Μια βόλτα με τα σκυλάκια...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
κκρανης
δεν φανταστηκα τον εαυτο μου να βγαζω βολτα τον σκυλο και να εχω στυλιαρι μαζι...
περα ομως απο την πλακα η την ειρωνια, σου εκανα μια ερωτηση στην οποια φυσικα δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις...
εγω απλα θα παραμεινω στο ροζ συνεφακι μου περιμενοντας να μαθω και ειλικρινα με ενδιαφερει η δικη σου σταση κι αντιμετωπιση επι του συγκεκριμμενου...
Συγγνώμη, μπορεί λόγω ύφους να νόμιζες ότι σε ειρωνεύομαι, αλλά η απάντηση ήταν 100% ειλικρινής.

Το στυλιάρι υπάρχει, και πίστεψέ με είναι πολύ αποτελεσματική λύση.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ sea-mol

Αυτές οι φυλές αναφέρονται για δύο λόγους:

1. Γιατί όντως αυτές είναι η πιο συχνά εμπλεκόμενες φυλές σε καυγάδες (τουλάχιστον με την δική μου πρόσφατη εμπειρία και γνώση).

2. Γιατί ποτέ δεν πρόκειται να σκεφτεί κάποιος με αυτόν τον τρόπο και να απαγορεύσει τέτοιες φυλές. Αν και όταν κάποιος σκεφτεί με αυτόν τον τρόπο ή θα κατανοήσουν την ηλιθιότητα των απαγορεύσεων ή θα έχει πλέον απαγορευθεί η κατοχή σκύλων καθολικά.

Υ.Γ. Το "στυλιάρι" μου προκαλεί πάντα γέλιο. Αμφιβάλω και για την αποτελεσματικότητα, κυρίως διότι και για αυτό χρειάζεται κάποια γνώση και ψυχραιμία (δεν τα βρίσκεις εύκολα). Είναι όμως μια επιστροφή στις παραδόσεις αν γίνει γκλίτσα...Θα δώσει μια ωραία φολκλόρ νότα στις βόλτες μας (κάποιος θα ξέρει και φλογέρα...δε μπορεί).

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Dj Soukis, θα σε παρακαλούσα όταν κάνεις quote σε κάτι δικό μου να διορθώνεις τα συντακτικά λάθη!

Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο όπως το περιγράφεις. Μπορεί να ακούγεται λίγο αφελές αυτό αλλά τέτοιου είδους επίθεση με κλειδώματα και ακινητοποίηση μου φαίνεται λίγο εξωπραγματική. Συνήθως, όταν καταλάβω πως πάει να γίνει κάτι, δημιουργώ έναν αντιπερισπασμό ή τραβάω την προσοχή του σκύλου που έχει κολλήσει σε μένα. Αν ο δικός μου είναι αυτός που πάει να ξεκινήσει φασαρία τον απομακρύνω ή αν είναι λυτός απομακρύνομαι και με ακολουθεί. Μια φωνή αρκεί για να μαζευτεί αν έχει αρχίσει να πουλάει μαγκιές. Αν δεν αρκούσε δε θα ήταν ποτέ λυτός. Δεν έχει φτάσει ποτέ η κατάσταση στο σημείο που θα πρέπει να αμυνθεί δαγκώνοντας τον άλλον. Και κυρίως προσπαθώ να αποφεύγω τις κακοτοπιές.
Έχω ακούσει πολλές φορές το 'αστον μωρέ, σκυλιά είναι, θα τα βρουν μόνα τους' αλλά δε με ενδιαφέρει να μάθω τι σημαίνει. Φαντάζομαι, ότι για πολλούς περιορίζω τα ένστικτα του σκύλου αλλά προτιμώ να τον έχω ολόκληρο.

GRDANE, εγώ θα έπρηζα τον ιδιοκτήτη μέχρι να καταλάβει, ή να βαρεθεί να με ακούει. Στην τελική, θα ζητούσα να γίνει σύσταση από την αστυνομία. Στο μεσοδιάστημα, προσεχα πάρα πολύ να μην συναντηθούν. Εννοείται πως ο άλλος είναι ο ανεύθυνος, όμως, προσωπικά δε θα ήθελα τέτοια εμπειρία για το σκύλο μου.
Στις εξετάσεις καλού πολίτη, υπάρχει άσκηση με επίθεση από άλλο σκύλο; Υπάρχει μήπως βίντεο; Αν όχι, θες να περιγράψεις το πως γίνεται;

Επίσης, στη λίστα με τα επικίνδυνα παρακαλώ να προστεθούν και τα jack russell.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
μπεττυ δεν υπαρχει καμμια λιστα με επικινδυνα σκυλια....
υπαρχουν επικινδυνοι ιδιοκτητες...

μπεττυ .. εσυ μιλας οταν δυο σκυλια βρισκονται στον ιδιο χωρο και εχεις το χρονο να δεις αντιδρασεις...
εγω σου μιλω για καταστασεις ροκ...
να περπατας την βολτα σου χωρις να ενοχλεις κανενα και με το που στριβεις την γωνια να βλεπεις ενα 50κιλο σκυλι στα 5 μετρα ελευθερο να φερμαρει και να κανει ντου αμεσα...

ενας σκυλος..
ας παρουμε παραδειγμα τον δικο μου... που δεν εχει περασει εξετασεις καλου πολιτη αλλα...
μπορει να κυκλοφορει χωρις να προκαλει η να δειχνει το παραμικρο ενδιαφερον και να περπαταει σε βολτα... διπλα σε αγνωστο σκυλο ενηλικο ιδιου φυλου και δη κυριαρχικο
μπορει να κυκλοφορει αναμεσα απο κοσμο διπλα σε παιδια, παιδια να τον αγγιζουν κλπ...
ποδηλατα να περνουν, μηχανακια, κορνες, πυροβολισμοι κλπ...
αν ομως του επιτεθει σκυλος κι εχει γινει, αντιδρα οπως στο βιντεο...

του εχουν γινει συστασεις στο παρελθον και απο την αστυνομια...
ο τυπος... ειναι στο στυλ..
σιγα .. εγω θα σας ... θαψω ολους.... ( ενεκα κι επαγγελματος...)
το θεμα ειναι οτι δεν τον πετυχαινει κανεις οταν τα εχει εξω...στην αστυνομια προφανως αρνειται οτι συμβαινει αυτο κλπ..
εγω εχω υιοθετησει την σταση ...
να βγαινω πρωτος κι εφοσον ειναι μαζεμενα βγαζω τα δικα μου βολτα..
δυστυχως στην γειτονια δεν ειναι ενας μονο...
εχω δεχτει επιθεση μολις στριβω γωνια... απο τσοπανοσκυλο κοντα στα 45- 50 κιλα που εσερνε πισω του μια 4 μετρη αλυσιδα...

στις εξετασεις καλου πολιτη και βεβαια δεν υπαρχει ασκηση επιθεσης απο αλλο σκυλο...κανεις σκυλος δεν θα περναγε...

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
και φυσικα εχω τον απολυτο ελεγχο του σκυλου μου
αν ομως δεχτει επιθεση θα τον αφησω να αμυνθει ....
αν φοραει φιμωτρο σε τετοιες επιθεσεις τον καταδικαζω...
οσο λοιπον κυκλοφορουν ανεξελεγκτα ελευθερα σκυλια που συνηθως πρωτη φορα τους συμβαινει να επιτιθενται... να μου επιτρεψετε να διαφωνω με το φιμωτρο....
Δυστυχώς συμφωνώ απολύτως!