Μια ιστορία θα σας πω...

κουκουρουκου

Active Member
4 Μαϊου 2014
38
87
47
... για τον Μπάμπη, ένα αρσενικό κουταβάκι μόλις 42 περίπου ημερών (σύμφωνα με εκτίμηση της κτηνιάτρου).
Τον Μπάμπη τον βρήκαμε ξημερώματα Πέμπτης (δηλαδή πριν 4 ημέρες) εντός χαρτόκουτας δίπλα από κάδο απορριμάτων. Αρκετά αδύναμο, φοβισμένο και ενώ έτρεμε τον μεταφέραμε με την κούτα του στο σπίτι μας . Παρασκευή πρωί ο Μπάμπης πήγε στο γιατρό όπου διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας. Του έγινε εσωτερική αποπαρασίτωση και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες για διατροφή κλπ. Επίσης η κτηνίατρος είπε ότι μάλλον είναι "Γκέκας".
Ο Μπάμπης είναι σε αναζήτηση οικογένειας καθότι εμείς έχουμε ήδη τον δύο ετών Μήτσο, έναν ημίαιμο σκυλάκο (Pointer- Pitbull μάλλον) και αυτός περίπτωση animal rescue...
Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε για τυχόν απορίες μας σχετικά με τον Μπάμπη αφού δεν είχαμε ποτέ τόσο μικρό κουτάβι. (Hδη διαβάζουμε τις σχετικές αναρτήσεις του forum).
DSCN4413.JPG

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλώς τους! Αστέρι ο Μπάμπης και τυχερός που τον βρήκατε! Πολλά μπράβο και καλή επιτυχία στην περίθαλψη του μικρού και σε υιοθεσία!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
βάλτε και κανενα λίνκ να προωθήσουμε αγγελία................

κουκουρουκου

Active Member
4 Μαϊου 2014
38
87
47
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση!
Προφανώς αναφέρεσαι σε facebook, το οποίο δεν χρησιμοποιούμε. Οπότε η όποια προσπάθεια για υιοθεσία θα γίνει ή εδώ ή με απάντηση και στο κινητό μου (δεν ξέρω αν είναι σύμφωνο αυτό με τους κανόνες του forum)

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
μπορεί να το έχετε ήδη υπόψιν σας αλλα θα τα πώ και ας κουράσω
φοβάμαι οτι το φόρουμ δεν θα σας φτάσει. μπορείτε να βάλετε και στο zoakia.gr αγγελία (τους την στέλνετε με μέιλ και τη δημοσιοποιούν.)
επίσης σε κτηνιατρία , πετ σοπ που εμπιστευεστε μπορειτε να τους δώσετε μια φωτοκόπια του μικρού.
για να δώσεις τον αριθμό τηλ στο φόρουμ δεν νομίζω να απαγορευεται το θεμα είναι εσύ αν αισθάνεσε άνετα με αυτό

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Ρε τον Μπάμπη τον Φίλου ευχομαι να συχεχιστει η καλή του τυχη

κουκουρουκου

Active Member
4 Μαϊου 2014
38
87
47
ο Μπάμπης μετά το αρχικό μούδιασμα της αρπαγής από την μητέρα του έχει πια ξεθαρρέψει και αρχίζει και διασκεδάζει αλλά έχει αρχίσει και κάνει και αταξίες. Όπως ανέφερα στο αρχικό μου ποστ η εμπειρία μου με την ανατροφή και εκπαίδευση κουταβιού είναι μηδαμινή για αυτό ετοιμαστείτε για καταιγισμό αποριών. Πάμε λοιπόν:
-Είναι σε ηλικία να μαθαίνει εντολές ή είναι ακόμα νωρίς και δεν καταλαβαίνει; ( ενώ του λέω "μη" για να μην δαγκώνει αυτός το βλέπει παιχνίδι και ορμάει περισσότερο )
-Το box ενδείκνυται σε αυτήν την ηλικία που είναι; ( για ύπνο και για όταν λείπουμε από το σπίτι )
-Κατουράει αρκετές φόρες , το ξέρω ότι έχουν μικρή κύστη και δεν μπορούν να κρατηθούν αλλά φτάνει σε σημείο να έχει κατουρήσει στο μπαλκόνι, να μπαίνει στο σπίτι και σε 5 λεπτά να κατουράει πάλι
-Μου αρέσει να τριγυρνάει στα πόδια μου ( τώρα που γράφω έχει ξαπλώσει στα πόδια μου) αλλά έχει λερώσει όλο το σπίτι, να τον περιορίσουμε μόνο σε ένα δωμάτιο για αποφυγή ατυχημάτων ; Θα μάθει έτσι;
και τελευταίο να του πάρουμε παιχνίδια να μασάει ή είναι μικρός;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
εμπιστευσου καλύτερα τους πιό έμπειρους του φόρουμ αλλά:
είναι σε τέλεια ηλικία για να μάθει τα πάντα.
τι δαγκώνει χέρια πόδια επιπλα?δός του παιχνίδια και επέτρεψέ του να δαγκώνει μόνο αυτά
αν τον περιορίσετε σε ένα δωμάτιο δεν θα μάθει ποτέ να μην τα κάνει μέσα.
για όσο τριγυρνάει στο σπίτι τον παρακολουθείς στενά-μόλις πάρει σταση κατουροχεσίματος του τσιρίζεις και τον βγάζεις εξω να τα κάνει. όταν τα κάνει εξω κάνε πάρτυ:πολύ επιβράβευση. κατούρημα ανα πεντάλεπτο δεν μου φαινεται φυσιολογικό. (τον είδε κτηνίατρος είπαμε ε?)
όταν δεν μπορεις να τον επιβλέπεις βάλτον στο μποξ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
H αλλιώς δημιούργησε μία ρουτίνα φαγητό-box-ανάγκη έτσι ώστε να αποφύγεις το στρες του μαλώματος την στιγμή που το πιάνεις να κάνει την ανάγκη του!
Τα πολλά μαλώματα λειτουργούν εις βάρος του κουταβιού!

κουκουρουκου

Active Member
4 Μαϊου 2014
38
87
47
Δαγκώνει , για την ώρα μόνο τα χέρια και τα πόδια μας και ενώ του λέω μη αυτός το βλέπει παιχνίδι.
Στο box πόση ώρα να τον αφήνω όταν είμαι σπίτι ; Όταν το βάζω στο κουτί του, που είναι το προσωρινό του κρεβάτι, αμέσως αρχίζει την κλάψα και προσπαθεί να σκαρφαλώσει.
Όσον αφορά το κατούρημα, όταν το βλέπω να μυρίζει κάτω τον "οδηγώ" στο μπαλκόνι όπου είναι ο χώρος που κάνει την ανάγκη του αλλά αυτός μερικές φόρες απλώς στέκεται περήφανος και τα αμολάει και μετά χοροπηδάει !
υγ: ναι έχει πάει στον κτηνίατρο

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
υπάρχει θεμα στο φόρουμ για την εκμάθηση crate.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είτε έχει φάει του σκασμού, οπότε πρέπει να διαβάσεις καλύτερα το πινακάκι με τη συνιστώμενη ποσότητα, είτε δεν έπιασε η εσωτερική αποπαρασίτωση και θέλει επίσκεψη στον κτηνίατρο πάλι (επειδή μπορεί να είναι και τίποτ'άλλο.

Μπράβο για την κίνησή σας και καλή επιτυχία στον Μπάμπη στην ανεύρεση σπιτιου!

κουκουρουκου

Active Member
4 Μαϊου 2014
38
87
47
Σύμφωνα με την κτηνίατρο του δίνουμε γάλα για κουτάβια μαζί με κροκέτες . doc033.jpg
Εμείς του φτιάχνουμε 90 ml γάλα και 30 γρ κροκέτες επί τέσσερις φορές την ημέρα. Αν κάνω κάτι λάθος ευχαρίστως να μου πείτε να το διορθώσω ( γιαυτό έγινε και αυτό το θέμα, για συμβουλές )
Στο γιατρό θα πάει πάλι στο τέλος της εβδομάδας για να κάνει το πρώτο του εμβόλιο και θα τον εξετάσει πάλι. Αποπαρασίτωση έκανε και θα την επαναλάβει στις 12 του μηνός .

