Μεσαίου μεγέθους & μεγάλης καρδιας

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Για την ιστορία δε, βεβαιώνω ότι κοίταξα με προσοχή ποιά μέλη του φόρουμ απάντησαν στο θέμα σου...
Με, ίσως, ΜΟΝΟ ΔΥΟ εξαιρέσεις (και, τώρα που το ξανασκέφτομαι - με καμία εξαίρεση, στην ουσία), οι υπόλοιποι είναι προσανατολισμένοι στις "γλυκόφατσες" και όχι στις "άγριες" φάτσες...
Στην παρένθεση το έσωσες...

• Like
Reactions: johnk

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Στο θέμα πάντως, με λίγο ψάξιμο, ένα malteze-griffon, με γνωμάτευση κτηνιάτρου, δεν είναι απίθανο να βρεθεί.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Lilitsoni Καλως ηλθες και με το καλο να αποκτησεις το νεο σου τετραποδο μελος! Επειδη σε βλεπω θες λιγο κι εκεινο, θες λιγο και το αλλο και δεν ειναι κακο, απλα δεν ειναι παντα εφικτο να τα βρουμε ολα. Παραυτα μην παψεις να ψαχνεις γιατι ευκαιρειες στις φιλοζωικες υπαρχουν ενα σωρο...και θα ου εφιστησω την προσοχη σε 2 θεματα αν επιλεξεις την μεθοδο της υιοθεσιας.
1. Δεν χρειαζεται να ψαχνεις για κουταβι η τελοσπαντων για εφηβο..μπορεις να διαλεξεις και καποιο ενηλικο 2-3 χρονων.
2. Η φιλοξενια οποιουδηποτε σκυλου, δεν ειναι κακη ιδεα. Πολλοι ξεκινησαν ετσι και βρεθηκαν στο τελος πληρως ικανοποιημενοι απο την επιλογη τους.
Τελος να ξερεις οτι αν επιλεξεις την μεθοδο υιοθεσιας, υπαρχουν παντα οι εθελοντες τοσο του καταφυγιου η της ομαδας που εχουν πανω-κατω μια εικονα για τον χαρακτηρα του σκυλου και μπορουν να σου πουνε αν θα σου ταιριαξει η οχι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Χμ αν και έχω καλυφθεί.... θα πεταχτώ...

λογικά το να μη μαδάει το θες γιατί κυβερνήτη στην Παρθένο (!) και δεν θες να βρωμίζει με τρίχες το σπίτι. Ωστόσο, επειδή ακριβώς εχεις ήδη σκύλο, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό σε ένα σπίτι με σκυλι δεν υφίσταται. Η απολύμανση πάει περίπατο.... Ακόμα και να μην μαδάει ο σκύλος, όταν γυρνάει από τη βόλτα με βρεγμένα πατούσια, τι θα κάνεις;

Ως έχουσα σκύλο που δεν μαδάει, θα σου πω ότι το μετανιώνω.... Ξέρεις τι είναι να γκρινιάζουν καθημερινά ότι μαδάω εγώ σε όλο το σπίτι και να μην μπορώ να τα ρίξω στο σκυλί?
Επίσης σκυλιά όπως τα μαλτεζ που αναφέρθηκαν ή και τα γιορκι θέλουν καθημερινή φροντίδα τριχώματος. Και όσο "διασκεδαστικό" αν φαίνεται τώρα, ή τον πρώτο μήνα...σκέψου ένα σκυλι να μην κάθεται να το χτενίσεις και να λυσσάει, ή να γυρνάς κουρασμένη και να πρέπει να χτενισεις. (είμαι κατά του κουρεματος γιατι ο μανδύας τους προσφέρει μόνωση από τις καιρικές συνθήκες και προστασία).

