Μεγάλο πρόβλημα με κουτάβι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Κοίτα, γνώμη μου είναι ότι δεν είναι κακό ο σκύλος να τρώει ανθρώπινο φάγητο, αρκεί να ξέρει αυτός που του το δίνει. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, αν εγώ μαγειρέψω πιπερίες γεμιστές, με ακατέργαστο ρύζι και κίμα, και έχω στο νου μου να δώσω και λίγο στον σκύλο δεν θα βάλω αλάτια, πιπέρια και κρεμμύδι. Αντιθέτως, ίσως βάλω κουρκουμά, μαιντανό, βασιλικό και άλλα που θεωρώ ότι α) θα αρέσουν στους ανθρώπους και β) θα κάτσουν καλά στον σκύλο. Αν το φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά, με κρεμμύδια, σκόρδα, αλάτια κτλπ, όχι, δεν θα του δώσω. Στην ουσία δηλάδη, ο σκύλος δεν τρώει τα αποφάγια του σπιτιού.

Είναι πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο τι και το πόσο μαγειρευτό κάνει να φάει ο σκύλος. Και αυτό το να δώσω που και που μαγειρευτό, το κάνω εγώ. Άλλοι θα σου πουν καθόλου μαγειρευτό, άλλοι καθόλου ωμό, άλλοι καθόλου ξήρα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ξηρά είναι το πιο εύκολο, και με μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχεις ισσοροποία απαραίτητων συστατικών. Τώρα, όσο αφορά το πόσο κρατάει το τσουβάλι, εγώ προσωπικά έχω διαβάσει ότι καλό είναι πάνω απο 1,5 μήνα να μην μένει τροφή ανοιχτή, ούτε καν αν την κλείσεις μετά σε άλλο δοχείο που δεν το ανοίγεις συχνά, και αυτό διότι με το πρώτο άνοιγμα αρχίζει η οξείδωση και στον μήνα πάνω χάνουν την υσχή τους τα θρεπτικά συστατικά (ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων).

3-4 ώρες την μέρα. Την νύχτα;

Δεν ταίζεις 100 γραμμάρια την φορά, 5 φορές την μέρα. Ταίζεις 20 γραμμάρια 5 φόρες την μέρα. Τα νούμερα φυσικά αντίστοιχα με το τελικό βάρος του δικού σου σκύλου και την τροφή.

• Like
Reactions: noni_papa

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Αν είναι θέμα τροφής θα προσπαθήσω να πάρω κάποια άλλη, αλλά θα μου πεί και ο γιατρός, στο τηλέφωνο του είπα κάποια πράγματα, δε μπόρεσε ν μου πει πολλά αλλά είναι νέος γενικά, πολύ φιλικός.
Πάντως τα άλλα σκυλιά που έχουμε στο χωριό πάντα έτρωγαν και αρκετή ανθρώπινη τροφή αν έμενε και δεν έπαθαν ποτέ τίποτα, ειδικά ένα γκέκα έχει φτάσει 10 ετών και ακόμη δε καταλαβαίνει τίποτα, βέβαια δε κυνηγάει πλέον.

penguin έτσι ξεκίνησα με λίγη και αν την έτρωγε έβαζα περισσότερη. Τη νύχτα είναι στο κλουβάκι που δε μπορώ να το ελέγχω.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγώ παντως είμαι της εξης αποψης... Θες ο σκυλος σου να τρώει μαγειρευτό; Ο.Κ. Μαγείρεψε για τον σκύλο ξεχωριστά, επιλέγοντας τα υλικά βάσει των αναγκών του. Και μην ανακατεύεις το μαγειρευτό με την ξηρά τροφη. Θες να τρώει ξηρα; Διάλεξε μια καλή και μην την αλλάζεις χωρίς λόγο. Θες να τρωει ωμο; Ετοιμάσου για τα δύσκολα και χαρά στο κουράγιο σου...

