Με ποια κριτήρια επιλέξατε τον σκύλο σας ή την φυλή σας?

Κριτήρια επιλογής σκύλου/φυλής

• Ομορφιά

Votes: 42 52,5%
  • Εντύπωση που κάνει

Votes: 7 8,8%
  • Δύναμη (μικρή ή μεγάλη)

Votes: 20 25,0%
  • Μέγεθος (μικρό ή μεγάλο)

Votes: 43 53,8%
  • Ενέργεια (λίγη ή πολλή)

Votes: 27 33,8%
  • Ταμπεραμέντο (έντονο ή ήπιο)

Votes: 50 62,5%
  • Παιδιά στο σπίτι

Votes: 8 10,0%
  • Χωροταξικά (διαμέρισμα, κήπος κλπ)

Votes: 16 20,0%
  • Κόστος απόκτησης και συντήρησης

Votes: 2 2,5%
  • Τοποθεσία, κλίμα

Votes: 7 8,8%
  • Λιγότερα προβλήματα υγείας τη φυλής

Votes: 8 10,0%
  • Πρότερη εμπειρία

Votes: 9 11,3%
  • Εκπαιδευσιμότητα

Votes: 21 26,3%
  • Δεν τον διάλεξα, με διάλεξε

Votes: 16 20,0%

• Total voters
    80

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
μεγεθος και δυναμη...μου αρεσουν τα μικροσωμα σκυλακια :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ομορφια, δυναμη, ενεργεια, μεγεθος, ταπεραμεντο, παιδια στο σπιτι (δεν εχω αλλα ηθελα ενα σκυλο να τα πηγαινει καλα..και βρηκα τον ιδανικο!)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μεχρι στιγμης εχουμε 3 χαρακτηριστικα που εχουν φυγει μπροστα!

Ταπεραμεντο
Μεγεθος
Ομορφια

Ενδιαφερον!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
α) Ταμπεραμέντο: Μου αρέσουν τα σκυλιά με πιό έντονο χαρακτήρα (και βοηθάει πολύ το ότι τα παιδιά μας είναι πια μεγάλα και άρα θα έλεγα ότι δεν έχουμε παιδιά στο σπίτι).
β) Μέγεθος: Αν και μου αρέσουν τα περισσότερα σκυλιά που συναντώ:) στο δρόμο μου, έχω αδυναμία στα μεγάλα σκυλιά (there is a lot to love). Επιπλέον, με βάση και άλλα topics (για να μην πολυλογώ), κάποια μεγαλόσωμα σκυλιά αποτελούν παράγοντα αποτροπής...
γ) Δύναμη: Σε συνδυασμό με το προηγούμενο. Εδώ και πολλά χρόνια έχω αδυναμία στα περισσότερα ορεινά ποιμενικά και σε ορισμένες μολοσσοειδείς φυλές. Δεν ξέρω, ίσως όταν περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα, να καταλήξω σε μικρό σκύλο συντροφιάς;).
δ) Ομορφιά: Ποιός δε θέλει να έχει όμορφο σκύλο και στα μάτια ποιανού ο σκύλος του δεν είναι ο πιό όμορφος?
ε) Χωροταξικό: Μέτρησε σοβαρά και έτσι, για την ώρα, όταν μείναμε "ορφανοί" από το θάνατο της σκύλας μας, δεν προσπάθησα κάν να αποκτήσω ένα ζευγάρι τσοπανόσκυλα, αλλά κατέληξα, σαν έτοιμος από καιρό:cool:, σε ένα όμορφο bullmastiff.
στ) Ταμπεραμέντο!!! Και ανάμεσα στα κουτάβια που υπήρχαν για επιλογή, επιλέξαμε περισσότερο "χαρακτήρα" και λιγότερο (ίσως?) "μορφολογία".

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κοιτα για τον επιπεδο των χρηστων εδω μεσα ειναι αντιπροσωπευτικο!

Απλως δεν μπορεσα να συνδιασω ταπεραμεντο και μεγεθος με την ομορφια!Καταλαβες?Αυτο μου εκανε λιγο εντυπωση!
Δηλαδη πιο πολυ κολλουσε η εκπαιδεσιμοτητα με το ταπεραμεντο και το μεγεθος παρα με την ομορφια!Γιατι αν διαλεγεις ταπεραμεντο και μεγεθος φυσικο επακολουθο ειναι ο σκυλος αυτος να εκπαιδευτει κιολας!Ετσι το συνδιασα εγω στο μυαλο μου!

Και επισης το "Κοστος αποκτητσης και συντηρησης" ειναι πολυ χαμηλο!Το τελευταιο σε ποσοστο!Πολυ καλο αυτο!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η ομορφιά μπαίνει πιστεύω πάντα μέσα....
Καλά όλα τα άλλα, αλλά αν δεν σου αρέσει και η εικόνα θα πρέπει η φυλή να έχει μοναδικά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα για να μην την απορρήψεις...και πιστεύω ότι με τον αριθμό των φυλώ που υπάρχει σίγουρα υπάρχει ο κατάλληλος συνδιασμός για τον καθένα...
Άσε που το μέγεθος είναι σε άμεση συνάρτηση και με την ομορφιά....

