Μερικές απορίες για Γερμανικό Ποιμενικό..

TribalHead

New Member
29 Νοεμβρίου 2012
4
0
ΝΙΚΑΙΑ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Αρχικά καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ:) Ονομάζομαι Σωτήρης, 17 χρονών, και μένω σε διαμέρισμα και ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για ένα Γερμανικό Ποιμενικό..Αγαπάω από μικρός τα σκυλιά και από μικρός πεθυμούσα ένα..Τώρα που μεγαλώσαμε, βρέθηκαν και κάπως τα οικονομικά αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δώρο από μας για μας, τον μελλοντικό μας οικογενειακό μας μέλος, ένας σκύλος.. Λογικά θα αγορασθεί θηλυκό (έχω ακούσει οτί είναι καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο ιδιοκτήτη) και κουτάβι.. Το θέμα που με απομακρύνει από αυτό τον υπέροχο σκύλο είναι οτί μένω όπως προείπα σε διαμέρισμα.. Και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.. Θα μπορέσει να ζήσει σε ένα διαμέρισμα; Να ξεκαθαρίσω οτί θα ασχολούμαι με τον σκύλο μαζί με την αδερφή μου (οι γονείς δουλεύουν και δεν βρίσκεται χρόνος) και δεν θα πάρω τον σκύλο για στολίδι.. Θα τον βγάζω τις βόλτες του ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ από τις τρεις φορές για κανά μισάωρο (να κάνω και εγώ την γυμναστική μου :cool:).. η δεύτερη απορία μου είναι εάν κάνει για έναν αρχάριο ιδιοκτήτη όπως εμένα... Σκέφτομαι να τον πάω σε κάποιο εκπαιδευτή ή να το μάθω εγώ σιγά σιγά τα βασικά, καθώς έχω γνωστούς και φίλους με σκύλους..
Αυτά λοιπόν και ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, εάν υπάρξουν κάποιες άλλες απορίες θα σας τις κάνω.. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Καλώς ήρθες Σωτήρη στο φόρουμ :)

Μπράβο σου που το ψάχνεις, πριν την απόκτηση του φίλου σου!

Το διαμέρισμα Σωτηράκη, δεν είναι πρόβλημα. Αλλού είναι τα προβλήματα. Οπως:

- Με τις σπουδές σου τι θα κάνεις; Σκοπεύεις να σπουδάσεις; Αν περάσεις εκτός Αθηνών, ο σκύλος τι θα γίνει;

- Με τις εξόδους, τις βόλτες και τις διακοπές σου; Είσαι διατεθειμένος να τα στερηθείς ίσως;

- Με τον στρατό σου αργότερα; Ποιός θα ασχολείται με τον σκύλο σου full time;

- Τα οικονομικά σου πως θα τα φέρεις βόλτα; Πρέπει να 'χεις γερό κομπόδεμα, κυρίως στην αρχή. Θα ματώσουν οι τσέπες σου, ιδίως μ'ένα κουτάβι, και μέχρι να μπεις σε μια ροή εξόδων.

- Αυτοκίνητο έχετε; Πως θα τον πας στον γιατρό όταν χρειαστεί;

- Εκπαιδευτή πάρα πολύ πιθανό να χρειαστείς. Αλλο έξοδο σημαντικό.

- Οι γονείς σου τον θέλουν στο διαμέρισμα; Δεν μπορείς να τους τον επιβάλλεις έτσι; Θα γεμίσει το σπίτι τρίχες και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, παραγώμενα από το κουτάβι σου. Θα τα αντέξετε ή θα πάθει η μανούλα σοκ, γιατί δεν θα ασχολείται κανείς σας, να τα μαζεύει;

- Μην πολυακούς γενικώς, φίλους και γνωστούς σε τέτοια θέματα, παρά μόνο αν είσαι απόλυτα σίγουρος, ότι έχουν γνώση του θέματος.