Αλλά όχι να αλλάζουμε την διατροφή του σκύλου όταν και όπως μας καπνίσει. Ούτε να του δίνουμε από το δικό μας φαγητό όσο αθωο κι αν είναι. Το ότι η σκυλίτσα στο χωριό έχει φτάσει 10 ετών δεν σημαίνει ότι η διατροφη της ήταν σωστή. Υπάρχουν και άπειροι άνθρωποι στον κόσμο που τρώνε ένα φλιτζάνι ρυζι την ημέρα, υπάρχουν και αλλοι που ψαχνουν για φαι στα σκουπίδια. Και ναι μερικοί από αυτούς πεθαίνουν στα βαθια γεράματα. Είναι όμως σωστή η διατροφή τους;

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Βρε σου λέω ακόμη ειναι πρώτη μούρη το γκέκα, και κόκκαλα έχει φάει πολλά και φαγητό κανονικό και ξηρά τροφή και ωμά και απο όλα. Αλλά το παράδειγμά σου για αντίστοιχους ανθρώπους που φτάνουν σε μεγάλη ηλικία έχοντας τραφεί λάθος μια ζωή όσο να πω με αποστόμωσε. :censored::(

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εσύ παρ'το απλά. έχεις ένα ζωντανό πλάσμα η υγεία του οποίου είναι πλέον στα χέρια σου. σαν να έχεις παιδί βασικά. Δεν θα ήθελες να τρέφεται το παιδί σου σωστά; ΄Η θα του έδινες συνέχεια γαριδάκια και πατατάκια και αποφάγια; Και αμα σου έλεγε καποιος "κοιτα αυτό είναι επικίνδυνο" θα απαντούσες "πόσα και πόσα γυφτάκια αυτά τρώνε και δεν παθαίνουν τίποτα";

Μην κοιτας τι κανουν σε χωρια. Μην κοιτας τι τρωνε τα αδεσποτα σκυλια. Κοιτα το "παιδί σου" και τπτ αλλο.

• Like
Reactions: giotaki2003

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Εσύ παρ'το απλά. έχεις ένα ζωντανό πλάσμα η υγεία του οποίου είναι πλέον στα χέρια σου. σαν να έχεις παιδί βασικά. Δεν θα ήθελες να τρέφεται το παιδί σου σωστά; ΄Η θα του έδινες συνέχεια γαριδάκια και πατατάκια και αποφάγια; Και αμα σου έλεγε καποιος "κοιτα αυτό είναι επικίνδυνο" θα απαντούσες "πόσα και πόσα γυφτάκια αυτά τρώνε και δεν παθαίνουν τίποτα";

Μην κοιτας τι κανουν σε χωρια. Μην κοιτας τι τρωνε τα αδεσποτα σκυλια. Κοιτα το "παιδί σου" και τπτ αλλο.
Αχ την έχω ακούσει αυτη την ηλίθια ατάκα "Τοσα γυφτάκια τρώνε το ένα ή το άλλο και δε πλένονται αλλά ζουν μια χαρα" χωρίς κανείς να ξέρει την παιδική θνησιμότητα στα γυφτάκια.
Για ακόμη μια φορά με αποστόμωσες. Αύριο οτι πει ο γιατρός ,αφου του εξηγήσω βέβαια τις δυνατότητες και την κατάσταση, κατα γράμμα.

• Like

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Και να μας πεις αυριο τι σου ειπε, ενταξει; Οχι επειδη θελουμε να το παιξουμε κι εγω δεν ξερω τι αλλα επειδη μας ανησυχησες και θα περιμενουμε νεα για τον κουταβο

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Και να μας πεις αυριο τι σου ειπε, ενταξει; Οχι επειδη θελουμε να το παιξουμε κι εγω δεν ξερω τι αλλα επειδη μας ανησυχησες και θα περιμενουμε νεα για τον κουταβο
Σήμερα νιώθω πολύ πιο αισιόδοξα και επειδή μίλησα με τον γιατρό και επειδή βλέπω διάθεση να βοηθήσετε οι περισσότεροι. Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Όλα θ πάνε τέλεια για τον Ρικάκο! το διαισθάνομαι!

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Όλα θ πάνε τέλεια για τον Ρικάκο! το διαισθάνομαι!
εγω θα σου συμβούλευα να προετοιμαστείς να ακούσεις μερικά δυσάρεστα πραγματάκια. ελπίζω να μην βρεθεί αυριο κανένα πολύ σοβαρό θέμα αλλά θεματάκια θα βρεθούν σίγουρα. και να έχεις το θάρρος να τα αντιμετωπίζεις. Σε αυτό σίγουρα θα σε βοηθησουμε κ θα σ υποστηρίξουμε όσο μπορούμε.

• Like
Reactions: medusa

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Εγώ στην θέση σου θα έπιανα την πρώτη δουλίτσα που θα έβρισκα και την πρώτη γκαρσονιέρα και πόδι από κι μέσα πέρσι!! μη σου πω θα άλλαζα και περιοχή καλού κακού...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όλα θ πάνε τέλεια για τον Ρικάκο! το διαισθάνομαι!
Δεν ξερω απο που αντλείς αυτην την αισιοδοξια!! Αληθεια!
Τα γαλλικα εχουν παρα πολλα θεματα υγειας απο μονα τους! Ετσι πως πας εσυ, θα του δημιουργισεις και αλλα τοσα!!
Θα σε συμβουλευα να αρχιζεις να μαζεψεις λεφτα!! Πολλα λεφτα!! Θα σου χρειαστουν για να ειναι ο Ρικακος καλα! Αυτο το διαισθανομαι εγω!! (εχωντας πειρα σχεδον 20ετια με γαλλικα)

Centaurus

Member
21 Νοεμβρίου 2017
18
1
30
Αν θες πάντως, μπορείς να ανοίξεις και ένα δικό σου νήμα, να μας ενημερώσεις πως το αποφάσησες και ποία εκτροφεία έχεις κατά νου από Αγγλία. Τέτοιου είδους νήματα είναι πολύ βοηθητικά για τυχόν επόμενους που όπως εσύ ψάχνουν πριν αποκτήσουν σκύλο.
Done: https://www.dogforum.gr/community/threads/blue-frenchie.34553/

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
αυτή εδώ ειχα δει https://www.petclick.gr/product/17138/acana-ranchlands-114kg

εσύ ποια λές;
οχι οτι 70€ είναι λίγα αλλά τουλάχιστον είναι 30 λιγότερα.
Η acana έχει βγάλει τη νέα σειρά την Classics με λιγότερο κρέας από τη σειρά Regionals στην οποία ανήκει η Ranchlands που κοίταξες και με λιγότερη πρωτεϊνη που ίσως και να είναι καλύτερο για ένα γαλλάκι μιας και δεν μπορεί να αθληθεί πολύ, αλλά σε αυτό να μιλήσουν οι ειδικοί. Η σειρά classics κάνει 60-67 € το 11,4κιλο (ανάλογα το κρέας). Πχ https://petpanic.gr/acana-prairy-poultry-340gr-1-1-doro . Πολύ καλά συστατικά συν του ότι λογικά θα χρειάζεται λιγότερο σε ποσότητα από αυτή που τρώει αργότερα οπότε ίσως και να μη σου βγαίνει πολύ πιο ακριβή

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
57
Ζωγράφου
Και ζήτα μετρητή για να του βάζεις όσο ακριβώς πρέπει σε κάθε γεύμα, ώστε αμέσως μετά να το βγάζεις για τσίσα. Το κουτάβι στα επόμενα 5 λεπτά θα τα κάνει. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να το κατευθύνεις εσύ ΠΟΥ θα τα κάνει.

Αν του βάζεις τροφή όσο να 'ναι, το αφήνεις στον αυτόματο πιλότο, πόσο, πότε θα φάει και πότε θα ουρήσει.