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Και επισης το "Κοστος αποκτητσης και συντηρησης" ειναι πολυ χαμηλο!Το τελευταιο σε ποσοστο!Πολυ καλο αυτο!
Πως το εννοεις αυτο?Γιατι σε μενα επαιξε ρολο κ αυτο!Δε θα μπορουσα να συντηρησω ενα μεγαλοσωμο σκυλο μιας κ ειμαι φοιτητρια,συν του οτι θα με δυσκολευε στα ταξιδια.
Δεν ειμαι τσιγκουνα απλα δεν εχω!Αργοτερα σιγουρα θα υιοθετηω κ καποιο απο τα χιλιαδες μεγαλοσωμα αδεσποτακια αλλα ως τοτε βολευομαι με το δειγμα! :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολλοι δεν σκεφτονται το κοστος αγορας γιατι εχουν αποκτησει σκυλο δωρεαν με οποιονδηποτε τροπο και δεν σκεφτονται το κοστος συντηρησης γιατι απλά δεν το γνωριζουν ή γιατι εχουν μαθει οτι ο σκυλος ζει χωρις γιατρο και τρωγοντας ο,τι να ναι.

Παντα γενικα μιλωντας και οχι για τους μετεχοντες στην δημοσκοπηση.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αυτο ειναι καλο γιατι σε μια δημοσκοπηση οταν αυτο το στοιχειο ειναι το χαμηλοτερο παει να πει πως οι ιδιοκτητες αυτων των σκυλων(αδεσποτων/εκτροφικων/ημιαιμο που βρηκαν στο δρομο κτλ κτλ) εχουν κατσει και εχουν μεριμνησει για τα εξοδα του σκυλου καθ'ολη την διακρεια ζωης του!

Θες να το πεις ενημερωση στο κοστος αποκτησης εκτροφικου σκυλου και μετεπειτα συντηρησης,θες να το πεις κοστος συντηρησης ενος σκυλου που τον βρηκαν αδεσποτο και το υιοθετησαν,θες να το πεις κοστος συντηρησης ενος σκυλου που τον ιοθετησαν απο φιλοζωικο σωματειο κτλ κτλ οποτε γι αυτο και εχουν στειλει αυτον τον παραγοντα τελευταιο στην δημοσκοπηση!

CoffeeBlack

Member
6 Απριλίου 2010
21
0
Θεσσαλονίκη
Χα, εγώ δεν ταιριάζω βασικά σε καμιά κατηγορία! Τα επιλέξαμε για να μην μείνουν στον δρόμο και δεν μιλώ μόνο για τα ημίαιμά μου, αλλά και τον ΓΠ και για το Mastino :eek: (που πλέον είναι στον σκυλοπαράδεισο).

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσωπικά ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα του κόστους...γιατί ήξερα εξαρχής ότι θα εκοβα πάρα πολλά πράγματα από τη καθημερινότητά μου προκειμένου να μπορω να έχω 2 Golden...
Τώρα που σκέφτομαι για το τρίτο...η αλήθεια είναι ότι το θέμα κόστους...με απασχολεί...για αυτό και το έχω αναβάλει ήδη δύο φορές...

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Με διάλεξε....
αλλά είναι για μένα αυτός ο σκύλος!
Η εξυπνάδα του, η εργατικότητά του, η δυναμικότητα του, η προσαρμοστικότητά του σε καταστάσεις.....
Κι αυτό που με τρελαίνει (θετικά εννοείται) οτι ειναι παντός καιρού!.... Δεν ειναι άλλωστε εποχή για πρίγκιπες!!!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
την μικρη μου ουτε την διαλεξα ουτε με διαλεξε..ετυχε (μαλλον πετυχε)
οποτε εβαλα για το επομενο κουταβι που σκεφτομαστε για το μακρινο ακομα μελλον

μεγεθος-μ'αρεσουν τα μεγαλοσωμα
εκπαιδευσιμοτητα-δεν εχω μεγαλη υπομονη (αν και η ερικα με εχει εκπαιδευσει καπως και σε αυτο),συν οτι η ερικα μας "κακομαθε" γιατι μαθαινε εκπληκτικα γρηγορα
ταπεραμεντο-μ'αρεσουν τα ηπια σκυλια,και ακομα,τουλαχιστον,θεωρω εαυτον πολυ απειρη για να παιζω "χοντρα'"παιχνιδια εξουσιας και σωστης επιβολης
παιδια στο σπιτι-πιστευω οτι οταν θα ερθει κανουργιο κουταβι σπιτι η θα υπαρχει ηδη παιδι στο σπιτι η θα ειναι καθ'οδον.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οταν πηρα τον Δαιμωνα,ειχαν αρχισει τα οργανα στην Γερμανια για τις επικινδυνες ρατσες(δηθε μου ταχαμου),και με ρωταει μια γιαγια απο τον συλλογο προστασιας ζωων ,γιατι πηρες τετοιο σκυλι?και απο μακρινη χωρα κατγωγης (εξωτικο για την γιαγια κ.τ.λ),η απαντηση μου ηταν "καλα τι ερωτηση ειναι αυτη δεν τον βλεπεις?":):):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia