Μαλωμα σκυλου

Marios21

New Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
2
0
24
Γεια ειμαι 15 εχω ενα κουταβι 4 μηνων...το κουταβι τον τελευταιο μηνα λογικα επειδη ακονιζει φα δοντακια τκυ δαγκωνει το οποιο καποιες φορες...ετσι λοιπον οποτε το κανει του σπρωχνω ισα ισα το στομα στην ακρη με την παντοφλα (δεν τον χτυπαω)...σημερα λοιπον το παραεκανε και αρχισε να με δαγκωνει ε και του εδωσα μια φαπα με την παντοφλα οχι πολυ δυνατη ισα ισα...επειτα απο λιγο οταν ηρεμησε τον πηρα αγκαλια αλλα αυτος μου δαγκωσε το αυτι...εγω απο τον πονο μου πονεσα πολυ και του εριξα μια στο μαγουλο και τον εβγαλα εξω...μετα απο λιγο που βγηκα εξω αυτος με κοιταξε και τα ματια του ηταν δακρυσμενα....τον ειδα τον πηρα αγκαλια και με επιασαν τα κλαματα...οταν επεστρεψα παλι σπιτι τον ειδα μια χαρα και παιξαμε μαζι και εννοειται βεβαια πως συνεχισε να δαγκωνει..επειτα απο αυτο δεν προκειται να τον ξαναακουμπησω αλλα το εχω μετανιωσει πολυ και νιωθω οτι τον πληγωσα..μπηκα και εκανα μια αναζητηση στο google και διαβασα οτι αν χτυπησεις τον σκυλο σου εκεινος δεν το ξεχναει ποτε και νιωθω πολυ ασχημα τωρα...τι μου προτεινετε να κανω??

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες

Κάθισε και διάβασε λίγο την εκπαίδευση των όντων πάνω σε αυτό τον πλανήτη!
Η μέθοδος είναι απλή αν την αντιληφθεί κανείς στην διάσταση που της πρέπει!

Όλα τα όντα εκπαιδεύονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μέσω της επιβράβευσης και της διόρθωσης.

Σίγουρα δεν εκπαιδεύουμε βάσει των ανθρωπίνων συμπεριφορών και πρακτικών/ενεργειών οπότε σταμάτα αυτή σου την συμπεριφορά γιατί είναι ανούσια για το ζώο. Δεν διδάσκεις κάτι.

Απ'ότι αφήνεις να εννοηθεί είσαι νέος ιδιοκτήτης, τουλάχιστον στο συμπεριφορικό κομμάτι.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσεις πλήρως για αρχή είναι ότι για να χτιστεί ένας χαρακτήρας θα πρέπει να υπάρχουν και οι δύο αυτές συνθήκες...και η επιβράβευση και η διόρθωση.
Άπαξ και η συμπεριφορά σου δεν περιέχει και τις δύο αυτές συνθήκες σε όλες τους χειρισμούς σου προς το ζώο θα χτίσεις συγχυσμένο χαρακτήρα στην καλύτερη...

Και ερωτώ...
Ποια συμπεριφορά σου νομίζεις ότι έξυπνα και παράλληλα όμορφα, για το αποτέλεσμα που θέλεις να πάρεις, θα διδάξει στο κουτάβι σου να μην σε δαγκώνει...ή τουλάχιστον ας δαγκώνει...αλλά όχι εσένα εν πάσει περιπτώσει?

Μόλις απαντήσεις θα πάμε και σε άλλες ερωτήσεις...

Marios21

New Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
2
0
24
Πιστευω οτι το να του δωσω να δαγκωσει κατι αλλο θα ηταν καλη ιδεα πραγμα που εχω δοκιμασει αλλα ξαναεπιστρεφει στο δαγκωμα τον ποδιων...οσο για αυτο που ειπατε οχι δεν ειμαι καινουργιος ουτε στο θεμα συμοεριφορας ουτε στο θεμα της ιδιοκτησιας...ζω με σκυλακι απο 3 χρονων παιδι..σημερα ξεφυγα καπως και εχω μετανιωσει πολυ και νιωθω πολυ ασχημα