Ξεκίνα προγραμματισμό, για να κάνεις τη ζωή σου ποιο εύκολη και του κούταβου καλύτερη,

• Like

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Λοιπον μόλις γύρισα απο το γιατρό, του κάναμε και εμβόλιο ππου πρέπει να επαναλάβω σε ένα μήνα. Το βρήκε κάπως νωχελικό και μου είπε οτι αν θα μένει στο κλουβί(το οποίο θεωρεί οτι φταίει ια τη νωχελικότητα) και δε μπορεί να γίνει αλλιώς να πάρω ένα μεγαλύτερο ή το πάρκο που προτείνατε παραπάνω. Για την τροφή μου είπε να την αλλάξω ΑΛΛΑ δε μου απαγόρευσε να την αναμιγνύω σιγά σιγά αλλά μου είπε να την κάνω έτσι που στην αρχή θα βάζω λίγη απο την άλλη μέχρι να φτάσω σε σημείο να δίνω μόνο την άλλη. Μου πρότεινε επίσης το λάδι σολομού που μου είπατε και εσείς παραπάνω αλλά και το κανονικό λαδάκι κάνει τη δουλειά του, όχι όμως τόσο με άμεσα αποτελέσματα.
Μου ειπε κατηγορηματικά όμως τα μικρά όχι να μην ξαναπαίξουν με τον μικρό αλλά να μη τον ξαναπλησιάσουν γιατί όσο τα βλέπει θα θεωρεί σα τιμωρούς που φοβάται. Θα προσπαθήσω να μην έρχονται σε επαφή ούτε για χάδια.
Επίσης μου ανέφερε οτι τα μπλέ έχουν περισσότερα θεματάκια, αλλά αυτά τα 2500€ που διάβασα είναι σπάνιες περιπτώσεις και καλό είναι να μην πανικοβάλλομαι με το ίντερνετ.
Γενικά πολύ ευχαριστημένη απο το γιατρό, νέος, πάρα πολύ φιλικός., λίγο μακρυά βέβαια γιατί ειναι στον Πειραιά αλλά δε πειράζει.
Δεν ξερω απο που αντλείς αυτην την αισιοδοξια!! Αληθεια!
Τα γαλλικα εχουν παρα πολλα θεματα υγειας απο μονα τους! Ετσι πως πας εσυ, θα του δημιουργισεις και αλλα τοσα!!
Θα σε συμβουλευα να αρχιζεις να μαζεψεις λεφτα!! Πολλα λεφτα!! Θα σου χρειαστουν για να ειναι ο Ρικακος καλα! Αυτο το διαισθανομαι εγω!! (εχωντας πειρα σχεδον 20ετια με γαλλικα)
Τι εννοείς οταν λες πολλά λεφτά;

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
απο την περιοχη ειμαι, ναι :).
αν δε θες να πεις δεν πειραζει, κερδος παντως θα ειναι για οσους διαβαζουν. ειτε ειναι η εμπειρια σου καλη ειτε κακη.

• Like
Reactions: Yorkaddict

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
απο την περιοχη ειμαι, ναι :).
αν δε θες να πεις δεν πειραζει, κερδος παντως θα ειναι για οσους διαβαζουν. ειτε ειναι η εμπειρια σου καλη ειτε κακη.
Πολύ καλή εμπειρία και θα ξαναπάω:) απλά θα ήθελα τη συγκατάθεση του, όπως αντίστοιχα και εμένα θα ήθελα να με ρωτήσουν πριν αναφέρουν το όνομα μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
@giotaki2003 το δικό σου ή το δικό μου όνομα, δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Το όνομα του γιατρού όμως, καλό θα ήταν να το πεις. Διαφήμιση θα του κάνεις.
Το τελευταίο post σου, αξίζει πολλά like, μόνο και μόνο, γιατί βρέθηκε στον δρόμο σου [στον σύστησε κάποιος από το φόρουμ; ], αυτός ο γιατρός. Μπράβο του!
Για σένα, λυπάμαι αλλά θα επιμείνω...να βρεις να το δώσεις το σκυλάκι.

Status
Κλειδωμένο θέμα