Μουφο-μπλογκ, Ινδιάνοι και βρούβες

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μου γκρινιάζατε τόσον καιρό για το Μουφ που δεν έχει μπλογκ, οπότε με πείσατε και το ξεκίνησα. Για την ώρα, έχω βάλει ταξιδιωτικά οδοιπορικά που πολλά τα ξέρατε αλλά έχουν μπει τουλάχιστον σε ένα μέρος, πρόσθεσα όμως και πρόσφατο υλικό από τη χτεσινή επίσκεψή μας στο Cahokia, Illinois, όπου βρίσκεται ένας τεράστιος αρχαίος ινδιάνικος καταυλισμός, οπότε είπα να πάω το ιερόν ζώον να βοσκήσει. :p

Το ιερόν ζώον κι εγώ πρόκειται μάλιστα να γίνουμε φυσιοδίφες ξεκινώντας από το επόμενο σαββατοκύριακο, όταν θα πάμε στην Peoria, Illinois, στο Rock Springs state park, προκειμένου να κάνουμε πορεία/βόλτα με άλλους τρελλούς και έναν αρχιφυσιοδίφη που θα μας μάθει να ξεχωρίζουμε βρούβες, ραδίκια, αγριοφράουλες και αγριομούρα ώστε να μαζεύουμε τώρα που κάνει κάπως καλύτερο καιρό. Και χρειαζόμαστε τη διδασκαλία διότι ακούω ότι τα αγριοκάροτα, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να τα φάω που να μου τάξεις σουβλάκι, μοιάζουν πολύ με το ... κώνειο, οπότε καλόν είναι να μην πάει κανείς άδικα και πρόωρα να συναντήσει το Σωκράτη... :rolleyes:

Εννοείται ότι βγάζω φωτογραφίες, πάρτε όμως τη διεύθυνση του blog, καθώς και ένα καρότο από τη χτεσινή εκδρομή. Θα ακολουθήσουν πολλά updates στο μπλόγκι του Μουφ (http://aussiemouf.blogspot.com):

Το Μουφ

Last edited:

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
καλορίζικο
το φόντο των αναρτήσεων φτιάξε αν θες γιατί το μοβ κουράζει

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Κι εμένα κι εμένα! (να με υιοθετήσεις) χαχα!
θα σε προωθήσω κι όλας βεβαίως βεβαίως!

εντυπωσιάστηκα με το devil's tower!
και συγκεκριμένα... με τις τουαλέτες του!!!!!! :confused:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Ti καλά λόγια καλέ, εδώ έχεις και δύο αιτήσεις υιοθεσίας!!!!
Πολύ ωραίο blog και το Μουφ ποζάρει με ύφος για το μπλόγκ μου ρε γμτ!!!
Μπράβο Σάρα :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σήμερα πήγαμε και για τις βρούβες που έλεγα σ' ένα πολιτειακό πάρκο του Ιλλινόι με το hiking club μου και έναν φυσιοδίφη που μας έμαθε τα ραδίκια, τα μούρα και τις άγριες κληματαριές. Φυσικά τα μέλη αρχίσανε να βγάζουνε φωτογραφίες το Μουφ που είναι φωτογενές... :rolleyes:

Περιγραφές έχω στο blog του Μουφ, βάζω όμως εδώ και κανα-δυο φωτογραφίες:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χριστός Ανέστη!

Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το μάθημα έξω στη φύση, και καλή ευκαιρία για σκυλοβόλτα.
Πλάκα πλάκα, αρκετό καιρό ψάχνω ευκαιρία να μου δείξει η μάνα μου τα χόρτα γιατί όταν είχαμε άπλετο χρόνο μαζί δεν είχα όρεξη, ενώ τώρα που έχω όρεξη δεν είναι εύκολο να συνδυάσουμε τις ελάχιστες μέρες που βρισκόμαστε με την κατάλληλη εποχή για χόρτα, συν τις λοιπές υποχρεώσεις. Κι εδώ δεν ξέρω κανένα να τα ξέρει. Άσε που πολλά εδώ τα λένε διαφορετικά.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χρόνια Πολλά επίσης. :) Εμένα μου λείπουνε τα αγριοράδικα και κυρίως τα βλήτα. Εκείνο όμως που πολύ θέλω να βρω είναι αγριοφράουλες και αγριομούρα διότι έχουν πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και είναι και νόστιμα. Πέρσυ είχα ένα ντράβαλο με προδιαβήτη, οπότε τρόμαξα, έκανα ακριβώς ό,τι μου είπαν οι γιατροί μου ώστε να φύγει και έκτοτε το 'χω ρίξει στα μούρα, μέχρι δηλαδή που μου βγαίνουν απ' τ' αυτιά. Σκεφτόμουν, αντί να τρέχω στο σουπερμάρκετ και να πληρώνω συνέχεια, να τα μαζεύω από τη φύση μια και ευδοκιμούν. Ελπίζω πάντως τα ήμερα που φύτεψα να βγάλουν καρπούς, αν δηλαδή τ' αφήσει το Μουφ που τα έχει ταράξει και αν δεν είναι ακατάλληλο το χώμα που πρέπει, λέει, να είναι όξινο. Οι συνάδελφοί μου λένε ότι τα παραλέω και εκείνοι απλώς φυτέψανε τη μουριά, την ποτίζουνε κι όξω απ' την πόρτα και τρώνε με δώδεκα μασέλες. Επίσης μου λείψανε οι μπάμιες και τα φασολάκια, οπότε ετοιμάζομαι τώρα που θα ζεστάνει ο καιρός να φυτέψω με τη σέσουλα.

Ραδίκια βρίσκω ήμερα στο σουπερμάρκετ και μάλιστα με βλέπουν με γουρλωμένα μάτια οι ντόπιοι ιθαγενείς, διότι εκείνοι, άντε να στολίσουν μια σαλάτα με δυο ωμά φύλλα. Εγώ τα παίρνω με τις σακούλες και εννοείται τα βράζω. Επίσης άλλο βίτσιο που έχουν είναι να μαζεύουν, αντί τα φύλλα, τα κίτρινα λουλουδάκια τους και να τα τηγανίζουν στο βούτυρο!! Τα ραδίκια τα θεωρούν γενικά ζιζάνια, όπως και το δυόσμο (ω θεοί κανίβαλοι!), και τους ρίχνουν φάρμακα να τα σκοτώσουν απ' τον κήπο τους. Βρήκα όμως ένα λιβάδι σήμερα πίσω από το ιατρείο του γιατρού μου που είναι άγριο και γεμάτο, οπότε θα έρθω με το μαχαίρι να μαζέψω. Ελπίζω μόνο μη με περάσουν για τρελλή και με μαζεύουν οι κύριοι με τις άσπρες μπλούζες, ή με δουν οι μπάτσοι και πλακώσουν όπως κάνανε με έναν γνωστό που μάζευε ραδίκια και νομίζανε ότι είχε φυτέψει μαστούρα και ερχότανε να τη μαζέψει!

Από μούρα πάντως έχουμε blueberries, raspberries, blackberries, strawberries, juneberries, huckleberries, gooseberries, mulberries, boysenberries και cranberries και θα είμαι τρισευτυχισμένη αν μάθω να τα βρίσκω, να τα αναγνωρίζω και να τα μαζεύω. Έχω ήδη εξαπολύσει τους φοιτητές μου να μου βρουν μέρη, μόνο που τα θεωρούν αυτονόητα κι εγώ είμαι ακόμα αρχάρια.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το άκρον και άωτον της ξεφτίλας...

Πήγαμε με το Μουφ πάλι σήμερα στο Rock Springs με το hiking club μου, που φέρει την επικίνδυνη ονομασία "Το κλαμπ πεζοπορίας και περιπέτειας της Καλαμποκοερήμου". Είμαστε φρέσκα μέλη, οπότε δεν μας ξέρουν υποτίθεται πάρα πολύ καλά ακόμα. Επειδή μάλιστα είμαστε πάνω από 500 μέλη, πρέπει κάθε φορά να συστηνόμαστε. Και καλά το δικό μου όνομα που το ξέρουν να το προφέρουν, αλλά με του Μουφ το όνομα γίνεται χαμός, διότι πρέπει να το επαναλάβω, να προσπαθήσουν και να ξαναπροσπαθήσουν να το πουν, μετά πρέπει να εξηγήσω τι είναι ένας Άτταλος και προς τι η επιλογή αυτή. Εννοείται ότι συνήθως τέτοιου είδους ονόματα μπαίνουν από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο.

Ελάτε όμως που το Μουφ κάνει τα μουφίστικά του και το λατρεύουν όλοι. Οπότε όχι δε μόνο μάθανε το όνομά του, αλλά σήμερα με το που βγαίνω από το αυτοκίνητο, φωνάζει ένας από τα μέλη: "Αχ, καλέ, κοιτάξτε!! Ήρθε ο Άτταλος με την Πως-την-λεν"!!!!! :eek:

Η εκδρομή ήταν καλή, περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια στο μπλογκ του Μουφ, αλλά η ξεφτίλα εξακολούθησε όταν οι συν-πεζοπόροι μουρλαθήκανε και φοβόντουσαν τις λάσπες και τα πλατσα-πλουτσο-ρυάκια, που άντε να σου φτάνανε μέχρι τον αστράγαλο, οπότε σκοτώνονταν να σκαρφαλώνουν σε κορμούς! Αφού σε κάποια φάση πήρα φωτογραφίες και τους υποσχέθηκα ότι την ξεφτίλα τους θα τη μάθει όλο το Φατσοβιβλίο και το dogforum.gr!!

Εννοείται ότι το Μουφ την καταβρήκε πέφτοντας μέσα και κυλιόμενο στις λάσπες σαν γουρούνι. Ευτυχώς η πορεία ήταν αρκετή, κάνα δίωρο που είχε και σκαρφάλωμα, οπότε το χαμένο κουράστηκε και όταν γυρίσαμε στο σπίτι σωριάστηκε στο πάτωμα και δεν το έχω ακούσει εδώ και τέσσερεις ώρες! :p

Στο δρόμο είδαμε και ένα φίδι!! Δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά είπα να το βάλω για πλάκα.

Ορίστε και το γουρούνι:

Last edited: