Μανικιούρ για σκυλους!!!!!!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Συμφωνώ με το δεύτερο μέρος του ποστ σου, εννοώ για την τοξικότητα του βερνικιού νυχιών, αλλά όχι με το πρώτο.
Αν διαβάσεις ξανά θα δεις πως αναφέρω πως αυτό το έκανε "μία εποχή", γιατί θυμάμαι χαρακτηριστικά ρεπορτάζ που έβλεπα όταν ήμουν περίπου στο γυμνάσιο (στη νιότη μου δηλαδή, τώρα στα 24 μπαγιατέψαμε :) ) που μιλούσε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για ψυχανάλυση σκύλων, ενίοτε και για ομαδική, που ξάπλωναν το ζώο σε καναπέ και ανάλογα από τα γαβ έβλεπαν αν είναι θλιμμένο ή όχι (μπούρδες αν με ρωτάς!). Και μάλιστα τότε έλεγαν πως είναι η νέα μόδα. Γι αυτό είπα μία εποχή, γιατί σαφώς και δεν γνωρίζω (δεν έχω σχετική πληροφόρηση) ως προς τι γίνεται σήμερα.

Από την άλλη, η μελέτη της ψυχολογίας, είναι ένα ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο κεφάλαιο που εν προκειμένω δεν έθιξα κιόλας. Βέβαια, αφορμής δοθείσης να πω προς χάριν της κουβέντας πως εγώ δεν είμαι και πολύ θετική με όλο αυτό, αν και οφείλω να υπογραμμίσω πως δεν γνωρίζω ακριβώς τι πραγματεύεται, οπότε μέχρι στιγμής τουλάχιστον η γνώμη μου ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένη. Απλά προς το παρόν είμαι λιγουλάκι ( :) ) αρνητική, για ποικίλους λόγους σε κάποια επίπεδα! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αγαπάω τα τετραποδάκια, έτσι. Για να μην παρεξηγηθώ! Ωστόσο, πιστεύω πως ο διαχωρισμός αυτός συγκεκριμένα για συμπεριφοριστική προσέγγιση όπως αναφέρεις, το ξεκαθαρίζει και με βρίσκει σύμφωνη σε ένα βαθμό. Και αν όσο περνάει ο καιρός και ενημερωθώ δω πως είναι λειτουργικό και λογικό (και όχι σαν την ψυχανάλυση ας πούμε -ναι δεν θα είναι το φαντάζομαι, απλά το αναφέρω επί παραδείγματι- ) δεν θα διστάσω να το δοκιμάσω! :) ίσα ίσα μπορεί να το μάθω κιόλας και να έχω target group και σε ανθρώπους ως ψυχολόγος αλλά και ...στα τετραποδάκια!

xristina20

Well-Known Member
16 Μαϊου 2012
45
0
Οπως πολυ σωστα ειπαν και οι απο πανω πιστευω οτι η ψυχολογια του ζωου επηρεαζεται υπερβολικα!Δηλαδη υπαρχει περιπτωση αυτα τα ζωα να νιωθουν καλα?:

φανταστειται πως νιωθουν τα κακομοιρα:(

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Σίγουρα η ψυχολογία του σκύλου επηρεάζεται! Εγώ δεν είπα ότι ΔΕΝ επηρεάζεται! Όσο για το συγκεκριμένο ζωντανό, τι να πεις....ο ιδιοκτήτης του είναι για τα σίδερα!!Βέβαια, για να κάνω λίγο και τον συνήγορο του διαβόλου τώρα, υπάρχουν έρευνες που να το υποστηρίζουν αυτό; Ότι δηλαδή μία αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση του σκύλου τόσο δραματική τον επηρεάζει; Δεν ρωτάω επειδή συμφωνώ με όλο αυτό, ε! Είμαι κάθετα και εκ διαμέτρου αντίθετη!! Απλά από περιέργεια αν ξέρει κανείς τίποτα, ας μου πει.

xristina20

Well-Known Member
16 Μαϊου 2012
45
0
υπάρχουν έρευνες που να το υποστηρίζουν αυτό;
Εγω προσωπικα δεν ξερω κατι,αλλα και παλι ειναι απαραδεκτο να φερονται ετσι στο σκυλι τους

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εγω προσωπικα δεν ξερω κατι,αλλα και παλι ειναι απαραδεκτο να φερονται ετσι στο σκυλι τους
Εγώ είμαι μαζί σου! Προσωπικά τα θεωρώ συν τοις άλλοις και εντελώς ακαλαίσθητα! Δηλαδή, ειδικά αυτό το σκυλάκι το λυπάται η ψυχή μου έτσι που το κατήντησαν! Ορισμένοι ιδιοκτήτες θέλουν Δαφνί!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αν διαβάσεις ξανά θα δεις πως αναφέρω πως αυτό το έκανε "μία εποχή", γιατί θυμάμαι χαρακτηριστικά ρεπορτάζ που έβλεπα όταν ήμουν περίπου στο γυμνάσιο (στη νιότη μου δηλαδή, τώρα στα 24 μπαγιατέψαμε :) ) που μιλούσε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για ψυχανάλυση σκύλων, ενίοτε και για ομαδική, που ξάπλωναν το ζώο σε καναπέ και ανάλογα από τα γαβ έβλεπαν αν είναι θλιμμένο ή όχι (μπούρδες αν με ρωτάς!). Και μάλιστα τότε έλεγαν πως είναι η νέα μόδα. Γι αυτό είπα μία εποχή, γιατί σαφώς και δεν γνωρίζω (δεν έχω σχετική πληροφόρηση) ως προς τι γίνεται σήμερα.

Το ξέρω ότι είχε κυκλοφορήσει αυτή η ιστορία για την Αμερική, δεν είναι όμως αληθινή. Γενικά έχουν κυκλοφορήσει πολλές ιστορίες για πολλά πράγματα που δεν είναι πάντα αληθινά. Ψυχανάλυση σκύλου δεν γίνεται άλλωστε διότι ψυχανάλυση είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν γίνεται σε σκύλο. :)