Μαγειρεύοντας για το σκύλο


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εμενα με γαριδες, σωμα, ειχε κανει κολιτιδα. Γενεικα απ ο,τι εχω διαβασει δε προτεινονται
 


future80

Member
20 Ιανουαρίου 2014
22
0
καθαρίζω γαρίδες και ο μικρός έχει κάτσει δίπλα μου και με κοιτάει λες και κρατάω παιδάκια.... Οι γαρίδες είναι βρασμένες μπορώ να του δώσω τα κεφάλια και το περίβλημά τους? Να τα κάνω στο μπλέντερ ή ως έχουν?

Γενικά δεν του έχω ξαναδώσει πέρα από μια φορά ως λιχουδίτσα μαγειρεμένη.
Irar μετά από αυτά που πάθαμε με το larrako μας θα έλεγα ΟΧΙ. Έφαγε μια Κυριακή τα κεφάλια από γαρίδες (γύρω στις 5-7), -κλασικά του δώσαμε μια, ξετρελάθηκε με τη γεύση και μετά παρασυρθήκαμε και του δώσαμε και τις υπόλοιπες- και τη Δευτέρα το απόγευμα άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα.. Αρχικώς ανησυχητικά, δεν είχε πολύ όρεξη αλλά το βράδυ και ενώ κοιμόμασταν ακούσαμε αν θόρυβο που ήταν ο Larry ο οποίος περπατούσε και ξαφνικά αφέθηκε και έπεσε με δύναμη στο πάτωμα. Καταλαβαίνεις το άγχος!! Κάναμε εξετάσεις, ευτυχώς όλα καλά που δεν δικαιολογούσαν αυτά τα συμπτώματα και μετά από κουβέντα με τον κτηνίατρο το μόνο που έμενε ήταν οι γαρίδες!!
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
εχω δωσει γαριδες. κεφαλια και κελυφος. αρκετα μεγαλες, πανω απο 10 cm. προσθεσα περιπου 10 στο μαγειρεμενο που ηδη ειχα (αντικαθιστωντας τα πιο μεγαλα κομματια κοτοπουλου με γαριδες). ειχε και ρυζι και γιαουρτι μεσα. 10 γαριδες στο κουβαδακι του κιλου απο το γιαουρτι (το μπολ δηλαδη που χρησιμοποιω για το 1 γευμα). οι γαριδες ηταν το μισο κουβαδακι περιπου. τις καταβροχθησε το τερατακι, δεν επαθε κατι. για 3 μερες συνεχομενα το ετρωγε ενθουσιασμενη (μετα τελειωσαν, την επομενη φορα παλι...). γενικα ομως δεν εχει ευαισθητο στομαχι, μονο μια φορα την ειχε πειραξει η ξηρα (εκανε δηλαδη εμετο) οταν ηταν μικρη επειδη την εφαγε με λαιμαργια.
 


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Αντικρουόμενες οι απόψεις....... Δεν τις έχω δώσει ακόμη θα περιμένω να ακούσω και άλλους..... Ευχαριστώ πάντως
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Κι εγώ έχω δώσει, συνήθως τα κεφάλια αλλά μερικές φορές και ολόκληρες σε διάφορους σκύλους.
Δεν έπαθε κάποιος σκύλος κάτι.
 


teleia

Member
22 Οκτωβρίου 2013
21
0
Καλησπερα!εδω και 2βδομαδες ξεκινησαμε και εμεις το μαγειρευτο,διαβασα τα παντα εδω μεσα..το μονο που παρατηρησα ειναι λιγο πιο μαλακα κοπρανα. ειναι γυρω στα 5kg οποτε του δινω 150gr καθημερινα χωρισμενα σε 2 γευματα. με αναλογιες περιπου 120gr κρεας και 30γρ λαχανικα με λιγο ρυζι..
πως σας φαινονται ολα αυτα?κανω κατι λαθος?
 


Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Θέλω και εγώ να παρατήσω την acana και να ξεκινήσω μαγειρευτό. Θα φτιάχνω 10-15 μερίδες και θα τις καταψυχω. Είναι καλό να ανακατεύεις κοτόπουλο, τοννο, ρύζι, φρούτα;

Powered by Nexus 4
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
για φρουτα δεν ξερω. τις δινω κανενα πορτοκαλι κομματακια χωρια οταν τρωω κι εγω. δεν εχω δοκιμασει να το βαλω μεσα στο φαγητο.
 


george amstaff

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
91
0
αιμοραγικες διαροιες ειχε παρουσιασει και εμενα και παρατηρησα οτι ηταν απο τα λαχανικα συγκεκριμενα τα πρασινα Ν1 ηταν το μαρουλι τωρα του δινω παλι μαρουλι αλλα πολυ μικρη ποσοτητα στο μπλεντερ και 2 φορες την βδομαδα προτιμω να του δινω πολυ λιγο και ωμο παρα ζηματισμενο επισης μπροκολο κουνουπιδι κλπ.συστηματικα του δινω καροτο και περισοτερη ποσοτητα ενα καροτο την ημερα μισο το πρωι μισο το βραδι ενα αυγο ωμο την βδομαδα 1 φορα στις δυο εβδομαδες συκωτι μοσχαρισιο 1 φορα την εβδομαδα γιαουρτι το γιαουρτι του καθεται πολυ καλα και οταν ειχε αιμοραγικες διαροιες οταν του εδωσα γιαουρτι σταματησαν βεβαια του εδωσα και μια αντιβιωση.
μαγειρευτο του δινω ενα μηνα αλλα βλεπω πανω στον σκυλο πολυ καλα αποτελεσματα απο καθε αλλη τροφη του δινω 350-400 γρ κοτοπουλο και 300 γρ ρυζι βρασμενο +σωλομαιλεο (αυτο ειναι ενα γευμα και τρωει πρωι βραδυ) αυτα ειναι τα στανταρ και συμπληρονω καθε μερα μια πινελια σε φρουτα η λαχανικα παντα σε μικρη ποσοτητα εκτος το καροτο που το σηκωνει το στομαχι του,χοιρινο 2-3 γευματα το μηνα του δινω εαν ειναι πολυ δραστηριος του δινω λιπος χοιρινο βρασμενο αλλα ενα κυβακι,το λιποσ κοτοπουλου δεν μου αρεσει γιατι δεν ειναι ακριβος λιπος εκτος αν ειναι σπιτικια η κοτα που ειναι τοπ τοτε το λιπος της και 3 φορες τον μηνα περιπου του δινω κοτοπουλο σε μορφη σουπας
το κοστος μου βγαινει 35 ευρω περιπου το κοτοπουλο ρυζι και λαχανικα με φρουτα δεν τα εχω υπολογισει αλλα δεν νομιζω να βγαινουν πανω απο 10 ευρω,ενα αρνητικο που θα ελεγε καποιος ειναι ο χρονος που χρειαζεται να τα ετοιμασω για τις δεκα ημερες χρειαζομαι 4-5 ωρες συνηθος φωναζω φιλους για να εχω παρεα ραδιακι και καφε και περναει ευχαριστα η ωρα.
ενα τιπ ειναι για να μην χανουμε πολλα γραμαρια κρεατος ειναι να βρασουμε πρωτα το νερο και μετα να μπει το κρεας μεσα.
εαν εχει καποιος να μου συμπληρωσει κατι πολυ ευχαριστος :D
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
@teleia τα μαλακά κόπρανα είναι θαρρώ από την πολύ πρωτεϊνη. Και δίνεις νομίζω πολλά λαχανικά σε αναλογία με το κρέας. Το 1/4 να είναι όλο το μιξ λαχανικά-ρύζι. Αύξησε λιγουλάκι το ρύζι, μείωσε λίγο τα λαχανικά και για να σφίξουν τα κόπρανα δώσε ασβέστιο - πρέπει κιόλας κι εσύ δε δίνεις. Τριμμένα τσόφλια αυγών δηλαδή, ελάχιστα αφού είναι μικρό το σκυλί άρα μικρή κ η μερίδα.

