Μετακόμιση στο Λονδίνο


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ενταξει..πηρα τα πανω μου τωρα...χαχαχαχα!
Τα εμβολια ηταν η ωρα τους να γινουν.Βεβαια το αντιλυσσικο και το τεστ ειναι αλλη ιστορια,αποκλειστικα και μονο για να μπορουμε να φυγουμε οταν ερθει εκεινη η ευλογημενη ωρα:p
Καλη φαση ομως η διαμονη στο σπιτι.Εψαχνα και 'γω κατι τετοιο,τυπου ''dog sitter'' αλλα οι περισσοτεροι ειναι για να ερχονται δυο φορες τη μερα στο σπιτι για το φα'ι' και την βολτα του σκυλου.Οποτε προτιμησα τα κεννελ του κτηνιατρειου που παμε,τουλαχιστον να νιωθει οτι εχει παρεα τριγυρω του ολη τη μερα..
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Το αντιλυσσικό δεν ισχύει 3 χρόνια εκεί; 21 ημέρες πρέπει να περιμένεις όταν το κάνεις για πρώτη φορά, όταν είναι επαναληπτικό αρκεί να το κάνεις πριν λήξει. Οι δικές μου που εμβολιάστηκαν στις 12/07/2010, πρέπει να το ξαναεμβολιαστούν πριν τις 12/07/2013
Κοίτα υσχύει ανά έτος γιατί έχω και το χαρτί Αλεξία στα χέραια μου πότε να κάνουμε το επαναληπτικό το 2014.
Τις 21 μέρες μου τις είπε σε περίπτωση που δεν έκανα τώρα το εμβόλιο τώρα.
 




chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έχει αλλάξει. Υποθέτω ότι για την Ελλάδα το κάνεις κάθε χρόνο.
Δες εδώ Nobivac Rabies - Product Data Sheet

Το έκαν μην χρειαστεί να ταξιδέψω απρόοπτα Ελλάδα και χρειαστεί να πάρω τον μικρό μαζί μου αλλίως δεν θα το έκανα.

Όλγα αν τον άφηνες σε σπίτι πόσο σου έβγαινε; Τα κένελ με βγαίνανε ακριβότερα και αρκετά, είναι ζώνη 3-4-5 και είναι κάπως απομονομένα και ήθελε αμάξι για να πάς αλλίως με τον σκύλο είναι ταξίδι ολόκληρο και όταν ρώτησα για pet taxi μου βγάλανε κάτι τιμές από 130-180 μόνο για την μεταφορά του. Οπότε λέω σε σπίτι ο τύπος ήρθε τον παρέλαβε με την κλούβα που έχει γι'αυτό τον σκοπό και όλα καλά.
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Αυτο ειναι το προβλημα,οτι δεν βρηκα καποιον που να μπορει να τον φιλοξενησει στο σπιτι του,η εστω να ερθει να μεινει στο δικο μας..Υπαρχουν μονο αυτοι που ερχονται στο σπιτι για την βολτα του σκυλου και το φα'ι' και στην τελικη η βολτα τον μηνα Ιουλιο εδω,εκ των πραγματων δεν μπορει να διαρκεσει πανω απο 10-15 λεπτα..
Φαντασου οτι ακομα και στο κτηνιατρειο,στο τσαφ προλαβα να κλεισω το τελευταιο κεννελ πριν δυο βδομαδες..Δεν μας επαιρνε χρονικα να το ψαξω κι αλλο,ειναι κλεισμενα σχεδον τα παντα για τοτε, επειδη ειναι το Ραμαζανι και φευγουν ολοι για διακοπες.Σε ενα αλλο κεννελ δεν τον δεχτηκαν γιατι δεν ειναι στειρωμενος...:mad:
 


Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Έχοντας ολοκληρώσει την μετακόμιση στην Αγγλία και στο Λονδίνο και έχοντας πλέον σύνδεση Ίντερνετ και "αντιγράφοντας" μία φίλη από το φόρουμ που μετακόμισε στην Ντόχα αποφάσισα να γράψω για τη δικιά μου μετακόμιση.

Πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν να βρω σπίτι που να δέχετε σκύλο μου βγήκε απλά η πίστη μέχρι να βρω κάποιον ιδιοκτήτη που να δέχετε σκυλί στο σπίτι, όταν το βρήκα είχα και άλλο εμπόδιο την εταιρεία που διαχειρίζεται την "οικοδομή" και έπρεπε να δώσει άδεια ότι επιτρέπει να μείνει ο σκύλο (αυτό μου κόστισε 99 Λίρες). Στην εγγύηση μέσα πλήρωσα 2 βδομάδες παραπάνω από το κανονικό επειδή είχα τον σκύλο (500 Λίρες αυτό). Έλα άλλο ζόρι ήταν η μεταφορά του σκύλου από Θεσσαλονίκη στην Αγγλία, δεν έβρισκα αεροπορική εταιρεία που να μεταφέρει σκύλο από Θεσσαλονίκη-Λονδίνο μόνο από Αθήνα-Λονδίνο με την British Airways και μου τον κοστολογούσαν 850 Ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα έξοδα μεταφορά για Αθήνα. Μετά από αρκετό ψάξιμο και με την παρότρυνση μια φίλης από το φόρουμ(ευχαριστώ ξανά Νατάσα) έψαξα καλύτερα από Θεσσαλονίκη και βρήκα πτήση με την Thomson Flights η εταιρεία που τα ανέλαβε όλα ήταν η Pet Travel | Shipping Pets | Jet Set Pets και το κόστος 500 Λίρες+30 Λίρες που πληρώσαμε με το που φτάσαμε στο αεροδρόμιο σαν φόρο νομίζω.
Να πω ότι για να μπει ο σκύλος στην Αγγλία δεν είναι κάτι δύσκολο είναι σαν να πας πλέον οπουδήποτε στην Ευρώπη απλά θέλει τα αυτονόητα (Τσιπάκι, Διαβατήριο. εμβολιασμό για λύσσα, αποπαρασίτωση)

Έχοντας φτάσεις πλέον Αγγλία πήγα το σκύλο την επόμενη της άφιξης μας στον κτηνίατρο όπου σας αναφέρω την λυπητερή από την πρώτη μας επίσκεψη. Τα μάτια μας ήτανε λίγο κόκκινα και είπαμε να μας τα κοιτάξει μας έριξε ένα πράσινο υγρό(αμπούλα) και στα δύο μάτια για να δει αν υπάρχει κάποια ζημία στα μάτια ή είναι κάποια ίωση 6 λίρες αυτό (Fluorescein Sodium ονομασία) οι σταγόνες για τα μάτια 9 Λίρες, Εδώ από ότι μου είπαν αποφεύγουν να δίνουν Frontline γιατί έχουν μία αρρώστια που θα τη μετέφραζα σαν σκουλήκια στα πνευμόνια νομίζω οι 6 αμπούλες (πήραμε της ακριβές πρέπει να παραδεχτώ, Advocate) κόστισαν 56 Λίρες, καθαριστικό για τα αυτιά 12 Λίρες τα 100ml (Cerusolve) και τέλος η επίσκεψη 35 Λίρες περίπου σύνολο 118 Λίρες. Η Δεύτερη επίσκεψη που κάναμε χθες για να δούμε τα μάτια μας κόστισε 28.80 Λίρες. Η τροφή του Belcando Active 17-18 Λίρες (νομίζω φθηνότερη από την Ελλάδα).

Και έχοντας κάνει ένα γκάλοπ ανάμεσα στους ιδιοκτήτες σκύλων που βρίσκουμε στις βόλτες καταλήξαμε ότι συμφέρει να έχεις ασφάλεια για το σκύλο πληρώνουμε για 12 μήνες 24 λίρες το μήνα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα που μας είπε μια κοπέλα, έχει ένα Πομερανίαν 6 μηνών και πριν 2 βδομάδες έσπασε το πόδι του και το κάνανε εγχείρηση πλήρωσε 1500 λίρες (την επόμενη που το άκουσα έκανα την ασφάλεια) και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για να αφαιρέσουν τα ράμματα.

Μέσα και στις επόμενες μέρες θα ανεβάσω φώτο από τη γύρω περιοχή.
Καταρχας να σε ευχαριστησω για το ποστ που αναρτησες, και για ολες τις πληροφοριες που εδωσες!
Κι εμεις εδω ψαχνουμε για Αγγλια-Σκωτια-Ιρλανδια δουλεια, και με αγχωνει πολυ το θεμα τι θα κανω με την μικρη μου!
Ομολογω οτι αγχωθηκα κι αλλο με αυτα που διαβασα, αλλα τουλαχιστον τωρα ξερω τι θα αντιμετωπισω ;)
Ο μικρος σου φαινεται πολυ ευτυχισμενος και απ ο,τι καταλαβα εχετε προσαρμοστει ολοι οικογενειακως στο νεο σας περιβαλλον!
Να περνατε καλα και να δωσεις ενα φιλι στον κοντοστουπη σου ειναι απιστευτη φατσα!!!!:piercing:
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καταρχας να σε ευχαριστησω για το ποστ που αναρτησες, και για ολες τις πληροφοριες που εδωσες!
Κι εμεις εδω ψαχνουμε για Αγγλια-Σκωτια-Ιρλανδια δουλεια, και με αγχωνει πολυ το θεμα τι θα κανω με την μικρη μου!
Ομολογω οτι αγχωθηκα κι αλλο με αυτα που διαβασα, αλλα τουλαχιστον τωρα ξερω τι θα αντιμετωπισω ;)
Ο μικρος σου φαινεται πολυ ευτυχισμενος και απ ο,τι καταλαβα εχετε προσαρμοστει ολοι οικογενειακως στο νεο σας περιβαλλον!
Να περνατε καλα και να δωσεις ενα φιλι στον κοντοστουπη σου ειναι απιστευτη φατσα!!!!:piercing:
Ευχαριστώ.
Κοίτα τώρα που το σκέφτομαι σχετικά απλό είναι.
Όταν το αποφασήσετε ρώτα με θα πω και μία άλλη που αυτή ήρθε οδικώς με τον σκύλος της να πάρει μέρος στην συζήτηση.
Και μην κρίνης από το Λονδίνο είναι άλλη χώρα είναι η το νησί και ξεχωριστά το "βασίλειο του Λονδίνου"
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ύστερα από ένα χρόνο Αγγλία και μία δεύτερη μετακόμιση ο μικρός έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Έχει γίνει τρομερά χαδίαρης ειδικά με αυτούς που του δείνουν λιχουδείες τους αναγνωρίζει από χιλίομετρο μακρία. Έχει γίνει και ποίο φιλικός με τα παιδία από εκεί που δεν τα συμπαθούσε ιδιαίτερα, η αλλάγη οφείλεται στο ότι άφησα κάτι μωρά να τον ταίσουν και τώρα νομίζει ότι όλα τα μώρα πρέπει να του δώσουν φαγητό αφού πάει κατευθείαν στα χέρια τους χωρίς ντροπή και αναστολές.
Έχει μάθει την λέξη "σκιουράκι" όπου ψάχνεται να τα βρει για να κυνηγίσει, ευτηχώς δεν είναι τόσο γρήγορος.
Η αλλάγη ωφείλεται λογικά στην κοινωνικοποίηση που έχει εδώ και στην Ελλάδα μας ήταν λίγο δύσκολο αυτό.
Εδώ διαπυστώσαμε ότι έχουμε άλλο σκύλο στην βόλτα το πρωί και άλλο το βράδυ που μπαίνει σε φάση συναγερμού και δεν γουστάρει πολλά από άσχετους στο πάρκο ακόμα και όταν έχει αρχίσει να πέφτει ο ήλιος και κάποιος έρχεται από απόσταση αρχίζει να ουρλίαζει ο κοντός σε φάση "ποίος είναι ο φούστης που έρχετε προς το μέρος μας".
Έχουμε μάθει πλέον ότι για να κουραστεί θέλει ατελείωτες ώρες παιχνίδι σηκώσαμε χέρια με την τρίχα όπως έχω πει πολλές φορές και έχει τρομάξει 3-4 ντιλιβεράδες και ένα τεχνικό για το τηλ που παραλίγο να μας μείνει στον τόπο πριν δει το σκύλο και αρχίσει να γελάει..
Και μας αρέσει το σπανάκι πλέον.
Θα Βάλω και Φώτο αργότερα.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Γλύκας!!! Μεγάλωσε :)

Μόνο δυόμιση μήνες σου πήρε, να βάλεις φωτό...αργότερα :D
 










chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
η τελευταία φωτο αν και λιιιιιιιιγο ανάποδα, πολύ μου αρεσει!!!

Καταλάθος μας βγήκε ανάποδα και μας άρεσε και την έχω κρατήσει έτσι,φένεται στην κοσμάρα του,
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Θέλω την άποψη σας για την τροφή του μικρού.
Σκεφτομαστέ να την αλλάξουμε, η τροφή που του δινουμε τώρα είναι αυτή.
Lily's Kitchen Dog Food - Chicken & Duck Grain Free Food 7kg
Lily's Kitchen Dog Food - Chicken & Duck Dried Grain Free Food 2.5kg
Η μία επίλογη είναι ή αυτή
Fish4Dogs Finest Fish Complete 12kg
Fish4Dogs Finest Salmon Complete 6kg
ή αυτή
Grain-Free Fish-n-Delish! | Barking Heads.