Μάλλον εμείς, έχουμε περισσότερες απορίες από εσένα :)

TribalHead

New Member
29 Νοεμβρίου 2012
4
0
ΝΙΚΑΙΑ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Καλώς ήρθες Σωτήρη στο φόρουμ :)

Μπράβο σου που το ψάχνεις, πριν την απόκτηση του φίλου σου!

Το διαμέρισμα Σωτηράκη, δεν είναι πρόβλημα. Αλλού είναι τα προβλήματα. Οπως:

- Με τις σπουδές σου τι θα κάνεις; Σκοπεύεις να σπουδάσεις; Αν περάσεις εκτός Αθηνών, ο σκύλος τι θα γίνει;

- Με τις εξόδους, τις βόλτες και τις διακοπές σου; Είσαι διατεθειμένος να τα στερηθείς ίσως;

- Με τον στρατό σου αργότερα; Ποιός θα ασχολείται με τον σκύλο σου full time;

- Τα οικονομικά σου πως θα τα φέρεις βόλτα; Πρέπει να 'χεις γερό κομπόδεμα, κυρίως στην αρχή. Θα ματώσουν οι τσέπες σου, ιδίως μ'ένα κουτάβι, και μέχρι να μπεις σε μια ροή εξόδων.

- Αυτοκίνητο έχετε; Πως θα τον πας στον γιατρό όταν χρειαστεί;

- Εκπαιδευτή πάρα πολύ πιθανό να χρειαστείς. Αλλο έξοδο σημαντικό.

- Οι γονείς σου τον θέλουν στο διαμέρισμα; Δεν μπορείς να τους τον επιβάλλεις έτσι; Θα γεμίσει το σπίτι τρίχες και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, παραγώμενα από το κουτάβι σου. Θα τα αντέξετε ή θα πάθει η μανούλα σοκ, γιατί δεν θα ασχολείται κανείς σας, να τα μαζεύει;

- Μην πολυακούς γενικώς, φίλους και γνωστούς σε τέτοια θέματα, παρά μόνο αν είσαι απόλυτα σίγουρος, ότι έχουν γνώση του θέματος.

Μάλλον εμείς, έχουμε περισσότερες απορίες από εσένα :)
Να 'σαι καλά Mareco για τα καλά σου λόγια :) Τώρα για τις απορίες.. Πρώτα απ'όλα, οι σπουδές μου δεν νομίζω να είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εάν δώσω και περάσω εκτός Αθηνών είτε την φροντίδα θα την επιμεληθεί η αδερφή μου και θα προσπαθώ όσο πιο πολύ μπορώ να το βλέπω και το φροντίζω ή θα το πάρω μαζί μου (δεν ξέρω αν επιτρέπεται). Στις βόλτες μου λογικά θα είναι και ευκαιρία για την δική του βόλτα..αλλιώς αν σκοπεύω να πάω κάπου πιο μακριά θα τον πηγαίνω σπίτι, έτσι και αλλιώς κάποιος θα υπάρχει για να τον προσέχει.. Στις διακοπές πάλι σκέφτομαι να τον παίρνουμε μαζί μας ή αλλιώς σε καλό και πιστοποιημένο ξενοδοχείο σκύλων (αν θα πηγαίνουμε διακοπές :rolleyes:). Τα οικονομικά υπάρχουν στην άκρη για τον σκύλο.. Όπως υπάρχει και το αυτοκίνητο πάλι καλά. Ο εκπαιδευτής είναι αναγκαστικός; Τώρα για τους γονείς εννοείται πως το θέλουν ίσα ίσα η μάνα μου έχει μια μεγάλη αδυναμία στον Γ.Π.. για τις τρίχες τις το έχω εξηγήσει και είναι και φυσικό πως θα τις βλέπει παντού αφού σκυλί θα έχουμε :cool: Σας ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον :D