@thodoras εγώ δεν θα ανακάτευα φρούτα με κρέας. Και (αν και δε μου φαίνεται πολύ κακό) θα προτιμούσα άλλο γεύμα κρέας και άλλο ψάρι.
 


teleia

Member
22 Οκτωβρίου 2013
21
0
@teleia τα μαλακά κόπρανα είναι θαρρώ από την πολύ πρωτεϊνη. Και δίνεις νομίζω πολλά λαχανικά σε αναλογία με το κρέας. Το 1/4 να είναι όλο το μιξ λαχανικά-ρύζι. Αύξησε λιγουλάκι το ρύζι, μείωσε λίγο τα λαχανικά και για να σφίξουν τα κόπρανα δώσε ασβέστιο - πρέπει κιόλας κι εσύ δε δίνεις. Τριμμένα τσόφλια αυγών δηλαδή, ελάχιστα αφού είναι μικρό το σκυλί άρα μικρή κ η μερίδα.

Eπειδη ειναι λιγο παχυς,μετα την στειρωση σε 3μηνες πηρε 700γρ βαρος,για αυτο δεν του βαζω πολυ ρυζι..μαλλον θα του το αυξησω οπως λες. για ασβεστιο του δωσα κοκκαλο(τα ωμα που πουλανε τα πετ σοπ). του δινω και salmon oil..
ποια η γνωμη σας να τρωει ενα γευμα μαγειρευτο και ενα με κροκετες?(acana lamb and apple)
 


bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
Ενα απόσπασμαα από τοπαρακάτω άρθρο
.....Στη μελέτη του Dr. Francis M. Pottenger η οποία δημοσιεύτηκε το 1946 στο Αμερικανικό περιοδικό ορθοδοντικής και στοματικής χειρουργικής ο Pottenger έγραψε για τα πειράματά του με 900 γάτες σε μια περίοδο 10 χρονών.
Ο Pottenger τάιζε όλες τις 900 γάτες την ίδια τροφή, με τη μόνη διαφορά ότι η μια ομάδα την λάμβανε ωμή και η άλλη μαγειρεμένη τροφή.
Τα αποτελέσματα δραματικά αποκαλύπτουν τα πλεονεκτήματα των ωμών τροφών σε σχέση με τη μαγειρεμένη διατροφή.......
Διαβάστε παρακάτω.

Από που προέρχονται όλες οι μολυσματιές και μη ασθένειες;
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Ναι, βέβαια αυτό το άρθρο απορρίπτει το σύνολο της σύγχρονης διατροφής σε ανθρώπους και μη και λέει κι ότι στα ζώα πρέπει να δίνουμε μόνο φυτικές τροφές.

"Τα σκυλιά και οι γάτες που τρώνε έτοιμες ζωικές τροφές και κροκέτες είναι συνήθως άρρωστα και μεταδίδουν πολλές ασθένειες, όπως π.χ. εχινοκοκκίαση, τοξοκαρίαση.
Στους φίλους μας πρέπει να δίνουμε μόνο φυτικές, ευκολοχώνευτες και δυναμωτικές τροφές, όπως αρακά, πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, πλιγούρι, φακές, φαγόπυρο (ή μαυροσίταρο, ή χόντρος), ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού), μακαρόνια, όσπρια, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, φουντούκια, καρύδια, καρπούζι, πεπόνι.

Τα σκυλιά και γάτες τρώνε σχεδόν τα πάντα, απλός συνήθισαν τελευταία να τρώνε έτοιμες τροφές και δεν πεινάνε."
 




Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Καλημερα! Ο μικρος μ ειχε κολλησει στα 27/κιλα 5/μηνες τωρα κ φενοταν αρκετα αδυνατος γτ ειναι κ ψιλος! Μια βδομαδα του δινω σαν τριτο γευμα ενδιαμεσα στα δυο μοσχαρισιο κιμα με ρυζι βραστο με λιγο λαδακι κ πηρε 3/κιλα..Ενω με τν ξηρη δν εβαζε γραμαριο.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.751
Kαλά έκανες και πρόσθεσες γεύμα.Δες όμως σοβαρά και το ενδεχόμενο να αλλάξεις ξηρή τροφή. Πολλές είναι φίρα.
 


Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Σε ευχαριστω για τν απαντηση! Του δινω Sam's Field puppy εδω κ 5/μηνες πλεον πειστηκα οτι δν του κα8εται καλα κ πηρα πρωτη φορα τν κωδικο της Sam's Field Solomo,ελπιζω να του παει καλητερα! Να του δινω τρια γευματα καλητερα?? Να συνεχισω το εξτρα μαγειρευτω η να δω πρωτα πως τα παει με τν καινουργια τροφη??
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Έχετε να μου προτείνετε μερικές ιδέες με φαγητά που μπορούμε σπίτι να ετοιμάζουμε στον σκύλο, ώστε μην τρώει κάθε μέρα κροκέτες μιάς και θα τις έχει βαρεθεί παρά την λαιμαργία της αλλά και να χαρεί κανονικό φαγητό μιάς και το αγαπάει! Το μεσημέρι λοιπόν τσιμπάει απο το τραπέζι κάποιες λιχουδιές,προσπαθούμε βέβαια οσο περισσότερο αυτά που της δίνουμε να κάνουν αλλά δεν είναι και σωστό . Έτσι θα θέλαμε που και πού να αλλάζουμε την ξηρά με μαγειρευτό αλλά δεν ξέρουμε τι και πώς. Γιά παράδειγμα ο κυμάς έχω ακούσει κάνει όμως εμείς οι άνθρωποι τον κάνουμε με τρόπο που δεν κάνει να φάει ο σκύλος ..!! κρεμύδια ,πάστα κτλπ ξέρετε τώρα .Πώς τον φτιάχνουμε λοιπόν για τον σκύλο και γενικά άλλες συνταγές έχετε να μοιραστείτε? Ευχαριστώ και το σάιτ μετά απο καιρό που μπήκα δείχνει τέλειο!
 
Last edited:


andreas42

Active Member
1 Δεκεμβρίου 2013
39
58
αθηνα
γεια σας αγαπητοι μπαμπαδεςκαι μαμαδες,

το τελευταιο καιρο χανω την ωρα μου διαβαζοντας πραγματικα , για τις ξηρες τροφες για τις ωμες τροφες και λοιπες μεδοδους διατροφης. γιατι ολα αυτα? το καμαρι μου τωρα 14 μηνων μου εχει βγαλει την πιστη με το φαγητο του μια τρωμε μια οχι , ανακατευτη ξηρα με κονσερβα , κονσερβα μονη αλλα την σνομπαρει , αλλαγη ξηρας απο αρντεν σε ακανα και μετα ερθμπορν και τελικα πανε τα λεφτα μας χαμενα μαζι με τα ονειρα μας οτι θα φαει επιτελους το καμαρι μας.

ατειλειωτοι προβληματισμοι και η συμβουλη της μαμας απο τα γιαννενα φερτο μου καμμια βδομαδα και θα του φτιαξω εγω την ορεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!

ειμαι στα ορια μου απο ξηρες τελος να δωσω ωμη? barf και απο που να την προμηθευτω. παρακαλω λιγη βοηθεια ρε παιδια κουραστηκα πια

σας ευχαριστω.
Υ.Γ ο κτηνιατρος μου ουτε να ακουσει για ωμη. ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ μετα θα ζητησω να με υοθετησουν φιλοζωοι και εμενα να ησυχασω
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
γεια σας αγαπητοι μπαμπαδεςκαι μαμαδες,

σας ευχαριστω.
Υ.Γ ο κτηνιατρος μου ουτε να ακουσει για ωμη. ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ μετα θα ζητησω να με υοθετησουν φιλοζωοι και εμενα να ησυχασω
Ανδρέα, ξεκίνα από εδώ:
http://www.dogforum.gr/community/threads/barf-Τι-ταϊζουμε-και-τι-όχι.313/

και εδώ:
http://www.dogforum.gr/community/threads/barf-συνοπτικά-για-αρχάριους.18966/

ΥΓ. Κανένας κτηνίατρος δεν θέλει να ακούσει για ωμή. Αλλά έχει καταλήξει να είναι "ο λόγος τους εναντίον των εξετάσεών μας"
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.792
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf