Μελιταίος πυρετός

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Απ'όσο ξέρω η μετάδοση της συγκεκριμένης αρρώστειας γίνεται μόνο αν φας σε κάνα χωρίο τίποτα τυρί,βούτυρο η παράγωγα του γάλατος τελοσπάντων,ακόμα κ κρέας,χωρίς να έχουν υποβληθεί σε αποστειρώσεις ..
Ακόμα κ από το θηλασμό,σπάνια μπορεί να μεταδοθεί στο κουτάβι χωρίς όμως να αποκλείεται η περίπτωση.
Πώς σου ήρθε?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μια φιλη μου πηγε στο νοσοκομειο απο αυτο!
ετσι την λενε την αρρωστια και οι γιατροι λενε πως μπορει να αρρωστησε απο σκυλα που θηλαζει
και τωρα με εχουν πρηξει οι γονεις μου να προσεχω να μην πηγαινω στον ροκυ και μπλαα μπλα μπλα

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εξαιρετικά δύσκολο να κόλλησε από το κουτάβι.
Έχουνε τίποτα ζωντανά στο σπίτι η δεν ξέρω παίρνουν κάποια πρώτη ζωική ύλη δικής τους παραγωγής?
Ένας ξάδερφός μου είχε κολλήσει μικρός από γάλα προβάτου,στο χωριό.Είναι πολύ παίδεμα,κάνει πολύ καιρό να επέλθει πλήρης ίαση.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Η βρουκελλα κολλαει απο καταναλωση γαλατος η γαλακτοκομικων ,απο ζωα μολυσμενα και μιλαμε κυριως για προιοντα home made οπου καμια φορα δεν γινονται μετα απο παστεριωση.Αυτη ειναι η Β.mellitensis ,η οποια ειναι πολυ διαδεδομενη στην Ελλαδα(δεν εχουμε ακριβη στοιχεια αλλα μαλλον ειναι πολυ πιο συχνη απο οσο πιστευαμε) αλλα και σε αλλες Βαλκανικες χωρες( η Αλβανια εχει πολυ μεγαλο επιπολασμο). Μπορει επισης να μεταδωθει μεσω εισπνοης ή και μεσω πληγων του δερματος που ερχονται σε επαφη με μολυσμενα ζωα (αγελαδες,κατσικες ,προβατα).Υπαρχει ομως και η B.canis, η οποια οντως μπορει να κολλησει απο επαφη με μολυσμενο σκυλο, ομως ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ και εχουν καταγραφει ελαχιστες περιπτωσεις παγκοσμιως(κυριως σε εργαζομενους σε μικροβιολογικα εργαστηρια και σε ιδιοκτητες σκυλων).

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
μια φιλη μου πηγε στο νοσοκομειο απο αυτο!
ετσι την λενε την αρρωστια και οι γιατροι λενε πως μπορει να αρρωστησε απο σκυλα που θηλαζει
και τωρα με εχουν πρηξει οι γονεις μου να προσεχω να μην πηγαινω στον ροκυ και μπλαα μπλα μπλα
ο ροκυ ειναι σκυλα που θηλαζει;πώς θα κολλησεις;

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
μηπως φτιαξανε γιαουρτι , η ηπιε γαλα απο καποιο μολυσμενο προβατο? πρωτη φορα στη ζωη μου ακουω να κολλαει απο σκυλο ,πως το εβγαλε αυτο το συμπερασμα ο γιατρος?εχει μελιταιο ειναι σιγουρος?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μηπως φτιαξανε γιαουρτι , η ηπιε γαλα απο καποιο μολυσμενο προβατο? πρωτη φορα στη ζωη μου ακουω να κολλαει απο σκυλο ,πως το εβγαλε αυτο το συμπερασμα ο γιατρος?εχει μελιταιο ειναι σιγουρος?
δν ξερανε ακριβως!! παντως ο γιατρος ειπε οτι μεταδωθηκε απο την σκυλα που θηλαζει -.-

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
δν ξερανε ακριβως!! παντως ο γιατρος ειπε οτι μεταδωθηκε απο την σκυλα που θηλαζει -.-
ο μονος τροπος να αποδειξεις κατι τετοιο ειναι να εχεις κανει εξετασεις στην συγκεκριμενη σκυλα και να ειναι θετικη.Διαφορετικα θα μπορουσε να ειναι οποιοσδηποτε σκυλος ,αν και εφοσον βεβαια εχει απομονωθει το συγκεκριμενο στελεχος βρουκελλας απο τον ασθενη (ανθρωπο).