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλός όρισες Σωτήρη
Κουτάβι γερμανικό ποιμενικό (καλή επιλογή , γιατί έτσι με βολεύει)
Μπορεί να ζήσει άνετα σε ένα διαμέρισμα αρκεί να του αφιερώσεις χρόνο στις βόλτες του, χρόνο στην εξάσκηση του , χρόνο στην εκπαίδευση του .
Το κόστος συντήρησης ενός τέτοιου σκύλου ξεκινά από τα 100€ περίπου το μήνα και το αυξάνεις όσο εσύ θέλεις.
Ένα θηλυκό γερμανικό ποιμενικό είναι μια πολύ καλή επιλογή για αρχάριο .
Θέλει πολύ προσοχή στο μεγάλωμα του και ειδικά στην κουταβίσια περίοδο.
Να έχεις πάντα στο νου σου ότι ένας σκύλος ζει 12-15 χρόνια και γουστάρει πολύ μα πάρα πολύ να είναι συνεχώς μαζί σου .
Τα ΓΠ μαδάνε 2 φορές το χρόνο αλλά περιέργως διαρκεί 6 μήνες η φορά.
Όσο για την εκπαίδευση εξαρτάτε τι ακριβώς ζητάς από τον σκύλο σου , μια βασική υπακοή μπορεί να γίνει με τη συνδρομή και τις συμβουλές κάποιου εκπαιδευτή .
Εκεί οι τιμές ποικίλλουν , αλλά εδώ υπάρχει αρκετός κόσμος που μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή και να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Ωραία λοιπόν...επόμενη κίνησή σου, η επικοινωνία με τον ΚΟΕ [www.koe.gr], όπου ζητάς να σου δώσουν τηλέφωνα εκτροφέων. Υπάρχουν αρκετοί. Και όλα τα υπόλοιπα θα τα συζητήσεις με τον εκτροφέα σου.

Δυό πραγματάκια που πρέπει, να ξέρεις:

[h=3]Πώς διαλέγω εκτροφέα;[/h]Τι πρεπει να προσεξω σε ενα PEDIGREE;

Σωτήρη...πρόσεχε...αν ακούσεις, τόσα με pedigree, τόσα χωρίς pedigree, φεύγεις τρέχοντας.
Αν δεν δεις με τα μάτια σου, τους γονείς [έστω την μητέρα που προφανώς θα έχει στο εκτροφείο του] και το pedigree τους και τα κουτάβια τους, δεν αποφασίζεις. Δεν διαλέγεις κουτάβι, από φωτογραφίες.

Κάνε μια βόλτα, από τις πολλές σχετικές συζητήσεις μας στο φόρουμ. Θα κατατοπιστείς επαρκώς :)

TribalHead

New Member
29 Νοεμβρίου 2012
4
0
ΝΙΚΑΙΑ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Παίδες, σας ευχαριστώ πολύ με βοηθήσατε. Είδα μια ενδιαφέρουσα αγγελία από το εκτροφείο ΓΠ στον Ορχομενό, Die 3 Grazien, Γονείς από Γερμανία, τα κουταβάκια συνοδεύονται από γενεαλογικό χάρτη ( PEDIGREE) του ΚΟΕ, Microchip, τα απαραίτητα για την ηλικία τους εμβόλια - αποπαρασιτώσεις, καθώς και εγγύηση υγείας και διπλασίας..να μάθω και την τιμή και θα το σκεφτώ :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Θα πρέπει να πας από εκεί έτσι;
Και να το δεις και να το παραλάβεις.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πριν αποφασίσεις για το κουτάβι ρίξε μια ματιά στο site του KOΓΠΕ για να ενημερωθείς για το τι ακριβώς θα πρέπει να έχουν οι γονείς του κουταβιού σου για να είναι κατάλληλοι για αναπαραγωγή, ελπίζω να σε βοηθήση στο ψάξιμο

Κ.Ο.Γ.Π.Ε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Κάπως έτσι. Θα σου πει και ο εκτροφέας σου, πως ακριβώς θα το κάνετε.
Μίλησε μαζί του και τηλεφωνικά, να δεις τι θα σου πει.
Μπορεί να χρειαστεί να πας, παραπάνω από μία φορές. Μπορεί και όχι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr