Μεταφορά σκύλου με αεροπλάνο

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Εχω ταξιδέψει με πολλές εταιρίες λόγω δουλείας (όχι με σκύλο), δεν θυμάμαι πότε να ζυγίσαν χειραποσκευές για μέσα στην καμπίνα, μόνο τις βαλίτσες στο check in για υπέρβαρο, πιστεύω με μια τέτοια τσάντα θα είναι ο.κ.
http://www.eshopkatoikidio.gr/tsanta-metaforas-trixie-36229.html

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αν μιλαμε για κουταβι 2.5 μηνων standard schnauzer δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση 7.5 κιλα. Σε αυτη την ηλικια ειναι περιπου 3.5 κιλα

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εχω ταξιδέψει με πολλές εταιρίες λόγω δουλείας (όχι με σκύλο), δεν θυμάμαι πότε να ζυγίσαν χειραποσκευές για μέσα στην καμπίνα, μόνο τις βαλίτσες στο check in για υπέρβαρο, πιστεύω με μια τέτοια τσάντα θα είναι ο.κ.
http://www.eshopkatoikidio.gr/tsanta-metaforas-trixie-36229.html
χμ, καλύτερα θ ήταν αν το σκυλί είχε το κεφάλι μέσα στην τσάντα.

django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Μάλιστα σε κατάλαβα απόλυτα..
Κοίτα το κουτάβι θα ταξιδέψει μια μόνο φορά απο Θεσσαλονίκη για Κρήτη μετά θα είναι μόνιμα στη Κρήτη αν χρειστώ μετακίνηση στο μέλλον θα δώ τη θα κάνω.

Ο εκτροφέας μου είπε απο 6 6,5 κιλά μέχρι 7 7,5 κιλα εκεί κάπου το υπολογίζει εγώ λέω για την περίπτωση που είναι 7,5. Πιστεύω να βρώ μια ελαφριά τσάντα..

Αν και όλα θα εξαρτηθούν όταν έρθρει το κουτάβι και το ζυγίσω να δούμε πόσο είναι μαζί με τη τσάντα..

Το θέμα είναι οτι εγώ τώρα έχω κάνει κράτηση για το σκυλάκι μέσα στην καμπίνα αν υπερβένει τα κιλά πάει στον άλλο χώρο που και έκει πρέπει να έχεις κάνει κράτηση.
'Ολο αυτό λοιπόν συνεπάγεται οτι εγώ πρέπει να αποφασήσω που θα ταξιδέψει ο σκύλος για να κλέισω θέση και να μην χάσω την πτήση.. 'εχω τρελαθεί.............

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τα σκυλιά μου έχουν ταξιδέψει συχνά στις αποσκευές χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μεγαλύτερο ρίσκο την εποχή που θα ταξιδέψεις είναι η ζέστη κατά την διάρκεια της μεταφοράς του από το κτίριο προς το αεροπλάνο. Προτίμησε λοιπόν βραδινή πτήση, αν και δεν πιστεύω ότι θα ξεπερνά τα 8 κιλά.
Έχε πάντως υπόψιν σου ότι η τσάντα για την καμπίνα δεν επιτρέπεται στις αποσκευές.

django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Ναι το γνωρίζω αυτό με την τσάντα οτι δεν κάνει θέλει κλουβί..

Η πτήση θα είναι πρωινή 8 ώρα..

Αυτο με την ζέστη απο το κτίριο προς το αεροπλάνο δε κατάλαβα εχει πολύ ζέστη μέσα στο αεροδρόμιο;; Μπορω να κάνω κάτι γιαυτό στο σκύλο να τον βοηθήσω;;

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγω θαρρω πως βρισκομαι σε χειροτερη θεση,υπο την εννοια πως αν το κουταβι δεν μπει καμπινα,θα πρεπει να ταξιδεψει ~4 ωρες Μαδριτη-Αθηνα,και θα περιμενει με τις αποσκευες περι τις 4-5 ωρες για να ξαναπεταξουμε για Θεσσαλονικη.Απο οτι ρωτησα σε αυτο το μεσοδιαστημα δεν θα εχω επαφη με το ζωο,και ειλικρινα δεν ξερω τι θα γινει..Εν τω μεταξυ και η πρωτη πτηση της ημερας για Αθηνα-Θεσσαλονικη δεν δεχεται κατοικιδια.. BOOOOO (bitch).

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το πρόβλημα δεν είναι μέσα στο αεροδρομιο αλλά οι εξωτερικοί χώροι. Μου έχει τύχει, στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, να βλέπω το κλουβί με το σκύλο μου πάνω σε ένα αμάξι πίσω από το φράχτη και να μην μου το φέρνουν επειδη δεν υπήρχε προσωπικό διαθέσιμο. Ευτυχώς ήταν βράδυ.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγω θαρρω πως βρισκομαι σε χειροτερη θεση,υπο την εννοια πως αν το κουταβι δεν μπει καμπινα,θα πρεπει να ταξιδεψει ~4 ωρες Μαδριτη-Αθηνα,και θα περιμενει με τις αποσκευες περι τις 4-5 ωρες για να ξαναπεταξουμε για Θεσσαλονικη.Απο οτι ρωτησα σε αυτο το μεσοδιαστημα δεν θα εχω επαφη με το ζωο,και ειλικρινα δεν ξερω τι θα γινει..Εν τω μεταξυ και η πρωτη πτηση της ημερας για Αθηνα-Θεσσαλονικη δεν δεχεται κατοικιδια.. BOOOOO (bitch).
Να βγάλεις 2 ξεχωριστά εισιτήρια. Παραλαμβάνεις το κουτάβι και τις αποσκευές σου στην Αθήνα και μετά ξανακάνεις check in για Θεσσαλονίκη.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να βγάλεις 2 ξεχωριστά εισιτήρια. Παραλαμβάνεις το κουτάβι και τις αποσκευές σου στην Αθήνα και μετά ξανακάνεις check in για Θεσσαλονίκη.
Ηδη εχω βγαλει τα εισητηρια(δις μαλιστα λογω χαζομαρας μου),δυσκολα να μπορεσω να τα ξαναβγαλω.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Το θέμα είναι οτι εγώ τώρα έχω κάνει κράτηση για το σκυλάκι μέσα στην καμπίνα αν υπερβένει τα κιλά πάει στον άλλο χώρο που και έκει πρέπει να έχεις κάνει κράτηση.
'Ολο αυτό λοιπόν συνεπάγεται οτι εγώ πρέπει να αποφασήσω που θα ταξιδέψει ο σκύλος για να κλέισω θέση και να μην χάσω την πτήση.. 'εχω τρελαθεί.............
Τωρα το προσεξα αυτο που ειπες τζανγκο,εγω ανεφερα πως θα γυρισω με 2 κουταβια,ενα 8 κιλων(που θα μπει στην καμπινα) και ενα 10 που θα παει στις αποσκευες,εκανα 2 κρατησεις δηλαδη.Θα χρησιμοποιησω ελπιζω την πρωτη,και την αλλη θα την ακυρωσω οταν σιγουρευτω για την πρωτη.Εφοσον πληρωνεις στο αεροδρομιο,και 2 κρατησεις αν κανεις,πληρωνεις αυτην που χρησιμοποιεις εν τελει,αυτο μου εχουν πει ολοι.

p.s. Πηρα στην aegean και μου ανεφεραν πως δεν υπαρχει περιορισμος υλικου στα κλουβια-τσαντες για την καμπινα,αρκει να ειναι στις συγκεκριμενες διαστασεις.Η τσαντα μεταφορας μπορει να ειναι μεγαλυτερη απο τις διαστασεις αυτες,αν ειναι "ευπλαστη" δεν υπαρχει προβλημα.

p.s.2 Ρωτησα για το αν μπορω να δω το κουταβι οσο βρισκομαι στην Αθηνα(ανταποκριση),μου ειπε η κοπελα στο τηλεφωνο πως ισως μπορω να συννενοηθω με καποιον τροπο απο το αεροδρομιο στην Ισπανια,και να με αφησουν να το παρω μεχρι να φυγω για Θεσσαλονικη.Θα καλεσω και στο αεροδρομιο καποια στιγμη να ρωτησω μηπως και γινεται..

django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Beyond δηλαδή μπορώ να πάρω στην aegean να κάνω και κράτηση για τον χώρο των αποσκευών και να χρησιμοποιήσω όποια θέλω μετά;;;

Έχω κάνει ήδη κράτηση για την καμπνίνα.

django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Το πρόβλημα δεν είναι μέσα στο αεροδρομιο αλλά οι εξωτερικοί χώροι. Μου έχει τύχει, στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, να βλέπω το κλουβί με το σκύλο μου πάνω σε ένα αμάξι πίσω από το φράχτη και να μην μου το φέρνουν επειδη δεν υπήρχε προσωπικό διαθέσιμο. Ευτυχώς ήταν βράδυ.

Ελλάς το μεγαλείο σου!!
Τι να πει κανείς...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
στην εaegean τα πραγματα εγιναν πιο αυστηρα τελευταια. Στην τελευταια μου πτηση ζυγισαν την χειραποσκευη μου. Πριν απο 2 εβδομαδες αυτα...
Ισως να ζυγισουν τον σκυλο επισης. Αν ειναι για 100 γρμ υπέρβαρο πιστευω οτι θα κανουν τα στραβα μάτια, αν ειναι όμως πάνω απο 500 γρμ αμφιβάλλω.

@Beyond Wonderland 2 κουταβια?? Για λεγε...;)

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
ΚΛ
Beyond δηλαδή μπορώ να πάρω στην aegean να κάνω και κράτηση για τον χώρο των αποσκευών και να χρησιμοποιήσω όποια θέλω μετά;;;

Έχω κάνει ήδη κράτηση για την καμπνίνα.
Κοιταξε,κανονικα μπορεις νομιζω να πας στο αεροδρομιο και να επιβιβαστεις μαζι με τον σκυλο σου εκεινη την στιγμη.Απλα ειναι φρονιμο να κανεις κρατηση απο πριν.Εγω εκανα αυτο που ανεφερα πιο πανω,δηλωσα πως θα γυρισω με 2 σκυλια ! Στην τελικη εγω ειμαι το πειραματοζωο αναμεσα σε μας τους 2,μπορεις να περιμενεις και να δεις που θα καταληξω εγω :p Επισης νομιζω την κρατηση για το ζωο την κανεις ανα πασα στιγμη,απλα πρεπει να προσεχεις μην γεμισουν οι διαθεσιμες θεσεις.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
στην εaegean τα πραγματα εγιναν πιο αυστηρα τελευταια. Στην τελευταια μου πτηση ζυγισαν την χειραποσκευη μου. Πριν απο 2 εβδομαδες αυτα...
Ισως να ζυγισουν τον σκυλο επισης. Αν ειναι για 100 γρμ υπέρβαρο πιστευω οτι θα κανουν τα στραβα μάτια, αν ειναι όμως πάνω απο 500 γρμ αμφιβάλλω.

Beyond 2 κουταβια?? Για λεγε...;)
Οχι και τετοια,απλα δηλωσα πως θα γυρισω με 2 για να ειμαι καλυμμενος και για καμπινα και για αποσκευες :cool:

django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Tώρα κατάλαβα τι εννοείς πολύ καλή σκέψη..
Θα το κάνω αμα είναι και εγώ έτσι θα πάρω να κάνω δεύτερη κράτηση για σκύλο 10 κιλών στο χώρο των αποσκευων.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.665
11.086
Athens
To λοιπόν, κάντε ένα τηλέφωνο πριν κλείσετε εισιτήρια για να μην τραβιέστε...

Πριν λίγο έκλεισα εισιτήρια και στο καπάκι πήρα τηλέφωνο την Aegean για να δηλώσω ότι στην επιστροφή θα υπάρχει κουτάβι στην καμπίνα. Σε ερώτηση για την ηλικία κουταβιού απαντώ "3 μηνών" και μου λένε "Δεν μπορεί να ταξιδέψει γιατί είναι κάτω από 3 μηνών!".

Και αρχίζει ο διάλογος όπου εξηγώ ότι στη σελίδα αυτή της Aegean http://el.aegeanair.com/e-services/travel-agents/info-guide/pet/ αναφέρεται ότι ταξιδεύει το κουτάβι, ανεμβολίαστο για λύσσα εφόσον υπάρχει βεβαίωση από κτηνίατρο ότι η μητέρα του ήταν εμβολιασμένη, με εμβολιασμό εν ισχύ και χωρίς επαφή με άγρια ζώα.

Και η κοπελιά μου λέει ότι σε αυτή τη σελίδα http://el.aegeanair.com/files/1/Content/Uploads/AnimalRestrictionsGR1.pdf αναφέρεται ότι δεν γίνονται δεκτά τα κατοικίδια κάτω των 10 εβδομάδων.

Και αρχίζει διάλογος τύπου "Μα έτσι λέει στη σελίδα της Aegean" και εγώ να λέω "Μα κι εγώ σε σελίδα της Aegean το βρήκα" όπου κατέληξε να ρωτήσει τον προϊστάμενό της και να μου πει: "Θα κάνουμε εξαίρεση και θα δώσουμε το κουτάβι για έγκριση." Και απαντώ "Ποια εξαίρεση; - Δεν είναι εξαίρεση - Εξάλλου είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας". Και επέμενε αυτή ότι είναι εξαίρεση...

Μετά από αυτά τα νόστιμα εγκρίθηκε τελικά να ταξιδέψει το κουτάβι.

Έχετε το νου σας και ρωτήστε πριν βγάλετε εισιτήριο σε περίπτωση που το κουτάβι είναι μικρότερο από 3 μηνών. Και κρατάτε και καμιά εκτύπωση μαζί σας από τις οδηγίες καλού κακού...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Σε ερώτηση για την ηλικία κουταβιού απαντώ "3 μηνών" και μου λένε "Δεν μπορεί να ταξιδέψει γιατί είναι κάτω από 3 μηνών!".
Αρα, κάτι άλλο απάντησες; :rolleyes::)