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
νομίζω οτι η κοιλιά καθε καλοαναθρεμένου κουάβου ετσι πρεπει να είναι. κάνω λάθος?
το μόνο που πρεπει να προσέχετε είναι οι κροκετες να είναι μουλιασμένες πριν τις φάει γιατί δεν θελουμε να φουσκώσουν στο στομάχι του κουταβιού. δεν είμαι σιγουρη κατα πόσο ισχύει αυτό αλλά ετσι μου είχαν πει πριν πολλάαα χρόνια
το πρίξημο δεν μου μοιάζει με αυτό που κάνουν τα παράσιτα...
αν είναι μονίμως ετσι βαρελάκι μια επίσκεψη στο γιατρό δεν θα κάνει κακό

κουκουρουκου

Active Member
4 Μαϊου 2014
38
87
47
αποριών συνέχεια.
Εκτός από το κουτάβι στο σπίτι προσέχω και τον 20 μηνών μπόμπιρα που έχουμε, με αποτέλεσμα με το που πάω να πιάσω τον μικρό μου την κάνει την ζημία ο Μπάμπης! Στην πάνα έχει αρχίσει και πηγαίνει, άμα το δω να θέλει να κατουρήσει και τον οδηγήσω προς αυτήν , αλλά λόγο "φόρτου " εργασίας δεν λείπουν και τα συχνά ατυχήματα.
Διάβασα ότι το ξύδι λειτουργεί αποτρεπτικά στο να κατουρήσει. Το ερώτημα έχει ως εξής: Να ρίξω ξύδι μέσα στον κουβά με το νερό και να σφουγγαρίσω το πάτωμα; Να το βάλω μέσα σ'ένα ψεκαστήρι σκέτο και πα ρίξω πάνω στα πατώματα; Αν σφουγγαρίσουμε μετά από πάνω θα ''χαθεί '' το ξύδι;
Τα ρωτάω ( αυτά τα ''κουφά'') επειδή δεν θέλω να τον έχω κλεισμένο στο μπαλκόνι ή περιορισμένο σε μισό τετραγωνικό χώρο μέχρι να κοιμηθεί ο μικρός

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το ξύδι δεν αποτρέπει το να κατουρίσει... Απλά "σβηνει" τη μυρωδιά της αμμωνίας που περιέχουν τα ούρα, οπότε αν ένα σημείο που είχε κατουρήσει πριν κάποιο σκυλί σφουγγαριστεί και μετά περαστεί με ξύδι, είτε το κουτάβι είτε ο μικρός σου δεν θα έπρεπε να δείχνουν ιδιαίτερη σημασία στο σημείο αυτό. Δεν σημαίνει ότι εκεί δεν θα ξανακατουρήσει ποτέ. Απλά δεν το τραβάει εκει η μύτη του. Από εκεί και πέρα οι πιθανότητες να κατουρηθεί ξανά το σημείο αυτό είναι ίδιες με όλα τα υπόλοιπα σημεία του πατώματος. Εκτός κι αν έχει κάτι άλλο που βολεύει (ισως είναι πιο απομονωμένο ή σε πιο ανοιχτό χωρο, ή ότι άλλο μπορεί να προτιμάει ένα σκυλί).

Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις, ΣΕ ΠΛΑΚΑΚΙ, πρώτα ρίχνω ένα κανονικό σφουγγάρισμα με απορυπαντικό και μετά ρίχνω απευθείας ξύδι και περνάω την περιοχή με ένα πανί ή με χαρτί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι ξύδι σε μάρμαρο (και δεν ξέρω αν κάνει και σε μωσαϊκό)