Μικρό κοκόνι

ermolaos

Member
28 Νοεμβρίου 2013
9
0
Καλημερα και αποεμενα και καλως σας βρηκα.
Πριν λιγες μερες σε αναζητη σκυλου για το σπιτι επεσα σε εναν φιλο που μου προσφερε ενα χαριτωμενο σκυλακι χωρις φυσικα να γνωριζουμε την ρατσα του ακομη και ο ιδιος γιατι δεν ασχολειται και πολυ με αυτα. Απλα ετυχε να τα κληρονομησει.
Η μικρουλα λοιπον ειναι μολις δυο εβδομαδων ειναι αξιολατρευτη. Την πηρα μικρουλα γιατι εδειξε οτι την ειχε απορριψει η μητερα της.
Ηδη εχει εξικοιωθει με το σπιτι και δειχνει πανεξυπνη. Χαριν του φορουμ σας μια και ειδα αρκετες φωτογραφιες την πηγα στον γιατρο και εκει εμαθα τι σκυλιτσα ειναι. Ακομη και ημιαιμη να ηταν δεν θα με ενοιαζε.
Απο εδω και περα δουλεια πολυ για να γινει εκτος απο ομορφη που ειναι και υπακουη.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
2 εβδομάδων και την πήρες σπίτι;; Αφού δεν την πήρες πρωτού γεννηθεί πάλι καλα..Τι να πω..Να την πας πίσω στη μάνα της άμεσα. Τι εννοείς την απορρίπτει; Πως το κρίνεις αυτό για περιέγραψέ μας.

ermolaos

Member
28 Νοεμβρίου 2013
9
0
Φιλε μου στην ζωη υπαρχουν μαννες και μαννες. Η δικη της μαλλον δεν ειναι καλη. Δεν την αφηνε να πιει γαλα συνεχως την δαγκωνε. την σηκωνε και την εβγαζε εξω απο την φωλια. αν αυτο δεν ειναι απορριψει τοτε τι ειναι?

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Αυτό το είδες με τα μάτια σου ή σου το πε ο φίλος του που έβαλε τη σκύλα του να γεννήσει έτσι απλά, με σκοπό να τα ξεφορτωθεί όπως όπως; Ρίξε μια ματιά στο φόρουμ και δες πόσο σημαντικό είναι το σκυλάκι να αποχωρηστεί τη μάνα και τ αδέρφια του, πρωτού συμπληρώσει τουλάχιστον 2 μήνες ζωής. Επίσης, η μικρή σου είναι ημίαιμη, από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται από pedigree.

ermolaos

Member
28 Νοεμβρίου 2013
9
0
Και αν ειναι ημιαιμο ποσως με ενδιαφερει.Αυτο αφορα μονο τα χαρτια και δεν με ενδιαφερει. Το οτι το απερριψε η μαννα του το ειδα προσωπικα.
Διακρινω μια επιθετικη ταση εκ μερους σου. Εχω μεγαλωσει αρκετα σκυλια οποτε δεν ειμαι ανιδεος.
Γνωριζω το σωστο απο το λαθος. Στην προκειμενη κατασταση ειχα δυο επιλογες. η να την παρω και να σχοληθω μαζιτης η να την αφησω ερμαιη στην τυχη της.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Ερμολαε καλως ηρθες και να χαιρεσαι την μικρη σου! Μιας και το πηρες το μωρο..να σου πω..οτι περαν απο τι σου πε ο φιλος σου για την μικρη...το σωστο ειναι για 8 εβδομαδες δηλαδη 2 μηνες το σκυλι να μεινει με την τοκετομαδα και αυτο γιατι μεσα απο εκει θα παρει πολυτιμα μαθηματα κοινωνικοποιησης με τα αδερφια του,διορθωσης συμπεριφορας απο την μανα του καθως και θα μαθει καποια ιεραρχια! Οπως και να χει τωρα την πηρες τελειωσε...φροντισε την καλα..ενημερωσου απο δω μεσα για την σωστη ανατροφη κουταβιου και ελπιζω να χετε πολλα χρονια ομορφης συμβιωσης! (ανεβασε μας και καμια κουταβο-φωτογραφια,να δουμε την μικρουλα)!