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Nα πω & εγώ τη συμπυκνωμένη σοφία μου,καθώς από την ώρα που πρωτοέγραψα μόλις μπήκα σπίτι

1. προφανώς και δεν υπάρχουν σκυλιά που δε μαδάνε,προφανώς και είναι μύθος πως τα κοντότριχα μαδάνε λιγότερο από τα άλλα

2. αλήθεια τώρα,αν πας σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων μέχρι και καθαρόαιμα θα βρεις.Οι εποχές είναι δύσκολες,πολλοί ιδιοκτήτες σταθερά ανεύθυνοι,οπότε αυτό το combo δημιουργεί μια κατάσταση που ευνοεί αυτούς που δεν ψάχνουν κάτι απολύτως συγκεκριμένο,μιας και αυξάνει τις επιλογές τους και τους δίνει την ευκαιρία να νιώσουν καλύτεροι άνθρωποι

3. βλέπω το well known member και φαντάζομαι πως γελάνε μέχρι και οι σμέρνες...νέο μέλος και ξέρει να κάνει quote της προκοπής,έκανε η @Orilis προσπάθεια να με μάθει και ακόμα γράφω σαν καθυστερημένος τις ατάκες των άλλων για να απαντήσω...δεν υπάρχει ελπίδα ρε σεις!

• Like

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Nα πω & εγώ τη συμπυκνωμένη σοφία μου,καθώς από την ώρα που πρωτοέγραψα μόλις μπήκα σπίτι

1. προφανώς και δεν υπάρχουν σκυλιά που δε μαδάνε,προφανώς και είναι μύθος πως τα κοντότριχα μαδάνε λιγότερο από τα άλλα

2. αλήθεια τώρα,αν πας σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων μέχρι και καθαρόαιμα θα βρεις.Οι εποχές είναι δύσκολες,πολλοί ιδιοκτήτες σταθερά ανεύθυνοι,οπότε αυτό το combo δημιουργεί μια κατάσταση που ευνοεί αυτούς που δεν ψάχνουν κάτι απολύτως συγκεκριμένο,μιας και αυξάνει τις επιλογές τους και τους δίνει την ευκαιρία να νιώσουν καλύτεροι άνθρωποι

3. βλέπω το well known member και φαντάζομαι πως γελάνε μέχρι και οι σμέρνες...νέο μέλος και ξέρει να κάνει quote της προκοπής,έκανε η @Orilis προσπάθεια να με μάθει και ακόμα γράφω σαν καθυστερημένος τις ατάκες των άλλων για να απαντήσω...δεν υπάρχει ελπίδα ρε σεις!

υπάρχουν, το είπαμε και πιο πάνω... απλά είναι πολύ λίγες αυτές οι φυλές.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
Καλώς ήρθες και από εμένα.
Διαβάζοντας προσεχτικά τις απαιτήσεις σου για έναν νέο σκυλο στη ζωή σου θα κατέληγα χωρίς δεύτερη σκέψη να προτείνω ένα ημίαιμο αλλά αυτό που με εμποδίζει είναι ότι δεν θέλεις να μαδάει και η υπόνοια ότι ίσως ο φίλος σου έχει αλλεργία.
Εάν ο φίλος σου είναι κάτι σοβαρό και συζείτε συχνά πυχνά ίσως θα έπρεπε να μη προχωρήσεις σε μία υιοθεσία πριν βεβαιωθείτε (υπάρχουν εξετάσεις) ότι δεν είναι τελικά αλλεργικός.
Αλλιώς θα πρέπει να προσανατολιστείς σε κάτι καθαρόαιμο και αντιαλλεργικό. Αν και δεν υπάρχουν τέτοιοι σκύλοι υπάρχουν σίγουρα κάποιες φυλές που θα ενοχλήσουν πολύ λιγότερο έναν αλλεργικό σε σκύλους άνθρωπο. Εκτός αν ο τελευταίος έχει διάθεση να μπει σε μια διαδικασία θεραπείας ώστε μακροπρόθεσμα να λυθεί το θέμα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό ταιριάζει με τα κριτήρια μεν (νομίζω), δεν μοιάζει ούτε με καβαλιέρ, ούτε με λέικλαντ, ούτε με αιρντέιλ, ούτε με μπόστον και φυσικά ούτε με παγκ. Ποιο πολύ μοιάζει με μαλτέζ, που το lilitsoni θεωρεί ότι δεν της ταιριάζει. Και με κανισακι, που δεν τέθηκε καν επί τάπητος.

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.304
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L