Μεγάλο πρόβλημα με κουτάβι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Την αγόρασα σε μεγάλες γιατί ήθελα τα δωρεαν μεταφορικά.
Να πάρω βρε eroe αυτη που λες στο μικρό φακελάκι, αν όμως του αρέσει και δε τρώει την άλλη μετά; Τι θα κάνω; Τωρα την τρώει αυτή κουτσά στραβά. Αν είναι μπορώ να πάρω κάποια ίσως λίγο ακριβότερη και να την αναμιγνύω, ουτως ώστε να την τρώει πιο ευχάριστα.
Επίσης άκουσα οτι κάνει καλό να ρίχνουμε ελαιόλαδο στην τροφή ή και ένα αβγο ωμό, ισχύει ή ειναι βλακείες που διαβάζει κανείς στο ίντερνετ;
Δεν σε πιέζω να πάρεις αυτήν τη συγκεκριμένη υπάρχουν κι άλλες εξίσου καλές που ανέφεραν κι οι φίλοι πιο πανω. Αλλά ξεκίνα από μικρό φακελάκι απαραίτητα και βλέπεις, πως είναι τα κακά του, αν εχει εξανθηματα κλπ. Αν είναι εντάξει τοτε τη συνεχίζεις και αγοράζεις μεγάλη συσκευασία. Αυγα γενικά δεν χρειάζεται αμα τρωει καλη τροφή. Δεν συνιστάται να αναμειγνύουμε την ξηρά τροφή με την "ανθρώπινη". Το λαδι σολωμού και το μουρουνέλαιο κάνουν καλό αλλά και πάλι ως συμπλήρωμα όταν χρειάζεται κι όχι σε μόνιμη βάση

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Πάντως επειδή είπες για τα κακά του, τώρα με αυτή που του έχω κανονικά μου φαίνονται, δεν έχει πλέον διάρροια.
Πόσες φορές τη μέρα είναι λογικό να ενεργείται;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
το ολο θεμα βρομαει απο οπου και να το πιασεις:

1)Πως ηθρε το κουταβι στην ελλαδα?? Η εισαγωγη σκυλου απαγορευεται κατω απο την ηλικια των 15 εβδωμαδων!
2) Τo μπλε στα γαλλικα δεν ειναι χρωμα- ειναι γονιδιακο ελλατωμα που συνδεεται με παρα πολλα προβληματα υγειας! Αλλα οντος θεωρειται σπανιο και τα κουταβια πουλουνται πιο ακριβα- επειδη υπαρχουν πολλοι ηλιθοι που θελουν αυτο το "σπανιο" -χωρις να τους νοιαζει το κοστος ( και εδω δεν μιλαω για τα χρηματα!)
3) Ειναι δυνατον τωρα ενα κουταβι να το εχει καποιος νοήμον άνθρωπος 12 ωρες την ημερα σε ενα κλουβακι?? Και να περιμενει να μαθει να λερωσει μονο στην πανα- αφου πρωτα του εμαθε να τα κανει εκει που μενει?
4) ειναι δυνατον να αγοραζει καποιος που μενει στην αθηνα, οπου υπαρχουν πετσοπ σε καθε γονια σε καθε γειτονια τσουβαλι τροφης κατοτατης ποιοτητας για κουταβι που τρωι 100γρ την ημερα και αν??
5) 4μηνων γαλλικο- 3 κιλα- ειναι σαφος ελλιποβαρο!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Η τροφη που τ δινεις ειναι σαν να τρως εσυ καθε μερα πιτουρα! Να τρως κ εσυ τοτε! Μελος σ λεει ενα σακουλακι κανει 4€ κ λες αν δεν την φαει τι θα γινει;:confused: αν μετα απο ενα μηνα πιτουρα εσενα σ εδιναν μακαρονια με κιμα τι θα εκανες δλδ; Ο οργανισμος σ απο μονος τ θα ελεγε φατο μπας την βγαλεις καθαρη!
Εχε το καημενο το σκυλι που απ το πολυ κλουβι θα παθουν προβλημα τα ποδια του και μετα θα πληρωσετε τα κερατιατικα σας, εστω ελςυθερο στο δωματιο σ με τον αδερφο σου οσες ωρες μπορεσεις! Εισαι 24χρονων οχι 14 να φοβασαι την μαμα και τον μπαμπα χρησιμοποιησε εστω το δωματιο σ! Συμβουλεψου και τον γιατρο συζηστε και ας ευχηθουμε οτι θα ειναι νοημων ανθρωπος μπας σ αλλαξει μυαλα γτ μιλαμε για καθαρη κακοποιηση ζωου (το οποιο φυσικα ειναι συνεπαγεται μονο με βια αν υπηρξε κ αυτο στο ερμο), ακομα κ στα καταφυγια εχουν μεγαλυτερο χωρο να κινουνται!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens

Centaurus

Member
21 Νοεμβρίου 2017
18
1
30
Αν θες πάντως, μπορείς να ανοίξεις και ένα δικό σου νήμα, να μας ενημερώσεις πως το αποφάσησες και ποία εκτροφεία έχεις κατά νου από Αγγλία. Τέτοιου είδους νήματα είναι πολύ βοηθητικά για τυχόν επόμενους που όπως εσύ ψάχνουν πριν αποκτήσουν σκύλο.
Καλη ιδεα, αλλα ακομη ειμαι σε φαση ερευνας. Δυσκολης ερευνας θα ελεγα. Ενδεχομενως να το ανοιξω εντος ολιγων ημερων.

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
για να απαντήσω στο χρήστη frenchie

1)Δε γνωρίζω αν ήρθε απο εξωτερικό ή αν το πήρε απο εδώ, ο νονός μου μένει βέλγιο αλλά δε νομίζω να το έφερε μαζί του
2) Δε το ήξερα, είχα δει μια κοπέλα που είχε ένα τέτοιο στο μετρό, πιάσαμε κουβέντα και έτσι έμαθα οτι είναι το μπλέ, απο τότε που το είδα το λάτρεψα, δεν ήξερα τι προβλήματ έχει και μόλις τα διάβασα έπαθα ταχυκαρδία.
3) Δυστυχώς λείπω απο το σπίτι ώρες για τη σχολή, αυτό είναι ένα πρόβλημα, όσο είμαι σπίτι όμως προσπαθώ να το έχω όσο μπορώ έξω και το πετυχαίνω.
4) αυτή την τροφή που έχω και την λέτε σαβούρα(ίσως και ν είναι δε ξέρω, θ μου πει και ο γιατρος α'ύριο) σε κάποια πετ σοπ που την είχαν τη βρήκα 10 ευρώ ακριβότερα απο το ιντερνετ, στο τηλ που μίλησα με τον άανθρωπο μου είπε οτι δέ χαλάει και με συμφέρει να πάρω πολύ για να γλιτώσω μεταφορικά.
5) όντως νομίζω είναι λιγο αδυνατούλι, ίσως είναι το σκαρί του τέτοιο όμως.

eroe του βαζω τροφούλα στο σπιτάκι του το πρωί οταν φεύγω για σχολή και ενεργείται μια φορά το απόγευμα μόλις έρθω περίπου, τσίσα κάνει αλλη μια δυο φορές απο οτι μου λέει η μαμα μου. Είναι κοντά 4 μηνών

Δημητρα δεν είπα οτι δε θα φάει την ακριβή, είπα οτι μήπως μετά δε ξαναφάει την άλλη και ζητάει μόνο την ακριβή, αν και εκεί ίσως τις αναμιγνύω για να τις τρώει καλύτερα.

Επίσης μια ερώτηση, απο πόσο μηνών και μετά μπορεί να τρώει κανονικό φαγητό;

Συγγνώμη για τις αργοπορημένες απαντήσεις.

Last edited:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
eroe του βαζω τροφούλα στο σπιτάκι του το πρωί οταν φεύγω για σχολή και ενεργείται μια φορά το απόγευμα μόλις έρθω περίπου, τσίσα κάνει αλλη μια δυο φορές απο οτι μου λέει η μαμα μου. Είναι κοντά 4 μηνών
Μια φορά την ημερα τρώει;;;; Ε γι'αυτό είναι ελλιποβαρής

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ρωτά τον κτηνίατρο σου αύριο, ποσό πρέπει να τρώει και σε ποσά γεύματα την ημέρα, ανάλογα με το τωρινό του βάρος και ηλικία.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Λοιπόν,.. εδώ σου γράφω κάποια βασικά πράγματα που θα έπρεπε να είχες ψάξει την ημέρα που το απέκτησες... Δεν σε κατηγορώ Γιωτάκι ούτε θα αρχίσω τώρα τον εξάψαλμο απλά δες κι η ίδια...

*Απο τον απογαλακτισμο μεχρι 3 μηνων - 4 γευματα την ημερα
*Απο 3 μηνων - 5 μηνων - 3 γευματα την ημερα
*Απο 5 μηνων - 12 μηνων - 2 γευματα την ημερα
*Απο 12 μηνων και ανω - 1-2 γευματα την ημερα

Για να μαθετε ποια ειναι η καταλληλη ποσοτητα για καθε γευμα,απλως διαβαστε τις οδηγιες που υπαρχουν σε καθε συσκευασια προιοντων της τροφης που προτιματε για κουταβια.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Επίσης... δεν ανακατεύουμε τη χάλια τροφή με την καλή...
Σαφώς και δεν είναι σωστό να σκέφτεσαι πως να του δώσεις πάλι τη χάλια τροφή... δωσ'τη σε τπτ αδέσποτα που δεν έχουν ούτε αυτό.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι η "ακριβή" τροφή θα σου βγει πιο οικονομικά γιατί είναι πιο θρεπτική και το σκυλάκι θα χρειάζεται μικρότερες δόσεις.
Επίσης, οταν λες "κανονικό φαγητό" τι εννοείς; Τα αποφάγια από το ανθρωπινο φαγητό; αυτό ξέχνα το...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εχω ενημερωθει. Οπως και να χει, προς τα εκει τεινω.
Ενας ενας ρε παιδια!!! Εδω προσπαθω να συνελθω απ αυτα που ακουω απο το @giotaki2003. Θα με ξεκανετε γμτ!

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Μια φορά την ημερα τρώει;;;; Ε γι'αυτό είναι ελλιποβαρής
το είχα ψαξει απο πριν πόσο θέλει και είναι όπως τα λες, στην αρχή του έβαζα περισσοτερες φορές αλλά δεν την έτρωγε περισσότερη τροφή, γιαυτο βάζω μια φορά. Προσθέτω το βράδυ αλλά δε την τρώει, ίσως φάει λίγη καμιά φορά. όταν λέω κανονικό φαγητό, δε μπορει ας πούμε να φάει μακαρόνια με κιμά που φτιάχνουμε για εμας; δεν είναι καλό να τρώει κανονικό κρέας αντι για ξηρά τροφή; δε λέω τώρα που είναι μικρός αλλά πιο μετά δε μπορεί;
marialou92 ακριβώς δεν έχω μετρήσει πόσες ώρες είναι εκτός κλουβιού, σίγουρα 3-4. Παλιά όταν ήταν έξω έτρεχε δεξια αριστερά συνεχώς, τώρα είναι φρονιμούλης και τον έχω είτε αγκαλιά είτε κάθεται δίπλα μου που τον χαιδεύω, γενικά κάνει βόλτες στο δωμάτιο μου αλλά όχι όπως την αρχή που έτρεχε και δε μαζευόταν, πιο ήρεμα εξερευνεί το χώρο, άλλωστε το δωμάτιο μου είναι μικρό, προτιμά την αγκαλιά και τα χάδια μου κυρίως. Είναι ήρεμος γενικά. Τρελαίνομαι όταν παίζω μαζί του που κάποιες φορές βάζει τα χεράκια του στη μουσουδίτσα του σα να μου κάνει "Τσα". Τρελαίνομαι οταν το κάνει αυτό!!!:):LOL:
διάβασα παραπάνω που είπατε για a/c, φυσικά κια θα τον έχουμε στο δωμάτιο που θα έχει κλιματισμό δε το συζητώ, αν και όλο το καλοκαίρι το περνάω σχεδόν στο χωριό που είναι κοντά στη θάλασσα και θα έχει άπειρο χώρο για παιγνίδια και βόλτες!

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
το είχα ψαξει απο πριν πόσο θέλει και είναι όπως τα λες, στην αρχή του έβαζα περισσοτερες φορές αλλά δεν την έτρωγε περισσότερη τροφή, γιαυτο βάζω μια φορά. Προσθέτω το βράδυ αλλά δε την τρώει, ίσως φάει λίγη καμιά φορά. όταν λέω κανονικό φαγητό, δε μπορει ας πούμε να φάει μακαρόνια με κιμά που φτιάχνουμε για εμας; δεν είναι καλό να τρώει κανονικό κρέας αντι για ξηρά τροφή; δε λέω τώρα που είναι μικρός αλλά πιο μετά δε μπορεί;
Δεν τρωει γιατί δεν κινείται, γιατι η τροφή είναι για τον π...ο (σορυ) και γιατι δεν ειναι καλά ψυχολογικά.
Όχι σε καμία περίπτωση ο σκυλος δεν πρέπει να τρώει αυτά που τρώμε εμείς. Είναι καλό να τρώει κρέας αλλά ωμό και βάσει ειδικού συστήματος που καλύτερα να μην ασχοληθείς καν με αυτό.

Status
Κλειδωμένο θέμα