Την τροφή θέλω να την αλλάξω γιατί βλέπω ότι κάνει αγγαρεία όταν τρώει χωλαίνει δεν τραβάει το πράμα και ο μικρός είναι λαίμαργος.
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Να κάνουμε ένα μικρό Update. Πρόσφατα βρήκαμε ότι τα νεφρά μας είναι περίεργα μέτα από ένα πρόβλημα υγείας που είχε ο μικρός και μας στοίχησε κοντά στο 1000 λίρες χωρίς να μάθουμε τι ακριβώς είχε (ευτήχως υπάρχει ασφάλεια), ήμασταν κοντά να πάμε για αξονική αλλά την τελευταία στιγμή οι εξετάσεις ήταν καθαρές οπότε το αναβάλαμε και ο γιατρός ψάχνεται να βγάλει άκρη ρωτόντας συναδέλφους του.
Έχει έρθει και καινούριο μέλος στην οικογένεια (κόρη) που τα πάει αρκετά καλά μαζί της, προς το παρόν την γλύφει όταν του δωθεί η ευκαιρία.
 


tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
καλησπέρα,

Δηλαδή δεν το κρατάνε σε καραντίνα 3 εβδομάδες όπως παλιά?

Εγώ άμα έρθω θα τον φερω οδικώς.

Ξέρεις περισσότερες λεπτομέρειες για την εισαγωγή του σκύλου στη χώρα?
 




Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
@chrispapas Καταρχήν,να σου ζήσει η κοράκλα!! Εν συνεχεία,διάβασα όλο το ποστ σου κ καταχάρηκα με αυτά που διάβασα!! Πόσο όμορφο να βλέπεις τον σκύλο σου ευτυχισμένο! Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα!
Στις ερωτήσεις μου τώρα...Άν μπορείς να μου λύσεις απορίες γιατί πραγματικά ,τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που ακούω.Ανεβαίνω Αγγλίακοντά στο Μάντσεστερ κ μετά Λονδίνο) Νοέμβρη κ γύρω στο Μάρτη θα ανεβάσω κ τη Σέλυ μου. ξέρω οτι είναι δύσκολο να βρεις σπίτι που να δέχονται κατοικίδια.Δεν έχω αυταπάτες,Ξέρω οτι θα είναι δύσκολο,μου το είπαν πολλοί. Θα ήθελα να σε ρωτήσω 1) μένετε μόνοι σας να φανταστώ ετσι? Δεν συγκατοικείτε πχ shared flats κτλ? γιατί δεν είδα κάτι να αναφέρεις για τρίτους.
2) Η ασφάλεια που βγάζεις για τον σκύλο γιατί μου το είπαν κ άλλοι αυτό πού τη βγάζεις? Σε κτηνιατρείο? Την πληρώνεις εκεί? Πόσο κοστίζει? Το κόστος αλλάζει από σκύλο σε σκύλο ή είναι το ίδιο για όλα τα σκυλιά? Μπορώ να το πληρώσω cash εκείνη τη στιγμή μπροστά για ένα χρόνο? Να μην έχω δλδ μηνιαίες δόσεις.
3) Εγώ θα την ανεβάσω Μάρτη. Πώς θα πρέπει να ψάχνω σπίτι? Βασικά να σου πω οτι θα νοικιάζω δωμάτιο καθώς η συγκατοίκηση είναι μονόδρομος για μένα. (ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΕΦΤΑ αλλιώς)
Θέλω να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις π.χ από άλλους σε συζητήσεις με συναδέλφους, άλλους που έχουν σκύλους κτλ πως πάει το θέμα συγκατοίκηση με αγνώστους κ σκύλοι στο ίδιο σπίτι??
Όταν θα δουλεύω κ θα είναι μόνη της ,θα είναι μόνη σε όλο το σπίτι ή θα είναι στο δωμάτιο μου μόνο?? Γιατί αν ακούει φασαρία κ φωνές από το σαλόνι ή από τη κουζίνα κ αυτή είναι μόνη κλεισμένη σε 4 τοίχους...,θα αλυχτάει η καημένη. Πώς μπορώ να βρω ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΜΟΥΣ συγκάτοικους που να μπορώ να την έχω ελεύθερη μέσα στο σπίτι όσο είναι κ αυτοί κ εγώ λείπω..Είναι καλόβολη κ πολύ ήρεμο σκυλί. Έχεις κανένα λινκ να μου στείλεις πέραν των κλασικών μεγάλων sites για αναζήτη σπιτιών κ συγκατοίκων?? Τι μπορώ να κάνω για να είναι κομπλέ?
4) Τα πρώτα έξοδα για τον σκύλο μόνο.?? (σε κάποιο άλλο ποστ διάβασα οτι ζήτησαν παραπάνω λεφτά για ενοίκιο(στο deposit μόνο) μόνο κ μόνο λόγω του σκύλου. Μπορείς να με φωτίσεις λίγο από το χάος που έχω στο κεφάλι μου???? Σε υπερευχαριστώω όπως κ να ΄χει!!!
Ελπίζω να περνάτε τέλεια κ πόσταρε κ άλλες φώτος σας!!