Μουφ, πανσιόν και bordetella

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν πήγα σήμερα με βαρειά καρδιά και παρέδωσα το Μουφ στην πανσιόν του κτηνιατρικού νοσοκομείου για έξι μέρες διότι φεύγω αύριο (σήμερα για σας) για συνέδριο στο San Diego. Είναι η πρώτη φορά που τον αφήνω μετά την καλοκαιρινή καταστροφή και είμαι προφανώς άκρως ανήσυχη και χάλια. Με βάλαν και υπέγραψα συμβόλαιο ότι αν δεν εμφανιστώ μέσα σε πέντε μέρες από τη μέρα που τους είπα ότι θα εμφανιστώ, το Μουφ κατάσχεται από την κλινική και θα με καταγγείλουν στο σερίφη για εγκατάλειψη σκύλου! Τα λένε και αυστηρά-αυστηρά, τελείως αμερικάνικα, και στο τέλος αισθανόμουνα ενοχές λες και είχα σκεφτει να το παρατήσω. Του είπα κιόλας τα συνηθισμένα ότι "I will be back, Μούφι-Μούφι" που ξέρει ότι σημαίνει ότι θα γυρίσω, αλλά φοβάμαι ότι θα αρρωστήσει από το κακό του νομίζοντας ότι θα το ξαναφήσω καιρό. Γενικώς είμαι να με κλαίνε και οι ρέγγες.

Τελοσπάντων, αυτό που ήθελα να πω κυρίως είναι ότι οι τύποι μου ζητήσανε προφανώς τα εμβόλια του και τους έδωσα αντίγραφο, αλλά μου είπανε ότι έχουνε νέους κανονισμούς μετά από διαταγή της κτηνιατρικής σχολής: νέες έρευνες δείξανε, λέει, ότι το εμβόλιο της bordetella (kennel cough) δεν καλύπτει πλέον τους σκύλους για ένα χρόνο αλλά για έξι μήνες. Αντίθετα της λύσσας και κάποια άλλα διέταξε η σχολή να γίνονται ανά τριετία. Αν και λοιπόν το Μουφ είχε όλα του τα εμβόλια, της Bordetella θεωρήθηκε ως μη υπάρχον και με υποχρέωσαν να υπογράψω ότι συγκατατίθεμαι να του το κάνουν αμέσως πριν τον αφήσουν να έρθει σε επαφή με τα άλλα σκυλιά. Μετά θα του βγάλουνε νέα λίστα εμβολίων σε συνεννόηση με την κτηνίατρό του που δουλεύει σε άλλη κλινική (που δεν έχει πανσιόν), αλλά που τον παρακολουθεί όταν λείπω από την πόλη. Σας μεταφέρω λοιπόν τα νέα περί του εμβολίου αυτού προς γνώση και συμμόρφωσή σας.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ελα βρε Σαρα, μην στενοχωριεσαι τοσο. Δεν θα παθει τιποτα το Μουφ! Ολα καλα θα πανε.
Εγω χαιρομαι που ειναι τοσο αυστηροι.
Εδω δεν ζητανε τιποτα και δεν ξερεις τι σκυλι εχει αφησει ο αλλος.
Εχουν πεθανει δυο κουταβια ροτ σε πανσιον της περιοχης μου απο γαστρεντεριτιδα λογω μη ελεγχου των σκυλων και γενικα των συνθηκων.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.091
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ενταξει, μπορει και να το παρακανουν λιγο. Εδω ολα τα εμβολια δινονται ανα 12 μηνες. Παντως, οπως λεει ο Αρης, καλυτερα να προσεχουν. Εδω ολα τα σκυλια που τα αφηνουν σε πανσιον μετα εμφανιζουν καποιο προβλημα υγειας.
5 μερες, ε, δεν ειναι και τιποτα :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσεχουν γιατι στην Αμερική..μπορέις να μηνύσεις τον Δήμο που άφησε τη μπανανόφλουδα στο πεζοδρόμιο..και εσυ τη πατησες...και έσπασες το πόδι σου...και θα του παρεις και μία περιουσία σαν αποζημίωση!!!!!:):):)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εδω μπορεις να κανεις μηνυση για άπειρα πραγματα και να παρεις αποζημιωσεις. Δεν τα γνωριζουμε, επειδη γενικως δεν γνωριζουμε τα δικαιωματα μας ή απλά δεν ασχολουμαστε.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κι εδω μπορεις να κανεις μηνυση για άπειρα πραγματα και να παρεις αποζημιωσεις. Δεν τα γνωριζουμε, επειδη γενικως δεν γνωριζουμε τα δικαιωματα μας ή απλά δεν ασχολουμαστε.
Η διαφορα με την Αμερική..είναι ότι εδω θα πάρεις αποζημίωση...που άντε αν είσαι τυχερός θα καλύψει τα δικηγορικά έξοδα....στην Αμερική...μπορέι και να βρεθείς και "ψιλο" πλούσιος!!!!
Κάνε εσυ μήνυση στη πανσιόν που σου αρρώστησε το σκύλο η στον κτηνίατρο που σου "πεθανε" το σκυλί...και αν βγάλεις άκρη...πες μου!!!!:D:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.