Dj Soukis, θα σε παρακαλούσα όταν κάνεις quote σε κάτι δικό μου να διορθώνεις τα συντακτικά λάθη!
Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο όπως το περιγράφεις. Μπορεί να ακούγεται λίγο αφελές αυτό αλλά τέτοιου είδους επίθεση με κλειδώματα και ακινητοποίηση μου φαίνεται λίγο εξωπραγματική. Συνήθως, όταν καταλάβω πως πάει να γίνει κάτι, δημιουργώ έναν αντιπερισπασμό ή τραβάω την προσοχή του σκύλου που έχει κολλήσει σε μένα. Αν ο δικός μου είναι αυτός που πάει να ξεκινήσει φασαρία τον απομακρύνω ή αν είναι λυτός απομακρύνομαι και με ακολουθεί. Μια φωνή αρκεί για να μαζευτεί αν έχει αρχίσει να πουλάει μαγκιές. Αν δεν αρκούσε δε θα ήταν ποτέ λυτός. Δεν έχει φτάσει ποτέ η κατάσταση στο σημείο που θα πρέπει να αμυνθεί δαγκώνοντας τον άλλον. Και κυρίως προσπαθώ να αποφεύγω τις κακοτοπιές.
Έχω ακούσει πολλές φορές το 'αστον μωρέ, σκυλιά είναι, θα τα βρουν μόνα τους' αλλά δε με ενδιαφέρει να μάθω τι σημαίνει. Φαντάζομαι, ότι για πολλούς περιορίζω τα ένστικτα του σκύλου αλλά προτιμώ να τον έχω ολόκληρο.
GRDANE, εγώ θα έπρηζα τον ιδιοκτήτη μέχρι να καταλάβει, ή να βαρεθεί να με ακούει. Στην τελική, θα ζητούσα να γίνει σύσταση από την αστυνομία. Στο μεσοδιάστημα, προσεχα πάρα πολύ να μην συναντηθούν. Εννοείται πως ο άλλος είναι ο ανεύθυνος, όμως, προσωπικά δε θα ήθελα τέτοια εμπειρία για το σκύλο μου.
Στις εξετάσεις καλού πολίτη, υπάρχει άσκηση με επίθεση από άλλο σκύλο; Υπάρχει μήπως βίντεο; Αν όχι, θες να περιγράψεις το πως γίνεται;
Επίσης, στη λίστα με τα επικίνδυνα παρακαλώ να προστεθούν και τα jack russell.