισε, φερόμαστε επιθετικά σε ένα νέο μέλος που γράφει ερετικά, αμφισβητεί τις γνώσεις όλων εδώ,μα πάνω απ'όλα δεν σέβεται το σκυλί του και κόβει κρατς κρατς ότι περισσευει. Δικαίωμα σου να συμφωνείς με το κόψιμο της ουράς, αλλά δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι θα μπορούσες να μιλήσεις έτσι για τον σκύλο σου.(κρατς κρατς)
Και σε ένα φόρουμ για αυτούς που αγαπούν τον σκύλο, όταν μιλάς έτσι, ΣΑΦΩΣ και οι περισσότεροι θα είναι επιθετικοί.

Και θα ξαναρωτήσω εγώ : "Σε ένα ροτβάιλερ, τι του προσφέρει η κομμένη ουρά;"
Εγώ δεν ξέρω, και αν και η κρίνα μας εξήγησε, θα ήθελα να μας πεις και εσύ, πως το στηρίζεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Εδώ προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις περιττές ναρκώσεις σαν τον διάολο με το λιβάνι και ναρκώνουμε για κόψιμο αυτιών, ουρών κλπ. ...

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Εδώ προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις περιττές ναρκώσεις σαν τον διάολο με το λιβάνι και ναρκώνουμε για κόψιμο αυτιών, ουρών κλπ. ...
Συμφωνώ, κανείς δε θέλει ναρκώσεις και χειρουργεία χωρίς λόγο. Δεν χρειάζεται όμως, υπάρχει ανώδυνη μέθοδος και λέγεται banding.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Συμφωνώ, κανείς δε θέλει ναρκώσεις και χειρουργεία χωρίς λόγο. Δεν χρειάζεται όμως, υπάρχει ανώδυνη μέθοδος και λέγεται banding.
Δε νομιζω σε 3 μηνων να εκανε banding...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Διαβάζω ξανά και ξανά τα posts του θέματος, αλλά, ρε παιδί μου, αυτό το "μέγεθως" με σκοτώνει...:)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τι ακριβως είναι το banding;
Το γκουκλαρα και είδα ένα σχοινι που χωρίζει την ουρα στα δύο, αλλα δεν έχω καταλαβει ποιος είναι ο ανωδυνος τροπος που κοβεται η ουρά και μάλιστα χωρίς αναισθησια.
Μπορει καποιος να μου εξηγήσει;

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
Τι ακριβως είναι το banding;
Το γκουκλαρα και είδα ένα σχοινι που χωρίζει την ουρα στα δύο, αλλα δεν έχω καταλαβει ποιος είναι ο ανωδυνος τροπος που κοβεται η ουρά και μάλιστα χωρίς αναισθησια.
Μπορει καποιος να μου εξηγήσει;
βασικα με αυτο το σχοινακι κοβεις την ροη του αιματος για καποιες μερες και ετσι νεκρωνεται το σημειο αυτο και πεφτει. οπως οταν κανουμε εμεις για καποια κρεατοελια. χωρις νυστερι δηλαδη.

Status
Κλειδωμένο θέμα