ermolaos

Member
28 Νοεμβρίου 2013
9
0
Φιλε Γιαννη συμφωνω απολλυτα με τα οσα γραφεις και τα γνωριζω. Σιγουρα επρεπε να μεινει με την μαννα της αλλα οπως εξηγησα αν δν την επαιρνα σιγουρα δεν θα ειχε καλο τελος.Ετσι λοιπον προτιμησα να την γλυτωσω ρισκαροντας.Μεχρι στιγμης αποδειχτηκε οτι σωστα επραξα. Πιστευω οτι θα τα καταφερω με την μικρουλα. Ηδη εχει αποκτησει τον προσωπικο της γιατρο και συνεχιζουμε.
ευχαριστω

Με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω φωτογραφιες της

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Ermolaos να είσαι σίγουρος ότι δε σου γίνεται επίθεση - άλλωστε δεν έχει κανείς μας κάτι προσωπικό μαζί σου. Η ουσία είναι αυτή που σου είπε η HolywoodBrn: ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας ανεξέλεγκτα και ΔΕΝ τα παίρνουμε από την τοκετο-ομάδα πριν κλείσουν 2 μήνες με τη μαμά τους. Βεβαίως και υπάρχουν συνθήκες που αυτό είναι αναπόφευκτο (κουτάβια στα σκουπίδια κτλ) αλλά...δε μου ακούγεται για τέτοια περίπτωση. Πιθανώς η μητέρα τους να τους έκανε διορθώσεις και άλλα χίλια δυο. Τέλοσπάντων, τώρα τα πήρες και από ότι καταλαβαίνω δεν προτίθεσαι να τα γυρίσεις πίσω, οπότε ο δρόμος που σου συστήνει ο GiannisRottie είναι μονόδρομος: ΠΟΛΥ διάβασμα, ΠΟΛΛΗ ενημέρωση και ΜΕΓΑΛΗ υπομονή... Συμβουλεύσου

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ok κάτι μου απάντησες μέχρι εδώ
όντως την απέρριπτε για κάποιον λόγο άξιο εξερεύνησης όμως
δεν δεχόταν αυτό το κουτάβι μόνο? μυστήριο ...

από εκεί και πέρα
γενικά το αντιμετωπίζω αυτό ...
το σκυλί μας είναι το σκυλί μας και αυτό είναι όλο
ότι φυλή ή μη φυλή κι αν είναι θα παραμείνει το σκυλί μας και θα το προσέχουμε και θα το φροντίζουμε το ίδιο και τελικά , συμβιώνουμε με τον χαρακτήρα του και όχι με την εμφάνισή του και σταματάω εδώ αν και σηκώνει ανάλυση όλο αυτό

στην περίπτωση με τις ΕΛληνικές φυλές ειδικότερα , για τα σκυλιά μη καταγεγραμμένων προγόνων ισχύει ότι αναγκαστικά πρέπει να εμπιστευτούμε ΜΟΝΟ τον φαινότυπό τους(εμφάνισή τους) και να τα καταττάξουμε ή όχι στα "αναγνωρισμένα" άτομα της υπο διάσωση φυλής

για τόσο μικρό κουτάβι κάτι τέτοιο είναι επιεικώς αδύνατον
επίσης οι κτηνίατροι όχι σπάνια ,σε θέματα φυλών μπερδεύουν την βούρτσα με την σκάφη και τα σύκα με την χτένα
όταν με το καλό μεγαλώσετε θα πάτε σε μία εκδήλωση αναγνώρισης και θα σας δεί αναπτυγμένα κάποιος έμπειρος με την φυλή και εξειδικευμένος με την μορφολογική αξιολόγηση σκύλων να σας πεί αν είστε ή όχι

αυτή τη στιγμή προέχει να κοινωνικοποιηθεί το κουτάβι σου και σε περιμένει πολύ δουλειά κυρίως γιατί δεν το δέχτηκε η μάνα του

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ερμόλαε θυμώνω, γι αυτό και η επιθετική στάση. Όχι απέναντί σου. Αλλά απέναντι στο φίλο σου πιο πολύ που ζευγάρωσε άσκοπα το σκυλί του. Και ξέρεις, ακούω πολύ συχνά αυτό το "η μάνα του δε το ήθελε" και τελικά ανακαλύπτω ότι απλώς ήθελαν να τα ξεφορτωθούν γιατί λερώνουν, κάνουν φασαρία, μυρίζουν άσχημα και άλλα χίλια δυο. Μακάρι να μην ισχύει στη δική σου περίπτωση...Απο κει και πέρα, τώρα είναι μαζί σου και να την αγαπάς όπως και να χει. Εύχομαι να είναι υγιές το σκυλάκι και να περάσετε πολλά όμορφα χρόνια παρέα. Επίσης θα σου έλεγα να μην πολυεμπιστεύεσαι τους γιατρούς όταν κάνουν "διάγνωση" περί φυλών κλπ. Ανέβασέ μας και φωτό όταν μπορέσεις.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και μία απορία ακόμη-τι ακριβώς εννοείς τα κληρονόμησε? και σε ποιά περιοχή κατοικούν οι γονείς,αν υπάρχει φωτό τους κλπ :)

ermolaos

Member
28 Νοεμβρίου 2013
9
0
Για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους. Οταν γραφω κληρονομησε εννοω οτι μαζι με το αγροκτημα που κληρονομησε απο τους γονεις του κληρονομησε και τα σκυλια που ζουσαν εκει.
Στην κεντρικη Μακεδονια βρισκονται. Το αν αποφανθηκα απο την αρχη οτι ειναι ρατσας κοκονι το εκανα βλεποντας τους γονεις της και οχι την μικρουλα. Ειναι ελευθερα σε μια φαρμα 50 στρεμματων και δεν ειχε προβλημα ο φιλος αν λερωναν η οχι και ουτε ηθελε να πεταξει. Μαζι με την μικρη μου υπηρχε και ενα αλλο αδερφακι που και αυτο ειχε την ιδια τυχη απο την μαννα του. Εκεινο το ανελαβε ο γιος του φιλου οποτε πιστευω να τα καταφερουμε και οι δυο με τα μικρα μας.φωτο των γονιων δεν εχω αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα τους βγαλω για να τους δειτε οπως επισης και την μικρη.

ermolaos

Member
28 Νοεμβρίου 2013
9
0
Ευχαριστω και τον ντουλη και εσενα.
Ακομη δεν εχουμε αποφασισει για το ονομα της.
Επειδη ομως η μικρουλα ειναι αραπινα(καταμαυρη ) προσανατολιζομαστε στο ονομα <blacky>.
Θα γινει ομως οικογενειακο συμβουλιο και θα βαφτιστει.
Παντως με τα σημερινα λεγομενα του γιατρου της που τον επισκεφτηκαμε δεν εχει ξαναδει τοσο ζωηρο σκυλακι στην ηλικια του.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
οι γονεις κεντρικη μακεδονια εγραψες,και εγω απο εκει ειμαι.. στειλε κανενα π.μ για του νοου αζ μπετερ..
ε και μετα θα καταληξουμε σε εκεινο το ναιτ κλαμ εγω εσυ ο χρονης και ο θειος με τα <<σχετικα>>

ermolaos

Member
28 Νοεμβρίου 2013
9
0
Η πρωτη εμφανιση της μικουλας.
Χαιρει ακρας υγειας συμφωνα με τα λεγομενα του γιατρου της.
Προσεχει την σιλουετα της και ειναι 1235 γραμμαρια.